Téma: Hasadás

5/10
zotya987 júl. 06. 22:31:21 5/10
(115/115)
Nem egy rosszul kivitelezett film, jó szereplőkkel, a stílushoz illő hangulattal... Nem mondom, hogy rossz. De nekem nagyon nem jött be. Szeretem a műfajt, de ez egy valami elképesztő elmebeteg szarság lett... legalábbis az én szemszögemből, nekem nem tetszett. Főleg a nyitva hagyott kérdések amik piszkálnak.
SOILER!!!
HA már benne voltak a katonák meg a gyerekek a filmben akikkel mit csináltak a katonák, legalább egy hangyaköpetnyi magyarázatot adhattak volna a készítők.
De mindegy, nem is kell még ez sem, nekem 10/5, mert bár kivitelezés szempontjából jó volt szerintem, de nekem nem jött be.
8/10
BlueMoon jún. 15. 14:14:02 8/10
(114/115)
A maga műfajában (olvasatomban dráma) nagyon jó film. Aki tipikus halivúdi sztorit vár, tipik kivitelezéssel, az csalódni fog, illetve csalódott. Itt hiányzik a végén a semmiből előugró világmegmentő, izomkolosszus okostóni, aki egycsapásra megmagyaráz mindent, hogy minden egyes képkocka a helyére kerüljön végre, hogy a kommersz filmnézőnek ne kelljen azon acsarogni, hogy ez is minek kellett, meg az is, meg még amaz is. Itt senki semmire nem fog választ kapni, ki-ki reagálja le habitusa, személyisége, problémamegoldó képessége stb. szerint.
!!!SPOILER!!!
Adott egy helyzet: atomtámadás éri hétköznapi emberek egy csoportját, akik be tudnak menekülni egy zárt helyre, mivel olyan szerencsések (???), hogy közülük egy kiépített óvóhellyel rendelkezik. Itt pedig azután fokozatosan veszítenek el minden, még esetleg megmaradó reményt a menekülésre. Várják a segítséget kintről, majd világossá válik, hogy feleslegesen. Az anya karakterétől elveszik a gyereket, sőt, szembesülnie kell azzal is, hogy mit művelnek vele. Ahogy telik az idő, még ha nem is mondják ki, mindenkinek kezd leesni, hogy végük, lassú halálra vannak ítélve, plusz volt azért ott extrafeszkó rendesen (pl. nem tudom, itt hányan éltek meg rendőrségi kivégzési akciót, de gyanítom, mindannyiunknak lenne utána helyes poszttraumatikus sokkja), a fizikai körülmények, bezártság, halálfélelem, sokk, össze vagyunk zárva a tetemmel, valamit csinálni kéne vele, ki csinálja és hogyan, egyéb, a helyzetből fakadó gusztustalan, néhol undorító appropó stb.stb. Plusz mindezekhez jön a lényeg, hogy az ember kvázi HATALMAT kap: mikor világos lesz, hogy innen nincs kiút, ez a felismerés együtt jár esetünkben a hatalom érzetével is: azt tehetek, amit akarok, amihez elég erős vagyok a csoporton belül, mert nem lesz érte retorzió. Itt, a hozzászólok közt pár ember abszolút mindentudó(nak hiszi magát), és fröcsög, hogy mi lenne biztosan, meg mi minden biztosan nem lenne ebben a helyzetben -honnan tudjátok?? Senki nem volt még így, ne is legyen, de ki tudhatja, mi mindent hozna ki a különféle személyiségekből a biztos halál várása egy ilyen helyen, segítség, szeretet, védelem nélkül, minden lehetséges negatívum megélése mellett? Aki meg savaz mindenkit, akinek a film tetszett, sőt, ajánlgatja mindenkinek az ideggyógyász segítségét, hát, pajtikám, remélem azóta találtál magadnak szakszerű segítséget, mert nagyon olyan vagy, mint amikor a látens homoszexuálisok ahol érik, ütik a melegeket. Remélem érted a célzást. Plusz nem tudok elmenni a Pí élete, vagy mifene mellett: a francnak állsz bele egy ilyen filmbe? Fél óra után nem esett le, hogy ez nem a te világod? Minek, hogyan akarsz párhuzamot alkotni a kettő közt? Van itt pár dilettáns, faék egyszerűségű emberke, minek kell az ilyen filmekkel kapcsolatban, ilyen vehemenciával megnyilvánulnotok??! A FILM EGYÉRTELMŰEN GONDOLKODÓ EMBEREKNEK VALÓ! Nem mondom, hogy kategóriájának legjobbja, de abszolút jól bemutatja az ember psziché leépülését.
Nálam 8/10.
10/10
Tomaki márc. 20. 08:30:14 10/10
(113/115)
Ez egy nagyon jó film! Mondjuk a jelenlegi "karanténos" időkben nem ezt javasolnám (mivel nagyon nyomasztó!), de tegnap éjjel én is újranéztem, s most sem csalódtam.
1/10
sm26 2018 márc. 19. - 16:38:48 1/10
(112/115)
Nem láttam még ennél rosszabb filmet.... :( Egész napra lehúzta a hangulatom.
A film nagyon jó borítóval és leírással szinte csalogatja az embert, hogy mennyire jó történet lesz. Sokáig vártam, hogy történjen valami, induljon el a szál valamerre, de se eleje, se vége a filmnek. Teljesen értelmetlen az egész story, semmire nem kapunk választ a filmben.
A mondanivalóját értem, hogy a bezártságtól, meg a kilátástalan helyzet miatt megőrülnek az emberek, de nincs mögötte tartalom, hogy mi történt kint, miért indultak el a kísérletek , mi a szerepe a menedék adónak a filmben, miért vitték el csak a kislányt, miért hagyták életben őket stb. Hiányérzetem volt az egész film alatt, az utolsó fél órát már csak azért néztük végig, hogy mégis megtudjuk mivel zárják, de ott sem derült ki semmi.
Viszont elgondolkoztam a végén, hogy az is lehetséges, hogy egy sorozat első részét néztük meg? (mert annyira nem volt semmire válasz.... :D :D ) De ezt már csak a poén kedvéért. :D
10/10
warson 2018 febr. 26. - 07:42:52 10/10
(111/115)
Annyiban tudnám a két élesen eltérõ véleményû tábort (a méltatót és a le elmebetegezõt) összekötni, hogy én mind a két oldalt megjártam, történt ugyanis, hogy elsõ találkozásom a filmmel egy tévés körkapcsolás volt, ahol a dolgok közepébe csöppenve sikerült 5 percet megnéznem belõle és nekem is lesújtó volt a véleményem róla, egész pontosan olyan, mint akik itt acsarkodtak. Ám legközelebb nem tudván, hogy ugyanezt a filmet kezdem el nézni az elejétõl láttam és így már értettem, mit is akart ez a film mondani, nem csak KIS SPOILER ujj levágós, eszetlen, õrjöngõs marhaság KIS SPOILER VÉGE. Az itt nem tetszésüknek hangot adó kommentelõk legtöbbjének írásából egyértelmûen kiderül, hogy voltaképp nem értették a filmet. Ezzel nincs semmibaj, nem minden filmet ért meg mindenki, ettõl senkinek nem kell magát butának érezni. Aki viszont megérti se nem szadista se nem perverz csak átlátta a mögöttes mondanivalót, ami nekem sem sikerült, mikor csak annyit láttam összefüggések nélkül, hogy emberek õrjöngenek, kicsit meglep, ugyan, hogy ilyen sokan az egész film végignézésével sem tudtak ebbõl a burokból kitörni, de mint mondtam (és a filmbõl is kiderül) nem vagyunk egyformák.
NAGY SPOILER
Sokan hiányolták a körítés történetet, hogy kik dobták le a bombát meg kik a katonák és ehhez hasonlók, tartok tõle nekik sem sikerült megérteni, hogy nem errõl szól a film... Ez nagyjából olyan, mintha egy futball meccsen történt gyilkosságról szóló filmbõl hiányolnák mennyi lett a meccs eredménye. A másik tömegesen hiányolt dolog az elvarratlan szálak, valóban nem rágtak mindent az ember szájába, hogy mi lett a katonákkal és vagy egyéb túlélõkkel stb (ahogy a gondnok meg a srác minden valószínûség szerinti halálát sem "varrták el" hálivúdiasan), meg, hogy mi lett a csajjal a végén.... épp így lett a kerek a vége, a lány szembe nézése a valósággal, akik azt várták a végére, hogy Bruce Willis kiugrik egy ûrhajóból és megmenti a kisasszonyt szintén rosszul választották meg a mûfajt
boldizsartunde 2018 febr. 05. - 20:05:47
(110/115)
Szerintem egy jól összerakott film, az elõzmény nagy vonalakban adott, a vége pedig egyértelmû... ami igazán tetszett, az az, ahogyan szemlélteti a történet, hogy az idõ múlásával, a hospitalizáció okozta õrület mennyire képes a többé-kevésbé egészséges lelkületû embereket is kifordítani önmagukból. Nem kell, hogy tudjuk az elõzményt kiváltó okokat, szinte már részletkérdés a szereplõk személyiségváltozásával összefüggésben. Amúgy nem tudom, az egyik kedves hozzászóló melyik filmet nézte, mert itt kannibalizmusról legfeljebb említés szintjén volt szó. Aki szereti a az apokaliptikus jellegû filmeket, és nem bánja azt sem, ha ez kicsit meg is van fûszerezve pszichothriller jellegû elemekkel, annak valószínûleg tetszeni fog. Szerintem erõsen alulértékelt film.
8/10
fbal 2017 febr. 19. - 00:33:15 8/10
(109/115)
Jó film, egyszer mindenképpen nézhetõ, pláne, aki szereti ezt a mûfajt.
wowow 2016 szept. 02. - 19:33:30
(108/115)
Hatásvadász gyenge filmösszességében. A jól játszó színészek ellenére is.
Egyszer meg lehet nézni.... hogy utána feltegyem a kérdést, hogy miért vették fel ezeket a jeleneteket/filmet. Persze ha az anyagi profitálás volt a cél, akkor megértem a motívációt. Ha szadizós filmet akartak, ahhoz nem elég "beteg". Trillernek, drámának már egy fokkal jobb, scifinek, meg egyáltalán nem az.
SPOILER>>
A végén a wc-s menekülés pedig blõdséggé devalválja az elõtte lévõ egészet. Ugyanilyen blõdség, ha emberhús evéshez 3 métereset és jópárszor lesújtva szabdalta fel a hullát egy kurvanagy fejszével. Az állatokat sem így darabolják fel, hanem kis és pontos mozdulatokkal és késsel.
2/10
stupek2 2016 aug. 20. - 07:27:32 2/10
(107/115)
Spoiler
Csak elgondolkodom, amikor beheggesztették õket, mire gondoltak? Csoda fog történni?
Sajnos a filmnek nincs vége, és semmit nem tudtam meg sem az elõzményekbõl, sem a megoldásból, egyszerûen cask ki van vágva egy eseménybõl egy szelet és azt mutatják meg tanulság és végkövetkeztetés nélkül.
Kelli Stonemeson 2016 aug. 15. - 20:25:31 Előzmény SzVanda
(106/115)
tõled se tudtunk meg többet,és most az enyémmel is 3 1 spam
Mikkamakkamocska 2016 júl. 12. - 21:41:03
(105/115)
Ismerek és dolgoztam olyan emberekkel akiket megismerve egy szemernyi kétségem sincs, hogy így viselkednének mint a filmbeli szereplõk, és ismerek és dolgoztam olyanokkal akik sosem viselkednének így. Újat nem mondott. A film felvázol egy helyzetet és minden áron eléri, hogy neki legyen igaza. Ez így kissé túltolt. Hatásvadász. Unalmas.
Ha ilyen helyzetbe kerülnék elõbb lennék öngyilok mint , hogy ilyen szar alakokkal éljem le az utolsó napjaim. Ha meg jó arcokkal akkor UNO-t játszunk. :)
De nem gondolom, hogy ILYEN az ember. A rendezõ és az író ÍGY gondolja, mert ezt akarja átadni. Mert bennük is ez van, és azoknak tetszik akik hasonlóan szociopaták. Sokan biztosan magukra ismertek.
nandelecki 2016 júl. 01. - 21:18:09
(104/115)
Hiába lett jobb a film második fele, mint az elsõ, a kezdeti történeti ostobaságok, illetve a gyenge filmes elemek egyvelege késõbb is megmaradt, így csak közepesre tudom értékelni. Nem igazán hatott meg, végig hiteltelen maradt. 5/10.
offtopic
SzVanda 2016 márc. 29. - 15:11:37
(103/115)
Gondoltam elolvasok pár kommentet a filmmel kapcsolatban, kinek mi a véleménye. el is olvastam párat, aztán meguntam, nincs kedvem keresgélni, hogy a több tucat hsz-bõl melyik az, amelyik valóban a filmrõl szól. Mert már elég unalmas, hogy egymás (és általánosságban annak a sértegetése, és elme állapotának minõsítése) megy, aki más véleményen van.
Régebben elég színvonalas volt ez a fórum, nem értem, miért kell ez?! Az embernek elmegy a kedve az egésztõl, mert én igenis a filmrõl szeretnék beszélni, véleményt hallani, normálisan egymást sértegetése nélkül vitázni. De semmi kedvem egy olyannal, aki a film megnézése után, elmebetegnek titulálja azt, akinek ez tetszett, mert neki nem, vagy fordítva.:(
Lehangoló már ez az egész.
arch444 2016 febr. 16. - 14:42:15
(102/115)
Jah és mellesleg Te beszélsz itt a besorolásról,miközben azt mondod az Avatarra,hogy sci-fi? :D
Az barátom egy fantasy film. Ahogyan a Star Wars is.A
z Elysium és a Terminator,az a sci-fi.
arch444 2016 febr. 16. - 14:37:18 Előzmény antdomi
(101/115)
Avatar meg Star Wars egy lapon említve?
Szerintem inkább neked van valami baj az elméddel,az Avatar egy szutyok.
Egy drága,látványos szutyok.
4x kellett elkezdenem mire végig tudtam nézni,de már nemis emlékszem a történetre.
1/10
antdomi 2016 jan. 03. - 17:19:35 1/10
(100/115)
Az elméd neked sincs rendben. A Hobbitot nem tudom miért és hogyan kevered ide, egy szót sem ejtettem róla. Az egy teljesen más mûfaj és semmiképp nem lehet egy lapon emlegetni ezzel a értékelhetetlen filmmel, nem egy súlycsoport, sem költségvetés, sem látványosság, sem nézetettség, sem nézõtábor, sem stb, stb… szempontból. A Hasadás filmet nagy valószínûséggel hasadt elmék, hasadt elméjûeknek készítették (ha pszichopata lennék, akkor valószínû ez a film lenne az egyik kedvencem, de hát szerencsére távol áll tõlem az ilyesmi).
Még a film kategóriáját sem tudták helyesen besorolni. Sci-fi…, egy nagy ló…t, inkább egy pincében forgatott pszicho-thriller, ami száz sebbõl vérzik annyira gagyi. Pár éve, amikor az észak-koraiak meg akarták atomozni a Jenkiket, akkor pattant ki valaki hasast fejébõl ez a film ötlete. A sztoriból sokkal jobb filmet is lehetett volna kihozni csak ahhoz ugye jobb elme lett volna szükséges. ;-)
Sci-fi rajongó vagyok, ezért is néztem meg a filmet, de meg kell említsem, hogy a haverjaimmal ellentétbe valahogy végigkínlódtam és hatalmas csalódást okozott.
Aki kardoskodik a film mellett, az esetleg felvilágosíthatna pár dologról. Hány ember raktároz el saját részére egy pincében több tonnányi élelmet és miért? Hány pincében van pottyantós fabudi? Az embertársat, sorstársat miért kellett felkilózni, majd a pottyantósba dobni, és milyen ember tesz ilyet? Milyen ember az, aki élõ, szenvedõ embertársa ujjait élvezettel lefaragja? Milyen ember az, aki egy halott nõt megkefél (nekrofil, aki a pszichopatákkal egyetembe a legkevésbé sem „sci-fi”-be illõ)? Milyen ember az, aki gyermeket lop csak azért, hogy feldarabolja, majd befõttesüvegekbe tárolja darabjait? Mi ennek a lényege? Kíváncsi lennék az értelmes, részletes kifejtésre. Atomcsapás után kinek van lehetõsége, ideje, hogy „védett” alagútrendszert építsen a pincékhez, alagsorokban rekedtek ajtajához, amit úgyis behegeszt? Apropó ajtó... Behegesztik, de hogy miért azt sem lehet tudni, akárcsak azt, hogy egy atomcsapás után perceken belül hogyan lehetséges a hegesztés, és miért nem sokkal egyszerûbb módon zárják be az ajtót, ha már az a cél? …és még hosszan sorolhatnám, de minek? Az már csak hab a tortán, hogy a film végén az egyedüli pincehõs, akinek sikerül kijutni a felszínre, csak úgy sétálgat az atomcsapás helyszínén. :D A pincében valószínû megedzõdött… :D :D
Ahhh (legyintés…), a fenébe az ilyen (sci-fi?!) filmekkel. :D
Az olyan filmek, mint a Terminátor, Elysium, Avatár, Csillagok háborúja, stb. azok sci-fik és nem is akármilyenek. Elszomorít és elgondolkoztat, hogy ilyen „Hasadás” filmek is készülnek, és még jobban az a tény, hogy vannak rajongói. Milyen ember az, aki ilyen filmet szeret, hol a helye? (Mert kérdéses, hogy a civilizált társadalomban, méghozzá szabadon).
1/10
antdomi 2015 jún. 08. - 13:00:34 1/10 Előzmény filmes58
(99/115)
A nagy kérdés csak az, hogy az ilyen filmbe mi tud tetszeni? Ha egy szadista, pszichopata kedvel ilyen filmet meg tudom érteni, de ép elméjû embert már nem. Aki ilyen filémet készít, sõt kedvel azzal elõttem csupán a sötét elméjérõl tesz bizonyítást. A Fûrészt nem kell ide keverni, az teljesen más kategória. Horror, misztikus besorolású és amúgy annak a filmek van valami értelme is, habár amint a sorozat végére kiderül a kirakós szervezõinek elméje egytõl egyig beteg.
Azzal a szöveggel is hibába jönnek, hogy a szituáció szüleménye. A nagy büdös …-t. A valóságban hasonló reménytelen szituációba hányan kerültek és hányan viselkedtek úgy, mint a filmben?
Ezt a hulladék filmet csak azért néztem meg, mert kedvelem a Sci-fi, dráma kategóriájú filmeket. Hatalmasat csalódtam, ez a film volt a legfelháborítóbb film, amit valaha láttam. Még a Kannibál holokauszt is elõtte jár, pedig az is egy kemény film, akárcsak a valódi története (ami a filmmel kapcsolatosan valóban megtörtént). DE az horror kategória!
Ennek a filmek egyetlen pozitív oldalát látom. Ilyen filmet szándékosan azért készíteni, hogy felmérjék az egyének pszichikumát. A reakciókból egyszerûen leszûrhetõ. Sok helyen hasznos lenne az ilyen teszt, habár általában barátságosabb módszerekkel mérik fel egy személy pszichikai állapotát s majd az szerint engedélyezik a társadalomba bizonyos szerepkörüket (katonaság, fegyverbirtoklási engedély, hajtási jogosítvány és egyéb olyan helyek, ahol az adott tevékenységgel veszélyt jelenthet).
8/10
filmes58 2015 ápr. 22. - 22:48:39 8/10 Előzmény antdomi
(98/115)
Drama, Sci-Fi, Thriller - A film pedig tényleg dráma, tényleg scifi és tényleg thriller. Aki nem szereti ezt a 3 filmtípust, az nem tudom minek nézi meg.

Olyan mintha valaki megnézi a fûrészt, aztán arra panaszkodik hogy túl sok benne az erõszak és a vér. :-P

"Survivors of a nuclear attack are grouped together for days in the basement of their apartment building, where fear and dwindling supplies wear away at their dynamic."

Aki az ilyen filmeket nem szereti, az ne nézze meg, mert nem fog neki tetszeni.
8/10
offtopic
-NOMAD- 2015 ápr. 06. - 21:57:24 8/10 Előzmény antdomi
(97/115)
A hozzád hasonló mentalitású, s*ggbuta embereknek azért nem tetszik pl.: ez a film (vagy sok más), mert fel sem tudják fogni, hogy adott szituációban mennyire más a gondolom, hogy képes vagyok rá és a tényleg meg is teszem helyzet .... Persze nem azt mondom, hogy hülye vagy azért, mert nem tetszik ez a film. Csak szimplán hülye vagy (lásd lentebb). Puszi! :D
8/10
offtopic
-NOMAD- 2015 ápr. 06. - 21:51:51 8/10 Előzmény antdomi
(96/115)
Ugye azt levágtad kispajtás, hogy más ízlését fikázod. Ebbõl kifolyólag a te csöpp kis -ki nem fejlõdött- elmédben nincs valami rendben, de ne izgulj. A korral megjõ az is.