Téma: Igazgyöngy

malvinkicska 2014 júl. 19. - 16:01:40
(1614/2414)
Napraforgó biztosan az a szám mikor döntöttek, hogy válnak,a FB-on találtam, a mondanivalója is az a másik amit szokott énekelni O nem találom lefordítva sehol.
9/10
napraforgó 2014 júl. 19. - 15:51:53 9/10
(1613/2414)
Ez melyik dalnak a fordítása?
Azt látom, hogy nem a dayan gönlümnek, ez valamelyik másik szám lehet.
9/10
gabus53 2014 júl. 19. - 15:34:36 9/10
(1612/2414)
És bármennyire is gyönyörû ez a dal törökül is, azért mégiscsak hiányzott hozzá ez a vers fordítás is, hiszen csak így lehet megérteni azt a fájdalmat, amit eljátszanak.
malvinkicska 2014 júl. 19. - 15:10:27
(1611/2414)
Nagyon szívesen szeretem a szép értelmes zenét, ez aztán igazán róluk szól.
9/10
gabus53 2014 júl. 19. - 15:08:34 9/10
(1610/2414)
Sajnálom, elírtam a neved: malvinkicska
9/10
gabus53 2014 júl. 19. - 15:07:19 9/10
(1609/2414)
malvincsicska! Ez nagyon szép :´( (+zsepi). Köszönjük
malvinkicska 2014 júl. 19. - 14:54:53
(1608/2414)
Sodródunk a szélben
Bárcsak találnánk egy ágat amiben
megkapaszkodhatnánk
Bárcsak egy új nap születne
ami felébresztene mély álmomból..
Bárcsak velem lennél és véget vetnél ennek
az õrült bánatnak,..
A kezed olyan hideg már mint a jég
Most már elmentél elengedted a kezem.
Mondd megérte?
Mondd megérte?
Néhány nap múlva elfelejtünk mindent
ami történt...
Néhány nap múlva minden kezdõdik elölrõl
Néhány nap múlva a hajó elhalad
Néhány nap múlva a torkom megfeszül és
én maradok szótlanul...
Megérte? Mondd megérte? Hogyan
mondhatsz le és mehetsz el?
Megérte? Mondd megérte?
Mondd megérte?
Ezt énekli Orhán remélem nem tévedtem, ha mégis elnézést.
khajni87 2014 júl. 19. - 13:02:02
(1607/2414)
valahol olvastam hogy átverte a nagypapát és már házas és ezt elõre kitervelték mert tudják hogy milyen gazdagok ( de nem biztos hogy jó az info, csak valahol régebben ezt olvastam , még amikor házasodtak , hogy végülis a banya házas...)
Az biztos hogy nagyon elborult agya van , nagyapa meg annyira örül hogy házas hogy ettõl tökhülye és vak lett.
9/10
gabus53 2014 júl. 19. - 12:27:55 9/10
(1606/2414)
Nem a férje, hanem Dilruba saját házvezetõje.
9/10
napraforgó 2014 júl. 19. - 12:16:13 9/10
(1605/2414)
Honnan veszed, hogy az a pasi Dilruba férje lenne? A házvezetõjeként mutatkozott be az elején, és D ígérte neki, hogy elintézi, hogy kapjon munkát a házban, ahová megy. Az már nagyon meredek lenne, ha valami titkos férj lenne.
khajni87 2014 júl. 19. - 12:09:03
(1604/2414)
Talán ha ez az sms dolog amit Mehmet irt meg a mostani rózsás hamarabb történik akkor másképp alakul az egész ha ki van hagyva a sok hülyéskedés a dologból és csak az õszinte érzelmeket látjuk , fõleg Mehmettõl.
Akkor lesz jó nagy botrány Orhánéknál ebbõl biztos ha rájön, mert Rukyje bekattan...nem is értem minek megy abortuszra....házas, megélnek, jól megvannak, van hol lakni akkor meg mi baja van????
Akkor akit Dilruba odahozott házvezetõnek az a férje???Kezd izgalmassá válni a dolog.Az azért tetszett hogy Dilruba lófeje hogy megnyúlt mikor rájött hogy Seref hazaköltözik, meg amikor a nappaliban osztotta a banyát....De hogy Dilruba fiatalos a lánya szerint mert mindig változtat....haha inkább ráncos gonosz mazsola....
9/10
napraforgó 2014 júl. 19. - 06:20:07 9/10
(1603/2414)
A rózsa nagyon szépen szimbolizálja fõhõseink szerelmét. Eldobják, majd újra megkeresik, másodjára majd talán jobban megbecsülik.
Az a szám, a dayan gömlün meg szenzációs. A török zene nagyon kifejezõ, az érzelmeket kiválóan közvetíti.
9/10
Érsekvári 2014 júl. 18. - 22:40:22 9/10
(1602/2414)
Nagyon szívhezszoló volt a mai rész . Megmutatkozott két test egy lélek , nagyon szépen volt megrendezve a jelenet . Csak gyöngy ne a szemetesbe küldené folyton a csokrot , de aztán megszánta a virágot . Mehmet líraibb formáját választotta . Látható szinte érezhetö a vágyakozásuk ,de sajnos makacs mindkettõ .
Sejtettem Dilruba lánya megint pénzért kuncsorog , az anyja megint Fikrit palira veszi . Kiváncsi vagyok milyen szöveget ad elõ . Fikri nagyon megváltozott mióta ez a nõszemély behálozta , mondhatnám naiv lett mindent elhisz elsõszóra amit a neje kitalál . Mikor jön majd rá, hogy átvágják. Seref lehet már nyomon jár és leleplezi a kedves feleséget .
khajni87 2014 júl. 18. - 22:22:46
(1601/2414)
Kicsit elõrenéztem mert nem szeretek izgulni, de még google forditóval sem értettem sokat belõle, akkor most Rukije terhes lett ? Amúgy nekem nem tetszik az új Berk, a régi sokkal jobb volt...
A mai részben már volt egy kis értelem Mehmetéknél végre...
Dilruba meg egy szemét vén banya....
malvinkicska 2014 júl. 18. - 21:46:29
(1600/2414)
Köszönöm nektek meghallgattam gyönyörû, a dal nagy mondanivalója van.
10/10
feketeagi 2014 júl. 18. - 21:10:42 10/10
(1599/2414)
igazgyöngy facebook oldalán fenn van az egyik Orhán által énekelt dal magyar felirattal, nagyon a történetbe illik, lehet, hogy a filmhez lett írva....

A mai rész tényleg nagyon megható volt, gyönyörû a betét dal és szinte egy klipnek tûnik, nagyon szép volt.
Laura Harkály 2014 júl. 18. - 18:13:21
(1598/2414)
Köszönöm szépen :)
malvinkicska 2014 júl. 18. - 18:09:47
(1597/2414)
Azon gondolkodom Baharba beleszeret Selim míg G tudósító lesz, nagyon úgy néz ki jól látom.
Laura Harkály 2014 júl. 18. - 17:50:21
(1596/2414)
Sziasztok! valaki megtudná nekem mondani, hogy a mai részben melyik zene szól.. 23:30perctõl. :)
9/10
gabus53 2014 júl. 18. - 15:20:45 9/10
(1595/2414)
Az online-sorozatok.tv linken fent vannak az epizódok leírása is, de csak részenként, tehát nem egy folyamatos leírásként. http://online-sorozatok.tv/tag.php?t=igazgyongy-gumus
Annyit tudok segíteni, hogy az epizódok leírását átteszem egy word doksiba (illetve pdf formátumba is), és így majd könnyebb lesz keresni. Szerintem már hétfõre egy linket is fel tudok ide rakni, ahonnan bárki letöltheti. És hát miután kb. 24 rész van még hátra, így a továbbiakban hetente 1-2x frissítem majd a doksit.
9/10
napraforgó 2014 júl. 18. - 13:33:20 9/10
(1594/2414)
Annyira rossz, hogy nincs egy epizódismertetõ, és a holdpont.hun se található. ha lenne, könnyebb lenne utánanézni.
Nekem nincs kedvem a 125 rész közt matatni, vajon mikor mi hangzott el.
9/10
napraforgó 2014 júl. 18. - 13:23:21 9/10
(1593/2414)
Biztos, hogy Pinár az idõsebb? Mert korábban, amikor Bahar származása kiderül és visszaemlékeznek, azt mondták, hogy Bahar volt a legidõsebb négyük közül, és mindig õ szorult a többiek helyett is. Valami olyasmit is mondott, hogy korábban azt hitte, azért, mert õ a legnagyobb, de most már látja, hogy azért, mert nem igazi Sadoglu unoka.
És az elején a kinevezéseknél, amikor még Tarik is képben volt, azt mondta, hogy már 9 éve húzza itt az igát és mégsem jött számításba vezetõként.
10/10
feketeagi 2014 júl. 18. - 13:08:13 10/10
(1592/2414)
Kader és Gyöngy egyidõsek az tuti, mert együtt járta iskolába, Kader egyetemista volt amikor Gyöngy felkerült Isztambulba, tehát szerintem max 22-23 éves lehetett, ha jól következtetek.
9/10
napraforgó 2014 júl. 18. - 12:57:12 9/10
(1591/2414)
Talán nem Mehmetre vonatkozott a többes szám, hanem Gyöngyre és az afyoni kis barátnõire, pl. Kaderra, aki szintén onnan származott.
Meg hát a szinkron... nem biztos, hogy perfect az, aki fordítja.
Amúgy még az sem biztos, hogy Mehmet 30 éves az elején, csak valamiért így fordították. Kicsit furcsa is lett volna, hogy Pinárt is kb. 25 évesen küldik el az Egyesült Államokba fõiskolára... Az ilyesmit 18-20 évesen szokták.
Az volt csak biztos, hogy Mehmet Pinár távozása elõtt már együtt volt Nihánnal és Nihán Pinár hazaérkezése elõtt egy évvel szenvedett balesetet. Nekem hihetõbb lenne, ha csak a huszas éveik közepén lettek volna a kezdetekben. És miért is választottak egy 23 éves kölyköt egy olyan szerepre, amelyet 30-tól kb 45 éves korig kellene alakítani?
9/10
napraforgó 2014 júl. 18. - 12:41:07 9/10
(1590/2414)
Itt a port. hu szerint:
Songül Öden
Született: 1978. (Törökország, Diyarbakir)

De láttam olyan lapot angolul, ahol 1981-t írnak... A török 1979-et.
10/10
feketeagi 2014 júl. 18. - 11:56:41 10/10
(1589/2414)
ez nekem akkor fura is volt, mert tényleg Kaderrel amikor beszélgettek akkor úgy jött le, hogy idõsebb Mehmet, mondjuk a szinkron hagy néha kívánni valót maga után

amikor Mehmet egyszer beszélt Nihánnal telefonon mielõtt kiderül a gyerek, Gyöngy véletlen meghallja a beszélgetést (ezért megy Mhemet után) a szinkronba semmi gyanús nem volt, meghallgattam törökül és 2* is elhangzott Nihán neve, ennyit a szinkronról
10/10
feketeagi 2014 júl. 18. - 11:38:38 10/10
(1588/2414)
Azért azt ne felejtsük el, hogy hol játszódik a film egy török kis faluba nõt föl Gyöngy, ott azért mások ám a szabályok! Nem láttok ebbe semmi problémát, még ha így is lett volna!
10/10
feketeagi 2014 júl. 18. - 11:34:36 10/10
(1587/2414)
Nekem is úgy jött le, hogy Gyöngy legalább 7-8 évvel fiatalabb, Mehmetnél.
Kivanc is idõsebbnek néz ki mint 23, a szakállal legalább 35-nek látszik. Nekem Söngül egyre fiatalabb lesz, ahogy szépül a sorozat során, nem igazán látom, hogy túl sok lenne a vakolat......

Kivanc az életben is mindig idõsebb nõkkel van, akivel 11 évig együtt volt 4 évvel idõsebb volt nála, a mostani barátnõje is idõsebb nem emlékszem, de 3-4 évvel legalább.
10/10
édesmaya 2014 júl. 18. - 10:18:27 10/10
(1586/2414)
Napraforgó 1979-es születésû Songul Öden, a wikipédián néztem. Kivanc 1983. októberi születésû. Így a valóságban 4 évvel idõsebb Gyöngy Mehmetnél.
10/10
édesmaya 2014 júl. 18. - 10:14:48 10/10
(1585/2414)
Mindenkinek jó reggelt, szép napot kíván Mehmet:
9/10
napraforgó 2014 júl. 18. - 10:14:47 9/10
(1584/2414)
Ezt én nem hallottam, hogy gy és M egyidõsek lennének. Igaz a sorozat elejét én is a szakadozó ócska viasat playen néztem, ott sok minden kimaradhatott. Nekem akkor úgy rögzült, hogy gy, amikor kaderrel beszélget, azt mondja, hogy 10 éves kora óta szerelmes m-be, akkor Mehmet már nagyfiú, kamasz volt. Szóval én úgy tippeltem, hogy M 14-15, amikor gy még csak 10. De mondják meg a többiek... Azért kicsit meredek lett volna, ha 29 éves szüzikeként várja a királyfit. Szerintem nem volt még 25 sem, mikor férjhez adták M-hez.
Ha a 24-25-höz adjuk a 13-at, akkor még innen van a 40-en.

Amúgy nézem az adatlapjukat, a valóságban épp Songül az idõsebb, épp 5 évvel (és én ezt néha látom is rajta...) Akármennyire ki van kozmetikázva, azért nem olyan hamvas már, bizony már 2005-7 -ben sem.
10/10
édesmaya 2014 júl. 18. - 10:06:32 10/10
(1583/2414)
Ollóztam a face-ról Angyalról és Mehmetrõl ezt a fotót, nagyon cuki a babuci!
10/10
édesmaya 2014 júl. 18. - 09:56:41 10/10
(1582/2414)
Sziasztok, hát ma nem voltam képes felkelni 5 órakor, hogy nézzem a Gyöngyöt!

Így a Viasat Play-ról néztem, fél héttõl. Ilyen hamar felrakják? De mérgelõdtem, mert valahol 17 perc tájékán megállt, csak a hang hallatszott, nem tudtam, mit tegyek vele. Újra indítottam jobb híján, a 17 percre állítva. Máskor is elõfordul ilyen? Aztán néztem az online-sorozatokról az Utolsó vérig-et, ott is hasonlóan ugyanez fordult elõ.
Gyönyörû volt az aláfestõ zene, - amit Orhan énekelt - Gyöngy és Mehmet szép jelenetei alatt. Amikor mindketten a másikra gondoltak, Gyöngy a rózsacsokrot hol szemetesbe tette, aztán meg mégis kivette. Mehmet meg tétovázott, visszament az ajtóhoz, csöngetett volna Gyöngynek, de aztán mégsem. A rózsaszálat, meg beledobta a medencébe, de aztán mégis kivette.Nagyon szívbemarkoló jelenetek voltak.
Az évek múlása, mikor mennyi idõ telt el, bizony alig követhetõ a filmben, én meg sem kísérelném részletezni, mikor hogy volt, hány hónap - év telhetett el.
9/10
napraforgó 2014 júl. 18. - 09:41:30 9/10
(1581/2414)
Amikor Nihán balesete volt, vagy tavasz vége volt, vagy õsz eleje, mert nem voltak melegen öltözve, a fák is teljes lombban. És nagyon pár nap alatt történt, hogy Nihán "halott" lett. Amikor Gyönggyért mentek kocsival, én úgy emlékszem, akkor is jó idõ volt, ha nem is forró nyár. Azt meg úgy többször mondják is, hogy Gyöngy kb egy év után hagyta ott Mehmetet és ment Afyonba vissza. Mikor Mehmet lement oda, még akkor se volt rossz idõ. Én az éveket nem annyira nézem, mert szerintem kevesebb idõ alatt forgatták le a sorozatot, mint ahány évet átölel az egész.
Az biztos, hogy Nihánnal télen - viszonylag télen találkoztak, legalábbis a hegyekben hó volt, de ott még tavasszal, meg õsszel is lehet hó, ami alkalmas a sielésre.
Bebörtönzés télen, az nyilvánvaló, emberrablás meg nyáron. akkor a gyerek kora tavasszal születik, most meg rendesen õsz van, ha hó nincs is, de nagykabát, dzseki van.
Aztán valaki már megspoilerezte, hogy 13? év múlva fejezõdik be a történet, gyöngy újra terhes, Kismehmet meg már szinte felnõtt férfi. Ez meg tuti nem fér bele 2004 és 2007 közé, szóval felejthetjük az éveket.
malvinkicska 2014 júl. 18. - 08:59:54
(1580/2414)
A mai részt most tudtam megnézni, igaza volt Mankosnak kellett zsebkendõ elég érzelmekben gazdag volt a szakításuk, mindkettõ tépõdik egymásért, még sem tudnak nevezõre jutni, nagy dolog az élet. A nagyapa fel van háborodva, de õt orránál fogva vezeti az a szemét D, lenyúlja pénz dolgából nem gondolkodik érdekes mindig normálisan állt dolgokhoz, most meg mint akinek az esze elmenõbe, ez fura. Seref tûri a lánya is, hogy beszélt vele, bezzeg õ szegény Gy-t tudta bántani anó.
9/10
napraforgó 2014 júl. 18. - 07:02:39 9/10
(1579/2414)
Nekem nagyon tetszett, hogy a nagyapa, idõs ember létére nagyon is ráérzett Mehmet és Gyöngy alapvetõ problémájára, vagyis, hogy nem beszélnek, beszélgetnek egymással és elhívta õket egy étterembe, hogy fehér asztalnál beszéljék meg a gondjaikat.
És az is látszott, hogy olyan nagyon sem M, sem Gy nem volt biztos a dolgukban, mondták, hogy nem, nem, már nem lehet helyrehozni, de azért az nem úgy tûnt, mintha valódi, meggyõzõdéses tiltakozás lett volna. Inkább olyan gyerekes haragszomrád, a kezd te a békülést, mert én ugyan nem fogom. Meg a ha te nem, hát akkor én sem...
És az a szomorú, hogy már egy gyerek is van a pakliban, szóval nem viselkedhetnének már ilyan felelõtlenül, mint ahogy.
Nyilván idõ kell, míg ezt belátják, csakhát... miért nem lehet ezt az idõt most megadni egymásnak, még a válás elõtt?
Na mindegy. Olyat már hallottunk, hogy egy pasi kétszer vette el ugyanazt a nõt, de azért ha már harmadszorra teszik ugyanazt, az azért már valahol szánalmas, vagy nevetséges.
9/10
napraforgó 2014 júl. 18. - 06:37:45 9/10
(1578/2414)
felvetett szemmel = felvetett fejjel
9/10
napraforgó 2014 júl. 18. - 06:13:53 9/10
(1577/2414)
Néztem Gyöngyöt, amikor a rózsákat rendezgette és Mehmet odament hozzá. Megint úgy alulról nézett föl a férfira, amit én olyan idegesítõnek találok, olyan álnok, alulról nézés. Lehajtja a fejét, aztán meg alulról sandít fel. Ez egyrészt olyan alázatos póz, de közben meg olyan alattomos is. Ha nem nézel közvetlenül a másik szemébe az nekem nem teszik. Miért ez az alulról fölfele, rád is nézek, meg nem is, meg is adom magam, közben meg olyan hátulról, nem egyenesen, szemtõl szembe. Ez annyira jellemtõ Gyöngyre a magánéletében, és én undorítónak találom. És itt az irodában meg mindig felvetett szemmel egyenesen a másik szemébe néz, szóval képes rá. Miért ez az idegesítõ kettõsség? Miért ez az megadom magam póz a privát életben, az öntudatos dolgozó nõ a munkában?
9/10
napraforgó 2014 júl. 18. - 06:03:47 9/10
(1576/2414)
Bahar és Szelim élvezik az együtt töltött reggelit. Bahar munkát ajánl Szelimnek. Majd szól a telefon, de senki nem szól bele.
Rukiye és orhán is reggilénél vitatkoznak, majd arról beszélnek, hazahozzák kicsi Gyöngyöt. Orhán civakodik, a felesége túl sokat eszik. csak nem terhes?
Gyöngy a babyszittert hívja Fikri úr magához kérette. Mehmet is közli a barátaival, a nagyapja hívatja, mennie kell. Egy étteremben találkoznak, de mehmet várja az éttermi asztalnál gyöngyöt. Gy mérgesen kérdi, miért használta fel a nagyapja nevét, hogy találkozhasson vele. M is mérgesen közli, nem õ szervezte, õ is sajnálja, hogy egy kellemes estét kellett lemondania. Megjelenik Fikri és rendreutasítja õket. Fikri az elkötelezettségrõl oktatja õket, a felelõsségrõl a család iránt. Fel kéne nõnötök, abba kéne hagyni a harcot. Gyöngy kapjon kis idõt, aztán üljenek össze, beszéljék meg. Mehmet azt mondja, már eldöntötték, elválnak. Erre Gy. is hasonlóan nyilatkozik. Nagyapának nem tetszik, ott is hagyja õket.
Seref a teraszon találja Bilurt, majd jön Dilruba is. Civakodnak, Dilruba szívatja Serefet.
Rukiye Orhánnal beszél, szabadságot kellene kérniük sereftõl, hogy hazamehessenek afyonba a lányukért. Jön d és kifogásolja, akkor ki Fogja ellátni a munkát?
Jön Bahar, a nagyapát keresi. Seref tájékoztatja, M-tel és gy-gyel vacsorázik házon kívül.
M és gy a tengerparton sétál és a házasságuk tarthatatlanságáról beszél. Hiányzik a bizalom, stb. Fejezzük be, zárjuk le. beszéljünk az ügyvéddel.
A család a szalonban civódik, seref és dilruba kulturált keretek között lõdözik a mérgezett nyilakat, bilur segít az anyjának serefet alázni. Fikri jön, sajnos a fiatalokkal nem lehet beszélni, már eldöntötték a válást.
M kocsival hazaviszi Gy-t, hogy láthassa a kis Angyalt. Egy kislány rózsát árul az út szélén. M vesz belõle. Otthon megnézi Angyalt. Gy a virágokat rendezgeti, M majdnem megcsókolja, de aztán mégsem. Gy ekkor arra kéri, törõdjön a lányával, õ ugyanis szülõk nélkül nõtt föl, nem akarja, hogy a lánya is erre a sorsra jusson. Mehemt megígéri. (közben szól a dayan...)
M távozása után Gy kidobja arózsákat. Egy szál rózsa a kocsiban maradt, azt meg M dobja az úszómedencéjükbe otthon. Késõbb Gy kiveszi a virágokat a szemetesbõl és M is kihalássza a rõzsát.... dayan, dayan, szívbemarkolóan.....

Berk megint Dídemmel beszél telefonon, Berk még mindig nem jön, hiába várja a lány. dídem szomorú, sírdogál, a család meg vigasztalgatja a szalonban.
Berk gyöngyöt hívja, a segítségét kéri, meglepetést akar dídemnek. Holnap este hazajön, de kettesben akar találkozni a feleségével. gy ígéri, segít.

Mehmet hazatér, a szalonban épp Bilúr jósol Didemnek. Berk hívja Mehmetet, de kéri nem szóljon senkinek, ne mutassa a meglepetést. Kéri másnap menjen érte hajóval és vigye el a szigeti házukba.
Másnap reggel az irodában Gy és a munkatársai a tervekrõl beszélgetnek. Mindenki új ötletekkel jön. Nagyon örülnek, jól haladnak.
M és Onur a márvány szállítmányokról beszélnek.
Bilur a férjével beszél telefonon, a férfi pénzt akar a nõtõl. Szerezzen pénzt, de minél elõbb. Dilruba jön, a lányát faggatja, mitõl vagytok ennyire eladósodva? A nõ nem árulja el, de az anyja így is megígéri segít.
Bemegy Fikrihez, aki épp Sereffel beszél M és Gy ügyérõl. D kiküldi a nõt, négyszemközt akar beszélni a férjével. Seref megpróbál hallgatózni, miközben Dilruba a lánya problémáiról akar beszélni.
9/10
napraforgó 2014 júl. 18. - 04:49:06 9/10
(1575/2414)
Olvasom itt a többiek hozzászólásait gyerek ügyben.
Ott van pl. a láz. Ha a lázat a baba popsijában mérik, akkor szokták levonni a fél fokot (0,5 fok), habár ez sem teljesen igaz, nekem a gyerekorvosom aano azt mondta, hogy nem lehet automatikusan levonni, több tényezõt kell figyelembe venni, de ezeket nem részletezt.
De ez manapság nem is érdekes, jó pár éve van már olyan lázmérõ, amelyet nem kell dugdosni se hónaljba, se popóba, a fülkagyló belsõ részéhez illesztve pár másodperc múlva sipol és digitálisan kiírja az eredményt. Nem hiszem, hogy Pináréknak ne lenne ilyen (nálunk is 700 Ft-ért kapható).
Ami sokkal jobban zavar, az az, hogy itt a gyerekeket csak mint ide-oda rakosgatni való tárgyakat látjuk. Persze nagyon édesek, ha alszanak a kiságyukban, meg kézbe fogva is, de itt valahogy nemcsak hogy nem nõnek a babák, de nem is mozognak.

Az én két fiam, ha ébren voltak, már 2 hónaposan állandóan kapálóztak kezükkel-lábukkal, meg gõgicséltek, stb. egy átlag gyerek 3 hónapos korától magától hasra fordul. Az én fiaim 6 hónapos koruktól négykézlábra álltak és kézen-térdem másztak. 8 hónaposan felálltak és a rácsokba kapaszkodva körbe tudták járni a kiságyukat. 10 hónaposan sok gyerek már a búrorokba kapaszkodva tipeg és egy évesen megteszi önálló lépéseit úgy, hogy nem kapaszkodik semmibe.
Persze pici eltérések lehetnek a babákat illetõen, de azért néhányhét ide-oda nem szokatlan.

Már többször gondolkodtam az idõmúláson. Láthattuk, hogy Mehmetet télen zárták börtönbe (szakadt a hó), aztán az azt követõ nyáron rabolta el Engin Gyöngyöt. A nõ akkor már terhes volt, 7 hetesnek mondták. Nem tudom, hogy épp melyik nyári hónap volt, de a terhesség idõtartamát figyelembe véve legkésõbb következõ év tavaszára már megvolt a gyerek (de inkább február, mint március...)
Eltelt a nyár a babázással, most megint késõ õsz van, a szerpelõk kabátokat viselnek, Orhán a hullott leveleket halászgatja ki a medencébõl. Ez azt jelenti, hogy Gyöngyék gyereke már legalább 8 hónapos, Pináré, Baharé meg 9. Mégis mindig úgy fekszenek, mint a darab fa. A három gyerek közül egyiket sem látjuk sem kúszni, mászni, sem üldögélni valami járókában, kis vacakokkal játszogatva, mint a magyar babákat. mindig csak a kiságyban alva, vagy az anya/dadus kezében pokrócba burkolva, mintha még mindig újszülöttek lennének.
Így normális 8-9-10 hónapos gyerek nem viselkedik, csak az, aki le van nyugtatózva, vagy be van drogozva.
Ehhez képest már az, hogyan szállítják õket az autóban, csak érdekes adalék.

Amúgy azt elhiszem, hogy külföldön sok országban már a gyerek féléves korától visszamennek dolgozni az anyák és onnantól dadus vigyáz rájuk (már ahol megengedhetik maguknak a szülõk). Pedig csodálatosak az elsõ évek a kicsikkel, az semmivel nem pótolható. Az, hogy az ember figyelemmel kísérheti a gyereke fejõdését nap, mint nap, semmiért nem adnám, azzal együtt, hogy fárasztó volt a napi 15 textilpelenkát, meg a 10 gyerekruhát mosni, teregetni, vasalgatni a két gyerekem után nap, mint nap, gyerket ringatni, dajkálni, stb. Nem hiszem, hogy egy dajka olyasmiket megtesz, mint egy anya, de ha mégis, akkor meg szomorú, hogy a gyerek nem az anyjához, hanem a dadusához fog kötõdni élete elsõ idõszakában.
9/10
Érsekvári 2014 júl. 17. - 23:00:04 9/10
(1574/2414)
A színésznõrõl aki Surát alakítja az jutott eszembe a Pillangó Álmában is játszik , ó Kivanc barátjának a felesége. A szanatóriumban találkoznak és majd elveszi feleségûl , de késöbb meghal . Ha jól emlékszem itt barna színû a haja . Más szerepben nem ismerem ezt a fiatal színésznõt .
9/10
Érsekvári 2014 júl. 17. - 22:28:38 9/10
(1573/2414)
Szia Gabus ! Köszönöm Neked az infot , mindig naprakész vagy az új hírekrõl .
Szerintem nagyon jó lesz ha egy kis novum kerül a sorozatba , ezek szerint két szép nõ fog Kivancért "harcolni" . Ez a színésznõ is nagyon szép , biztos izgalmas és szórakoztató lesz a folytatás . Már nagyon várom az elsõ évadot nálunk , leis álltam a török részekkel , szinkronnal az igazi .
Ha lesz híred örömmel olvasom mindig a fórumban .
khajni87 2014 júl. 17. - 22:13:39
(1572/2414)
Na igen, nem csak hogy agyrém hanem nagyon veszélyes is, hányszor hallani hogy egy baba életét éppen a biztonsági babaülés mentette meg.Igaz nekem ilyen problémám nem sürün lesz de biztos olyan babakocsit választok majd amihez van mert az ember sose nem tudhatja hogy mikor kell taxival kórházba vinni gyorsan a gyereket és akkor meg milyen praktikus és biztonságos.Az ilyesmit nem viccnek találják ki.
Igen, régen pólyában adták ki a babákat a kórházból ma már alapfelszerelés a babaülés hogy hazahozhassák, mert ha nem is saját autó akkor taxi mert ilyen kis korban nem lehet egy emberekkel teli busznyi fertõzésnek kitenni, textilpelus ide-oda , annyit nem véd ilyen picuri korban.
A másik hogy bizony jó itthon lenni a kisbabával, látni ki lesz abból a pár miliméterbõl, milyen kis személyiség lesz, neked megtanitani mindent, mesélni, játszótérre vinni, meg az egész ami egy ilyen csodával együtt jár.Biztos hogy élvezni fogom amilyen rég már erre várok.
khajni87 2014 júl. 17. - 21:54:21
(1571/2414)
Az biztos :) Annyit már én is biztosan tudok hogy a magunk 6,5 éve várt csodájához nemhogy bébiszitterünk nem lesz , de még családi segitséget sem kérek, magunk fogjuk a gyermekünket gondozni-nevelni-szeretni, és ha lesz egy esélyem akkor biztos hogy a teljes 3 évet kihasználom arra hogy õt szeressem és megismerjem és fõleg hogy mi neveljük majd, mindenki más kizárásával.Amilyen szerencsés vagyok majd itthon a párom segitségével megoldom a házimunkát és minden mást, a kicsigyerekünkkel kapcsolatban is.
Ténleg érthetetlenek számomra fõleg Gyöngy aki ugye vesztett el egy babát, hát csak eddig volt hiszti miatta hogy jaaaj csak baja ne essen, nem akarom elvesziteni, most meg már tökmindegy....Nem tudtam soha az ilyen anyákat tisztelni könnyen jött akkor már mindent meg lehet tenni mert nem olyan fontos már a gyerek...
khajni87 2014 júl. 17. - 21:04:28
(1570/2414)
Megnéztem ténleg kell levonni belõle fél fokot, kivéve ha jól látom, hónaljban méréskor.
Igen, hát eddig még Gyöngy foglalkozott a legtöbbet a gyerekkel, pinárét már rég nem látni, Bahar lepasszolta a villába és éli világát , a mai részben láttam a gyereket ( a névtelent) pár percre.
MIntaanya az biztos nem Pinár vagy Bahar de még Gyöngy sem, ebben az egy dologban nem szeretem õt mert ha hajlandó lenne legalább Angyal miatt pénzt elfogadni Mehmettõl és õ nevelni meg gondozni a kislányt akit annyira várt akkor csak házvezetõnõ és szakács egyben ami kellene neki, és hát azért õszintén az anyukák régen megoldották a háztartást-gyerekgondozást ( azért nem tudom ezt gyereknevelésnek irni mert kb egyéves korig nem sok nevelnivaló van )mindenféle segitség nélkül, én ebben nagyon hiszek hogy nem kérek majd a páromon kivül segitséget mástól mert nem érzek égetõ vágyat a családom segitségére és észosztásra meg kötekedésre...
Az viszont biztos hogy Pinár,Bahar és Gyöngy nagyon is elkényeztett és kényelmes életet élnek, nem is meglepõ hogy Bahar még egy piritóssal és teával sem boldogul el egyedül.
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 20:38:13 10/10
(1569/2414)
Szia Gabus , tényleg nagy a hasonlóság, telitalálat a két fotó egymás mellett. Köszönöm.
9/10
gabus53 2014 júl. 17. - 20:23:19 9/10
(1568/2414)
Szia Érsekvári!
Hát igen. Miután egy kicsit átírják a 2. évadot, így egy fiatalt keresnek "Murka" szerepére. Ezért a törökök kampányt indítottak a FB-on Öykü Karayel mellett, aki Kivanc-cal játszott a Kuzey Guney-ben játszott.
Szép estét mindenkinek.
khajni87 2014 júl. 17. - 18:14:13
(1567/2414)
Nekem a mai részben az tetszett amikor Onur leosztotta Pinárt , Gyöngy érkezése elõtt.
A Pinár, drágám, doruknak láza van ugye?Igen ,persze.A lázmérõ mást mutat édesem.Nézzük csak 37 fokos , áhh az nem láz akkor mégis honnan vetted hogy lázas a kicsi? Szerinted hazudok? Forró volt a homloka , az pedig lázra utal.
Te tapintással diagnosztizálsz? A lázmérõt ezek szerint ki is dobhatjuk.Én értem szivem hogy aggódsz de nincs miért.
Az orrfolyáson kivül nincs semmi baja,kérlek hagyd ezt abba, egészséges fiunk van.Ne beszélj már betegségeket belé.
Akkor hát nem megyünk kórházba? Nem drágám ,nem megyünk.Ide figyelj lehet kicsit túlreagáltam,de mit ártunk az orvossal, haa mond?
És mit mondunk az orvosnak?Hogy a fiunkat tünetmentes lázgörcs gyõtri? Doktorúr kérem gyógyszerezze be jól a kicsit. Onur fogd már be.Adjon neki minnél többet, aszpirint lázcsillapitót.Onur elég.

Na ez nagyon tetszett, és igaza is van Onurnak fõleg ha azt vesszük hogy a babáknál mindig le kell vonni azt hiszem fél fokot.Jól kiparodizálta Pinárt......Az meg már csak 36,5 fok ami elég enyhe még hõemelkedésnek is.
Azért oltári vicces volt :)
9/10
Érsekvári 2014 júl. 17. - 17:03:25 9/10
(1566/2414)
Igen ez a helyzet , mindennap van új történés és mi is más szemszögbõl látjuk a storyt . Most már Gyöngynek kezd hiányozni Mehmet érzékenyen érinti , hogy férje jól érzi magát a baráti társasággal . Õ viszont láttuk a nagy házban nem találja helyét , üres minden a férje nélkül . Kell ez a lecke nekik , hogy jobban megbecsüljék majd egymást , mert õk összetartoznak . Õrûlök , hogy azonos a véleményen vagyunk .
malvinkicska 2014 júl. 17. - 16:31:00
(1565/2414)
Érsekvári elnézést, hogy írok de én is így láttam a dolgokat az elõzõ hozzászólásomban, én is egyet értettem Onurral, úgy látod te is mindketten egyformán vétkesek a kialakult helyzetért.
9/10
Érsekvári 2014 júl. 17. - 15:45:20 9/10
(1564/2414)
Egyik török újságban olvastam a fordítoval a Kurt seyit ve Sura-ban a második évadban amit forgatni fognak ,feltûnik egy új fiatal nõi szereplõ, Õ lesz majd Sura riválisa a sorozatban . Mivel hallani lehetett róla a Surát játszó színesznó nem igazán volt szimpatikus a nézõknek . Nem találták elbenne a Kivánchoz illõ partnernõt.
9/10
Érsekvári 2014 júl. 17. - 15:35:12 9/10
(1563/2414)
Végre már valaki megmondta a igazat Gyöngynek és ez Onur volt , teljesen igaza van Gyöngy akarta befejezni Mehmettel. Kezd derengeni Gyöngynek túl elhamarkodottan döntött . Úgy gondolom 50-50% százalékban hibásak mindketten a történtekért.
Ez a Bilur detto az anyja lánya , sem külsõleg sem belsõ tulajdonságaiban nem egy matyóhímzés . Fõ motivációjuk a pénz a gazdagság meg a jó lét . Diruba fejében már terveket szõvõget , hogyan fejje meg Fikrit , mert a lányának pénz kéne .
malvinkicska 2014 júl. 17. - 14:54:03
(1562/2414)
Mankos én már volt rá eset törölgettem a szemem, legalább jó felkészülni.
9/10
napraforgó 2014 júl. 17. - 14:24:17 9/10
(1561/2414)
Ahogy látom a háttérrõl, épp egy ivóban "vezekel".
9/10
napraforgó 2014 júl. 17. - 14:24:01 9/10
(1560/2414)
Ahogy látom a háttérrõl. épp egy ivóban "vezekel".
9/10
gabus53 2014 júl. 17. - 13:33:14 9/10
(1559/2414)
És úgy látom, mindenkinek van egy hasonmása. Ekrem Bora és az 50-60-as évek nagy francia filmcsillaga Jean Marais nagyon hasonlítanak egymásra.
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 13:16:17 10/10
(1558/2414)
Szia, ezt nem tudtam. Úgy értettem a mostani kinézetét, ahogy nap mint nap látjuk a filmben reggelente.
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 13:15:31 10/10
(1557/2414)
Holnap reggel még elõbb kezdõdik, 5,15-kor!
10/10
feketeagi 2014 júl. 17. - 11:55:01 10/10
(1556/2414)
Jó volt a mai rész is. Mehmetet nagyon megsajnáltam a kislánnyal és a pólós jelenet nagyon megható volt, könnybe lábadt a szemem:((
Féltékenység Mehmet részérõl kész voltam....ki kell rúgni a pasit, hát:)))

Nekem tetszett Gyöngy hisztije, végre nem bámul maga elé, hanem hisztizik, az nem igazi nõ aki néha el nem enged egy kis hisztit:))) Viszont pozitív, hogy hamar be is látta a hibáját, Onur olyan jókat tud néha mondani mindkettõjüknek, csak nem mindig hallgatnak rá.

Hogy Mehmet nem mutatta be Gyöngyöt, hát szerintem így volt jó, kellemetlen volt így is, de ha bemutatja az még kellemetlenebb lett volna.

Nekem tetszenek még a szócsatáik is, fõleg, hogy Gyöngy nem hagyja magát!
malvinkicska 2014 júl. 17. - 11:39:35
(1555/2414)
Komolyan felüdülés erre a fórumra belépni, csak kapkodtam a fejem, mert sajna 3 napja nem jó a Viasaton a jel és így késõbb nézem meg a soros részt. A véleményem továbbá is az szereti Gy M-t ugye rosszul esett neki, hogy nem mutatta be a barátainak igaz azok sem helyeselték. Onur az a szeg fejére ütött elmondta az történt amire eddig vágyott, mit kellene tenni M-nek, hogy elfogadja Gy. Pinárral mikor beszélgettek õ is érzékeltette elrontott valamit de nagyon, bolhából elefántot kreált, õ fõzte neki kell elfogyasztani a keserû poharat kiüríteni. Seref milyen jóságos. meddig tûri Dilrubát most már lányastól.
9/10
gabus53 2014 júl. 17. - 09:57:30 9/10
(1554/2414)
édesmaya!
Sajnos õ már 2012. április 1-jén meghalt.
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 09:39:01 10/10
(1553/2414)
Na még egy fotó uccsóra mára, amikor még nagyon boldogok voltak a fõszereplõk:
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 09:35:56 10/10
(1552/2414)
Mehmetünk itt mintha szánná-bánná bûneit:
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 09:33:58 10/10
(1551/2414)
A mostani kinézete:
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 09:32:49 10/10
(1550/2414)
A fiatal Fikri úr, ezt a jóképû pasit, nem gondoltam volna, hogy ilyen volt a nagyapa!
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 09:30:40 10/10
(1549/2414)
Gökhan, haditudósító úrról egy szokatlan fotó, hát nem semmi!
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 09:26:26 10/10
(1548/2414)
Na ez az, ez meg a másik dolog! Meg éjjel is égnek az éjjeli lámpák a fejük mellett! Minek?!
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 09:25:23 10/10
(1547/2414)
Fotó a szép párról:nekem tetszik.
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 09:18:59 10/10 Előzmény ildimix
(1546/2414)
Szia Ildimix, gratulálok a 2000.hozzászólásodért!
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 09:16:37 10/10
(1545/2414)
A face-ról ollóztam egy érdekes fotót Baharról, nézzétek, milyen helyes!
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 09:14:09 10/10
(1544/2414)
Van egy állandóan engem bosszantó dolog a filmben: nem divat a kopogás az ajtókon, mielõbb belépnének -legtöbbször. Vagy törökben ez a megszokott?
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 09:12:09 10/10
(1543/2414)
Majdnem teljes családi fotó, Onur hiányzik, és Mehmet apja.
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 09:09:43 10/10
(1542/2414)
Gyöngy olyan igazi üzletasszonyos volt az új munkatársaival , Mehmettel, Onurral történt megbeszélésen. Nekem nem tetszett, hogy Mehmeten nem volt nyakkendõ, kellett volna.
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 09:06:53 10/10
(1541/2414)
Berkünk új szereplõvel tér vissza a katonaságtól. Nektek melyik arc tetszik inkább?
10/10
édesmaya 2014 júl. 17. - 09:05:01 10/10
(1540/2414)
Mohammad Aboud Afandi palota vagy a Noor palota!
Ez az a palota ahol a népszerû török sorozatot a Gümüst forgatták.A sorozat annyira népszerûvé vált az arab világban,hogy a rajongók új nevet adtak neki.Méghozzá a fõszereplõrõl nevezték el Noor (Gyöngy) palotának.Turisztikai látványossággá vált és az idegenforgalmi irodák az egész arab világban kínálnak szervezett kirándulásokat a palotához.A palota tökéletesen berendezett és jól karbantartott,viszont a látogatók csak bizonyos termeibe és szobáiba mehetnek be.Mivel vannak olyanok amik megmaradtak a régi kopott állapotukban,ezeket csak a közelmúltban újították fel.(2008) A palota mostani formájában 1853-ban épült vissza.
Néhány érdekesség:
-miután a palota híres lett,nagyon komolyan felment az értéke.
-az utóbbi idõben az értéke elérte a 75 millió eurót.
-a palotát hamarosan értékesíteni fogják,már megkezdték a tárgyalásokat..
-egy gazdag jemeni nõ megvásárolta az összes ágynemû készletet ami Gyöngy és Mehmet hálószobájában volt...összesen 4600 dollárért!
-a palotának minden nap 100-150 látogatója van,és az a hír járja,hogy 50 dollár belépõi díjat kell fizetni!(Az,hogy igaz e az akkor derülne ki,ha magunk is megnéznénk)
Ha tervezel egy utat Isztambulba,akkor feltétlenül látogass el a palotához.Nem csak azért,mert ez a sorozatbeli helyszín,hanem azért is,mert csodálatos a kilátás a Boszporuszra..
Forrás:http://www.waleg.com/archives/013487.html

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.726904277370106.1073741838.619841238076411&type=1
9/10
napraforgó 2014 júl. 17. - 07:56:32 9/10
(1539/2414)
Na igen, Gy most tényleg nevetséges volt. Seref hívta, látogassa meg õket, meg is mondta, Mehmet nem lesz otthon, ha nem akarja látni, nem kell találkozniuk. Nemet mond, aztán meg elkezd partnert keresgélni a sétához. De se Pinár, se Bahar nem vevõ rá. erre mit csinál? mégsem megy el Serefékhez, inkább egyedül sétál.
Aztán meg hogy meglátja Mehmetéket, nemhogy értékelné, hogy most Mehmet nem nézett át rajta, mint egy idegenen (én ezt vártam volna az elõzmények ismeretében), hanem odament, egy percig aranyoskodott a lányával, most azon puffog, hogy nem mutatta be a barátainak?
Miért, csatlakozni akart volna hozzájuk? ha meg nem, akkor nem mindegy? Én, ha soha többé nem látok valakit, annyira nem igénylem még a bemutatást sem. Minek? Úgyse jegyzem meg a nevét, a képére meg egy hét múlva már nem emlékszem.
Na de szerncsére Gy hamar rájött, hogy nem jó úton jár, már nem foglalkozhat azzal a nap minden percében, hogy Mehmet hol van és mit csinál. És erre szerencsére rájött, mielõtt még bolondott csinált volna magából valami cirkusszal.
Mehmet már ezt megtette a mûsorfolyammal. Aztán a sajtóbemutatóval. A munkavacsoránál legalább Onur és Bahar helyretették kicsit. De a legaranyosabb az volt, és akkor látszott is, hogy el is szégyellte magát, amikor a kislánya ágyánál Aysa elmondta neki, hogy Gyöngy az apukája polójával (illatával) nyugtatgatja a kislányát. õ meg hányféle módon megalázta a lánya anyját a nagy nyilvánosság elõtt... Talán ezért nem nézett most át rajta, amikor gyöngy a séta közben arra tévedt.
9/10
napraforgó 2014 júl. 17. - 06:59:38 9/10
(1538/2414)
Berk a barátaival ebédel és beszélgetnek ---> Jajj mit írtam, dehogy a Berk, persze, hogy Mehmet!
csak épp az elõzõ etapot néztem közben....
9/10
napraforgó 2014 júl. 17. - 06:44:50 9/10
(1537/2414)
Berk a barátaival ebédel és beszélgetnek. A szabadságról, meg a házasságról beszélgetnek, a szinglik családra vágynak, a családosok meg a szabadságra. A régi idõket idézgetik. Gyöngy pont arra sétál a gyerekkel, meglátja õket az étterem teraszán. mehmet odamegy üdvözölni a lányát, egész barátságosan beszélgetnek pár szót.
Pinár és Onur beszélgetnek, Doruk nem is beteg, csak 37,0 a hõemelkedése, nem kell cirkuszolni miatta. beállít hozzájuk Gyöngy és Méltatlankodva meséli, Mehmet nem mutatta be a barátainak. A barátai is furcsállják, hogy nem mutatta be nekik a feleségét. Elromlik a kedvük, majd egyikük javaslatára bowlingozni mennek. Gy azon puffog, hogy m nem látogatja a lányát, bezzeg habzsolja az élvezeteket.
Onur rendreutasítja, de küldted el, te mondtad, hogy mindenki élje a világát, miért csodálkozik, ha így tesz? Stb, stb.
Pinár Gy mellé áll és elküldi Onurt sétálni, ill menjen pelekát venni, ne legyen láb alatt.
Dilruba lánya a férjére panaszkodik, az iszik, nincs munkája, D megnyugtatja, majd talál megoldást. Fikri érkezik, viccesen érdeklõdik, mirõl pusmognak. A lányom családi problémáiról, mondja.
Gy belátja, hogy Onurnak igaza van, valóban õ mondta ki, hogy mindennek vége. Örül, hogy Pinár melléállt, de kéri, legyen õszinte vele. Az igazság fájdalmas, ebben maradnak.
9/10
napraforgó 2014 júl. 17. - 06:30:06 9/10
(1536/2414)
Berk és Dídem telefonál, hiányoznak egymásnak, de már nemsoká hazajön.
Gy és csapata M munkavacsoráján vesznek rész, a munkáról beszélgetnek. mehemt tesz valami csúnya megjegyzést gy munkájáról, pedig a többiek nagyon magasztalják. Amikor a tervezõk távoznak, a család magára marad. Bahar egy kis szórakozást javasol, amit Mehmet helyesel. Gyöngy inkább távozik. Mehmet arra kéri Bahart, hogy rúgja ki az egyik férfi tervezõt, az egy öntelt ficsúr. Bahar szerint mehmet féltékeny, majd közli, nem rúghatja ki az illetõt, gy feltétele volt, hogy azzal dolgozik, akivel akar. Majd Onurral elköszön és õk is elmennek. Mehmet sötét ábrázattal tovább iszogat.
A villában a vacsorához készülnek, amikor beállít dilruba ánya, Bilur. Seref nagy szemeket mereszt.
Gy nyugtalanul járkál a nappalijában, majd a TV-t kapcsolgatja. Aztán elkezd valami naplófélét írogatni. megszakad a szívem, kezdi, de meghoztam a döntést, ....nem akarok újra csalódni... stb.
Mehmet meg a tengerparton sétálgat. Másnap reggel viszont vidá,man készül valahová.
Dilruba lányának nagyon tetszik a villa, látszik, hogy fantasztikusan gazdagok. Seref jön, a hordozható telefont keresi, ami D-nél van. Ezen kicsit cirkuszolnak.
Seref Gy-t hívja, Angyal iránt érdeklõdik. Hívja, menjen át hozzájuk a kicsivel. Gy nem akar menni, nem akar találkozni M-tel. Õ nincs itthon, az egyetemi barátaival találkozik. Gy a munkára hívatkozik, majd talán késõbb benéz.
Pinár a kisfia miatt aggódik, meg van fázva. Defne meg Denis miatt bánkódik, akinek jobban tetszik egy másik lány.
Pinár elmondja onurnak is, hogy nihán nemsokára férjhez megy és Izmírbe költöznek. Onur szerint ez Mehmetnek nem fog tetszeni. Gy hívja p-t, találkozzanak, de Pinár kitér, a gyerek beteg, náthás, lázas.
Ekkor Bahart hívja közös programra. Bahar sem ér rá, õ épp Szelimmel tölti a napot.
Gy úgy dönt, akkor csak kettesben megy el a lányával sétálni.
9/10
napraforgó 2014 júl. 17. - 06:07:23 9/10
(1535/2414)
Mehmet munkába indul, a medencét takarító Orhán nem akar vele beszélni, úgy tesz, mintha hívása lenne. Seref érkezik, Szobára hívja M-t, beszélni akar vele. Nincs kifogás! mondja, mert M kibújna, menne el.
Bahart Szelim keresi fel a munkahelyén, épp állást keres.
Dilruba "örömmel" üdvözli a hazalátogató Serefet. Seref közli, nem látogatásra jött, hazaköltözött.
Mehmet Onurnak azt javasolja, hogy hívják meg Gyöngy tervezõ csapatát. Onur ellenkezne. gyöngy pont ekkor jön be a tervekkel. mehmet ellentmondást nem tûrõen közli vele a vacsora-dolgot.
mehmet Angyalt dajkálja, Aysét, a dadát kérdezgeti. Megtudja, hogy Gy ez õ polóját adta oda a kicsinek, hogy megnyugtassa.
Pinár találkozik Nihánnal, aki elmondja, hogyhozzámegy Ilkerhez. Mehmet mit szólt ehhez, kérdi pinár. A szeme sem rebbent, mondja nihán, majd megkérdi, hogy kibékült-e gyönggyel. sajnos nem, feleli Pinár.
9/10
napraforgó 2014 júl. 17. - 05:53:50 9/10
(1534/2414)
A durcás gyerek jelzõ nagyon is ráillik Mehmetre, illetve a mostani viselkedésére. Gyöngy - õszerinte - megalázta õt a család, a barátok és ismerõsök elõtt (habár nem Gyöngy csõdítette õket oda a szerenádra, hogy aztán plénum elõtt mondhasson nemet!), most Mehmet rátromfol Gyöngyre. Megaláztál a család elõtt? Hát akkor én meg megalázlak a világ elõtt! Nekem ezt jelentette a sajtótájékoztatón tett bejelentése. Ez nagyon csúnya volt Mehmettõl, nem hiszem, hogy a nagyapa megdícsérné érte. Még Seref is azt kérte gyöngytõl, hogy errõl hallgasson, vagyis intézzék diszrkéten. Micsoda ordemnáré dolog kivinni a nyilvánosság elé a magánéletüket! Ráadásul az nem is volt annyira elmérgesedve, mint sok más emberé, de még azok sem tárják plénum elé a gondjaikat, akik amúgy ölik egymást nap, mint nap.
kisbalaton 2014 júl. 16. - 22:59:19
(1533/2414)
Ez a sorozat arról szól,hogy mennyi,de mennyi hibát elkövetünk a szerelmi-,baráti-,családi-,munkahelyi,-és egyéb kapcsolataink során.Történetesen itt a szerelemben elkövetett hibákról van szó.
Ahogyan olvasom,igencsak megoszlanak a vélemények:jónéhányan Gyöngyöt,míg mások Mehmetet hibáztatják.
Szerintem viszont 1:1 az állás,mert mindketten jópárszor hibáztak.Aztán meg ott van a kis Nihán,aki alaposan belepiszkított az életükbe.(Ki a fene szeretné,ha a férjét éjjel-nappal telefonon hívogatná a régi szerelme,vagy hogy a férje rehabilitációra hurcolja a régi szerelmét?!Én ugyan el nem tûrném!Ti igen?)
Persze még így is sok minden érthetetlen a számunkra,de ne feledjétek,hogy ez egy török sorozat.Egészen más kultúra,más szokások stb.
De nagyon érdekes a történet,a szinészek szépek és nagyon jól játszanak,és Törökország gyönyörû!
És a vége úgyis hepiend lesz!
10/10
feketeagi 2014 júl. 16. - 22:32:51 10/10
(1532/2414)
szerintem azon sértõdõtt meg ahogy Mehmet intézte a sajtótájékoztatón és hogy még egy köszönésre sem méltatja, mint egy durcás gyerek
na de az az igazság, hogy kell valami történés, mert akkor uncsi lenne a sorozat, tényleg mennyivel több most itt is a hozzászólás, ez annyira tetszik, hogy egy sorozat és mégsem ugyanazt látjuk, de ez az igazi:))
10/10
feketeagi 2014 júl. 16. - 21:50:49 10/10
(1531/2414)
Most komoly szerintetek Gyöngynek már meg kellett volna bocsátania Mehmetnek, hisz nem is kért bocsánatot vagyis vissza kellett volna mennie hozzá? De ha megtenné mi változna, semmi! Már kétszer vissza ment hozzá és semmi nem változott. Az hogy szomorú és elkeseredett természetes hisz szerelmes, de nem tudnak együtt élni a szerelmével, mert csak veszekednek!
Mehmet egy önzõ egoista fafej! Változnia kell és nem lehet ennyire én központú!
malvinkicska 2014 júl. 16. - 20:46:50
(1530/2414)
Az Iggazgyöngy FB oldalán fenn a palota ahol játszódott a sorozat Mohammad Aboud Afandi a neve.
9/10
napraforgó 2014 júl. 16. - 18:50:44 9/10
(1529/2414)
Az biztos, hogy érdekesen telik az idõ. De azért azt lehetett érzékelni, hogy Gy épp csak elment otthonról egy hajnalon, aztán sokáig ment a taxival, Nur panziójáig. Nur már másnap értesítette Mehmetet, aki rögtön meg is jelent és néhány napig "boldogította" is a lányt. a kis mûsoraival. Aztán hazamentek, de Gy szinte rögvest el is költözött a a M által kivett házba. Egy-két nap és megjelent Seref, onnantól Mehmet is állandó vendég lett. A szerenádig nem teltek el hetek, vagy hónapok, nagyon egyhuzamban mentek a mûsorok ott is. És hogy Gyöngy mióta dolgozik? na ez már rejtély. Hiszen már embereket vett fel, tervez, szervez, francia beszerzés, határidõk, stb. De azért túl sok idõ biztos nem.
khajni87 2014 júl. 16. - 18:45:38
(1528/2414)
Igen, megnéztem ez az....de itt is a pasi igazi gesztust tett egy,normális lépést, minden felhajtás nélkül....Igazi megbánást...nem okolt mást, nem kereste hogy a felesége hogy megalázta blabla, hanem õszintén magába nézett és igazi bocsánatkérés volt , néha nincs szükség nagy dolgokra, müsorra stb, szerintem Gyöngy ezt jobban vette volna, ha Mehmet õszintén a saját szavait irja le mint az az sms, az szép volt, kár hogy elõtte lement az a sok komolytalan gesztus...Mehmet helyében én annyit irtam volna még egy másik sms-ben hogy neharagudj rám, adok idõt , csak kérlek gondolod át és majd szólj ha döntöttél.Talán ez még Gyöngyöt se akasztotta volna ki....

Amúgy Mehmet mint szegény pasi????Hisz amint tör zúz mindenki õt ajnározza , mindenki a hátsóját nyalja miközbe Gyöngy érzéseit mindenki egyesével lesz.rja amint Mehmet behisztizik, nem tudom õt sajnálni...
Gyönggyel orditott Nihán miatt aki amúgy felmondott a cégnél mielõtt még Bahar áthelyezte volna szóval akkor már nem volt tökre mindegy neki????? Nem még egy kicsit be kellett tartani Gyöngynek mivelhogy azt sugallta Mehmehtnek hogy biztos Gyöngy mozgatja a szálakat a háttérbõl , abból lett Mehmettel a vitája Gyöngynek , amire bepiált és rohant Nihánhoz, ott aludt, szóval Mehmet magának IS köszönheti ezt az egészet
Cameron007 2014 júl. 16. - 18:33:03
(1527/2414)
Ebbõl a viselkedésébõl látszik, hogy igazából nem akart válni, csak azt akarta, hogy Mehmet harcoljon érte. Nem bírta addig a férfi, mint õ azt képzelte, most megint puffoghat majd magában, és szidhatja, hogy na lám ,mégsem jelent semmit Mehmetnek, mert ilyen könnyen feladta. Színtiszta játszmázás amit mûvelt, és sajnos belebukott, vajon megérte neki? Nem hiszem, de legalább megint elõadhatja a hattyú halálát, hogy nem is szereti M, mert nem küzdött érte eléggé.
9/10
napraforgó 2014 júl. 16. - 18:23:07 9/10
(1526/2414)
Danielle Steele Second Chance címû regényébõl készült, a filmnek más címet adtak, én sem tudom. De igen, a nõ a keleti parton élt, TV riporter volt, a férfi meg szívsebész Kaliforniában. A nõ az egész korábbi életét feladta a férfiért, a két kamaszlányát kivette az iskolából, õ maga állást keresett egy Kaliforniai TV-nél, a férfi meg bezsúfolta a két nagylányt egy kicsi vendégszobába. A férfi gyerekei meg nem csípték a mostohát, mert a házvezetõnõ bújtogatta õket ellene. És az utolsó csepp valóban az volt, hogy a pasi megszidta a feleségét, hogy az elsõ asszony hatalmas portréját eltávolította a nappaliból. Na akkor besokalt az új asszony.
És a férfi akkor többet is tett érte, mint amit kért, kirúgta a házvezetõnõt, berakta a festményt a lánya szobájába, illetve vett egy új, nagyobb házat, egy közös otthont, ahol a nõ nem az elsõ asszony árnyéka volt.
Cameron007 2014 júl. 16. - 18:22:54
(1525/2414)
Nem tudjuk mikor szakítottak, ebben a sorozatban furcsán telik az idõ, azon sem csodálkoznék, ha hónapok teltek volna el. Mondjuk talán nem, mert még mindig ugyanaz a pici baba szerepel, dehát sosem lehet tudni.

Pl. a Nihan Ilker ügy is, egyik részben, még adok neked idõt, várok rád, a következõben, meg már igent mondok, és költözünk.... Nem hiszem, hogy ez két nap alatt zajlott...

És szerintem lassan már jön haza Berk is.
9/10
napraforgó 2014 júl. 16. - 18:13:01 9/10
(1524/2414)
Hajni talán nem fogalmazott elég precízen, de én értettem. A nõ elõször kérte hónapokig a férjét valamire, amit az nem volt hajlandó megtenni. Ekkor a nõ úgy gondolta, hogy nem rimánkodik tovább, ha te kutyába se veszel, akkor én meg elmegyek.
Te félreértetted, nem a megbocsátásnak volt a feltétele, hogy a nõ újabb és újabb ötleteit hajtsa végre a pasi.
A nõ nyilván csak annyit akart, hogy az a valami, amit õ kért már korábban, azt ne hagyja figyelmen kívül.

Hja, de nehéz így következtetni, hogy nem tudom, melyik filmrõl van szó.

Egyébként meg röhejesnek találom, hogy ténykleg csak "tegnapelõtt" szakítottak és már új élettársról, meg gyerekrõl fantáziáltok.

Seref csak azért hozta szóba a gyereket, mert remélte, hogy elõbb-utóbb tisztázzák egymás között a dolgaikat, kibékülnek, és akkor mejd lesz másik gyerekük is remélhetõleg.

Szerintem azért nem megy olyan hamar az új kapcsolat kialakítása, legalábbis egy értékes kapcsolat, mert fejest ugrani valamibe ész nélkül, persze lehet, úgymond "vígasztalódni", de egy értelmes ember azért talán gondolkodik is a fejével, nemcsak kalapot tesz rá.
Cameron007 2014 júl. 16. - 18:11:40
(1523/2414)
Olyan fura, mert mikor a Nihan ügy volt, pont veled nem értettem egyet (egyébként akkor azt gondoltam, hogy legalábbis Mehmet elhagyja Gyöngyöt és Nihannal fog élni egy darabig, annyira túldrámáztátok ezt a sztorit is a Spoilerekben :) , közben meg csak egy csók volt, ami meg sem történt, mondjuk akkor valóban bunkó volt Mehmet, mikor leordította Gyöngy fejét, hogy miért rúgatta ki Nihant, na az komolyabb ügy volt, mint az utána való részeg este) De a lényeg, hogy most viszont fura mód veled értek egyet.
khajni87 2014 júl. 16. - 18:11:26
(1522/2414)
Talán ha Mehmet õszintén ezzel az üzenettel indit akkor most nem itt tartana...de hát elõtte meg kellett ezt a sok bohóckodást rendezni...Ez az üzenet egy õszinte szigorúan Gyöngynek szóló gesztus, ez már jobbnak látszik mint az összes többi együtt véve
khajni87 2014 júl. 16. - 18:06:39
(1521/2414)
A film cimére már nem emlékszem de a lényeg hogy özvegy orvos 3 gyerekkel kibirhatatlan házvezetõnövel, nõ elvált két gyerekkel, találkoznak egymásba szeretnek, összeházasodnak, a nõ feladja a korábbi lakását, életét, munkáját, barátait vagyis mindent....A pasi ugyanabba a házba marad ugyanazzal a munkával, barátokkal , undok az új feleségét semmibe vevõ gyerekeivel-házvezetõnövel, aki hagyja hogy a gyerekek megalázzák az új feleséget azzal hogy semmibe veszik, kiteszik a halott mama képét a nappaliban stb, hónapokig türi az új feleség a kekeckedést, semmibevételt stb, szól a férjének hogy ez igy nem jó,az nem változtat többszöri kérésre sem stb és azután jön az a rész amit leirtam hogy a feleség elmegy gondolkodni, a férj is gondolkodik és végre komolyan veszi a feleségét, a többit már leirtam...
Cameron007 2014 júl. 16. - 18:01:59
(1520/2414)
Igen, akkor már rég kibékültek volna, és véget ért volna a sorozat :))
Cameron007 2014 júl. 16. - 18:01:04
(1519/2414)
Megcsinálta amit a felesége kért tõle hónapokig...

Nekem ez olyan zsarolósnak tûnik, tedd meg, mert különben nem bocsátok meg..

De mindegy a filmet látva talán nem így látnám, egyébként mi volt a címe? Talán megnézem.
Cameron007 2014 júl. 16. - 17:57:53
(1518/2414)
De most akkor Gyöngy nem akart elválni? Nem õ akart új életet kezdeni? Nem ezt hangoztatta, hogy vége, nincs tovább, nem akarok már veled lenni Mehmet.....

Mehmet végre tudomásul vette, bejelentette legyen meg az akaratod, elválunk..

Akkor? Ha Gyöngy komolyan gondolta volna a válást, és Mehmet továbbra is zargatná, azt zaklatásként is fel lehetne fogni. És M lenne a gonosz férfi, aki nem hagyja békén a feleségét. Most pedig szidjátok, mert megadta a nõnek, amit az akart.
khajni87 2014 júl. 16. - 17:57:44
(1517/2414)
Azt hittem ez a leirásból világos volt...Amúgy ha Mehmet komoly pasi lenne akkor ezt a kibékités is rendezetebb és komolyságot mutató kellett volna legyen.Nem kell hónapokig teperni na de Mehmet melyik cirkusziakciója volt komolyan vehetõ???Mikor az erdõben elõugrott hogy megijessze???Vagy a szerenád ahova meghivta az exét aki megcsókolta????
Ha odaáll Gyöngy elé egy szép kis virággal és azt mondja neharagudj a történtek miatt nem kellett volna hagynom hogy Nihán megcsókoljon és sajnálom hogy nála aludtam de ténleg nem történt semmi mert ezt nem lennék képes megtenni veled mert nagyon szeretlek és megbeszéltük Nihánnal a fiam láthatását , ezen kivül nem lesz kapcsolatom vele csak ha nagy baj van, most pedig adok idõt hogy átgondolod megtudsz e bocsátani és elmegy mondjuk egy hétig nyugton hagyja Gyöngyöt és nem nyomul ilyen erõszakosan AKKOR TALÁN NEM EZT KAPJA.....
9/10
napraforgó 2014 júl. 16. - 17:56:53 9/10
(1516/2414)
Khajni ezt írta:
Nemrég láttam egy filmet ahol hasonkóan nagy probléma volt férj és feleség között...a férj szép csendben átgondolta a dolgokat, a hibákat amiket õ megtett, megcsinálta amit a felesége kért tõle hónapokig, aztán szép csendben utána ment, leült beszélgettek, bocsánatot kért, elmondta hogy megtett mindent amit kért, mert annyira szereti hogy még ezt is megtudta tenni...NA KÉREM EZ GESZTUS ÉS PONT....semmi csinadratta, sem mûcirkusz, csak az õszinte megbánás....

Nem volt itt szó csúszás-mászásról a másik filmmel kapcsolatban sem.
Amirõl szó volt, az, hogy a férfi átgondolta azokat a kifogásokat, amiket az asszony emelt ellene, változtatott a magatartásán, kijavította, vagy jóvátette a hibáit és aztán ment vissza megbeszélni a továbbiakat. Normálisan megbeszélték a dolgokat, a férfi belátta a hibáit, bocsánatot kért és szerelmet vallott és az asszony nyilván meg is bocsátott.

Ha az ember belátja, hogy hibázott és igyekszik azt jóvátenni, az még nem meghunyászkodás. Szerintem pont ez a normális.

Ha én vagyok a hunyó, miért kéne bizonygatnom, hogy de nem? Nem tisztességesebb, ha belátom és elnézést kérek?
Cameron007 2014 júl. 16. - 17:51:05
(1515/2414)
Mielõtt beleköttök, visszaolvastam, helyesbítek, nem csúszott mászott, csak hónapokig leste a nõ minden óhaját, és csendben ugrott minden szavára, teljesítve azokat. Sajnálom, de nekem ez meghunyászkodás, legalábbis olyan megalázó a férfire nézve.

A hibáiért, amiket valójában megbánt, kérjen bocsánatot, aztán a nõ döntse el, hogy hisz neki, megbocsát, túl tud lépni a sérelmein, ha nem, akkor a legjobb elválni. Annak nincs értelme, hogy aztán hónapokig, évekig bünteti a másik felet, és kihasználja, hogy az egykor vétett valamiben. És persze ez oda-vissza mûködik férfi és nõ között.