TOP10 BRAND
1
INDEX 891 208 RU
2
BLIKK 888 896 RU
3
IDOKEP 885 428 RU
4
24 807 636 RU
5
ORIGO 721 208 RU
6
RIPOST 476 476 RU
7
NLC 447 304 RU
8
TELEX 418 132 RU
9
PROMOTIONS 381 208 RU
10
FEMINA 367 336 RU
1
INDEX 891 208 RU
2
BLIKK 888 896 RU
3
IDOKEP 885 428 RU
4
24 807 636 RU
5
ORIGO 721 208 RU
6
RIPOST 476 476 RU
7
NLC 447 304 RU
8
TELEX 418 132 RU
9
PROMOTIONS 381 208 RU
10
FEMINA 367 336 RU
9/10
King Diamond 2011 szept. 01. - 17:24:34 9/10
(543/723)
Írnom kéne a többi Harry Potter részrõl is, mert amint látom, eddig mindössze a Félvér herceghez szóltam hozzá. Azt hittem, hogy a Halál ereklyéi elsõ részéhez is, mivel azt is láttam moziban, amikor ment, de szinte elaludtam rajta. Viszont újra kéne néznem, addig semmiképp sem fogom értékelni. De azt már most állítom, hogy az utolsó része sokkal jobb volt mint a Halál ereklyéi 1. Kicsit megkéstem a hozzászólásommal, mivel 'sima' 3D-ben még akkor láttam, amikor elkezdték adni, viszont azóta voltam Budapesten, és sikerült megnéznem IMAX 3D-ben is, amit szerintem nagyon jól tettem. Meg azt is, hogy nem írtam elõtte meg a véleményem, hanem megvártam az IMAX-ot is, és így legalább össze tudtam hasonlítani, hogy miben is különbözik a 'sima' 3D-tõl. Hát, meg kell, hogy mondjam, elég sokban. Ez volt az eddigi elsõ IMAX 3D-s film, amit láttam, sajnos ezen kívül még a Transformers 3-at játszották szintén így, viszont itthon azt már kétszer láttam 'sima' 3D-ben, nem volt kedvem harmadjára is megnézni.
Azt le kell szögezni, hogy a Halál ereklyéi 2. része már 'sima' 3D-ben is tetszett, és erre tett még rá az IMAX. Sokkal nagyobb volt a terem, a vászon is, jóval jobb szemüveget is kaptam a megtekintéshez, és a 3D technika is rávert a simára, látványosabb, szinte elejétõl a végéig minden történés a szemed elõtt zajlik a remek szemüvegnek köszönhetõen. Aki teheti, és nem pesti mint én sem, viszont Pesten jár, és van ideje beülni egy mozira, az mindenképp menjen el egy IMAX 3D-re, mert teljes mértékig megéri.

Na, de hogy a filmrõl is írjak már valamit, azon kívül, hogy tetszett:
Nagyon jó volt benne a Roxfort elleni támadás, a halálfalók, dementorok, a Gyûrûk urában látott trollokhoz hasonló óriások (valamelyik kritikában írták, hogy alig lehet belõlük valamit látni, hát, akkor te rossz moziban nézted), meg úgy minden. Egy pillanatig nem éreztem unalmasnak, másodjára sem. Pedig azért 2 és fél órás, ami nem nevezhetõ kevésnek. Én nem olvastam a könyveket, így nem tudom összehasonlítani velük, viszont ez a befejezõ rész nekem tetszett. Sokkal jobban mint a Félvér herceg, vagy a Halál ereklyéi elsõ része.

SPOILER IS LEHET!!!
A szereplõk most is hozták a formájukat, nekem továbbra is Piton volt a kedvencem, akit nagyon sajnáltam, hogy meg kellett halnia. Én nem öltem volna meg az írónõ helyében, és fõleg nem így, ezzel a kígyóval. Alan Rickman mellett Ralph Fiennes is remekül játszotta a gonosz mágust, de õ is bizonyította ezt már az elõzõ részekben is. Amikor suttogva beszélt vagy kétszer a film közben Harryékhez, úgy liba bõröztem mint állat. Az õ halálával sem vagyok viszont 100%-ig elégedett. Értem, hogy ha elpusztítják az összes horcruxot, akkor meghal, de azért lehetett volna kicsit hosszabb is a haláltusája, meg a varázslások a végén, a csata Harryvel. A többiek is szokásosan jók voltak.

Amit kicsit hiányoltam:
- Mutathattak volna többet is Ron és Hermione összejövetelérõl, az egy csókjelenetükön kívül.
- Draco Malfoy mindig is kedvelt karakter volt nálam, csakúgy mint az apja, Lucius Malfoy, viszont a végén akkor ezek szerint Lucius cserbenhagyja Voldemortot, mivel elmenekül. Mivel Lucius egy ideig fõszereplõ volt, de az utóbbi pár részben szinte nem csinál semmit, csak látjuk egy-két jelenet erejéig. Vagy lehet, hogy történt vele valami, amire már nem emlékszem valamelyik korábbi részben..
- Én nem tudom, mennyire részletesen van leírva a könyvben a végén a, ha jól emlékszem 19 éves elõretekintés, de itt a filmben nem sok idõt pazaroltak el rá. Mondjuk az pont elég volt, nem szakadtak meg a sminkesek, kosztümösök, hogy 40 éves embereket csináljanak Harryékbõl. De egész jól megcsinálták viszont.
- Sajnos a csatában nem mutatnak mindent, nem látjuk például, hogyan hal meg Lupin, Ron bátyja, meg egyéb Roxfortos tanárok, mágusok. Bellatrix Lestrange sem maradt talpon valami hû de sok ideig Ronék anyja ellen.
- A dementorok gyakorlatilag azon kívül, hogy õrizték a Roxfortot, valamint, hogy egyszer támadni akartak, de Dumbledore testvére valami erõs fénnyel visszaverte õket, semmit nem csináltak.
- Hagrid is csak ott volt, de nem csinált semmit az egész részben, adhattak volna neki is valami szerepet így még a végére.
SPOILER VÉGE!!!

Ezektõl függetlenül azt kell, hogy mondjam, valóban az egyik legjobb Harry Potter rész lett ez. Lehet, hogy ilyet kijelenteni úgy, hogy gyakorlatilag az 1-5. részeket újra kéne néznem, badarság, de nem hiszem. Nekem pont azért tetszett kevésbé a Félvér herceg, meg a Halál ereklyéi 1, mert kevés volt benne a harc, a csata, a kalandok, izgalmak. Az elõzõ részekben mindig volt valami, ami miatt kalandos, izgalmas volt (a Baziliszkusz legyõzése, a Trimágus tusa, Sirius elleni csaták, harcok, stb.) És ezt ettõl az utolsó résztõl is teljes mértékben megkaptuk, aminek én nagyon örülök. És akkor még erre jött rá az amúgy sem rossz 3D, plusz még az IMAX.
Az IMDb-n 8,3, itt 8,4 az értékelése, ami szerintem mindent elmond a filmrõl. Én is ennek megfelelõen látom reálisnak a pontozást.
9/10
10/10
Ladyflorida 2011 aug. 31. - 21:02:48 10/10
(542/723)
Jó film, de hozzá kell tenni, hogy Rickman és Fiennes játéka nagyot dobott rajta.Még most is borzongok:"Nézz rám!...A szemed édesanyádé":( És ahogy Harry fogja a nyakát, ahol megmarta a kígyó, pedig még nem is tudja, milyen sokat köszönhet Pitonnak!
offtopic
Ford Mustang 2011 aug. 27. - 16:39:47
(541/723)
A Harry Potter után jöhet a szerelem
Daniel Radcliffe szépen megvárta, hogy véget érjen a Harry Potter franchise, és csak utána engedte kibontakozni szerelmét a stáb egyik tagja iránt.
A színész akkor találkozott elõször Rosanne Cokerrel, amikor a Harry Potter és a félvér herceget forgatták '07-ben, majd folytatták a közös munkát a Halál ereklyéi 1. és 2. részénél is.
Coker apja, Malcolm szerint a románc kibontakozása ugyanakkor megvárta, míg véget ér Potter története.
“Nagyon szép pár. De csak az utolsó Potter-film után jöttek össze lényegében, mert aggódtak, hogy probléma lehet belõle. Féltek, hogy sokakban ellenszenvet válthat ki, hogy a fõszereplõ és az egyik ott dolgozó viszonyt folytat. Ez nem professzionális.” - mondta.
Radcliffe a múlt hónapban elárulta, hogy találkozgat valakivel, de a lány nevét titokban tartotta.
8/10
szmarci8 2011 aug. 27. - 13:53:34 8/10
(540/723)
a rendezõnek azt ajánlanám hogy ne rendezzen többet mert amit itt rendezett az katasztrófa.
8/10
szmarci8 2011 aug. 27. - 13:51:45 8/10
(539/723)
ha nem lett volna az emlékes rész 10-bõl 0-át adtam volna rá. De sajnos egy 8-ast megért. Egyébként az egyik legrosszabb HP-film amit valaha láttam.
xhege 2011 aug. 19. - 21:35:14
(538/723)
Az eddigi legjobb HP film. Itt nem fanyalogtam utána. A könyv azért még mindig jobb. 10/7
8/10
ercsii 2011 aug. 15. - 11:03:31 8/10
(537/723)
A 7. rész (mindkét film) negatívuma: a könyv fejezeteken át taglalja Harry és Dumbledore viszonyát, és beleértve azt is, hogy hogy kezd el meginogni a hite Dumbledore ban. A végén már majdnem utálja Dumbledore t, mert elolvasta Rita Vitrol könyvét, és hallotta az összes történetet a testvérérõl a nõvérérõl és a szüleirõl is. A film ezt kihagyta, és a vége fele a 2. részben Albus öccse, Aberforth említi fel elõszõr ezeket a dolgokat részletesebben, hogy mit érez a bátyja iránt, és hogy felelõsnek tartja Ariana (Albus huga), haláláért. Ezek után egyszerûen bemennek a roxfortba, és onnantól kezdve szó sem esik a dologról, majd Harry ugye elmegy "meghalni", és amint felébred, Dumbledore elkezdi neki mondani a dolgokat. De az nem esett le a rendezõnek, hogy egy egész szálat próbál meg pár percnyi beszéddel elintézni. Ez nagyjából olyan, mintha a barátok köztbõl csak heti egy részt néznél meg, amikor 10 et vetítenek. És a következõ héten feleszmélsz, és megkérdezed hogy miaf*sz?!?! ilyen is volt? hát igen... Tehát ezért nálam egy nagyon nagy levonás. A zene egyre igényesebb lett a végére, a legvégén pedig odatette a pontot az I re a zene is. A jelenetek jól meglettek csinálva, sõt megint volt pár beleszõtt jelenet, amit a rendezõ talált ki, de azok nem voltak rosszak(pl. Neville és a híd... :D )
Grafika: 9
Szinkron: 8
Zene: 10
Filmesítés: 6
Alakítások: 9
Tehát nem lett ez olyan rossz :): 8
borkasztik 2011 aug. 14. - 15:33:06
(536/723)
Én ezzel a kritikával értek egyet! :)Tökéletesen megfogalmazta azt a hiányérzetet amit éreztem a film után! Szeretem ezt a filmet de szerintem sokkal nagyobb erõ is lett volna még benne mint ahogyan sikerült.
Íme :
"A Halál Ereklyéi elsõ részének elõremenetele után a "folytatás" kész autóverseny volt az ostrommal, Harry és Voldemort epikus mágikus viadalával és a Gringotts-ba történõ cseppet sem veszélytelen kirándulással, mégsem érezhettünk kellõ elégedettséget. David Yates nagyon dolgozott rajta, hogy minden kérdést feltétlenül lezárjon, nem fukarkodott a látvánnyal sem és Steve Kloves forgatókönyvíró is mindent megtett, de nem tudom szebben fogalmazni a véleményem: mi bizony egy megerõszakolt Harry Potter-t kaptunk kézhez a könyvhöz képest.

Való igaz, hogy az elsõ három epizód még elvarázsolt mindenkit, de utána romló tendenciát mutatva a hatodik már csak mozitölteléknek volt jó és nem szórakozásnak.

A minõségi javulás a Halál Ereklyéivel kezdõdött el, mégis mérlegen érzem magam: sikerült is mindent lezárni, a látvány sem volt utolsó, de nem éreztem magaménak a megvalósítást és néhol fel is ásítottam. Természetesen kellenek ezek az átvezetõk a pörgõsebb részek mellett, de ezt az Azkabani fogolyban is megoldotta Alfonso Cuarón olyan zseniálisan, hogy még csak az ásítási kényszer se érte el agyunk megfelelõ receptorait.

A vizuális részeknél elégedetten felsóhajtottam, a Roxfort ostromát például gyönyörûen készítették el, csupán azt sajnáltam, hogy rövid ideig tartottak a csatározások és sokszor csak a háttérben láthattuk a történéseket, aminek azért nagyobb jelentõsége volt a könyvben.

Ugyanígy jártak a fontosabb mellékszereplõk, akikrõl csak a végén derült ki pár másodpercig, hogy nem élték túl a hatalmas küzdelmet, de sokan még ennyit sem kaptak. Õszintén megvallva azt éreztem, hogy sok mindent akartak belezsúfolni a második félidõben, de néhol kapkodtak, néhol pedig lelassítottak. Ezt már csak azért sem értem, mivel összesítve négy és fél óra állt rendelkezésére a direktornak arra, hogy felszabadultan kibontakozhasson... A Gringotts-beli kalandozást, Voldemort és Harry összecsapásai és a többi grafikusi, valamint vizuális effekteket használó jelenetek lehengerlõre sikerültek.

Sajnálom, hogy ellent kell mondjak a külföldi referenciának és nem 80 és 90 % feletti pontokat szórok ki az epikus lezárásra, de a saját pontomnál szerintem nem érdemel többet és ezt úgy mondom, hogy minden könyvet (a kiegészítéseket is) olvastam és az összes filmet láttam legalább kétszer. A Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. része sokkal jobb, mint a negyedik, ötödik, hatodik vagy hetedik epizód és részben méltó végkifejletet nyújt egy világ rajongóinak de rengeteg sebbõl vérzik és egyedül a színészi játék, a vizuális megvalósítás, valamint a hangulat tartja életben. David Yates uram, tudtál te volna ennél jobbat is! Ennek ellenére ajánlom mindenkinek megtekintésre, hiszen egy 10 éves idõszakot zár le... ez pedig megérdemel két és negyed órát az életünkbõl!
10/10
emii. 2011 aug. 13. - 19:18:27 10/10
(535/723)
Hát most, hogy vége a Harry Potter sorozatnak, lepergett elõttem az eddigi életem. A moziban ülve döbbentem rá, hogy nincs mese többet, felnõttem, szó szerint egy generáció nõtt fel ezen. Amikor az elsõ részt vetítették és Harry elsõs volt, én is az voltam, és emlékszem mennyire izgalmas volt az a nap.... egy téli hideg nap volt, és már késésben voltunk, sok kalandok árán értünk be a moziterembe, sok probléma volt a bejutással, többek között, hogy anyukám elcsúszott a jégen és csupa sár lett. Én bömböltem, hogy anyu elesett, testvérem meg kacagott. Egy szóval, emlék, rengeteg emlék fûzõdik hozzá.
Ha ezt a filmet egy szóval le tudnám írni, annyit írnék: gyerekkor.
Sajnos ennek vége, egy világnak lett ezzel vége, kicsit olyan érzésem van. Azt nem mondom, hogy nem lesznek új és új kitalált világok, amik megteremtenek egy érdekes légkört, de az már nem nekem fog szólni. Talán a Harry Potter azért is szólt ennyire a szívemhez, mert kicsiként elhittem, hogy csak nekem szól és ezzel egy olyan különleges atmoszférát teremtett maga mögé, hogy sikerült maradandót alkotnia bennem.
No egy szó mint száz, feltétlenül 10!
10/10
Viktitita 2011 aug. 12. - 17:13:57 10/10
(534/723)
jó lett az utolsó rész, tetszik!:)
pillangókisasszony 2011 aug. 10. - 17:47:59
(533/723)
19 éves vagyok.Felnõtt ember,nem gyerek.Amúgy meg mit kell kötözködni?
Nem bunkókám,nem vártam hogy pezsgõt bontanak.Inkább hiányoltam azt,hogy nem is látjuk hogyan tudták meg a többiek,vagy hogy hogyan fogadták.És igazából Harrynek köszönhetik hogy vége,mégis lesz*rták.

Mind1 nem is tudom minek írok vissza csak felhúzom magam rajtad.

Amúgy szerintem gyerekmese az egész,nem felnõtteknek készült.
10/10
tomcsa4 2011 aug. 10. - 08:25:24 10/10
(532/723)
Mégis mit vártál, majd pezsgõt bontanak. Sok gyerek és barát odaveszett, elfáradtak. Majd ha felnõsz, akkor talán megérted. Nem véletlen csak és kizárólag felnõtteknek íródott a Harry Potter.
pillangókisasszony 2011 aug. 10. - 01:54:36
(531/723)
Nem vagyok nagy fan de azért megnéztem.A könyveket sem olvastam,és a 5.6.7. részt is csak egyszer láttam,szóvak sok minden nem volt tiszta.

Annyira nem tetszett ez a rész,mint a 7.nek az 1. fele.Nem váltott ki belõlem szinte semmilyen érzelmet.Kicsit untam.Nem izgultam a szereplõkért,nem voltam szomorú,semmi.
Volt egy rész ami nagyon nem tetszett mégpedig az ***SPOILER***amikor miután Harry megölte Voldemortot,és bement a suliba a többiekhez.Semmilyen érzelem nem látszott az arcokon.Azthittem lesz nagy vidámság hogy végre vége,sikerült,vagy kis elérzékenyülés,de nem,semmi. :S:S ***SPOLIERVÉGE***

Azt amúgy nem értem hogy Rupert Grint minek vette fel azt a felsõt ahelyett hogy végig félmeztelenül játszott volna.Tuti max pontot adnék a filmre.Kiscukker grrrr <3

És azt sikerült megállapítanom hogy ez a Daniel Radcliffe gyerek pocsék színész.Ennél szerintem egy betanított orángután is jobban hozná a figurát.
tisyke 2011 aug. 08. - 22:38:42
(530/723)
Ahogy olvasgatom a kommenteket, látom, örök téma marad ez a Harry Potternél: a könyvhöz való hûség. Kétszer olvastam a könyveket, némelyik részét háromszor is. Sok emberrel egyetértek, amiket írtak a filmmel kapcsolatban, sokakkal nem. Nem kezdem el elemezni mindegyik részét, hiszen vkinek ez tetszik, másnak az tetszik.
Szerintem az utolsó rész méltóképpen lezárta a Harry Potter filmeket. Valóban számos dolog kimaradt a filmekbõl: Dumbledore hatalom vágya, Voldemort múltjának részletei...stb (akik olvasták a könyvet, tudják mirõl beszélek).

Ettõl függetlenül nagyon jól éreztem magam a moziban, miközben néztem a filmet, nekem a záró jelenet nagyon tetszett.

A másik dolog:
Nem tudom észrevettétek-e, de a filmbeli Roxmortsban mindig tél van? Az igaz, hogy a téli idõszakokban jelent meg eddig a falu, de mikor...

SPOILER!

...mikor az utolsó részben, Aberforth találkozása elõtt hoppanálnak Roxmortsba, és egy tavaszi környezet után váratlanul egy téli helyszínt kapunk, aztán a kastélyban egy darab hó nincs...? :O

SPOILER!

De lehet rosszul emlékszek. Majd megnézem még egyszer a filmet:D
Thorkilla 2011 aug. 07. - 23:18:43
(529/723)
Sziasztok.
Én csak azért regisztráltam és írok most, mert hátha olvassa az kedves pár aki pénteken(20.45) mellettünk nézték végig a filmet és a "kellemes" beszélgetésük miatt igazán élvezhetetlenné vált az egész film. Fõleg, mikor azon vitáztak, hogy a csaj elakarta mondani a barátjának, hogy mi lesz a vége. Szóval köszönjük....

Maga a film ezek miatt számomra egy nagy kérdés maradt.
Legyünk már tisztelettel mások iránt is a mozikban (mivel azért nem olcsó a jegy, fõleg ha beleszámítjuk az egyéb kiadásokat is)
Csillagkuty 2011 aug. 06. - 22:35:34 Előzmény Duduka1234
(528/723)
Szia,

Piton nem akkor küldte az õzsutát, csak megmutatta Dumbledorenak, h még mindig szereti Lily-t. A filmben a gyengébbek kedvéért meg betették következõ jelenetnek az erdõbe az õzet, ha vkinek még nem esett volna le, h az Piton patrónusa :D
10/10
Duduka1234 2011 aug. 06. - 20:36:51 10/10
(527/723)
Sziasztok, lenne egy kérdésem, elég régen olvastam a könyvet.:)
(SPOILER VAN BENNE!!!!!!!!!!!!)

Szóval, a merengõben láthattuk, hogy Piton küldte a patrónust Harrynek az erdõbe, aki ezáltal meglelte Griffendél kardját, de amikor Piton az õzsutát küldte, ott volt mellette Dumbledore (!), aki akkor már régen halott volt. A könyvben, ha jól emlékszem, Piton akkor Dumbledore portjévál beszél, de a filmben ott volt maga Dumbledore. SZóval akkor vagy én emlékszem rosszul, vagy elkövettek a filmkészítõk egy nagy hibát.

Akkor hogy is van ez? Köszi elõre a válaszokat:):)

Amúgy a filmet imádtam, tényleg nagyon jól eltalálták:)

10/9
csipke2000 2011 aug. 04. - 18:19:48
(526/723)
Heló srácok! Valaki meg tudná mondani, milyen a film 3D-ben? Térhatás, vagy az arcodba ugráló effektek? Kellemes, vagy zavaró?
Köszi!
babinaa 2011 aug. 04. - 13:00:24 Előzmény shfanfic
(525/723)
Sziasztok!!! Ha nagy rajongók vagytok, talán vettetek a moziban Harry Potter kártyát a pattogatott kukoricához. Kérlek valaki mondja meg nekem, kit ábrázol a pikk 8-as kártya, mert sehogy nem jövök rá! Elõre is köszi!!! :)))
10/10
shfanfic 2011 aug. 03. - 14:39:14 10/10
(524/723)
Az gondolom, már mindenkinek megvan pár napja, hogy a film túllépte az 1 milliárd dollárt és a GYU-t ostromolja a 3. helyen. :)