Téma: Igazság

vtibor59 2017 dec. 27. - 20:29:22
(8/8)
Nagyon tanulsagos tortenet. SPOILER
Az teljesen termeszetes es elfogadott hogy minden Republikanus elnokrol (csak roluk) keszitenek tenyfeltaro (lejarato) filmeket. De az hogy mikor kiderul hogy a tenyfeltaras hazug, akkor nem a szegeny, hazugsaggyarto media lesz a hibas. A valosagban -mint itt is- ugyis kiderul hogy megsem hazudott, vagy csak egy kicsit, de egyaltalan nem szandekosan. (bar az nem derult ki hogy a stab gyartotta-e bizonyitekot vagy tenyleg kapta. Ja aztan a szageny meghurcolt szerkesztonot kirugjak, aztan ir egy konyvet, amit a vilag osszes liberalisa elovas es a csaj zsirosra keresi magat.
Erdekes elszolas: szerkeszto fiu kerdezi, mert nem keszitette el korabban a sztorit? Valasz. akkor halt meg az apja es nem lett volna kesz a kampanyra. Ja, az igazsagkereses csak a valasztas befolyasolasara aktualis.....
nem tudom mennyire hiteles erre a szerepre egy kozismert republikanus gyulolo Redford. Aki sajnos mar regota nem is szibesz
FAZEKAS MARIA 2017 dec. 13. - 11:42:45 Előzmény Owl
(7/8)
ne várja senki, hogy egy film mondja ki, mi az igazság....a filmet is szponzorálják. inproduktiv. most akkor szórakozunk, vagy politizálgatunk? take it easy
7/10
InteriorLulu 2017 dec. 06. - 01:34:49 7/10 Előzmény csvkata
(6/8)
Nem, ez így nem igaz, nem errõl szól. Talán a legegyszerûbb, ha a Filmzene.net kritikájából idézek:

"A történet az amerikai újságíró és tévés producer, Mary Mapes Truth and Duty: The Press, the President, and the Privilege of Power címû kötetén alapul, és az író azon, 2004 szeptemberében kirobbant botrányát dolgozza fel, amikor röviddel George W. Bush újraválasztása elõtt a CBS 60 Minutes címû mûsorában õ, valamint mûsorvezetõ kollégája, Dan Rather a birtokukba jutott dokumentumokra hivatkozva azt állították, hogy Bush a kapcsolatrendszerét kihasználva úszta meg a vietnami háborúban való részvételt."

Tehát messze nem csak Ratherrõl (õt játssza Redford), és pláne nem az õ utolsó CBS-beli napjáról szól. Az egész történet jó másfél évet fog át, a szûken vett oknyomozó stábnak pedig Rather nem is volt tagja, mégha egyik fõ szereplõje is a történetnek.
Talán nem spoiler - hiszen ugye megtörtént eseményrõl van szó -, hogy a Bush ellen az ügyben felhozott írásos dokumentumok nem bizonyulnak kellõképpen hitelesnek, ugyanakkor igen súlyos érvek is szólnak a hitelességük mellett - ez utóbbira a film végefelé Mary Mapes-nek a vizsgálóbizottság elõtti utolsó mondatai világítanak rá talán a legjobban.
Szerintem érdekes és izgalmas(nak is mondható) film, ám nagyon kell figyelni ha mindent pontosan érteni akarunk, nagyon sok a név, az adat... De ez persze az oknyomozó jellegébõl logikusan következik.
csvkata 2017 máj. 16. - 17:36:51
(5/8)
Egy film a legendás hírolvasó, Dan Rather utolsó napjairól a C.B.S.-nél. Rather feltárta Bush elnök múltját, aki fiatal korában kapcsolatait kihasználva kerülte el, hogy harcolnia kelljen a vietnami háborúban. A hírolvasó riportja visszavonhatatlanul megtépázta az Amerikai Egyesült Államok elnökének hírnevét.
2/10
Owl 2016 dec. 05. - 23:06:01 2/10
(4/8)
Az igazság az, hogy nem derül ki az igazság. Csak annak ajánlom, akit ez az aprócska tény nem zavar.
A történet tökéletesen érdektelen innen, Magyarországról nézve. Ettõl még lehet ez egy jó film, ha valaki pont erre kíváncsi.
SPOILER A történet egy felültetett TV stábról szól, akiken keresztül a választások alatt gyengíteni akarják az elnököt. De az nem derül ki, ki mozgatja a háttérbõl a szálakat, csak a csapat vergõdését látjuk. Persze nyakig benne vannak a szenzációhajhász hozzáállásukkal, és a végén õk viszik el a balhét.
3/10
pihes 2016 dec. 05. - 14:34:49 3/10
(3/8)
Ez, az a film, amire, egy ideig oda lehet figyelni, de aztán már, senkit nem érdekel, hogy mi történik.
9/10
Gaddemon 2016 dec. 04. - 18:57:42 9/10
(2/8)
Nagyon tetszett. Végig izgalmas volt, lekötött, és tényleg megmutatja azt, ami valójában a dolgok mögött van. Mindenhol ez zajlik, hol kicsiben, hol nagyban.
Bruce2000 2016 dec. 02. - 02:16:26
(1/8)
Egy film a legendás hírolvasó, Dan Rather utolsó napjairól a C.B.S.-nél. Rather feltárta Bush elnök múltját, aki fiatal korában kapcsolatait kihasználva kerülte el, hogy harcolnia kelljen a vietnami háborúban. A hírolvasó riportja visszavonhatatlanul megtépázta az Amerikai Egyesült Államok elnökének hírnevét.