10/10
eleskanyar 2010 okt. 15. - 16:41:15 10/10 Előzmény Charles Foster Kane
(112/132)
Ott a pont!! :)
8/10
beo71 2010 szept. 18. - 14:21:53 8/10
(111/132)
Hangulatos,kiváló film,a történetrõl nem írnék elég elolvasni a fergeteges hozzászólásokat(magicvoice a legszenzációsabb az elmelegedõ és kihaló társadalmunkról-önmagáról állít ki lehangoló képet)a lényeg a remek színészi játék mellett,ha lecsupaszítja az ember a lelkét,varázslatos pillanatoknak is részese lehet.8/10.
Sokkal jobb film,mint a jócskán túlértékelt Túl a barátságon.
...és ha Valuska úrnak Ewan McGregor szenzációs alakításából az jön le,hogy azt mondták neki ne csináljon semmit,felmerül a kérdés,õ vajon hol tanulta a szakmáját és látott e már színészeket vagy csak írogat,mert ezt mondták neki.
Nanditos 2010 szept. 15. - 21:52:59
(110/132)
Én 1 óráig bírtam.
Na nem azért, mert rossz a film, csak nekem egyszerûen természetellenes, hogy Jim Carrey és Ewav McGregor meleg legyen, akár egy filmben is.
Nincs bajom a melegekkel, de még amikor kicsiként néztem az Ace Ventura-t meg a Baljós árnyakat...hát szóval nem számítottam és nem készültem még fel ilyenekre..
9/10
km90 2010 szept. 10. - 11:44:26 9/10
(109/132)
A film nagyon jó dráma és vígjáték, kár leírni az miatt a hogy Jim Carrey egy homokost játszik benne (mivel ez egy életrajzi film). 9/10
Charles Foster Kane 2010 szept. 08. - 13:25:07 Előzmény norveeg
(108/132)
"nem kaptam elég magyarázatot, miért képtelen leállni a simlis dolgaival"

Ez furcsa, mert szerintem még kicsit túl is erõltették a párhuzamot.

Azért képtelen leállni, mert ez olyan, mint a homoszexualitás. Ösztönös. Nem Õ dönti el, ilyennek született. Egy dolgot tud tenni, ezzel együtt élni, és ha szerencséje van, másokkal elfogadtatni.
Charles Foster Kane 2010 szept. 08. - 13:22:41 Előzmény magicvoice
(107/132)
Jaja! Csomó barátom meleg lett a film után. Ez a film felnyitotta a szemüket, otthagyták a barátnõjüket, és boldog meleg életet éltek. Eddig nem tudták, hogy van ilyen, de most már tudják, és mind melegek. Én még vacillálok, mert jó volt a film. Mondjuk én már a Dog Day Afternoon után is gondolkoztam, hogy nemet kellene váltanom. Az is jó film volt. A bárányok hallgatnak után sokáig embereket ettem, a Penge után vért szívtam, a Benjamin Buton után meg elkezdtem visszafelé öregedni.

Elképesztõ milyen hatással vannak a filmek az emberekre!
6/10
norveeg 2010 szept. 03. - 18:49:22 6/10
(106/132)
hát nem tudom, nekem nem jött be. mondjuk az utóbbi idõben láttam egy-két jó filmet, amit Jim Carrey-vel fémjeleztek, és igen tetszett, így valszeg magasra tettem a mércét.
nem kaptam elég magyarázatot, miért képtelen leállni a simlis dolgaival, és sokszor nem tûnt õszintének sem a fõszereplõ játéka. aztán lehet, hogy én vélekedek másképp a szerelemrõl...
Ewan McGregor viszont hozta a jó alakítást. viszont minthogy csak két karakter lett megrajzolva, az így már nem olyan jó arány, már ami a színészi játékot illeti.

vajon a film vége után hogyan folytatódhatott a sztori, mit gondoltok? el nem tudom képzelni, hogy szürke életet éljen Steven.
m i g n o n 2010 szept. 02. - 14:32:08
(105/132)
elképesztõ, hogy a vélemények itt leginkább a b.ziságról szólnak és nem a filmrõl!
én maximális pontot adok a filmre, nagyon tetszett! jó színészekkel, meggyõzõ alakításokkal, remek sztorival, humorral, szerethetõ volt a film, úgy ahogy volt!
1/10
magicvoice 2010 aug. 28. - 17:21:39 1/10 Előzmény ibacs
(104/132)
Tovább nem szeretném rabolni a filmmel kapcsolatban érdeklõdõk türelmét, ezért csak annyit fûznék hozzá, hogy a négy fal közé zárás nálam azt jelenti, hogy vissza kellene szorítani a magánéletbe, és nem kellene propagálni. Nem hiszem, hogy a filmgyártás, a pornóipar, bizonyos zenei irányzatok, a melegpropagandát folytató szervezetek, a szórakozóhelyek, a homoszexualitást pozitívan bemutató, az ellenzõket porig alázó média, a melegek jogaiért küzdõ politikusok, az úgymond pozitív diszkrimináció, az egyre megengedõbb jogi szabályozás, stb. semmiféle hatással nincs a terjedésre, de Neked legyen igazad.
Ami a túlszaporodott emberiség megtizedelését illeti, ez megint az összeesküvés-elméletek világába vezet. Több elképzelés született már, és egyes területeken próbálkoztak is például járványok terjesztésével (legutóbb H1N1 Mexikóban és Kelet-Európában). Az általad említett bizonyos adalékok, tartósítószerek, összetevõk (pl. a szója) valóban terméketlenséget okoznak, és az is lehet, hogy egy részük tudatosan kerül az élelmiszerekbe, gyógyszerekbe. Ha e mögött valóban tudatosság, és bizonyos körök érdeke van, akkor ennek a rendszernek akár egyik eleme is lehet a nemi identitás ideológiai megzavarása, bár én elsõsorban csak a hagyományos társadalmi értékrend gyengítésére gondoltam.
offtopic
ibacs 2010 aug. 28. - 12:39:55
(103/132)
De, érthetõen fogalmaztál. Most is szó szerint ugyan azt írod.És most is ellenkezem.De legalább látják a meleg aktivisták, hogy nem szemellenzõs b.uzigyûlölõ vagyok, mint ahogy eddig állították páran.

Nos amit írtál, hogy családapák jönnek rá...Ez nem a terjedés, ez teljesen természetes, hiszen õk nem most "tévelyednek" el, hanem eddig jártak tévúton. Én is láttam már ilyen pálfordulást.Család,környezet, elvárások...stb. hatására nyomják el magukban sok esetben teljesen tudat alatt, ami egyszer csak elõtör. Ez lehet valamilyen élmény, vagy akár csökkenõ családi szorítás(öreg szülõk, meghalnak..stb)És persze ma a társadalom nagy része is nyitottabb liberálisabb. De ez nem azt jelenti, hogy a liberalizmust kell okolni emiatt, ez attól független , hiszen egy természetben ugyanúgy elõforduló jelenségrõl beszélünk.

Sokaknak ez azért furcsa, mert hogy "nem is gondolták volna" , "nem is ismertem eddig b.uzikat"...stb.
Pedig meg kéne már érteni, hogy a 10% az azt jelenti, hogy az ismeretségi körünkben még a családunkban is cca. minden 10. ember meleg. Lehet, hogy a közértes Pista, de lehet, hogy a unokatesóm.Nem csak a tv-ben meg a nagy Pesten a b.uziparádén vannak melegek.


A gyerekekre amit írtál nem megyek bele, mert így elég tág, hogy kikre gondolsz, hintalovon ülõ Pistikékre, vagy emós "nagyfiúkra".
Annyit azonban hozzá tennék, hogy a kisgyerekek jelentõs része így gondolkodik, ez egy természetes dolog, az elsõ szerelemig mindkét nem utálja a másikat.Tizenéves koruk elejére kinövik.

A mûvészvilágban szintén természetes, fõ oka , hogy a melegek agymûködése is más.Sokkal kiegyensúlyozottabban használják a két agyféltekéjüket.A féltekék közötti kérges test sokkal több idegrostot tartalmaz mint a heteroknál megszokott.
Persze ez nem jelenti azt , hogy minden mûvész meleg, vagy azt, hogy minden melegbõl mûvész lesz.De sok melegnél ez az agymûködési sajátosság pl. nagyon kreatívvá teszi õket. Például vannak szakmák, amiket tipikusan meleg szakmának tartanak pl. divattervezõ vagy fodrász.Sokan azt hiszik, hogy azért divattervezõ,mert meleg létére nõi ruhákba akar bújni titokban. Vagy azért fodrász, hogy a vele azonos nemû hajába turkáljon kéjesen. De nem így van, egyszerûen ezekben a szakmákban elõny a kreativitás , ezért jók, és gyakran foglalkoztatottak ezekben.
De nem csak a mûvészvilágban, hanem a tudomány világában is jeleskednek.Az igazi kiemelkedõ nagy elmék,zsenik szintén melegek voltak.Ez szintén az agymûködésnek köszönhetõ.

Írtad az egoizmust a liberális rendszer kapcsán.A melegek vonatkozásában ez is tévút.A társadalom, család felbomlását, a legkisebb "fogyasztói egységé" válást nem erõsítik jobban. A melegek is családban, közösségben akarnak élni. Az biztos, hogy sok meleg férfinál jellemzõ a kicsapongó, állandó partnercserés életmód, ami végsõ soron pont a magányosságot hordozza magában.
De ez valószínûleg annak köszönhetõ, hogy a férfi dominancia megvan bennük, ezért sok esetben a két dudás egy csárdában jellemzõ a kapcsolatra, ezért tartósan nem maradnak meg egymás mellett.De ez nem jellemzõ mindenkire.Fõként a nõ nemû melegeknél, ahol ez nõi mivoltukból adódóan ez nem létezõ jelenség.Náluk a válás arány teljesen megegyezik a heteroknál megszokott aránnyal.

Azt végül is fejtsed már ki, hogy mit akarsz a négy fal közé rejteni?!
A szexuális életüket? Az oda van rejtve mint a heteróknál.A melegek sem dugnak az utcán.
A társas életük megnyilvánulásait? Kézen fogva járást?Csókolódzást?
Vagy a parádézást?

A többségbe kerülõ homoszexualitást mire alapozod?
Gondolom attól mert valaki hangosan rád kiabál még nem leszel meleg.Sõt ha gonosz erõk fegyverrel kényszerítenek, akkor sem leszel meleg.Ezzel minden hetero így van, nem csak te.Egy globális összeesküvés elméletnél egyszerûbb ásványvízbe gyárilag beletenni valami terméketlenitõszert. Melegekkel ezt megoldani olyan "szemfenékmûtét végbélen keresztül" stílus.
1/10
magicvoice 2010 aug. 28. - 09:15:30 1/10 Előzmény ibacs
(102/132)
Valószínûleg nem fogalmaztam érthetõen. Mivel statisztikát nem ismerek, ezért csak az ismerõseimbõl tudok kiindulni, és ott bizony terjed. Meglett családapák jönnek rá, hogy mégsem a nõkhöz vonzódnak, még szinte gyerekek érzik úgy, hogy nekik nem kellenek a lányok, azt meg már nem is említem, hogy a mûvészismerõseim között mennyien vannak. Abban egyetértek, hogy ki- és felhasználja õket a rendszer, mint mondjuk a cigányokat is, viszont szerintem nem csak áldozatok, hanem az egoizmust dicsõítõ liberalizmus termékei is. Abban sem értek egyet, hogy nem kell a négy fal közé rejteni, azzal viszont igen, hogy a normális családmodellt propagálni, és minden eszközzel támogatni kellene. A társadalomban többségbe kerülõ homoszexszuálisok víziója pedig szerintem nem irreális feltételezés, és az egy társadalom pusztulásához, pontosabban kihalásához, esetleg az emberek irányított szaporításához vezet. Ezzel állítottam szembe a hagyományos család társadalomfenntartó szerepét.
offtopic
ibacs 2010 aug. 26. - 11:42:59 Előzmény magicvoice
(101/132)
Én ebben a topikban biztos a buzik rémének számítok,voltam itt már náci, rasszista, homófób...stb..legalábbis pár "hetero-fób" szemében.

De, ahogy pár ide író meleg(vagy melegvédõ aktivista??) egetverõ marhaságaira is reagálok, így a te soraidra is kell, mert bescúszott ide is néhány marhaság.

Szóval a világuralomra törö globalista rendszer leírásával, teljesen egyetértek, ahogy szétzúznak minden t, hogy megkapják az agymosot "egyént". De ebbe nem szabad belevenni a homoszexualitást. Õk is csak áldozatok akit ez a rendszer csak kihasznál és bábként mozgatja õket.

A homoszexualitást nem lehet és nem szabad a négy fal közé zárni.Mint ahogy a hetero életmód sem a négy fal közötti dugásból áll.

Azt írni, hogy veszélyes a társadalomra, marhaság, mert eleve a társadalom részei.Terjedni nem terjed, mindig is százalékosan ennyi meleg volt, csak nem voltak ennyire szem elõtt.

A liberalizmus sem tudja terjeszteni a homoszexualitást.Egyedül csak önzõ céljai érdekében kihasználni tudja.Szerencsére ezt is kezdik felismerni a melegek.

Az utolsó kérdésfelvetés teljesen értelmetlen, mi történe, ha....Ilyen nem tud történni, nem tud többségbe kerülni, ez nem egy fertõzõ kórság,vagy divatként terjedõ hóbort.
Attól mert valaki meleg még ugyanúgy ragaszkodhat a gyökereihez, családjához, lehet hazaszeretõ stb....


Bocs, hogy beléd kötöttem :) és nem dtigenerator irását kritizálom jelenleg.
Egyébként õ végre értelmes hozzászólást produkált amivel több ponton is egyetértek, vitába végül csak azért nem mentem vele, mert utolsó hosszászólásában a "halmazos" témára megint a mantrát hozza elõ, erre nincs már energiám, hogy matekleckéket adjak.
1/10
magicvoice 2010 aug. 25. - 08:12:36 1/10 Előzmény dtigenerator
(100/132)
Nem vagyok kíváncsi mások magánéletére, szerintem az itt hozzászólók többségének se ez ellen van kifogása. Egyáltalán nem az egyén szemszögébõl kell nézni ezt a kérdést, hanem a társadalmi következményeit kellene átgondolni. Saját szempontodból lehet hogy igazad van, meg lehet érteni, akár el is lehet fogadni egy ilyen életfelfogást addig, amíg a négy fal között marad. De társadalmi szinten nagyon veszélyes, fõleg, ha ilyen ütemben terjed, illetve terjesztik pl. a szórakoztatóipar segítségével. Nem Te bomlasztod a társadalmat, hanem azok, akik melegen tartják a témát, minden alkalmat megragadnak a népszerûsítésére, úgymond társadalmi elfogadottságának növelésére. Ez váltja ki az ellenérzést. Nem akarok összeesküvéselméleteket gyártani, de a Föld teljes lakosságát irányító világkormány terve manapság egyre gyakrabban elõkerül. Kézzel fogható jelei a gazdasági, kulturális globalizáció, a nemzetközi szervezetek egyre növekvõ szerepe. Egy ilyen mértékben uniformizálódó világban könnyen irányítható, befolyásolható, állandó fenyegetettségérzet alatt tartott emberekre (ideális fogyasztókra) van szükség. De csakis a mindenféle (nemzeti, közösségi, kulturális, és akár nemi) identitásuktól megfoszott emberek igazán jól irányíthatóak. A cél, hogy minél kiszolgáltatottabb legyél anyagilag és erkölcsileg egyaránt. Mindehhez megfelelõ ideológiai alapot biztosít a liberalizmus, melynek eszmeiségét önti ránk a média, a szórakoztatóipar pedig új típusú példaképeket, hõsöket állít elénk. Az ilyen társadalomban egyre erõsebbé válik az önzés, csökken a családok, a közösségek szerepe. Ez kiváló táptalaj a homoszexualitás terjesztésének is, ami tovább erõsíti ezt a folyamatot.
Vagy nézzük teljesen egyszerûen a dolgot: mi lenne, ha egy társadalomban többségbe kerülnének a homoszexuálisok? Azt gondolom, ebben az érintettek is egyetértenek velem, hogy egy ilyen társadalom pusztulásra lenne ítélve. Viszont minél inkább ragaszkodunk a gyökereinkhez, a családhoz, annál több esélyünk van a túlélésre.
10/10
angyalka2003 2010 aug. 21. - 20:54:35 10/10
(99/132)
Imádtam, nagyon tuti! :D
xshampster 2010 aug. 18. - 13:27:28
(98/132)
uncsik ezek a búza filmek, egy poénnak néha jól jön ki egy-egy filmben. lásd pl. rendõrakadémia (kék osztriga bár) de hogy az egész film errõl szóljon
10/10
pupac80 2010 aug. 16. - 12:13:23 10/10
(97/132)
Csúcspont:
Meleggé vált férj volt asszonkája buta, érdeklõdõ arccal megkérdi:
-"Ez a meleg dolog és a lopás,izé,nincs összefüggésben?"
Meleggé vált férj meleg barátja az asszonkához fancsali tekintettel:
-"Mi a f@szról beszélsz?!?!"

:DD
dtigenerator 2010 aug. 15. - 10:05:58
(96/132)
Ezzel annyiban nem értek egyet, hogy mint korábban hangsúlyoztam, itt nem az a probléma, hogy ha az illetõ felnõtt homoszexuális, vagy heteroszexuális-e, hanem hogy pedofil. Onnantól kezdve pedig, hogy pedofil, már édesmindegy, hogy milyen a szexuális identitása, egyszerûen a gyerekek az érdeklõdésének tárgyai. Másrészrõl ótvar nagy hazugság, hogy a melegeknél több a pedofil, mert marhára nem. Ugyanis az a nagy helyzet, hogy ahány meleg, és ahány heteró pedofil van, ha egymás mellé rakod a két csoportot, a heterók többen vannak. Megint más kérdés, hogy a melegek úgy ámblokk pedofilok, ill. nem pedofilokkal együtt kevesebben vannak jóval, mint a heterók, ezért feltûnõbb a dolog, mert 'pedofilszám/100 ember'arányra valóban nagyobb lehet. De megint elõjön az a gusztustalan felhang, hogy mennyivel durvább, ha valaki homoszexuálisként pedofil, és nekem enyhén az jött le, hogy ha valaki heteróként pedofil az persze sokkal kevésbé durva. Egy fenét.

Másrészrõl a gyerek ha nem tudja kiélni a meleg énjét akkor amikor akarja, akkor az azért van, mert a szülõk olyan rettenetesen evidensnek találják, hogy 'márpedig az én gyerekem heteró és kész". A gyereknek meg eszébe se jut ellenkezni, mindaddig, ameddig nem jön meg a hangja, és az önállósága, úgy 15 évesen. Ergó minden melegre rá van kényszerítve a heteró-szerep gyerekkorában elég sokáig, mert a szülõnek eszébe sem jut, hogy a gyereknek szabad választást adjon. 10%ban a hajlam, és 90%ban a neurotikus beidegzõdés a döntõ a szexuális hovatartozásban, és simán lehet, hogy anyuci szeme fénye, a kis nõcsábász, aki játszik a lányokkal (és simán lehet, hogy Barbie-znak) az szabad választás esetén, ha anyuci még nem mondta neki, hogy mi az úgynevezett 'etalon' akkor lazán Danikát választaná, és nem Sacikát.

Volt is valami leszbikus feminista, aki azt mondta, hogy "...szeretnék egy olyan világban élni, ahol a fiam nyugodtan lehetne Sarah, a lányom pedig David." Kissé szélsõséges, de szerintem a gyereknek is hadd legyen meg a maga választása, ez tehát nem hiszem hogy a melegek hibája lenne, még áttételesebben akár a heterókra lehetne kenni az elméleted szerint, hogy a melegek közt annyi a pedofil. Szóval a sárdobálást légyszi mellõzd. Köszi.
pillangókisasszony 2010 aug. 13. - 22:07:05
(95/132)
alig várom hogy lássam!
Dius 2010 aug. 13. - 18:35:52 Előzmény stomachh
(94/132)
Nem nevezném unalmasnak a filmet, vicces és megbotránkoztató olykor-olykor.
Az a kérdés merült fel bennem, hogy 1. számú kedvencem, Ewan M.-nak miért kellett ez a szerep? Nem az õ kalibere. Csak miatta néztem meg amúgy.

Jim Carrey pedig elég visszataszító volt benne, annyira nyomulós és gátlástalan.
4/10
stomachh 2010 aug. 10. - 22:16:09 4/10
(93/132)
Hát ez egy unalmas film. Van benne pár nagyon jó pillanat, de általában véve gyenge közepes ez a mozi. 4/10.