Téma: Holdviola

breeder 2016 jan. 03. - 19:35:39 Előzmény gladiolus
(6/6)
Volt egy cimborám, aki ha valami szép, de nyomasztó, borús hangulatú zenét mutattam neki, azt reagálta szinte kivétel nélkül, hogy "Te ez olyan, mint egy kripta zene, vagy sirató dal!" :D. Ezzel jelezte nekem finoman, hogy õ nem szereti a nem vidám zenéket! Ez volt kb 7-8 éve. Hozzáteszem, ma már én sem tudom meghallgatni azokat a számokat, amelyek nagyon megríkatnak vagy túlteng bennük a szomorúság! Szimplán ezért reagáltam úgy a linkelt zenére.
Tehát mindazt amit írtál, nagyon megtudom érteni, hogy a kor elõrehaladtával más hangulatra vált az ember.
Ez az "Akkor szép" címû szám viszont nagyon kellemes, szép zene. :)))
gladiolus 2016 jan. 01. - 11:34:26 Előzmény breeder
(5/6)
Igazad is van, francba a szomorúsággal. Van itt egy jobb, ami szép és lendületes.

https://www.youtube.com/watch?v=Zg0VibH6Pbo

Ezekben a dalokban az a nagyszerû, hogy elgondolkodtatják az embert. Valahogy életem során elõre felé haladva a korban, egyre inkább az a meggyõzõdésem, hogy akkor szép az élet, ha az ember kerüli a szélsõséges megnyilvánulásokat, érzelmeket, tetteket, kiszólásokat, és inkább a békés, nyugalmas, lehetõleg vidám, de energikusan lendületes dolgokat keresi.

Nekem már inkább a meghiggadt dolgok tetszenek,nem szeretem már az érzelmi túlcsordulásokat, egyik irányba sem. A túlkapásokra sosem jó visszaemlékezni.Lehet hogy kevésbé érthetõ amit gagyogok, de öreg vagyok már, 42 évesen sokkal többre értékelek egy meghiggadt, de biztos és szilárd szeretetre épülõ kapcsolatot, mint bármilyen szenvedélyes émelygést. Az a fiataloknak való, akik még hisznek és bíznak valamiféle soha el nem múló romantikában, de egy idõ után ez az embernek már fárasztó. Romantikus émelygésben ugyanis tartósan nem lehet élni, mert nem egészséges.Franc akar a síromban is csak õ jár az eszemben típusú, elengedni nem tudó életet élni. Az ember nézzen mindig elõre felé, a fény felé, és éljen a jelenben, a jelenleg békét és szeretet árasztó dolgokra és emberekre koncentrálva, a múltat pedig hagyja a háta mögött. Azért van a háta. :-)

Hát nem? :-)
breeder 2015 dec. 27. - 16:45:58 Előzmény gladiolus
(4/6)
Ez a dal annyira szomorú, hogy végig sem tudtam hallgatni! :,(
De látom a Virágom, virágomat is (Tavaszi szél vizet áraszt) számot is felvették a repertoáruk közé. :9
Na az legalább nem annyira eretvágós zene.

Holdviola - Tavaszi Szél
https://www.youtube.com/watch?v=fpYS0CDTgys
gladiolus 2015 dec. 24. - 19:32:43
(3/6)
Ez az együttes gyönyörû, csodálatos, minõségi zenét játszik. Örülök, hogy ma este rábukkantam erre a felemelõen megható, mûvészi élményre, amit csak csodálni tudok.Fantasztikus.
A sok értéktelen gagyi magyar zene és zenész között egyszerûen megborzongatott ennek a dalnak a mûvészi szépsége és tisztasága, a népdal át transzformlása a mai ember lelkére és zenei ízlésére. Még talán karácsonykor is stílusos.

10/11!!!!

https://www.youtube.com/watch?v=Shsp3hp2TdQ
sonka 2011 júl. 02. - 11:42:57
(2/6)
Az énekesük tényleg nem rossz, de az egész zenéjük engem nem hatott meg.
mulao 2011 jún. 14. - 20:24:34
(1/6)
Szégyen, hogy egy ilyen énekest alig ismernek, SP-ket meg agyon nyomatnak. Szép hanggal ötvözi a magyar folkzenét egykis mai elekroval. Ha jól emlékszem az ezévi Fonogram díjon elnyerte Az év felfedezetje díjat! Néhány ötlet/javaslat, hogy jövõre kiket kéne kiküldeni Euróvízióra: Holdviola, Balkán Fanatik, Polyák Lilla& Homonnay Zsolt, Szinetár Dóra& Bereczki Zoltán, Király Viktor, Magna Cum Laude, Rúzsa Magdi (újra), Trokán Nóra, Tompos Kátya stb. Most csak hirtelen ezek ugrottak be, de mivel szívemen viselem az Euróvízíós szerepléseinket biztos írok még ötleteket (csak sajnos nem sokat fog számítani). :(