Téma: Hilal Saral

Michonne 2018 máj. 11. - 23:48:12
(1117/1897)
Hi Ablák,

Mankos,
eléggé össze vissza kezdődtek az évadok (tavasz, ősz, a legutóbbi pedig nyáron) szóval bármit lehet, egy júniusi kezdéshez meg már kellene vmi promo legyen nem? De a nagy semmi eddig. Remélem, nem húzzák szeptemberig, ugyanis én a nyár éji balzsamos éjszakákra terveztem Ross Poldarkal:))

Tímea,
Örülök, hogy tetszett a Holden banda:) Engem a cipős fazon inkább csak fárasztott, aki viszont irritált az a kis buta görcs a 4-ből, igazgató bácsi meg jajj istenem … pontosan ahogy írod „meg nem értett zsenik” a határvonalon éppen, közben mégis a gyerkőcök közt járnak kelnek….grrr

Mary, a múltkori young Engin sokkból sem tértem még magamhoz, erre hozod az utánpótlást, de ezúton figyelmezettelek a gyógykezelésem drága lesz...khmm
És ez most különösen mély ütés …. istenem ez a nő… mit nő?! kacsa!…. poor Mads… de a tekintete azért priceless…..haha

Sahsiyet:
Mary a sorozatban megjelenő gyógyíthatatlan betegségen az Alzheimer-kórt kell érteni, melynek több szempontból is nagyon fontos szerepe van, és többek között ez indítja be a történetet, ill. engedi ki a szellemet a palackból. Remélem ezzel némiképp megnyugtattalak és kedvet kapsz valamikor a dizihez:) Én a magyar subal haladok, tehát csak az első 3 részen vagyok túl, de már ebből is jól leszűrhető, hogy egy mély töltésű, progresszív cuccal állunk szemben, képi világban, rendezésben, mindenben. Úgy érzem nagyon csípnéd, és mindenki más is barlangból. A FI-hez hasonlóan formabontó, de mégis valami egészen más marad a nézőben utána, mert a Sahsiyet egyszerre képes azért régi és új is lenni. A folyamatosan jelen lévő fanyar humort is nagyon bírom, ami ugye nálam sarkalatos pont egy produkcióban. Hangulata, tempója hullámzó, bizonyos momentumok aprólékosan vannak kifejtve, ami arra érzékenyekben vontatott hatást kelthet. Az író feladta a leckét a rendezőnek, hiszen sok mindent, és kellő mélységgel kell relatíve kevés bölümidőben megvalósítani, de úgy érzem Onur Saylak jó érzékkel találta el az arányokat. Meg vagyok elégedve vele, és a már korábban tett felfedezésem is megerősödött, miszerint a volt felesége hozzá képest erősen túl van értékelve tehetségben. Ergo a „Tuba férje” helyesen az „Onur felesége” lenne szvsz, bár nem áll szándékomban bárkit is sértegetni..hehe... ja de mégis:))
No de elkalandoztam, vissza hát a Sahsiyetre, röviden a történet a következő:
Nyugdíjas igazságügyi tisztviselőnk Agah bey macskájával Münir beyel a pezsgő Beyogluban él. Egyik reggel Agah arra ébred, hogy szerettet cicója feldobta a pacskert, majd később kiderül, hogy a macsek halála az Ő kezdődő alzheimerjének volt köszönhető. A lesújtó diagnózis tudatosulása után viszonylag gyorsan beindulnak az események, és mielőtt még Agaht maga alá temetné személyiségének várható elvesztése felett érzett elkeseredése a minden rosszban van valami jó elve alapján egyfajta reményt kap a betegségtől, és a „még azt is elfelejtem, hogy elfelejtettem” feeling okozta bátorság lebont benne minden morális gátat és egy régóta dédelgetett álmának megvalósításához segíti hozzá. Sorozatgyilkos lesz, mégpedig igazságosztó likvidáló:D És ahol ugye gyilkos van ott zsaru is, így jön a képbe Nevra a frissen debütáló nyomozónő.

Az alap sztoritól a gyakorlott sorozatnéző persze önmagában már nem dobna hátast, ezért a dizi erőssége főképp a körítésben, a karakterekben, illetve azok emberi oldalában van, valamint egy olyan betegség szarkasztikus bemutatásában ami bárkire lecsaphat sajnos. Agah bej nem feltétlen klasszik serial killer egyébként, mégis a nagy elődökhöz hasonlóan titkon vágyik a rivaldafényre (szerintem) ezért annak rendje és módja szerint az egész univerzumot belehúzza a szisztematikus és zseniális játékába. Agah zsenialitása viszont főképp a tervezésben, mintsem a kivitelezésben rejlik, hiszen a legfontosabb pillanatokban mindig becsúszik valami banális, nem várt fejlemény, ami annyira kihúzza a méregfogát a gyilkosságoknak, hogy a vége általában sírva röhögősre sikerül:), legalábbis a három látott rész alapján mindenképp.
Ebben a pszichológiai játékban köti össze magát főhősünk Nevrával (Cansu Dere), aki a fragi alapján egy badass bárban lövöldöző wamp, de elég gyorsan kiderül, hogy tulajdonképpen nagyon nem az. Nevra személyében ugyanis egy bukdácsoló, önbizalom hiányos kishercegnőt tolnak az arcunkba, aki a saját harcait vívja, egy kemény közegben. A karakter ok-okozata szépen ki lesz fejtve gondolom, hiszen jelek már vannak rá, azaz ő biztos nem marad ebben az állapotban. A főbb mellékszereplők is jól eltaláltak eddig, bár biztos jönnek még néhányan. Agah váratlanul hazaköltöző nagyon karakteres lánya és unokája külön történet például, egyszerre viccesek és szomorúak, de mégis tökéletesen illeszkednek az öreghez. És persze Nevra oldalán sem lesz hiányérzetünk, kezdve a – sztem - jó arc főnökével, ill. a kezdetben ripacsnak tűnő, de aztán némi agyat is megvillantó leendő segítőjével a bűnügyi tudósító Atesel, aki másodállásban Dj. igen jól olvastátok Dj., ill. gondolom egy időn után hivatalos sevgili is kiindulva eme paráználkodásból:
https://video.twimg.com/tweet_video/Da0q3GZW0AAsLdL.mp4
A színészi játékról picit: Haluk Bilginer telitalálat. Legenda és pont. Az Ezel óta szerettem volna összefutni vele, mert már abban is messze túl teljesített a többiekhez képest, és természetesen most sem csalódtam benne, óriási amit letol, viszi a hátán a showt, és bármerre is halad a dizi, én tuti maradok már csak miatta is:)
https://img-s2.onedio.com/id-5ab0c3ccc2cad20f157e7609/rev-0/w-635/f-jpg-gif-webp-webm-mp4/s-9c382944ddfbe0e299b286d84dc8e3a74233447d.gif
Cansu Derét szintén az Ezelből ismerem, ott volt manír rendesen, Anneban még nem csekkoltam le, de ami a Sahsiyet Nevrát illeti… hát nem is tudom… az oké, hogy a Nevra karakter alapból tompa egy kicsit az elején, no de, hogy Cansu még rá is tesz egy lapáttal erre az apátiára, az végképp nem tett jót neki és nekem sem..hehe Most már csak az a kérdés, hogy ez irányított volt vagy tényleg ennyire se íze se bűze, már bocsánat.
Első blikkre ennyi lányok, túl sokat nem mertem írni a történésekről, ill. nem is nagyon lehet, mert ez a dizi is a „nézni kell” kategória.

A Sadik Özge szerelemhez és a Fazihoz is lenne néhány gondolatom, de momentán a klavira esik a fejem, nehéz hetem volt, szóval azokkal később (azt már nem merem írni, hogy holnap, mert az élet általában felülír:D, de igyekszem).

Félig meddig altató: https://www.youtube.com/watch?v=Hh2Sxuzqqw0

Jó éjt.
Timea Hakmen 2018 máj. 10. - 23:51:48 Előzmény maryriddle
(1116/1897)
Burak Catalcaliról ennyit: https://www.instagram.com/p/BSt1TzilrZH/?hl=hu
Jelenleg valami csóró mahalléban bandázik a megszökött Güney és az orospu Simay társaságában. Pfff. :D
A céget és a villát már réges rég visszaszereztük, hahaha.

Hülyesékedtem csak, ha szabad lennék, ellenék én Sinanommal a koszos halászhajón is <3, de szerintem ő a házasságra még nem áll készen. Nem is értem hogy gondolta Hazannal. :D
Azért kertésznek vagy sofőrnek felvenném a Hakmen villába, ha egyszer csődbe jutnának az Egemenek.:D

Mads kép :DDD
Reméljük Hürrem szultána nem volt hozzá is RUDE.
Because:
https://media.giphy.com/media/Jlqkr3jflAOQg/giphy.gif
maryriddle 2018 máj. 10. - 18:17:33
(1115/1897)
Mads Mikkelsen rajongóknak :-))))
maryriddle 2018 máj. 10. - 18:13:38 Előzmény Timea Hakmen
(1114/1897)
Naa, légy kicsit optimistább! Ha Hazim papa meghal Sinanra marad a negyed Egemen birodalom. Ha Yagiz megtagadja az Egemen nevet, Selin pedig bekerül a diliházba akár még a fele is lehet. ;-)
Emlékeim szerint Barisod viszont csődbe juttatta a Sinaner birodalmat és végül Buraké lett minden. Szóval mije is maradt? Szerintem a jacthján kívül semmije, szóval ne menőzz annyira Hakmenné ;-)

SMK-Özge: Bevallom nekem SMK szerelme is kissé eltúlzott volt. Az egyik legkedvesebb lovestorym amúgy, de kicsit olyan összecsapott volt hogy Sadik mikor és miért is szeretett bele ennyire halálosan.
Timea Hakmen 2018 máj. 10. - 12:27:18 Előzmény maryriddle
(1113/1897)
XD
Egyébként jogos. Nekem nagyon sokáig nem volt egyértelmű hogy Özge tényleg szereti-e SMK-t. Csak azért hittem benne, mert máskülönben levágta volna a fejét már az első csók után. :D
Én is hiányoltam ennek a szerelemnek a megjelenítését a nő részéről. Legalábbis ahhoz képest hogy SMK az életét adta volna érte, Özge (és/vagy a rendező) nem igazán küldött olyan jeleket - a maga zárkózott módján sem - ami a hatalmas szerelmét érzékeltette volna. Talán ezért lepett meg engem is annyira ez a befejezés.
Timea Hakmen 2018 máj. 10. - 11:52:02 Előzmény maryriddle
(1112/1897)
Evettt, én is olvastam. Imádtam a Prison breaket. Jó lenne ha összejönne.
Nyilatkozta egyébként, hogy nem akar többé gazdag szépfiúkat, hanem pszichopata vagy hasonló szerepekre vágyik. Ha lemond a szappanoperázásról (és nem vágatja le a haját) még akár közös jövőnk is lehet.:)

Akkor tisztázzuk. Családi állapotom: Baris Hakmen odaadó felesége, amíg a halál el nem választ, ámin. Csak az őt alakító színésztől váltam el. Színész férjem lehet másik, de karakter szintjén csakis Pudingomé vagyok. Sinannal csak közeli barátok vagyunk.;) A bigámiának nem vagyok híve. Na meg, jobban belegondolva, el sem tudna tartani, hiszen hajléktalan a 2. évad óta. Tudod, Hakmennéként a jachthoz vagyok szokva, nem halszagú halászhajókhoz. ;D (Ha már úgys megvádoltak anno fb-n, hogy a pénzéért mentem hozzá egy sorozatkarakterhez. Halálkomolyan :D)

Onur Tuna akitáját imádom! :3 https://www.instagram.com/p/BfVSfp6BH4J/
Ez is tatli: https://www.instagram.com/p/BijnjitnV8X/
maryriddle 2018 máj. 09. - 16:21:22
(1111/1897)
Na még egy kis Onur Tuna és cuki kutyák.
Még Alphoz visszatérve, olvastam állítólag ő is szerepelne a török Prison break-ben amit Kivóval terveznek és Beren is. Alp lenne az öccse, Kivanc a bátty.
maryriddle 2018 máj. 09. - 16:14:30
(1110/1897)
Tímea nekem is bejön Alp szemüvegben :-)
Amúgy már mondtam a barlangban megengedett a többférjűség, szóval nyugodtan felveheted az Egemen vezetéknevet is ;-) bár kezdek kicsit összezavarodni a családi állapotodon, nem úgy volt hogy elvált asszony vagy már?
maryriddle 2018 máj. 09. - 15:49:21
(1109/1897)
Özge -Sadik gondolatai egy képben
Sadik: Vajon mennyire szeret? Vajon most mire gondol? Hogyan alakul a kapcsolatunk?
Özge: Milyen finom csokit ettem ma. Holnap is csokit eszek. Vajon ha mindennap csokit ennék, meghalnék?

Én is erről beszéltem...:-)
maryriddle 2018 máj. 09. - 15:34:38
(1108/1897)
Sziasztok!

Jaj de jó egy kis életet látni végre az egyre csöndesedő sötétbarlangukban.

SAK-kal kicsit le vagyok maradva, még csak a 13. felénél tartok, igyekszem felzárkózni, aztán majd nyilatkozom.

Mukko-táncot nem ígérhetek de szerintem minden (török) családban van egy hasonló abla, teyze vagy yenge, nem kell aggódni. ;-) Engin tánctechnikájára már a Fatmagülben majd a BBO-ban is felfigyeltem, pedig amúgy minden török férfi ugyanúgy táncol. De milyen kis mulatós legény, állandóan lagzis videókat, képeket látok róla :-)
A jó hangulat garantált, csak Barbit ne hívjátok meg lütfen.

Fi: Tudom kicsit gonosz vagyok szegény Denizzel. De szerintem az ő halála lett volna a legtragikusabb, és az igaz nagy lecke Duru számára. Ha Can meghal nem nagy kunszt, Sadik karakterében is benne volt, Deniz halála viszont igazán meghökkentő lett volna. Duru tólószékben, hm, kicsit klisés, de nekem bejönnek az ilyen klisék :-)
Sadik: pontosan. Az apósgyilkosság egyébként hatásos jelenet volt. Csak hogy Sadik bűnét nem kompenzálta kicsit sem. Ahhoz hogy "kiérdemelje Özgét" = hozzá méltó emberré váljon, ahogy ő fogalmazott, szerintem is a börtönös megoldás lett volna az egyetlen út. Ott aztán összeérinthetnék a kezeiket börtön üvegfal két oldaláról (ahogy mankos mondaná) nagy szerelmi vallomások közepette. Özge biztos megvárta volna:-) (Már rég ki akartam térni rá hogy én Özgén amúgy sosem láttam azt a hatalmas szerelmet, hogy elhigygyem hogy ezt meg tudta bocsátani. Pedig szerette, mi sem bizonyítja jobban minthogy feladta az elveit miatta. De a megjelenítés elég gyengére sikerült szerintem)
Ha már nem megy börtönbe, akkor viszont a romantikus befejezést dobni kellett volna. Én Dexteres befejezést is bírtam volna. SMK mint szomorú favágó Kanadában, magányosan, szegénységben...

Majd várom a Sahsiyet beszámolód. Én is majdnem belekeztem, de egy infó kicsit visszariasztott. Majd megírnád hogy ez a halálos betegség dolog /annak megjelenítése mennyire van előtérben? Tavaly volt egy kis élményem ezzel kapcsolatban (csak hipochondrie szintjén) és azóta kicsit érzékenyebb vagyok erre a témára.

Avlu:
Elég hamar rájött hogy nem Orange remake mert kiderült hogy az ausztált is nézte egy ideig. Azt mondta a török szereplők aranyosabbak.
Én kicsit elmaradtam, még csak a 2. rész felénél tartok.
Na ugye hogy volt valami Oktay és a müdürasszony között?? Nekem is van egy ilyen gyanúm. És én is csodálkoztam azon hogy hogy van ilyen férje mint Murat. Nekem az jutott eszembe hogy a nő tuti szadomazó, szerette a férfjét de nem kapta meg tőle amit akart. Oktayból meg simán kinézek bármilyen perverziót. Nem tudom miért van ilyen gyanús ábrázata :-)) direkt csinálja vagy a bajusz az oka? Exuradnak javaslom a hajfestéket, csak ne azt a kéket amit Burak őzi is használ. Ja hogy ő börtön bikája :-) értem már miért vannak őrte oda a rabnők. :-)

Fazilet:
Ahogy írtam, én inkább "tudományos" megfigyelő vagyok mint lelkes szurkoló. A KG és Hilal túlságosan rányomta a bélyegét a török sorozatokhoz való viszonyomra, így nagyon óvatosan kell ezt is néznem ezt is.
De szigorúan csak az én személyes rögeszméimről van szó:
Bevallom, én nem akartam hogy Yagiz megadja magát a szerelemnek. De ezt sosem titkoltam. A YagHaz szépsége nekem mindig is a lehetetlenségében, be nem teljesülhetőségében rejlett. Én egy szép, szenvedős tragikus végű (a tragédia itt az egymásról való lemondás) lovestoryt vártam tőlük. Ezt részben meg is kaptam. Yagiz szenvedését végig élveztem. És Hazan ráeszmélése, önmagával való viaskodása is nagyon tetszett, jól megcsinálták lélektanilag és a színésznő is nagyokat alakított... A csók kellett, egy kis beteljesüléssel sem lett volna elleneben búcsúzásként... De Hazan visszafordulása a reptérről aztán tönkretette a pátoszomat...:-(
Csúnyabácsik, csúnyanénik által akadályoztatott ártatlan szerelem csak egy lesz a sok közül.Őszintén szólva a folytatás ezzel az álamnéziával nem igazán villanyoz fel. Unalmas már. Nem véletlen hogy a legutóbbi rész ratinge 2,valamennyi lett. Mindkét fantábornak adjon türelmet Allah! Én is a güneyesítéstől tartok. De várjuk ki a végét, még nem biztos.
Bár ha ez az erőszakos sztori tényleg megfordult Sirma fejében, akkor tényleg vannak bajok. Kérdésedre válaszolva Tímea, nem nem, ilyet még FéreGüneyből sem néztem volna ki.
Timea Hakmen 2018 máj. 09. - 02:02:16
(1107/1897)
javítás: de Sinan "güneyesítése" (ergo a könnyebb út) mellett döntött akart lenni, nem nem döntött természetesen.
Timea Hakmen 2018 máj. 09. - 01:51:15
(1106/1897)
Merhaba!

Nem akartam így eltűnni, de nem sokat tudtam mostanában net közelben tölteni. De ez a sorozatgyilkosos kép megadta a kellő lökést Mary. Nagyon szexyyy (SE) :DD Amúgy tényleg olyan. xD De ha már 70-es évekbeli sorozatgyilkos style, ilyen téren nálam Leon tegmen a nyerő https://www.instagram.com/p/BiUXeIIHYvu/
Simán beillene a Mindhunterbe, nem gondolod Michonne? :D

Köszönöm a meghívást, mindenképp ott leszek a leánybúcsún és az esküvőn is, bár úgy nem tudok táncolni mint Mukkaddes yenge. A jövendőbelid táncos videója engem egyszerre sokkolt és nyűgözött le. Engin tánctechnikájánál még sokkolóbb a kutyás pasi wtf xD, de köszönöm, mert a Budapest tv halála (rajongó voltam) óta nem láttam ilyen jó kis, szürreális bulit, éreztem egy kis nosztalgiát. Eééóóó xD

A Mehmed szultán finálécsináláson annyira felhúztam magam, hogy én se néztem a 3. bölümnél tovább a sorozatot, de azért befejezem majd. Szerintem nem a sorozattal volt a baj, a törökökkel vannak bajok, ha a Szulejmánt 4 évig nézni tudták, ezt a minden tekintetben profi sorozatot pedig elkaszáltatták. Valahogy éreztem hogy ebből a nagy költekezésből ez lesz. Hiába, a törökök még készültek fel rá, hogy ilyen költségvetésű sorozatokat gyártsanak. A Kösem is mozifilm minőséggel indult, a mások évadban már szinte painttel rajzolták meg a háttér díszletet.

A Faziletet végül én sem hagytam abba, de én és a Michonnehez hasonló módszert választottam. A "nem normálisakat" szkippelem, elegem van a bolondokházából. Nincs energiám sem Selimre, sem Ecere, de Yaseminre sem, a színésznő kiváló alakítása ellenére sem. Csakis Sinanom és Fazilet asszony miatt tartok még ki.
Hát igen, nem jöttek be a jóslatok Én maradtam Sinanos. :D Sőt, ha nem lennék Hakmen már valószínűleg Egemen lennék. Hiába, még mindig a buta, naiv nagyranőtt óvódások az eseteim.:')
A Hazsin már régóta nem érdekel,a 2. évados kapcsolatuk eleje óta nyilvánvaló volt hogy Hazannak Sinan csak egy húsvéti nyuszi volt: addig volt érdekes, amíg nem kapta meg. A YagHaz érdekes volt, és érdekes is maradhatott volna számomra, de miután Sirma jóasszony Sinan "güneyesítése" (ergo a könnyebb út) mellett nem döntött, innen már nem nehéz kitalálni a forgatókönyvet. Én Yagizra nagyon kíváncsi lettem volna hogy hogyan dönt. Ask vagy kardes? De sajnos nem hagytak neki választási lehetőséget... A török dizíirók világában mindennek feketének és fehérnek kell lenni.
Olyat is olvastam bennfentesektől hogy Sirma meg akarta erőszakoltatni Sinannal Hazant, csak lebeszélték róla. Lehet hogy én a rózsaszín szemüvegemtől nem látok jól, ezért tőletek kérdezem: kinéznétek Sinan karakteréből az erőszakot??? Csak őszintén.
Egyébként ahogy látom egyik fantábor sem elégedett, a nézettség pedig a béke seggealatt. Szóval azt hiszem kijelenthetjük ezt elszúrtad Sirma barátném...

A Fi-vel kapcsolatban zseniálisakat írtatok.
Na de szegény Denizemet kivégezni? brühühü. Nekem nem lett volna szívem, de valóigaz hogy hatásosabb lett volna és a tragédia talán elfeledtette volna azt a karakterleépítést amit elszenvedett a kis művészlelkem a 2. évadban...
A Sadik-témában is egyetértek veletek. Ez a tett annyira gusztustalan hogy csakis "kézzelfogható" büntetéssel lehetett volna megmenteni a kárhozattól szultánunkat.
Annyit tennék hozzá, hogy szerintem nem csak Özgéért volt minden. Én úgy éreztem hogy Özge jelleme, és az Özge iránti szerelem katalizátorként szolgált hogy előjöjjön a benne rejlő jó. A vadászból vegetáriánussá válása egy gyönyörű szimbólum volt erre. De igrn, elszúrta végül azzal hogy Özge kezébe adta a bizonyítékokat és ezzel őt tette meg az ő Allahjának.. Özge pedig jóságot isten, nem igazságos isten szerepet választotta.... Üdvözlégy Özge, malaszttal teljes. XD

Avlu:
Kíváncsi vagyok Mary, hanyadik percben jött rá a férjurad hogy ez nem OITNB remake? :D
Kiváltottam a receptet Dr. Mary, nézem:)) . Az első 3 részt láttam eddig teljes terjedelmében (de mind a 6-ba belenéztem párterápiás jleleggel), és eddig hasonló véleményen vagyunk. Mondtam hogy masterpiece-gyanús, már annyira amennyire egy török tvsorozat megengedheti magának az RTÜK alias török orttt árnyékában. Viszont érzelmileg annyira engem sem sikerült bevonnia egyelőre. Az érzéseimre hatással van (nőktől/nőkkel szemben ilyen szintű erőszakot látni azért engem sem hagy hidegen), de a mélyebb érzelmeimre annyira nem. Pedig Deniz szimpatikus, nem tudom mi lehet a baj, de pl. ha visszagondolok a Karadayiban Nazif papa börtönös jeleneteire, sokkal jobban megviselt. Ettől függetlenül az egész sorozat hangulata, a téma, a humor, a szereplőgárda, technikai megvalósítások stb-k nekem is nagyon tetszenek. A sorozat másságát nem is taglalnám. Szerintem ilyen még nem volt. A cselekmény le tud kötni, érdekel hogy mi lesz, nem kiszámítható, szóval egyelőre pacsi a forgatókönyvírónak.
Top dogok: az a baj, vagy nem baj, nem tudom, hogy Azra és Kudret össze sem hasonlítható. Nincsennek egy szinten. Azra egy sokkal kidolgozottabb, érzelmesebb karakter míg Kudret csak egy gonosz karikatúra. Én mindkettőt bírom a maga módján. Nálam viszont a mellékszereplők viszik a prímet, Dudu, Hasret, a lopkodós teyze xD
Deniz ahogy már írtam szimpi (Demet Evgar pedig vérprofi színésznő) de egyelőre még csak sajnálni lehet. Akkor válik majd igazán érdekes karakterré, ha báránykából ő lesz a farkas...
Az őrök közül Özlem a kedvencem. Nagyon cuki, Betty a csúnya lány jut eszembe róla, kivéve a csúnyát:) Murat unalmas, de aranyos. Oktay nem unalmas, de nem aranyos. És egy galád! Már ha igaz amire gondolni lehet. Az első rész óta ezen a szerelmi háromszögön voltam kiakadva (már ha volt). Eleve, hogyan jött össze ez a domina Melda, pardon Nihal, ezzel a jámbor jóember Murattal? Jobban csodálkoznék ha nem csalta volna meg, mintha igen.. Na de pont a legjobb barátjával? Blöee... Aztán amikor láttam a Startv karakterismertetőjét mindent megértettem. Lehet hogy eddig nem vettétek észre, de Oktay jóképű, magas és legfőképp IZMOS. xD (esküszöm ezt így volt képük leírni, 2 hónapja ezen röhögünk a PVE-ben). Tehát a nők álma. xD Oktay eddig semleges, néha ellenszenves, néha rendes. De amíg nem csinálnak belőle kivert kutyát megint (Özlemnek lapátra kell őt tennie) valószínűleg nem nyeri el a szívemet. A bajusz sem könnyíti meg a dolgunkat. 5 részbe telt, amíg felfedeztem alatta az exuramat... De még rosszabb a haja. Szégyelli szegénykém hogy őszül a halántéka:(, ezért nyíratja föl oldalt. Ez van, fogadd el hogy öregszel, kocum!

Mindhunterrel is kész vagyok. Tetszett. Nem egy Hanni, de felesleges is összehasonlítani, hiszen más stílus. A Mindhunter csupa realizmus, a Hanni csupa romantika, én pedig romatikus alkat vagyok:)
A profilozás engem is nagyon érdekelt mindig. A rengeteg nyomozózseniktől, kriminálpszichológus zseniktől hemzsegő amcsi krimisorozat után érdekes (olykor vicces) volt látni az az időszakot amikor még ez az egész teljes tabutémának, szinte ördögtől való dolgonak számított.
Egyértelmű, hogy Ed túl magasra tette a lécet:) a többi sorozatgyilkos sajnos csúnyán lemaradt. Az ő karaktereik nem igazán kötöttek le (lehet azért mert folyamatosan csak Ed járt a fejemben:)) A cipőfétises koma pl. kifejezetten irritált. Na jó, még a Beverly Jean vőlegénye is aranyos volt:) A másik kedvencem az igazgatós sztori. A negédes bácsitól lehet hogy még jobban rázott a hideg, mint a pszichopatáktól; miközben lehet hogy csak egy megnemértett zseni volt. De én sem tudtam volna jobbat kitalálni mint Holden.
Hát még mindig nem lettem Fordné:)) Nem esek én olyan könnyen szerelembe, de azért szeretem. Imádom benne hogy egyszerre nagyon okos, sőt egy potenciális zseni, de közben van benne valami kis bájos ügyefogyottság. Az egóskodása nekem kicsit gyors és karakteridegen volt a végén, de az is inkább aranyosan vicces volt tőle.Az utolsó Kemper-es jelenettől konkrétan csorogtak a könnyeim.... de azért belegondolva, az emberek többsége lehet hogy hasonlóak reagálna egy ilyen szituációban. Mentségünkre hogy nem vagyunk FBI-ügynökök.:D
Várom én is a 2. évadot. A részek elején felbukkan fickónál már csak Bill fia az ijesztőbb..
"Félek, hogy a Debbie által annyit froszlizott Holden öltönyre kerül majd pár vércsepp, jujj." Mármint? Áldozat vagy vadász lesz? Olvastam egy olyan cikket amiben összeszedték a jeleket, hogy pszichopata. De ne máár.:D

Görüsürüz!
Michonne 2018 máj. 07. - 00:05:04 Előzmény Michonne
(1105/1897)
no még mindig én, a linkelési technikám ugyanis továbbra is szánalmas,
szóval a trendi táncos Engin helyesen a következő:
https://www.instagram.com/p/BiC9rs6Ht-_/?taken-by=sara_engin
Michonne 2018 máj. 06. - 23:59:05
(1104/1897)
Fi,
Te is nagyon jókat írtál Mary,
„Engem pl. nagyon érdekelt volna az is hogy Duru hogy bírkózik meg azzal hogy le kell mondania a balettről.”
Igen, lett volna benne potenciál, sőt egy esetleges 3. évadban kellő idő lett volna mélyebb kibontásra is, kár érte. És ismerve a végkifejletet én is úgy gondolom, hogy szerencsésebb lett volna a titkokat a végére hagyni, persze utólag mindig okosabb az ember, pláne a kritikus néző:))
Te Denizt is likvidáltad volna? Óriási, hogy én erre miért nem gondoltam?!:) Pedig dráma párti vagyok. Öregszem és lágyulok, az én listámon „csak” Can és Sadik szerepelt, Durut pedig, feltéve persze, ha a végén lett volna a tűzvészes, leszámolós Can jelenet, akkor esetleg tolószékbe, puff, vagy az már túl klisés?
Sadik megtisztulásával kapcs. az elejétől ott lógott ki a lóláb, és tette erősen hiteltelenné a végeredményt, hogy az egész folyamatot kizárólagosan Özgével kapcsolták össze, illetve az ő megbocsájtásával, keze kiérdemlésével, holott ez jóval bonyolultabb dolog szerintem. Ezáltal olyan érzése volt a nézőnek mintha csak a lányról szólt volna minden, mintha csak tőle várt volna feloldozást, nem felsőbb erőtől, istentől, vagy az ártatlan gyermekektől. Ezért volt hiba a börtönös vezeklési momentum kihagyása, hiszen az szólt volna igazán Sadik valódi magába fordulásáról, ill. az áldozatokról. És ez a fajta szembenézés, amit csak a négy fal magánya, és a szabadsága elvesztése által tudott volna megélni, hozhatta volna el számára a megkönnyebbülést. Nem véletlen, hogy a való életben is előfordul, hogy akár 20 év múlva is felfedik magukat bűnelkövetők (bár inkább gyilkosokra jellemző ez), mert bármennyire is közhely, de a lelkiismeret elől egész egyszerűen nem lehet elég messzire futni, vagy elbújni, és egy bizonyos idő után már az sem segít, ha melletted van életed nője. Ezért tükrözte a lelépése azt, hogy igazán csak Özgével nézett szembe, de saját magával még mindig nem sikerült. Az apósa kiiktatása meg maximum csak a mérhetetlen düh és beszorult energia miatt volt játékos, de a lelki helyzetén olyan sokat nem kellett volna, hogy változtasson (optimális esetben persze) szerintem.

És a végére egy kevés Sahsiyetet szántam, ugyanis én abba kezdtem bele, de kifutottam az időből, így holnapra marad.

Jó éjt Ablák!
Michonne 2018 máj. 06. - 23:51:53
(1103/1897)
SAK:
A 14. részig pótoltam, ill. a 15-t szellősen átpörgettem (Hozzám jössz és nincs apelláta!!! :D)
Húha sok minden történt, mióta nem írtam róla, persze az alapmotívumok maradtak.
Tahir kommunikációja, forrófejűsége mit sem változott, viszont Nefes tekintetében - ahogy arra számítani lehetett - átkerült a haladó csoportba és lényeges elmozdulásokat, beismeréseket, felülvizsgálatot lehet nála érzékelni, a túlérzékenységét a tényleges érzékenység váltja fel szép lassan az igazán fontos pillanatokban, azaz a tanulási-változási folyamatok hatása jó látható, persze még mindig nem Serdar doki, de van fény az alagút végén:D de nem tudom hol tartasz szóval nem akarok nagyon spoilerezni, ezért a sok rébusz. Ami a love storyjukat illeti, alakul a molekula, a két színész is igazán jól működik együtt, elhiszem amit látok. Tahir tudatossága kifejezetten pozitív hatással van Nefes éledező nőiességére, önképére szerintem, de ahogy Fatma esetében úgy nála is időbe telik megszabadulni a „piszkosság”, ill. „elhasználtság” szomorú jelenlététől, ill. ezek a momentumok nem csak neki, hanem Tahirnak is egy ismételt próbatételt jelentenek. Ami a köztük zajló csörtéket, civódásokat illeti, mostanra egyfajta koppincsolt védjegye lett a párosnak az Asiye és Mustafa kettős után szabadon, de egészen jól működik. Tahirnál megemlíteném még az eszméletlen jól működő apa szerepet, túlképp minden papír és égi áldás hiányában szinte működő családként funkcionálnak, és ebben óriási szerepe van neki, ösztönösen érez rá a dolgokra. Nagyon közel került hozzá a kisfiú és láthatóan már nem „csak” megmenti akarja a beteg apjától, hanem konkrétan az apja helyett apja szeretne lenni. A Nefes karakter továbbra is nagyrészt, ahogy korábban írtad - és amivel egyet is értek - túl kislányosan van ábrázolva, ami valahol reális, hiszen konkrétan kimaradt egy igen meghatározó szakasz az életéből, és ami tulajdonképpen anno Narinnal is tökéletesen megfigyelhető volt, ennek ellenére itt egyszerűen nem működik számomra, ill. nincs reménysugár sem, hogy igazán változzon szerintem (ahogy Narin később), mert Nefes egy tipikusan árral sodródó karakter, erős személyiség, de túl egyszerű is egyben. És ezt a butuska képet erősíti bennem (bár inkább álbutuskát kellene írnom, de akkor meg ütöm a fenti megállapításomat …hehe) az a jelenet amikor Tahir anyja a Madrasahban megígérteti Nefessel, hogy soha nem lesz a fia párja, erre Nefes előadja, hogy ő nem is tudna a felesége lenni, mert azt sem tanulta meg milyen nőnek lenni, és csak azt tudja, hogy milyen anyának lenni …..na cöcöcö….. én ezektől az ál és enyhén szólva is önsajnáltatós női húzásoktól a falra mászok. Mert mindeközben persze Nefes bőszen flörtöl, ami ezek szerint csak neki nem tűnik fel egyedül. De mielőtt még félreérthető lennék a flörtöléssel semmi bajom, sőt számomra kifejezetten pozitív fejlemény, hiszen egy fénysugár arra vonatkozóan, hogy a test és lélek képes regenerálódni még egy ilyen horror után is, de akkor meg miért kell álszenteskedni a lánynak? Pontosabban miért kell ilyen bugyutának beállítani?
A SAK kapcsán Mary már te is feszegetted az oldalborda kérdéskört, és bevallom engem is elgondolkodtatott, már anno a BBO és Fatma kapcsán is, hogy az öntudatra ébredő, a sorsát maga kezébe vevő Narin, vagy épp Fatmagül miért volt megosztóbb, mint a sírdogáló, bénult állapotú elődjük az egyébként felvilágosultnak hitt női néző szemében? Talán vmi ősi, kőkorszaki reflex aktivizálódik ilyenkor a nőkben, hogy negatívnak tartják az önállósodást? Vagy egyszerűen csak titkon féltékenyek arra, aki egyedül is képes élhető életet teremteni magának gyerekkel vagy anélkül? Vagy ne legyek ennyire szigorú és mindenért a fránya romantika meg a titkos fehér lovas királyfis álmok a ludasak, amiben a nők többsége azt szeretné, hogy egy Tahir kaliberű lovag megmentse a csúnya világtól? No de egy kicsit elkalandoztam, és visszatérve a SAK-ra, én is azt érzem, hogy a Nefes karakter kapcsán az írók inkább a biztonságra törekedtek, ami láthatóan a női nézők többségének el is nyerte a tetszését, azaz éppen annyira lázad ami még elfogadható;) Pedig tehettek volna bele több kakaót, mert simán elbírta volna szerintem.

„Sokszor elképedek magamon hogy mennyire török fejjel tudom már nézni ezeket a sorozatokat, pl. amikor Tahir Nefes ágyában töltötte véletlen az éjszakát, kb. olyan fejet vághattam mint Oszmán papareggel :-))

Ajaj Mary ezek komoly jelek, kendine gel! :)
Egyébként milyen paradoxon már, hogy Osman papa háza kész fertő?!:)) És ahogy be voltak pánikolva az ébredés után a „szégyentelenek” az külön csúcs volt:D Szvsz kifejezetten pozitív töltetű ez a kicsit bevállalósabb megközelítés az írók részéről, és ezek az ártatlan kis kihágások illenek a páros nem átlagos szerelmi sztorijához, illetve a vérmérsékletükhöz. Meg ez is olyan átnevelő célzatú akar lenni kicsit nem? Vagy csak én képzelek bele ilyeneket? Mert na bumm mi van ha közös szobában aludtak? A nagy semmi, és láthatóan Allah keze sem csapott le rájuk reggel. Persze nyilván más lett volna a képlet ha Yigit nincs bent a szobában …khm
ajaj Mary, már én is produkálom azokat a bizonyos jeleket.....:D
De még vissza Osman papára kicsit, lesz megint egy igen erős, tanító jellegű jelenete, amikor is a kávézóban, megpróbálja elmagyarázni az egysejtűeknek (már elnézést) az egybekelés tisztességes menetét, illetve, hogy a házasság mit is jelent tulajdonképpen. Én is szeretem az öreget, Ő Nefes Meryem ablája.
Mercan sztorija a pozitív történések ellenére is (dokihoz járás) eléggé szomorú. Az egyértelműen kiderült, hogy a Tahiros bukta túlképp csak előhozta, nem pedig okozta a mélyben nagyon is jelen levő defektet nála. Azaz nem szimpla szerelmi csalódás utánreakciót látunk, hanem sokkal komolyabb problémákat feszegetnek, amin ugye csodálkozni nem lehet, tekintve a kedves édesanya ténykedéseit egy egész életen át (nagyon undorító az a nő). Asiye kerítőnős akciója nagyon jól jön, mert oldja a depót, és mellesleg jókat lehet röhögni rajta, szegény doki:D Apropo doki! Mary, ha nem is egy Serdar kategória, de legalább doki;)
Yigit ideiglenes elhelyezési tárgyalása több sebből vérzett, és pluszban még Esma sem erőltette túl magát szvsz, kicsit csalódtam is benne.
Berrak története agyrém, ezért ítélkezni is nehéz felette.
Nefes apja (már ha annak lehet nevezni) mintapéldány, és ami lényegtelen vele kapcs, de mégis szembetűnő, hogy túlságosan megöregítették sztem. Ja és Mary, megkaptuk a Nefes Vedat elősztorit, védelmező abival és mindennel.
Az volt már, hogy szerintem Fatih a leghiggadtabb és legeszesebb Kaleli kölök? Ő az a ritkán, de ha igen, akkor jól szól típus.
No egyelőre ennyi is, és sorry, hogy kicsit epizód hogyvoltozósra sikerült az írásom, de ugyanaz történik több felvonásban részről részre, ezért nem sok elemezni való van rajta. Ami érdekes lehet a folytatásban az a házastársi, ill. a velejáró testiség dilemma, mind a lány - ill. kicsit más megközelítésből, mint anno Kerimé volt- de Tahir esetében is. Valamint lett itt nekünk egy váratlan, de annál érdekesebb szálunk, de azt leírni – mivel nem tudom, hogy jelenleg hol tartasz - orbitális nagy spoiler lenne.
Michonne 2018 máj. 06. - 23:36:48
(1102/1897)
Sziasztok,

Mankos,
jaja leült kicsit, tombol a nyár yeahhh
ja és viszont;: https://www.youtube.com/watch?v=3BomWbLQAMc
Poldarkról semmi híred?

Mary,
Ti fragi: visítok…XD
Onur Tunád meg nem öregszik...ez nem igazság, a Bi Kücükben is így nézett ki, se egy ránc, de még egy pici se, utálom:) A csaj Melissa Sözenre emlékeztet azokkal az ártatlan nagy kerek szemekkel, de még az orra is, meg az a frufru:) A basmakra szavak nincsenek.... bezzeg az "én" sorozataimat beszövi a pók...

Lagzi: még szép hogy ott a helyetek, és barackvirágszín is megengedett haha, de ígérjétek meg, hogy valaki lemodellezi a Muko táncot! Btw a piros botrány rosszul áll nekem, de mindegy majd napszemüvegben toljuk… És ami a csípőmozgást és a rakit illeti, nekem is övön aluli volt anno, konkrétan megálltam a fejlődésben a látványtól, de - mindenki szerencséjére XD – mára finomított a technikán:
https://www.instagram.com/p/BYB5xoMnGDI/?taken-by=sara_engin
tovább megyek, trendiség a köbön:
https://www.instagram.com/p/BYB5xoMnGDI/?taken-by=sara_engin
Bajszis friss képpel én is sokkolni akartalak benneteket, de megelőztél, magyarázat:
pánikol a drága a nagy nap előtt és ezzel büntet haha
Bors: hát nem édes, most akkor én is sztár vagyok? be is jelentkezem a plasztikára!:D

Ulas abi: színészkedés terén van még mit tanulnia, no de a nutellás színei .... ahhh inkább nem is írok semmi kompromittálót, mert még megírja a Bors, oszt leendő uram soha nem szedi le magáról a bajszit....

A „pasikat (önként!) török dizi elé” missziódhoz pedig gratula, csak beért az a sok befektetett munka;) köszi a bővebbet az Avluról, némiképp megnyugtattál (mármint a csajos témát illetően), belenézek mindenképp. Yüksel Aksura természetesen rá kellett keresnem, anyám, Einstein:D

Fazi:
Egy igazán impozáns temetői vallomással az Ask i memnu óta tartozik nekem a török dizi ipar, szóval pár hónap kihagyás után és némiképp más adagolásban folytattam végül. A képtelen történéseken rutinosan túlugrottam, a Hazan-Yagiz ask térben időben rendben van/volt, a részletek is szépen ki lettek dolgozva szerintem, és a szerelem mellett a két karakter a saját magához vezető utat is megtalálta, tudtak fejlődni, formálódni. Hazan drama queen attitűdjével együtt kell élnem, dolgozik a Fazi genetika, bár úgy éreztem, hogy a Yagiz ask tudatosulásával lényegesen csitult benne az a nagyon hisztis első évad végi állapot, persze ki nem irtódik teljesen (lsd. 45-rész menyasszonyi ruhaszaggatás, btw röhej ez a kényszerítősdi, de már profin elszámolok 20-ig..haha). Pedig a 44-ben már kifejezetten megszerettem a kitartása miatt, ill. hogy nem vette be Yaz koptatós szövegét és a kapcsolatuk szempontjából igen fontos pillanatokat nem királylányoskodta el végül.
Yaz bej meg …hmm mit is írhatnék, öröm volt nézni, ahogy visszavonhatatlanul megadta magát a szerelemnek. A Gökhanos padon kitálalós jelentet külön csíptem, elég erősre sikeredett.
A rész végi (44-es) naivan együtt reménykedünk, hogy majd öcsikével nyugiban meg lehet beszélni a kialakult „helyzetet” is jól sikerült, dúl a love, aranyosak. Persze Sinan várhatóan és elég pitiáner módon taposott bele az eufóriába, de hát ilyen ez a szappanszakma….hehe
Nekem a korábban említett kórház-folyosós jelenet (és tulajdonképpen a repteres búcsúzkodós is) pont a spontaneitás miatt tetszett, és érzetben is többet adott, mint a szétszedlek csók (bár tényleg nagyon itt volt már annak is az ideje). A pikniket nem vesézném, legyen elég annyi, hogy én sem tudtam átszellemülni.
Ami a többieket illeti: Gökhan-Yasemin őrült párosa felértékelődött Ömrüm, ill. most már Yasemin exe feltűnése óta. És a kislánynak valami egészen elképesztő vénája van a színészkedéshez, szavak nélkül lejátszik mindenkit a porondról:) Az Ece szál nekem már agyhalál kategória, de a karaktert továbbra is csípem. Fazilet fokozta a fokozhatatlant a 2. évadra, abszolút túmaccs.
Farah-nak kár hogy ilyen sorsot szántak, mert függetlenül a húzásaitól, néha kifejezetten felüdülés volt Selin, Nil, de ritkán még Hazan mellett is, az hogy gondolkodásra képes nőnemű lény.
Akit viszont sehova sem tudok tenni az a bamba tehetetlen Hazim karakter, teljes csőd, mégis rajta áll és bukik szinte minden. A falra mászok, ahogy ezt a titkos gyerek témát kezeli. Apropo tikos gyerek, biztos, hogy Yaz az és nem Erdal pl.?
A 45-ös bölümöt csak átpörgettem felirat nélkül, első blikkre Yaz lehetne kicsit harcosabb Hazant illetően….

„Amúgy fura hogy ilyen nagy a csend a barlangban a sori körül miközben zajlanak az események, szóval megint csak költői kérdésként teszem fel a többieknek amúgy hogy mit szólunk a történésekhez.”

Pedig már a nehézfegyverzetet is bevetettük (gifek, fotók), de se Réci, se Zsuzsa…
Én is sajnálom, hogy nem írnak:(

folyt.köv. SAK és a többi
maryriddle 2018 máj. 06. - 21:05:30
(1101/1897)
Ezt meg nekem... Ulas ábi (mindenki így hívja)... rövid hajjal nem is tetszik de azért szíp :-)
Caglar és Kivó fanoknak nem hoztam csali képet mivel úgy sem tudom őket szóra bírni... remélem azért mindenki jól van.

Na én megyek vissza SAK-ozni.

ui
Egy kis Oszman hoca dans https://www.youtube.com/watch?v=n_TCHrhWkNI

Müzik: https://www.youtube.com/watch?v=tj3NGb9T8-s
maryriddle 2018 máj. 06. - 21:01:53
(1100/1897)
És ha már a bajszoknál tartunk...
Michonne, ezt meg tudod magyarázni?!
Remélem nem Cansut akarja visszacsábítani!

Találtam egy régi Bors cikket amúgy amiben meg említ téged is ;-)
"Elárulta azt is, hogy bár van barátnője, akinek a kilétét egyelőre titkolja," :-))
http://www.borsonline.hu/celeb/engin-akyurek-birja-a-maganyt/129724
maryriddle 2018 máj. 06. - 20:59:32
(1099/1897)
Úgy hallottam van errefelé egy leány aki rajong a 70-es évekbeli sorozatgyilkosokért :-)) (bocsi de erről sztájlról rögtön ez jutott eszembe:-))
maryriddle 2018 máj. 06. - 20:56:55
(1098/1897)
Mankos köszi ezt a remek müzikot, hatásos volt. Itt is vagyok a szokásos barlanglakó csali képeimmel :-)

Na akkor tényleg vége Mehmed szultán kalandjainak, sajnálom. Reméljük Sinem sokat költ ha már nem dolgozik és Kenan kénytelen lesz a közeljövőben újra munkába állni hogy el tudja tartani és higy visszacsábítson téged az írektől :-)
Egyébként akárhányszor nézem Orhanomat a SAK-ban mindig eszembe jut hogy milyen jó lett volna ha Kenan kapja ezt a szerepet. :-(