Téma: Heath Ledger

miguelito22 2009 febr. 23. - 19:20:33
(330/470)
Gratulálok HEATH !!!!!!!! mindent elértél volna ( BAFTA, golden-Globe, Oscar ) :'( de sajnos nem ......
jó volt hallani amikor kimondták, hogy Heath kapja a szobrot :D

Grat még1szer!!!!
rockqueen 2009 febr. 23. - 19:18:53
(329/470)
Én is tegnap láttam elõször és ugyanazon a csatornán. Semmit nem értettem belõle, de azért megérte megnézni, mert mégiscsak az egyik fõszereplõje Heath Ledger volt. Kár, hogy magyar csatornákon nem adták idáig.
rockqueen 2009 febr. 23. - 19:17:26 Előzmény axa15
(328/470)
Biztos büszke lesz rá a lánya, majd ha kicsit nagyobb lesz és örömmel fogja mesélni a barátainak, hogy milyen nagyszerû színész volt az apja. Én is gratulálok neki, hogy megnyerte az Oscart: Gratulálok Heath! Nagyon megérdemelte ezt a díjat. (Én még imádkoztam is, hogy megnyerje, bár nem volt kétséges, hogy õvé lesz ez a díj).
angellany 2009 febr. 23. - 19:14:19
(327/470)
Tegnap este még néztem a Pro7en Túl a barátságon címû filmét,érdekes..
angellany 2009 febr. 23. - 19:12:38 Előzmény axa15
(326/470)
Én is gratulálnék Heathnek!Végignéztem este az Oscart õ miatta is!Nagyon szurkoltam neki,igazán megérdelemte a díjat.Mindenki szemébe könnyeket csalt!Fentrõl néz le ránk,õ most egy jobb helyen van.Szeretünk Heath!
10/10
axa15 2009 febr. 23. - 07:20:08 10/10
(325/470)
Tiszta szívbol gratulálok Heath-nek! Nagyon orulok hogy megkapta az Oscar díjat! Igazán megérdemelte és ezt szerintem az egész világ hasonlóan gondolta! Remélem a lánya ha nagyobb lesz buszkeséggel órzi majd a szobrocskát.
angellany 2009 febr. 19. - 17:41:33
(324/470)
A PRO7 csatornán majd megnézem Heathet!Valahol megvan ez a csatorna xd. Visszatérve Heath bújkálásáról,nem hinném,hogy ilyet tenne.
angellany 2009 febr. 19. - 17:37:23 Előzmény kymara
(323/470)
Ez egy nagyon szép tett volt tõlük!
Andrew8 2009 febr. 19. - 10:13:33
(322/470)
Jaja a 3, színész Jude Law de azért az elején lesz benne Ledger is.

Nagyon szép tett ez az õ részükrõl hogy a lányának Mathildának adományozzák. Ritka az ilyen.
kymara 2009 febr. 19. - 08:22:15
(321/470)
Nemcsak Depp hanem még Colin Farell és egy 3. színész is játssza ugyanazt a szerepet. A forgatás végén pedig a 3 színész a gázsit odaadták Heath lányának.
Andrew8 2009 febr. 18. - 23:37:47
(320/470)
Dehogyis. Depp csak helyettesíti Heathet az utolsó filmjénél mivel azt nem tudta véglegesen befejezni már. AZ Imagination of Dr Parnassus címû Gilliam filmben. (A Grimmet is õ rendezte szintén LEdgerrel).
angellany 2009 febr. 18. - 23:14:14 Előzmény Andrew8
(319/470)
Hú,ez nem semmi.Most Johnny Depp fogja akkor játszani azt a szerepet?Joker karakterét nagyon szeretem én is!Ha lenne a mozikban,újból megnézném barátnõmmel,aki szintén kedveli Heathet!
angellany 2009 febr. 18. - 23:01:21 Előzmény rock 'N Roll
(318/470)
Én fel is vettem vidire a filmet!Nem valami vidám a történet.Az a szakáll..

Én múltkor írtam egy kis versikét Jokerrõl.Ha szeretnétek leírom xd.Nem nagy szám,Evi tudja mért így kezdõdik ..))

,,O lábaival tipegõ..."
monnci 2009 febr. 16. - 17:51:18 Előzmény Andrew8
(317/470)
huh.. hát szép hosszú szöveg.:D
Heath Ledger szerintem nagyon jó színész volt, biztos érdekes ember is lehetett. Sajnálom, hogy meghalt, pedig biztos lettek volna még sikerei...
10/10
nikcsóó 2009 febr. 16. - 17:46:58 10/10
(316/470)
"a dark knight után eltûnök"
és el is tûnt, bár örülnék ha nem halt volna meg és tényleg álnévvel élne Kanadába de ugyanmár... lássuk be, hogy hülyeség, sajnos meghalt :(
Andrew8 2009 febr. 16. - 17:13:59 Előzmény kymara
(315/470)
Extrém esetben akár még ez is elképzelhetõ ismerve õt az interjúiból, mennyire ideges volt és félt tõlük, ódzkodott tõlük.

Link van? Akkor tudjuk eldönteni hogy marhaság e ami azért nagyobb valószínûséggel van jelen. :)
kymara 2009 febr. 16. - 08:08:14
(314/470)
Egy nagy marhaságot olvastam az egyik amcsi rajongói fórumon. Az írás szerint Heath nem halt meg, hanem Kanadában él álnév alatt. Már többen felismerték, de rögtön elrohant amint megszólították.
Úgy látszik sok rajongó nem tudja elfogadni a tényt, hogy tényleg meghalt. Habár... ki tudja???
Én örülnék neki, ha igaz lenne a hír.
Andrew8 2009 febr. 15. - 23:30:23
(313/470)
Érdekesség Heath Ledger életérõl munkájáról, gyógyszerezésérõl, a színésztársai szájából!(egyébként nem amerikai volt, hanem ausztrál lásd a mostani Ned Kelly fõszerepét is :) és a Candy-t torrenten megtaláljátok nagyszerû abban is!) :

(youtubeon találtam, de egy kommentben véletlen)


"Ledger egy éve hunyt el, úh. álljon itt az életérõl egy összefoglalás, amit ugyan az entertainment weekly adott ki pár nappal ezelõtt, de akkor is.. meg akinek ígértem (elég sokáig tartott, meg elég hosszú lett, de sok érdekesség van benne). fõleg azok nyilatkoznak, akikkel együtt dolgozott, sok barátja is van közöttük. az ew idõrendjét persze megtartottam.. nyugodjon békében heath."-gil junker, a 10 dolog amit utálok benned rendezõje: sosem akartam még férfival aludni, de ha vkivel kellene, hát akkor õ lenne az. kérem bújtassák el gyorsan! - mondta a kollégáinak egy szövegolvasás után, miután heath olyan lehengerlõ hatással volt rá.

a 10 dolog után minden tinifilmbe ledgert akarták fõszereplõnek, de õ elutasította ezeket az ajánlatokat, mondván, szeretne elõrébb lépni.

-mel gibson, rettenthetetlen: nem volt tisztában azzal az erõvel, ami már régóta megvolt neki. szorongott, ezért olyan dolgokat akart elérni, amikkel már rendelkezett. nem lehetett elhitetni vele, h elég jó.

a lovagregény volt az elsõ film, ami ledger teljes arcát rátette a poszterére, de ezt õ nem akarta, egyáltalán nem akart a plakáton lenni, a többieket szerette volna, h rajat legyenek. mikor a film producerei azt akarták, h menjen országos turnéra a filmmel - mert h úgy nézett ki, mint egy rocksztár -, heath attól félt, túl hirtelen építette fel magát. nem nagyon tudta akkor, mit akar a karrierjétõl - 19 éves ekkor.

fölajánlották neki a pókember fõszerepét, de nemet mondott. azt mondta, nem játszhatja el, "valaki más álmát venném el".

-szörnyek keringõje: itt már kijelentete, h nem vesz részt a reklámkapányban, mert kizárólag a színészi munkára, a játékra szeretne koncentrálni.

2004 kritikai és bevételi bukták: gyávaság tollai, ned kelly, the order. azt mondták róla, se elõre, se hátra nem ment.

ledger példaképének tartotta johnny deppet, akivel terry gilliam hozta össze a torontoi filmfesztiválon: még depp is azt mondta, "nem semmi egy fickó".

a dogtown urainak fõszerepét már mindenképp õ akarta eljátszani, tetszett neki a funky-figura. a rendezõ viszont phillip seymour hoffmant akarta a szerepre, de ahogy heath beszélt neki ausztráliáról és a szörfölésrõl, "nem lehetett neki nemet mondani". catherine hardwicke rendezõ azt mondja, "sosem tudtuk, milyen messzire megy el, v mi lesz a következõ húzása. tele volt energiával. ahol éppen berúgtak a filmben, igazi sört kért, ami más színészeknél gond lett volna, mert egy sort sem tudtak volna elmondani - de nem heath".

-wes bentley színész, heath legjobb barátja: sokan hitték azt, h azért pörög annyira, mert drogozik: pedig nem, tele volt életerõvel, a tiszta energia áradt belõle. kiváló zenei izlése volt. mindig tudta, mit kell hallgatni például hajnali 5 órakor: neil young - old man. megtalálta a megfelelõ idõt hozzá.

terry gilliam teljesen ledöbbent, amikor azt hitte, heath matt damonnal egyidõs: õ ugyanis 32 volt akkor, heath viszont csak 24. viszont bármirõl el lehetett vele beszélgetni, mint egy "bölcs öreggel".


-túl a barátságon:

naomi watts (heath akkor barátnõje), és diana ossana, a túl a barátságon forgatókönyvírója is egyértelmûen heatht akarták a filmbe. ang lee rendezõ pedig csak 45 percet akart eltölteni vele, ami alatt teljesen mindegy volt, mit csinál, vagy mit mond, viszont miután ledger elment, azt mondta: oké, remek, õ kell.

wes bentleynek is felajánlották a túl barátságon szerepét még öt évvel korábban, amikor még úgy volt, gus van sant rendezi. bentley vállalta volna, de a project nem jött össze. aztán minden alkalommal ugratta heatht a szerep miatt - "egész életedre meleg cowboy maradsz"-, aki viszont mindenképp meg akarta csinálni, annak ellenére, h nem tudta, milyen lesz a megítélése v a sikere a filmnek.

ledgernek nagyon jó viszonya lett terry gilliammal, akit sokszor hívott fel a brokeback forgatása alatt is, mert nem volt túl boldog. egyedül érezte magát. ekkor szakítottak egyébként naomi wattsal, és a brokeback kanadai forgatása alatt került közelebbi kapcsolatba michelle williamsszel, aki ugye a feleségét játszotta. 2005 októberében pedig már meg is született közös lányuk, matilda. mel gibson - akivel szintén jó kapcsolata volt - azt mondja, "az apaság nem mindenkit változtat meg, de heatht gyökeresen".

-terry gilliam: heath utálta az egész oscar-hercehurcát, már magát a jelölést is. szó szerint gyûlölte. utált interjúkra menni, utált minden társasági összejövetelt a filmesekkel, ahol jó pofát kellett vágni. túl nagy teher volt neki, túl nagy nyomás, amivel nem tudott és nem is akart mit kezdeni.

nicola pecorini, a the order és az imaginarium of doctor parnassus operatõre is jó barátja volt, akitõl heath sokszor kérte, segítsen neki: "fel tudnál hívni mondjuk 5:15-kor? akkor én felveszem a telefont, és otthagyhatom az interjút" - ennyire nem szerette a nyilvánosságot. de gyakran hívta fel amiatt is, h csak játszhasson nicola 10 éves gyermekével.

26 évesen túl volt már egy legjobb férfi fõszereplõ oscarjelölésen (a díjat végül hoffman nyerte a capoteval), jött a casanova, a candy, és a bob dylan életei. de szeretett volna a saját projectjeivel is foglalkozni, tagja volt például egy los angelesi mûvészcsoportnak, a "the masses"-nek.
szeretett volna filmet is rendezni, régi álma volt a '60-as évek brit énekesének, nick drake életének filmre vitele és szerepének eljátszása.

-hihetelenül felszabadult, amikor nem õ kapta az oscart, "csak púp volt a hátamra, de végre vége van, és szabad vagyok!" - mondta ledger nicola pecorininek. ha nyert volna, a rendszer méginkább beszippantotta volna, amit végképp nem bírt volna.

-terry gilliam: az oscar-jelölés szörnyû: büntetés annak, aki túlságosan jó.

heath a túl a barátságon után nem akart dolgozni, egy-két évet michellel és kislányával, matildával akart eltölteni.


legalább egy év eltelt, mire leszerzõdött joker szerepére.


-a sötét lovag:

-charles raven, a dark knight és a túl a barástágon producere: minden producer heathet akarta a brokeback után minden filmbe. az ügynöke (steve alexander) hallotta, h éppen a dark knightra castingolunk, heath meg épp vmi olyan szélsõséges szerepre vágyott, ami teljesen az ellenkezõje a túl a barátságonbeli szerepének. chris nolan, emma thomas (másik producer) és én egybõl rábólinottunk: biztosak voltunk benne, heath tudja, h ez egy nyári szuperprodukció lesz, amely nagy nyilvánossággal és reklámmal jár. nem engedhettük meg azt, h késõbb azt mondja, "nem tudtam, h ezt vagy azt kell csinálnom még" - de errõl szó sem volt, heath tudta jól, mire vállakozik, tudta mi kell ehhez a filmhez.

-steve alexander, ledger ügynöke: mikor felhívtam azzal, h nolan egy új stílusú jokert szeretne, és vki olyat, aki eggyé válik vele, egybõl fellelkesült, azt mondta "ezt meg kell megcsinálnom, holnapra feltétlen hozz össze vele egy találkozót". itt volt a lehetõség, h egy ekkora filmben játszhasson egy olyan sötét és elvetemült karaktert, amelyhez hasonló egyáltalán nincs a (nagyobb) filmekben.

-nicola pecorini, operatõr: imádta a dark knightot csinálni, lehetõsége volt arra, h visszatérjen a mainstream filmezéshez, amibõl korábban éppen, h ki akart kerülni. de ugyanakkor ez volt neki a lehetõség arra is, h kiutat találjon minden másból, ami nyomasztotta.

-steve alexander, az ügynöke: játékból folyton piszkálódott velem: "a dark knight után eltûnök" - mondogatta. tudta h ez a film óriási lehetõségeket kínál majd neki, h ezután a legnagyobb rendezõk keze alatt játszhasson - és éppen ezért mégis ezt mondta.

-gary oldman: voltak fenntartásaim a castingon, elképzelni sem tudtam, milyen lesz, v megtudja-e majd csinálni. de amint elkeztünk együtt játszani, minden kétség eloszlott. londonban forgattunk néhány jelenetet, majd felhívtam egy barátomat, aki kérdezte, milyen volt heath? lélegzetelállító, teljesen meghökkentõ! nagyon sokkoló lesz - és ezt úgy mondtam, h addig 5 percet, ha dolgoztunk együtt.

-nicola pecorini: mikor elõszõr megjelent joker sminktervével, mondtam neki, "ember téged ki fognak rúgni!" - azt mondta "lehet, de csak így vagyok képes megcsinálni". és pörgött, pörgött és pörgött, a természetéhez tartozott, h feszegeti a határokat.

-terry gilliam: nagyon felpezsdítette joker eljátszása. "olyan dolgokra vagyok képes, amikrõl nem hittem, h bennem vannak" - mondta. olyan nagyszerû színészekkel volt együtt, mint oldman v eckhart, de mégis azt mondta, megjelenek és nem tudnak mit csinálni, semmit nem tudnak velem kezdeni. talált egy teljesen legyõzhetetlen karaktert. üthetnek, vághatnak és semmi - teljességgel felszabadította a szerep, "akkor azárnyaljunk" - mondta, és õ szárnyalt is.

-charles raven, a dark knight producere: londonban megmutattam neki a film elsõ hat percét, a bankrablási jelenetet az IMAX-vetítõn. addig még nem is látta magát jokerként. megnézte, és nem tudott betelni vele. végigvigyorogta az egészet, "látni akarom mégegyszer!" pedig nem könnyû egy IMAX-filmet újra befûzni, negyed óráig tartott, de megmutattuk mégegyszer. és akkor láttam utoljára õt.

2007-ben kezdte el gilliammel az imaginarium of doctor parnassus forgatását. kapcsolata michelle williamszel tönkrement, gyermekét nagyon ritkán láthatta - s ekkor kezdett alvási nehézségekkel küzdeni.

-terry gilliam: borzasztóan szorongott a lánya miatt, félt h elveszíti, minden percet vele akart tölteni. eljöttek a londoni házunkba, te jó isten, itt egy oscarjelölt tehetség, aki épp a gyermekével játszik, és meg nem mondaná senki, h õ heath ledger. mert akkor õ csak egy apa volt, aki a gyermekével játszik.

-gary oldman: beszélgetéseink nagy része a családról szólt. tudtam, milyen érzés egyedülálló apának lenni, együttéreztem vele. amikor utoljára láttam, még azt mondta, több idõt szeretne matildával tölteni.

-terry gilliam: a kialvatlanság szörnyen igénybe vette. amikor reggelente megjelent a forgatáson, mondtam, h pocsékul nézel ki, hagyjuk most, de õ csinálni akarta. és sikerült neki, mintha kicserélték volna, úgy változott át azzá a vidám, angyali karakterré. a munka egyszerûen felemelte, nem tudott vele betelni.

2007 végén az orvos kezdõdõ tüdõgyulladást állapított meg ledgernél. felírt neki antiboutikumokat, és javasolta, menjen haza és aludjon.
az antibiotikumokat beszedte, de nem ment haza és nem aludt - mondta nicola pecorini.


2008 elején ledger rövid szünetet tartott az imaginarium forgatásában, és new yorkba utazott. január 22-én pedig holtan találták sohoi házában. persze a találgatás az volt, h túladagolta magát, de az orvosi tények szerint ez közel sem igaz, halálát (a receptre felírt) fájdalomcsillapítók-antidepresszánsok és az altatók toxikus kombinációja okozta.

-terry gilliam: vancouverben voltam, amikor a BBC honlapján megjelent a hír: "holtan találták heath ledgert". az azonnali reakcióm az volt, "á, ez csak a warner bros. kibaszott reklámja lehet a jokernek! néztük tovább a monitort, h mikor változik át - de a hír csak nem tûnt el.

-james schamus, a túl a barátságon producere: azonnal felhívtam jaket (gyllenhall). és emlékszem, sírt.

-gary oldman: azt hívom én a kozmikus kalapács csapásának. még dohányozni sem láttam heatht. teljesen lesokkolt.

-terry gilliam: megpróbálták ráhúzni, h be volt drogozva, ami teljességgel lehetetlen, heath olyan tiszta volt mint te vagy én. tudtuk, h szed fájdalomcsillapítot. de már füvet sem szívott nagyon rég, nem ivott. semmi. egy test volt, ami több mint egy éve teljesen tiszta volt.

-pecorini: az összetört szíve ölte meg. romantikusan hangzik, pedig elég tragikus. azt hiszem igazából ez okozta a halálát.

terry gilliam nem akarta befejezni a félbehagyott imaginarium of doctor parnassust. "túl fontos volt a szerepe", h nélküle elkészítse. de többen mondták, h nem, muszáj elkészíteni, "heath látni akarta ezt a filmet". felmerült, h akkor mindjárt 3 színész helyettesítse ledgert. ekkor gilliam hívta deppet (elsõnek), aki azonnal mondta "persze h benne vagyok", aztán farrel és law szintén.
egyébként egy nappal a halála után találkozott volna spielberggel a chicago 7 címû film tervei, tom hayden szerepe miatt.

-pecorini: gyakran vicceltünk a dark knight alatt az oscar-jelöléssel. heath viccelõdött, "megszorongatom õket, eztán majd könyörögni fognak egy interjúért. ezúttal én vezetem a táncot".
rock 'N Roll 2009 febr. 15. - 23:11:57
(312/470)
Én sem láttam még... de meg szeretném nézni! Nem tudja vki hogy honnan lehet letölteni??? Köszi elõre is!
10/10
nikcsóó 2009 febr. 15. - 22:44:59 10/10
(311/470)
Most láttam a Ned Kellyt, nem volt végülis rossz film... :)
A Candyre vagyok még kiváncsi, esetleg látta már valaki??