bababy 2012 ápr. 01. - 21:35:15
(9/9)
Ajánlom mindenkinek aki 2 órára szeretne átélni egy "igazi életet" a színpadon. Kulka mint mindig ebben a darabban is fantasztikus volt.
dreamer1 2010 okt. 04. - 18:57:51
(8/9)
Volt szerencsém tegnap látni a darabot és nagyon tetszett.
4 éve játsszák és elég ritkán de nem éreztem a fáradtságot a színészeken.Kulka vitte a darabot a szerepe szerint is és ahogy élte az egészet.Vári Évát nem kedvelem,de ebben a szerepben tetszett.és tényleg 70 éves ami abszolút nem látszik/érzõdik rajta!A történet maga - bár amerikai - elég életszerû,akár meg is történhetne.A meleg tánctanár ábrázolása is jól sikerült,bár szerintem a vicces,hisztis,feminin,affektálást erõsítette több helyen ahogy a melegeket általában ábrázolni szokták.Dehát lehet egy ilyen ember is a valóságban elvégre táncos volt,mégha nem is a legjobb...de a szereplési vágya megmaradt.Kulkán látszott hogy nem a jól bevált dolgokat akarja ismételni hanem kereste a lehetõségeket az újat.Kettejük civil barátsága is érzõdött a darabban,sok mély pillanat volt.A végén vastapsot kaptak,állva is.Ajánlom mindenkinek a darabot,aki egy kicsit is fogékony az emberi történetekre,szereti a humoros de nem sablonos vígjátékokat amikben mély pillanatok vannak és nem utolsósorban a melegekrõl is kiderül hogy õk is emberek mint mások.
Criobs 2010 márc. 03. - 10:49:18 Előzmény F_E_B
(7/9)
F E B tetszik a hozzászólásod! :)

Én úgy fél éve láttam a darabot, de nem éreztem zavarónak a "trágár beszédet". Azt sem gondolom, hogy ez teljesen új keletû dolog lenne, mer már korábban Spiró György (egyik kedvenc íróm) 1985-ben írt Csirkefej c. darabjában is elhangoznak olyan szavak és mondatok, amik egyes emberek fülét sérthetik. Én személy szerint nem azzal a céllal ülök be a színházba, hogy rózsaszín köddel legyek elkápráztatva, hanem mert arra vágyom, hogy az adott darab megmozgasson bennem valamit és tovább tudjam gondolni. A hat hét, hat tánc pedig ilyen. Le a kalappal a színdarab és a színészek elõtt!
Gabriella54 2009 okt. 26. - 17:45:20 Előzmény Véleményezõ
(6/9)
Bocs, hogy ilyen késve, de csak most találtam meg a darab topicját.
Szerintem nem volt a nyelvezetével semmi baj, hiszen teljesen a mindennapi szóhasználatot követte, mégis szinte felülemelkedett azon.
Tényleg nem finomkodó, de úgy gondolom, az ábrázolt helyzet nem is igényli, sõt kifejezetten elutasítja az álszenteskedõ stílust.
offtopic
F_E_B 2009 okt. 20. - 14:34:49 Előzmény DP@i
(5/9)
Ki kéne írni a villamosra: "Vigyázat, az utastársak trágár szavakat használhatnak!"
DP@i 2008 márc. 03. - 13:23:37
(4/9)
Érdemes lenne ilyen alkotás plakátján feltüntetni, hogy vigyázat, trágár szöveget tartalmaz. Aki nem szereti az ilyet színházban, az tényleg ne üljön be "véletlenül".
Amúgy a darab nagyon tetszett! Két szereplõ, egy díszlet és mégis lendületes, fordulatos, magával ragadó vígjáték! Pazar ahogy megjelenítik a történetet.
Engem nem botránkoztat meg a csúnya szöveg. Ez a mû ilyen.
Véleményezõ 2008 jan. 09. - 12:37:03 Előzmény fz210
(3/9)
A hétköznapi nyelvezettel szerintem sincs gond. De nem gondolom, hogy egy nehéz témáról csak ennyire közönségesen, vulgáriasan lehetne beszélni. Kultúráltabb eszközökkel, árnyaltabb stílusban is elérhetõ a cél.
fz210 2008 jan. 03. - 19:27:27
(2/9)
Nekem az tetszett, hogy egy elég nehéz témáról öszintén tud beszélni.
A nyelvezete nem zavart, olyan mint a mai beszéd.
Véleményezõ 2007 dec. 29. - 18:36:54
(1/9)
A párom szeretett volna meglepni ezzel a darabbal, néhány hónapja nem jutottunk el színházba. Örültünk, hogy az ünnepek alatt sikerül egy kis kultúrával gazdagítani magunkat. Sajnos nem sikerült. Csalódás volt a darab. Bár a színészek kíválóan játszottak, viszont a darab nyelvezete nagyon közönséges, primitív. Ha erre vágytunk volna, nem mentünk volna el színházba, hanem egyszerûbb lett volna bekapcsolni otthon a TV-t. Elszomorít a tény, hogy az egyszerûséget, primitívséget már nemcsak néhány mûsorcsatorna, néhány lap, hanem a színház is támogatja. Valószínû, hogy lassacskán márcsak a szépirodalmi mûvek maradnak, ha az ember egy kis igényességre vágyik.