Téma: Híradó

offtopic
Kit Fisto márc. 22. 09:37:55
(128/128)
Felháborítónak tartom, hogy az egész EU mohón várja, hogy mégse legyen brexit. Akik állandóan a demokráciáról papolnak, semmibe veszik azoknak a britteknek a szavazatát, akik a kilépés mellett szavaztak. A népszavazásnál aligha lehetne demokratikusabb dolgot találni, a szavazás szabályos volt, és érvényes eredménnyel zárult. A brittek a kilépés mellett döntöttek. Vagyis a brittek többsége ki akar lépni. Mégis, csak húzzák-halasztják a dolgot, és még az is felmerült, hogy ki sem fognak lépni. Képzeljük el a szavazót, aki leadta a voksát, az ő oldala nyert, megvolt az öröm, és most nem érti, és joggal dühös, miért ne hajtanák végre azt, amiről a szavazással már döntöttek? Ha nem lépnek ki, azzal sárba tapossák a demokráciát, a népszavazás intézményét, a szavazók jogos követelését. Mi értelme lesz szavazni menni, ha precedens lesz arra, hogy úgysem az lesz, ami mellett a szavazással döntöttek? Nagy-Brittannia szégyene ez a huzavona, és a britt szavazók semmibe vétele!
Idegesítoregisztracio jan. 28. 09:53:29
(127/128)
Jó lett volna ma a magyarországi ónos eső és közlekedési helyzetről olyan terjedelemben információt hallani, mint amennyi adáspercet a bukaresti ónos esőre szánt a közszolgálati tévé.
Kit Fisto 2018 dec. 14. - 21:16:06
(126/128)
Érdekes ez az "önkéntes túlórának" nevezett dolog. Mindig hozzáteszik, hogy a dolgozónak bele kell egyeznie. Na de, ha a túlóra önkéntes, akkor mibe is kell beleegyeznie? Abba, hogy szeretne túlórázni? Hát ezt nem gondolták át elég jól. Nem csoda, annyira gyorsan átnyomták a palamenten a kitalálását követően, hogy nem volt rá idejük, hogy kiokoskodják hozzá a mesét is. Nem csak gyorsan, de épp olyan kérlelhetetlenül is szavazták meg, az ellenzék nem csoda, ha frusztráltságában kétségbeesett dolgokat művelt. Most az egyszer tényleg jót akartak, csak olyan sötétek, hogy nem tudták, hogyan kell az ilyet megtámadni. Lehetett volna népszavazást is kérni rá. Döntse el maga a nép, hogy akarja-e ezt, a kormány szerint az ő érdekében hozandó változást? De az ellenzék inkább tört zúzott, hozta a szokásos sötét formáját.
Itt mindenki meg lett szólaltatva a kormánytól, de az ellenzéktől senki, és főleg, miért nem kérdezte meg valaki a munkásokat is? Hogy ők mit akarnak? Ez a törvény gonosz dolog. A kormány azt mondja, csak a kis és középvállalatokat érinti, de egy jogász csak kikotyogta az m1-en, hogy valójában a feldolgozó ipart és a kereskedelmet érinti leginkább. Azaz az eladókat, és a gyári dolgozókat. Akik már eddig is a leginkább kiszákmányoltak voltak, most még lejjebb lesznek nyomva. Már évi 400 óra kényszermunkára kötelezhetik őket! A kormány magyarázkodik, csak a dolgozó beleegyezésével történhet. Ennyire naívak, vagy ennyire rosszindulatúak? Kit érdekel ma, hogy egy munkás mit akar? Ha nem tetszik neki, el lehet menni máshová. Azt állítják, azért lett kitalálva, hogy ha a dolgozó többet akar dolgozni, megtehesse a "bürokratikus akadályok" nélkül. Milyen akadályok?
Szóval a dolgozó odaáll majd a főnöke elé, hogy én túlórázni akarok, az meg azt mondja, oké, mikorra írjalak be? Függetlenül attól, hogy van-e lehívás, kell-e a darabszám, van-e megrendelés? Majd a dolgozó szabja meg, mikor miből mennyit gyárt? Vagy hogy értik ezt vajon, hogy "ha ő akar, dolgozni akkor tudjon"? Azt állítják, hogy nem fogják elküldeni a dolgozót, ha nem akar túlórázni, mert munkaerőhiány van. (újra, önkéntes túlóra, de mégis megkérik rá a dolgozót?) Ez butaság. Ha kell nekik a túlóra, akkor kell, akkor az olyan dolgozóval úgysem érnek semmit, aki nem hajlandó rá. Akkor meg miért ne küldenék el? Ilyen munkára mindig találhatnak képzetlen munkaerőt. Sajnos ez a módosítás valóban mégjobban kizsákmányolja azt a réteget, akiknek már eddig is a legtöbb munka, legkevesebb bér, legkevesebb jog, legkevesebb elismerés jutott és akiknek a gazdasági fellendülést a legnagyobb mértékben köszönheti a kormány. Látható volt az igyekezet, hogy milyen kérlelhetetlenül nyomják át ezt a palamenten, és rekord idő alatt megszavazták olyan kreativitást felmutatva, amelyet ők maguk kritizáltak az EP-s migráns vízumos szavazás kapcsán.
Nagy szüksége lehet a kormánynak a módosításra. Talán kell a növekedés cél eléréséhez ez is? Kérem, ne a mi kárunkra növekedjenek, ha lehet!
Trágár János 2018 máj. 15. - 18:33:21
(125/128)
ma ki a SOROS?
1/10
Ktesibios 2018 ápr. 17. - 23:10:00 1/10
(124/128)
Én évtizedekig néztem a Híradót, de ezt már nem lehet. Ami ott folyik, az nem újságírás.
csengõzolivagyok:) 2018 jan. 29. - 21:33:14
(123/128)
Legalja hírhamisítás.
Csak a propaganda.
_goldie_ 2012 nov. 12. - 10:53:35
(122/128)
ééés megint lezárták egy topikot..most a Híradó délbent
na és ki az utolsó hozzászóló? :D
Fõnix császárnõ 2012 nov. 06. - 10:56:03
(121/128)
Pedig ha államcsõd lett volna vagy éhínség stb az téged is érdekelne.
Na most nem kell Anarchistának lenni, gondolni kell a jövõre is.
Amúgy vannak vicces kedvû idióták is pl leasszisztálnak egy zsidót.
Tiszteljük egymás anonimitását kit érdekel hogy csóró zsidó vagyok s talán emiatt is írtam olyan sok mindent meg stb.
További szép napot.
agarik 2012 nov. 05. - 18:38:02 Előzmény Fõnix császárnõ
(120/128)
Kit érdekelnek a kommunisták bûnei?

Nem tudom azt sem hogy jutottunk el az általam tett "Orbán Viktor hülye" felkiáltástól Hitler ténykedéséig... Valószínûleg a te zakkant észvesztõdbõl fakadhat a dolog... Azonban:
- Hitler NEM végzett emberkísérleteket. Engedélyt azt adott rá, de nem értett a dologhoz, no meg volt jobb dolga is.
- az antibiotikum speciel NEM köthetõ a Harmadik Birodalom emberkísérleteihez (sem más kísérleteihez). Az antibiotikum a Szövetséges kutatások terméke.
- az antibiotikum-kérdéstõl függetlenül a náci emberkísérletek eredményeinek felhasználásával (tehát nem közvetlenül a szóban forgó emberkísérletek termékeirõl van szó) valóban nagyszámú életet mentenek meg nap mint nap.


PS: a legutóbbi választásokon 5 papír volt amin szavazni lehetett, és 5 különbözõ pártállásra adtam le szavazatot. Ugyanis engem nem érdekelnek a pártok, annál inkább a programok és erõviszonyok.
Fõnix császárnõ 2012 nov. 05. - 06:27:45
(119/128)
Ha kipihennéd magad sokkal jobban rájönnél hogy mit írtam.

A kommunistáknak valósak a bûnei.

Szegény zsidókat hagyjuk ki ebbõl.

Az is igaz hogy az embereket propagandaszerûen lesátánozzák leõrületezik stb.

Azt te is tudtad hogy minden évbe több millió ember menekül meg H.bácsi emberkísérleteinek köszönhetõen?
Biztos tudtad, hogy az alapvetõ antibiotikumok amik meggyógyítanak azok mind az embersíkéleteknek köszönhetõ.

Na mindegy, ha nem az mszpre stb bélsárra szavaztál akkor alapból értjük egymást.
offtopic
agarik 2012 nov. 04. - 21:10:31 Előzmény Fõnix császárnõ
(118/128)
Igen, szégyen a felfogásod. Vagy mondjam hogy szándékos értetlenkedésed?
Fõnix császárnõ 2012 nov. 04. - 09:21:14 Előzmény agarik
(117/128)
Szégyen ez a felfogás.
offtopic
mandulavirág 2012 nov. 02. - 17:57:38
(116/128)
Egyrészt a történelem során nem csupán polgári forradalmak voltak, hanem mindenféle egyebek is, például parasztlázadások, rabszolgalázadások, vagy etnikai konfliktusok, vallási villongások, különféle szabadságharcok stb. De jó, legyen mondjuk a polgári forradalmak. Mit értek el? Az angol polgári forradalom után viharsebesen visszaállították a királyságot, a francia forradalom után viharsebesen visszaállították a császárságot. Mi értelme volt? Azok számára, akik meghaltak benne, akik szenvedtek érte, semmi. Nekik csupán a szenvedés, halál, nyomorúság, rokkantság lett a fizetségük. Az efféle forradalmak nem mások, mint porhintések, arra valók, hogy bizonyos emberek a fejed fölött átvegyék a hatalmat egymástól. És ehhez felhasználnak téged - szenvedj és halj meg értük, õk meg jót röhögnek a markukba.
Az 1848/49-es szabadságharcnak milyen eredménye volt? Az, hogy utána egy diktatúrát vezettek be az országban, amit PASSZÍV ELLENÁLLÁSSAL lehetett csak megtörni! Bizony.
1/10
danton-b 2012 nov. 02. - 09:33:37 1/10 Előzmény mandulavirág
(115/128)
Hallottál arról hogy polgári forradalmak? És ne hozd már fel a díszletmonarchiákat érvként,.hogy nem kell lázadni egy társadalmi berendezkedés megváltoztatásához.Naná hogy kell,még akkor is ha effektív vér nem folyik.Olvasgass egy kis Lenint pl,õ jobban látja a lényeget ,igaz õ a valóságból indult ki nem a Bibliából.
offtopic
mandulavirág 2012 nov. 01. - 23:48:06
(114/128)
Attól, hogy a feudalizmusból kapitalizmus lesz, az állami hatalomnak még nem kell megváltoznia, hiszen ez nem az állami hatalom változását jelenti, hanem gazdálkodási formák változását; a földalapú gazdálkodást felváltja a pénzalapú gazdálkodás. Ehhez nem kellett lázadni az államhatalom ellen, nem kellett megdönteni semmit, és erre jó bizonyíték, hogy a "kapitalista mintaállamok" ma ugyanúgy királyságok, mint a középkorban: mind Anglia, mind Németalföld (Hollandia, Belgium), mind Spanyolország, ami a földrajzi felfedezésekkel és a behurcolt arannyal felpörgette az európai gazdasági fejlõdést, ma királyságok.
Ugyanakkor kellett jó adag érzéketlenség a feudalista alá-fölérendeltségi rendszer ellen; az kellett, hogy a feudális kiváltságokat, nemesi címeket, rangokat ne vegyék komolyan; ahogy ezek fellazultak, egyre súlytalanabbá váltak, úgy tudott elõre törni a kapitalista gazdálkodás, és a nemesek is egyre inkább kénytelenek voltak betagozódni az új rendszerbe, annak alávetni magukat. De a nemesi rangok, címek a mai napig megmaradtak ezekben az
országokban; például a luxemburgi nagyherceg épp a napokban vett feleségül egy belga hercegnõt. http://www.youtube.com/watch?v=HM3aZfMGxsk
offtopic
mandulavirág 2012 nov. 01. - 23:36:46
(113/128)
Valóban, az inkvizíciónak nem a zsidók voltak a fõ célpontjai. A középkori pogromok, a nyugati országokból való kiûzésük az inkvizíciótól független volt, talán csak Spanyolországban kerültek az inkvizíció látókörébe. De valóban tény, hogy mindenhol üldözték õket, ahová csak mentek. Persze nem állandóan, nem egyfolytában, de mégis, elég szignifikánsan ahhoz, hogy ez nyilvánvaló legyen. Az is nyilvánvaló, hogy több okból tették ezt, a vallási ellentét csupán egy volt; a pogromok legfõbb indoka valószínûleg a haszonszerzés lehetett.
1/10
danton-b 2012 nov. 01. - 20:52:24 1/10 Előzmény mandulavirág
(112/128)
Van fogalmad arról hogy mik a mélyreható társadalmi folyamatok és mitõl lett pl a feudalizmusból kapitalizmus,Milyen változások indukálták ezt és mi volt azoknak ahatása? Hogy mitõl lesznek forradalmak és mitõl dõlnek össze birodalmak?.semmiképp nem attól hogy valaki leül ,vakarja a hasát ,és elhatározza hogy közönnyel reagál az államhatalomra:)
Na ennyit errõl ,éshát az sem véletlen egyáltalán hogy valakik egyre többen rajonganak egy új vallás iránt a római birodalom kebelén belül.Akár tudatlanul is ezzel lázadnak a fenálló rend ellen,amit az fel is ismert,és ezért kerseztre feszíti õket,és nem azért mert megszálta a sátán,bár neked az sokkal kézenfekvõbb magyarázat nyalván.:)
1/10
danton-b 2012 nov. 01. - 20:43:34 1/10 Előzmény mandulavirág
(111/128)
Na figyelj ,bámulatos ahogy nem vagy képes a lényegre koncentrálni ,és egy téma kapcsán hetet havat összehordasz.Igen voltak zsidó pogromok ,de ennek semmi köze ahhoz hogy az inkvizició nem a zsidóüldözésre jött létre,nem az volt a kluja hanem az eretnekség kiirtása,és ebbe beleshettek zsidók is és Galillei is,és még rengeteg más irányzat is.tehát ezzel csak a császárnõ meg tE mint védelmezõje illetve mikike támasztja alá azt hogy az antiszemitizmus nem új dolog,ami igaz is, de speciel nem az inkvizició ebben a ludas.
Fõnix császárnõ 2012 nov. 01. - 15:30:24
(110/128)
Várjá a Csillagkapuba is az egyik bolygó neve Orbána.
Onnan kapták a Nakvadah generátor technológiát.
offtopic
Ominózus jelenet 2012 nov. 01. - 13:49:26
(109/128)
Hajrá Orbanisztán, hajrá orbanokraták!