Téma: Hideg nyomon

Clutter1959 2019 jan. 12. - 10:01:25
(126/146)
A film címe amit keresel: Halálkanyar!
Nem Morgan Freeman játszik benne hanem:
Danny Glover!
eddy1 2018 dec. 06. - 11:38:58
(125/146)
Sziasztok! Egy különleges kéréssel fordulok hozzátok. A férjem nagyon szeretné megnézni egy régebben látott Morgan Freemannal a főszerepben filmet. De sajnos a címére nem emlékszünk, mert valószínű, hogy én is láttam. Már több órája keresem, minden "trükköt" bevetettem, de nem találtam meg. A tartalmából: Morgan Freeman, elrabolja egy nyomozó fiát, majd több gyilkosság is történik, egy fiatal férfire gondol az enber, hogy ő a sorozatgyilkos, de a végén kiderül, hogy Morgan Freeman a gyilkos. Köszönöm a segítségeteket!

A férjem még mesélt néhány részletet a filmből, a végén a nyomozó megtalálja a fiát egy házban, és életben. Állítólag valami vonatos ( a vonat tetején ) üldözéskor lövik le Morgan Freemant.
nick név 2018 okt. 08. - 14:37:27 Előzmény DcsabaS
(124/146)
Én sem azt mondtam, hogy a szülő az első. A család az első, azon belül is a gyerek. Én inkább azt szándékoztam kifejezni, hogy elméleti szinten komoly vizsgálat után szakítanék szét egy családot, ha muszáj volna, mert a meglátásom szerint egy nyugodtabb környezetben felnövő gyerek sem feltétlen lesz lelkileg egészséges/sérülés mentes, hiszen a nyugodt, de idegen környezet is potenciálisan traumát okozhat egy a szüleihez bárhogyan is, de kötődő gyerek számára - a szülő viselkedési mintája a szociális körülményeire vezethető vissza, ami persze nem mentség, de magyarázat és egyben társadalmi kérdéssé is válik egyben.
Megfontoltabb lennék, ennyi, de ha úgy van a teljességgel alkalmatlan szülőnél tényleg nincs helye egy gyereknek.
filoszemitabéluska 2018 okt. 08. - 07:38:59 Előzmény DcsabaS
(123/146)
Pontosan erről van szó!
DcsabaS 2018 okt. 08. - 05:36:11
(122/146)
A férfi főszereplő gondolkodása egy ideig a normálisnak tekinthető mederben haladt, aztán egyszer csak hirtelen olyan fafejűvévé vált, mint aki nem érti meg, hogy a "baba" az nem egy "bábu", ezért nem a vér szerinti szülők játékszere vagy "tulajdona", nem az a "funkciója" hogy a szülők babázhassanak vele amikor éppen arra támad gusztusuk (de egyébként meg a sutba dobják), hanem egy ÖNÁLLÓ EMBERI LÉNY, és a saját dolgában a SAJÁT ÉRDEKE kell hogy meghatározó legyen. A szülő (vélt) érdeke vagy szándéka határozottan a második sorba való.
nick név 2018 okt. 03. - 11:55:20 Előzmény nagyanyacsakkkettõvan
(121/146)
Szerintem a csonka család is családnak minősül. Nyilván nem a teljes és klasszikus forma, de attól még egymást szerető és alapvetően egymásról gondoskodó emberek közössége, még ha kevesebben is vannak - például az özvegyek helyzete.
A drogos bárba való gyerekhordás tényleg az a kategória, ami nem igen tolerálható. Viszont én ebben az esetben az előzményeket is megtekinteném és azt, hogy miképpen lehetne ezen az adott személyek bevonásával segíteni, nem szakítanék feltétlenül és rögtön. A filmben ott volt a rendszerető rendőr és felesége, viszont a valóságban ilyenkor általában nincsenek befogadó szülőaspiránsok. Helyette ott vár az állami nevelőintézet, ami maga a pokol.
Nyilván a rendőr jelenti a kiszámíthatóságot, a biztonságot ebben a filmben, viszont azt a magam részéről hozzátenném, hogy a rendőr családjában egy nem babakorú gyerek már elszakítva az ilyen-olyan anyjától valószínűleg azt a ridegséget fogja érezni mindenkivel szemben, amit te a példádban is felhoztál. Egy gyerek nem feltétlenül érti, hogy miért szakították el az anyjától, legyen az anya, az élethelyzetük bármilyen, akár a filmben.
Van egy kényes és éles határ, ami felett én is az elszakítás pártján vagyok, viszont nálam azért van kitolva ez az elméleti határ, mert azt gondolom tudom milyen trauma egy gyereknek nem a saját szülei/szülője mellett felnőni. Ha már babakorban kerül nevelőszülőkhöz, az megint más, hiszen ha kellő szeretet kap a családtudat már úgy alakul ki, de ha kisgyerek korú és úgy szakítják el.. Én ezt csak a legvégső esetben tenném meg.
nagyanyacsakkkettõvan 2018 okt. 02. - 17:56:04 Előzmény nick név
(120/146)
"Persze van egy határ, ebben talán egyetértünk, tényleg van olyan, hogy egyszerűen nem szabad a gyereket olyan szülőknél hagyni, akik maguk is csak felelőtlen gyerekek. A határvonal holléte a kényes kérdés. " Itt pontosan ez volt a helyzet. Órákra magára hagyta a kislányt, illetve magával vitte egy drogos lepratelep bárba. Az nem vitás, hogy rossz anyagi helyzet nem ok a családból való kiszakításra. A drogos, alkoholbeteg nő és 4 éves kislánya kombó viszont a legkevésbé tekinthető családnak, hanem inkább krízishelyzetnek. Ennél már sokkal inkább volt családnak tekinthető a rendőr és felesége. Azt hiszem, a film befejező jelenete elég egyértelmű választ adott a magánynyomozónak, hogy helyesen cselekedett e?
Említetted a nálunk adott alkoholproblémát. ha teszem azt az egyik szülő alkoholista, akkor még mindig van esélye a családnak családként működni, de, ha az egyetlen szülő alkoholista, drogos és labilis, akkor tökéletesen reménytelen a gyerek jövője.
Mivel itt mindenki csak egy nicknév, nyugodtan felhozhatok egy személyes példát, ami korántsem olyan durva, de azért van hasonlóság. A szüleim 2 éves koromban elváltak és anyámnál maradtam. Szegény még elég fiatal volt és kereste a boldogságot, próbálta élni a saját életét, ezért sokszor lepasszolt, nem drogos barátnőnek, hanem egy rendes, de rideg vénkisasszonynak. Nem lett belőlem lecsúszott, szenvedélybeteg bűnöző, de mélyről jövő érzelemmel soha nem tudtam szeretni anyámat, mert az érzelmileg legfogékonyabb koromban sokszor nem voltam vele.
nick név 2018 okt. 02. - 09:06:44 Előzmény filoszemitabéluska
(119/146)
Szép dolog, de a 10 gyerek és semmi nagy baj inkább a kivétel, mint az átlag.
Én pedig azt gondolom, hogy a család eszméje fontosabb, mint az esetleges jobb gyerekkor egy elszakított gyerek esetében. Természetesen a gyerek egészséges fejlődése rendkívül fontos, de ezen az alapon az állam csak itthon százezrektől, vagy millióktól vehetné el a gyereket, hiszen itthon pedig az alkoholizmus dívik. Egy társadalom feladata lenne megteremteni egy olyan környezetet, ahol emberek tömegei - nem az egyéni, felelőtlen elhajlásról van szó, hanem a szocializációról - nem élnek úgy, mintha például nem lenne holnap. Az ilyen és hasonló családi adottságok a nézetem szerint legfőképpen a társadalom állapotáról árulkodik, nem pusztán egy adott emberéről.
Számomra a család egysége - még ha nem is tökéletes - fontosabb, mint egy lehetőség, ami vagy valóra válik, vagy nem. Persze van egy határ, ebben talán egyetértünk, tényleg van olyan, hogy egyszerűen nem szabad a gyereket olyan szülőknél hagyni, akik maguk is csak felelőtlen gyerekek. A határvonal holléte a kényes kérdés. Vannak, akik kis leventéket nevelnének kb ezen az alapon a fél országból, ezzel semmi szín alatt nem értek egyet.
Azt tegyük azért hozzá, a rendőr gyámsága alatt is elromolhattak volna a dolgok - ennek az esélye lett volna kisebb pusztán. Arról nem is beszélve, hogy milyen tudatot, érzéseket, esetleg törést válthatott volna ki a gyerekből a tudat, hogy valakikkel kell élnie, nem pedig a saját anyjával, még ha törődnek is vele.
De ez a film többek között azért is jó, mert ilyen vitákat tud gerjeszteni.
filoszemitabéluska 2018 okt. 02. - 00:02:55 Előzmény nick név
(118/146)
Valamit nagyon félreértettél! Itt nem az anyagiakról van szó. ismerek 10 gyerekes, szegény családot, akiknél a gyerekeknek boldog és nyugodt gyerekkoruk volt és mind a 10 gyerekből lett valaki. Itt egészem másról volt szó. Egy szenvedélybeteg, tökéletesen felelőtlen anyáról, aki a büdös életben nem lesz alkalmas nem, hogy egy gyerek nevelésére, de még arra sem, hogy minimális biztonságot nyújtson neki. Rendszeresen egyedül hagyja , vagy magával viszi egy életveszélyes, drogos barlangba.
SPOILER
Nagyon, nagyon elkúrta a magánnyomozó. Több tippem is van a kislány sorsát illetően:
- egyedül hagyva, kiesik az ablakon
- Joe az új élettárs megkívánja és a drogos anyuci hagyja, hogy abuzálja, nehogy elveszítse Joet.
- pénzszűkében anyuci leküldi a kamasz lányt strichelni
- anyuci mellett igen hamar rászokik ő is a drogra
Az egy jól hangzó lózung, hogy nem lehet egy gyereket elszakítani a családjától. Csak éppen pont az USA-ban sokszor elég könnyen úgy dönt a Gyámhatóság, hogy elveszi a gyereket a természetes szüleitől és örökbe adja titkos procedúrán keresztül egy megbízható családnak. Hát szerintem itt pont a magánynyomozó volt az, aki Istent játszott és saját szaros, kis lelkiismeretét megnyugtatandó beleszólt valamibe, amibe nem kellett volna és tönkre tette legalább 3 ember életét.
Ami a film értékét illeti, meglepően jó rendező Ben Affleck.
tramonto 2018 szept. 22. - 12:11:03
(117/146)
Idézem Töled: "Nem pörgős, akciódús krimi...Garantált, hogy ez a film még napokig eszedbe fog jutni. Ha szereted a mély, elgondolkoztató filmeket, az erkölcsi dilemmákat, akkor tiéd ez a film. ' Nem hiszem, hogy ezt tovább vagy túl ragozhatnám! Talán a filmből egy, csak megközelítő idézet - "aki egy (a) gyermeket szándékosan bántalmaz bármilyen módon, az én szempontomból annak vége!" Szerintem, mint filmfeldogozás, művészeti stb hiányosságát a feldolgozott téma, ami nagyon jól sikerült, mindent pótolt, és a film így volt nagyon jó! Nekem , gyenge indítás ellenére 10/10!
10/10
beatrix555 2018 júl. 28. - 06:17:08 10/10
(116/146)
Nem pörgős, akciódús krimi..., nem egy Stallone, vagy Schwarzenegger film....nem is erre készült. Azonban annyira magával ragad a mondandója, mint még egy filmnek sem. Garantált, hogy ez a film még napokig eszedbe fog jutni. Ha szereted a mély, elgondolkoztató filmeket, az erkölcsi dilemmákat, akkor tiéd ez a film. Mindez remek színészi alakítással és híres színészekkel. Nálam messze 10/10
9/10
Zsomika 2018 júl. 09. - 16:29:14 9/10
(115/146)
Olvasom a hozzászólásban, hogy roppant alpári és trágár a film. Igen, mert a világ egy olyan valóságát mutatja be, amelyben alpári és trágár módon beszélnek az emberek, mert ennyi telik tőlük. Sőt, nem is tudják, hogy azok. Igen, ilyen is van. Hangulat kell hozzá, hogy kibírja az ember. Engem nem engedett a történet, és ma is elgondolkodtat.
9/10
Zsomika 2018 júl. 09. - 16:20:50 9/10 Előzmény József Futó
(114/146)
Jó film. Teljesen egyetértek veled József Futó. A filmmel kapcsolatban és az m2 filmklubjával kapcsolatban is. Teljesen felesleges a bevezető és levezető beszélgetést végighallgatni, mert egy értelmes gondolat nem hangzott el még abban.
10/10
József Futó 2018 júl. 09. - 11:55:06 10/10
(113/146)
Remek film, nagy és nehezen megválaszolható erkölcsi dilemmákkal. Mélyen megérint majd ez a film, és napokig agyalsz majd rajta. Ben Affleck nagyon kitett magáért mint rendező, mint részforgatókönyvíró. A kimondhatatlanul színvonaltalan M2 Petőfi TV Filmklub c. műsor keretében ment - ebből csak a film dicsérhető -elképesztően gagyi és érdektelen beszélgetés volt utána egy magánynyomozóval -ezek az M2 szerkesztők és riporterek olyan agyatlanok, sokadjára adtam nekik esélyt, de SOHA nem tudtak a filmek lényegével kapcsolatba hozható vendéget meghívni, és értelmes, releváns -sőt egyáltalán kibírható!!!! beszélgetést folytatni -itt például adta volna magát, hogy a lényegről beszélve egy gyermekpszichológust, egy gyámügyest stb hívjanak meg... De a rendőri és magánnyomozói önbíráskodások, illegális beavatkozások is megérnének egy misét - még akkor is, ha az indulatokban, világjobbítási szándékban velük egy oldalon érezzük magunkat.
10/10
József Futó 2018 júl. 09. - 11:40:53 10/10 Előzmény nick név
(112/146)
SPOILER
Látszólag és általában/elvileg az a helyes, amit Te írtál. De nem egyszerűen a jómódról van szó, hanem a szeretetről, a törődésről vs a lelkileg sivár környezet, az elhanygoltság. Szerintem NEM JÓL döntött a magánnyomozó és ez a végén fel is derengett benne...
8/10
Ferenc Nith 2018 júl. 08. - 23:05:10 8/10
(111/146)
Nem várna az ember sokat a leírások alapján, vagy azon ahogy a film nagy része eltelik, de igen súlyossá és meglepővé válik a végén. Nem csak krimi. Nagyon nem átlagos. Teljesen hiteles, be tud vonni a sztoriba a film.
babola 2018 júl. 08. - 13:07:27
(110/146)
Ftfttttttfttttfttttfrttttrtttttftttttttfttfttttttfftftttxxttfttfffttttftttttfftttfttttttfgttttttfttftttftttt
nick név 2017 júl. 02. - 02:35:30 Előzmény yetilány
(109/146)
Érdekes film volt, egy jobb krimi. Számomra ez a mûfaj nem hordoz túl nagy mélységeket, illetve magasságokat, de a mûfaján belül egy nagyon jó kis alkotásnak mondható. (sopjler következik)
A végén, a döntési helyzetben úgy gondolom, hogy az adott körülmények között csak az az egyetlen helyes, erkölcsileg vállalhatóan meghozható választás volt, nem több. Bár látszólag jobb élete lett volna a volt rendõrnél a kislánynak, mégsem lett volna helyes elszakítani az eredeti családjától. Még ha az egy lepukkantabb, proli közegben létezõ Brooklyn-i családot is jelent az az eredeti. Ebbõl a logikából kiindulva már csak egy lépés elméletben az, hogy a lecsúszott életkörülmények között élõ családok gyerekeit jómódú családokhoz adjuk, mert nekik az úgy jobb lesz. Hiába lenne esetleg tényleg jobb, könnyebb élete úgy egy gyereknek, nem helyes, mert nem játszhatunk istent. És nem szakíthatjuk csak úgy el a szülõktõl a gyereküket, mert mi úgy gondoljuk, hogy... Nehéz döntés, mert a jómód mellett is szólnak érvek, de a végsõ érvény az eredeti, saját család alapvetõen.
A nõ döntésével ha nem is tudok egyetérteni, de meg tudom érteni. Ez tényleg egy vízválasztó kérdés és ha ebben nem tudnak egyetérteni a felek, kér egymáshoz közel álló ember. akkor az megmérgez egy párkapcsolatot. Szerintem nagyon is rosszul gondolta azt, hogy nem szabad visszaadni a gyereket a saját családjába, de ha már ez volt a meggyõzõdése, akkor a különválás valóban elkerülhetetlen következmény.
Az egyébként, ahogy zárult a film, ahogy a kislány gesztikulációin keresztül beszélt a nézõhöz, az is érdekes volt. A kislány ugyanis a rendõréknél volt vidám, ott érzett valódi örömöt, míg hazakerülve szótlan és kicsit komor lett. Plusz még a kedves anya sem változott meg oly gyökeresen, ahogyan az talán elvárható lett volna. Ezzel viszont úgy gondolom nem azt akarta mondani a filmen keresztül a rendezõ, hogy a kislánynak mégis csak jobb helye lett volna a volt rendõrtisztnél, hanem hogy a helyes döntéseket olykor tényleg nehéz meghozni, továbbá nehézkes lehet velük együtt élni. Hogy az ember felelõsséggel tartozik az általa meghozott döntésekért, legyenek azok helytelenek, vagy akár helyesek. Ezen a téren nagyon okos volt a film. (spojler vége)
Nem mondanám kiemelkedõ filmnek, de a kategóriáján belül egy tényleg jól sikerült darab lett. Részemrõl 7/10
Kit Fisto 2017 jún. 25. - 20:19:54
(108/146)
Ben Assflack rendezte, (lásd South Park) és az öccse játsza a fõszerepet, na milyen film is lehet ez.. É ahogy olvasom itt, hozza ami várható. Csak találok valami jobbat..
//indavideo.hu/video/south_park_5_evad_10_resz_1?s=1198.83
7/10
giggs985 2016 aug. 27. - 08:53:58 7/10 Előzmény Attlas
(107/146)
A Batman vs Superman címû szutyok hogy kapcsolódik ide? Miért hozod fel példaként?
Egyébként én is egyetértek azzal, hogy sok tekintetben üres ez a film. A karakterek egyikének sem tudtak mélységet adni, ami nem feltétlenül a színészi játékból adódik. Emellett a forgatókönyv is agyonvágja az amúgy hihetetlenül erõs alapanyagot; az eredeti regény történéseit összekeverik, összetörik, kiherélik. Hogy miért kellett rajta ilyen mértékben változtatni? Fogalmam sincs. Kár érte. Azért 10/7-et megadok rá.