Téma: Határaink

4/10
sexykex 2020 febr. 08. - 06:44:10 4/10
(1/1)
Mindig megmosolyogtat, amikor fiataljaink bőszen kommunistáznak, és ördögtől valónak tekintik az emberek sorsának megjavítását célzó baloldali kísérleteket. Tény, hogy a baloldaliak gyakran balfékek is, a jó szándék mögött butaságok lapulnak.
Sokan észre sem veszik, hogy a fejlett kapitalista országok egy része olyan szociális ellátó rendszereket fejlesztett ki, amiről a kommunisták csak álmodhattak. A tőkések nem azért szelídültek meg, mert Isten megsimogatta a buksijukat, hanem a munkások egy hosszú folyamat végén kiharcolták a jogaikat, és amikor normális mederben csordogál a gazdaság, mindkét fél megtalálja a számítását.
Ez a film egy agresszív politikát folytató bankot mutat be, egy közepesen fejlett, belső viszályoktól sújtott államban. Valószínűleg tudatos ez a kórkép, a bankszektor és a kapitalizmus így működik olajvagyon, high-tech és gyarmatbirodalom nélkül. Különösen akkor, ha az aktuális kormány is engedi. Megoldást viszont nem tud, és nem is mutat. Ez a fajta pénzügyi terrorizmus egy labilis, zakkant ember akciója csupán, aki egyedül akar mindent megoldani: a rászorulók megsegítését és az eutanáziát is.