3/10
offtopic
sexykex okt. 31. 16:35:36 3/10 Előzmény EdwardTheBug
(13/13)
Elfogadom, hogy nőként másképp látod az én kiinduló tézisemet („Álmok, kontra gyerek. Tiszta sor, hogy nő írta és nő rendezte.”), hiszen én a kissé félrevezető nickem ellenére, mégiscsak férfi vagyok.
3/10
EdwardTheBug okt. 31. 01:55:48 3/10 Előzmény sexykex
(12/13)
SPOILER ALERT.
Mindenben egyetértek, kivéve a női kategorizálással. A film szerintem nem a női megközelítésen bukik el, hanem az általános emberi gyengeségen. Én is felháborodtam, hogy a társai életét és egy olyan küldetés kudarcát kockáztatja, amely milliók életére lehet kihatással. Az pedig kifejezetten nőként zavart, hogy azt a szerencsétlen gyereket miért kellett ide-oda rángatni, újra és újra megsebezni az elválás fájdalmával, ahelyett, hogy még otthon elbúcsúzott volna tőle.
Ez a film inkább szól a női űrhajósok lejáratásáról, semmint tiszteletéről. Tuti, hogy a valóságban sokkal keményebbek és felelősségteljesebbek voltak.
Az meg végképp kiverte a biztosítékot, hogy a film a kilövésig tart, nem tudjuk, mi volt a küldetésen és azt sem, hogy milyen állapotokra jött vissza, pedig az orosz űrhajósnak pont ezt volt egy jó mondata, hogy arra kell ráébredniük, hogy nélkülük is megy tovább az élet.
Ha tudtam volna, hogy az egész a földön játszódó nyűglődés (jól írtad!), nézte volna a fene.
8/10
Ildikó Nóra okt. 16. 20:29:57 8/10
(11/13)
A film tetszett, elgondolkodtató; ajánlom. Jól játszottak a színészek, izgalmas volt, hogy mi lesz a vége, figyelve a főszereplő vívódását. Örültem, hogy Matt Dillon is szerepelt a filmben, jó volt látni.
3/10
sexykex okt. 15. 08:58:15 3/10
(10/13)
Színtiszta nyűglődés ez a film. Álmok, kontra gyerek. Tiszta sor, hogy nő írta és nő rendezte. Aki egy felkészülés folyamán a gyerekére gondol, aki kiszökik egy karanténból, az kockáztatja az űrutazás sikerét és a társai életét. Magyarul nem alkalmas semmiféle komolyabb feladatra. Úgy viselkedik, mint akit bebörtönöztek és erőszakkal elszakítottak a családjától. A film készítői elfeledkeztek arról, hogy ezt az utat és ezt a munkát maga Sarah választotta, akit simán kivágnának egy nem gyógyuló sebbel és azzal, hogy képtelen távolságot tartani a gyerekétől. Én biztos, hogy kirúgtam volna: először a macskát a házból, utána a csajt a programból. Ja, egyébként vártam az akciókat. (Elnézést a cicótól! Nem konkrétan vele van bajom, hanem a fajukkal, hiszen a házi macska is a Felis silvestrisek közé tartozik. Már sokan mondták, hogy fajgyűlölő vagyok. Na, ugye, hogy kibújt a szög a zsákból.)
5/10
Orsi7 okt. 12. 22:19:01 5/10
(9/13)
Nem tudtam eldönteni, hogy ez egy űrhajós kiképzésről szóló dokumentumfilm, vagy egy "munkahelyen" és otthon is megfelelni, álmait beteljesíteni kívánó nő drámája. Tán az előbbinek még jobb volt, mint utóbbinak. Mert az örök női dilemmához nem adott hozzá szinte semmit. A kiképzés utolsó pillanatában elkövetett "óriási vétség" pedig elég hihetetlen és felelőtlen. Középkategória.
4/10
itsme1 okt. 11. 13:58:07 4/10
(8/13)
Az első percben levágtam, hogy nőknek szóló, lelkizős film lesz egy női alkotógárdától, de hogy ennyire ne legyen története, az botrányos.
5/10
nefefe okt. 10. 22:28:22 5/10
(7/13)
Úgy látszik nekem nem nagyon jönnek be az űrhajós-filmek. Az Ad Astra-t is közepesnek tartottam.
Értem én, hogy ez a film tiszteleg a női űrhajósok előtt - és természetesen senki nem vitatja a teljesítményüket - , és szembe állítja az anyaságot a munkával. Azért többször a film nézése között az
jutott eszembe, hogy a kettő nem nagyon összeegyeztethető. A filmben sok eltúlzott jelenet volt, ami nem tetszett. --- SPOILER --- Kezdjük azzal, hogy mit keres egy kislány a kiképzőközpontban? Bent eligazításon, elvonva anyja figyelmét a fontos (és gondolom megjegyezendő) infókról. Aztán meg eltűnik, idegbe téve anyját, aki csak úgy kirohan, megint csak lemaradva a megbeszélésről. A sok telefonálgatás (az egyik egy kiképzési feladat előtt, ahonnan emiatt el is késik) szintén figyelemelterelő. Aztán a végén egész éjszakára kiszökik a karanténból, beosonnak a kilövés helyszínére? És mindezt úgy, hogy senkinek nem tűnik fel semmi? Ez mind fikció, a valóságban ilyen nem történhet meg. Mert pl. mi van akkor, ha elkapják, akkor nem engedik fel az űrbe? Neki ez a rizikóvállalás belefér? Felelőtlenségek sorozata. Konklúzió, bárki, aki hasonló (és eredményes) munkát akar végezni, annak nem másra, a feladatra kell koncentrálnia. Még akkor is, ha a lányáról van szó. És ha ez nem megy, akkor ne vállaljon ilyen munkát.
Egyébként a film akciófilmnek van kinevezve, de itt a Makó és Jeruzsálem esete forog fenn. Ez egy dráma.
Amúgy bírom Eva Greent, és természetesen néhányszor itt is meg kellett mutatnia magát ruha nélkül.
Csak az nézze meg, aki szereti a hasonló mély értelmű, de a valóságtól elrugaszkodott filmeket.
8/10
alien1976 okt. 07. 16:38:22 8/10
(6/13)
Nagyon tetszett a film. Az anyai szerep fontossága mellett, hogy tudja az ember elérni az álmait, s ha ezek az álmok, célok közel vannak, mit, és mennyit tudunk beáldozni. Miközben semmit nem akarunk beáldozni, hiszen a család, és a gyermek az első. S innentől kezdve a mindenhol való megfelelés szinte súlyt, terhet nyom az emberre. Nagyon jól visszaadta a film a főhős szenvedését, gyötrelmét, gyermekének hiányát. A kiképzés bemutatása, jó volt, a zene pedig ügyesen élt a filmmel. Matt Dillon nem öregszik??
8/10
Brierley okt. 02. 13:05:31 8/10
(5/13)
Az űrhajósok circa 10%-a hölgy; lehet „propaganda”, de lehet tisztelet is azon nők felé, akik végigcsinálják a kiképzést. :-) / Mert nem piskóta, ahogy olvastam. /
Részemről.
10/10
FilmExpert okt. 02. 12:54:21 10/10
(4/13)
Nincs azzal baj, ha néha kicsit megállunk és elgondolkodunk azon, hogy a gyermeket nevelő nőknek (beleértve a saját anyánkat is) mekkora erőpróba egyszerre helytállni anyaként és a saját hivatásukban is egyszerre. Talán az ilyen típusú filmek segítenek erre emlékezni.


Mondanivalóját tekintve nagyon hasonlít az Egy nap című magyar filmhez, ám míg előbbi kőkemény dráma ez a film egy kicsit piedesztálra emeli a nőt.
Édesanyámra való tekintettel megadom neki a 10-est.

10/10.

offtopic
Tommie7 okt. 02. 11:24:06
(3/13)
Ma nagyon király voltam. 1x bőven elég rászánnom az időt a komment megírására, mer ezernyi dolgom szokott lenni. Szóval küldés előtt eszembe jutott elmenteni a szöveget, mer ugye a kö**ög oldal kiléptet időnként, és amikor be akar újra léptetni írás előtt, akkor elfelejti mit írt az ember és kitörli a r***dék. Szóval kifejezetten jó érzés,h ma nem sikerült felba**nia, nem kellett újra írnom hála Istennek. Az élet apró örömei haha
Tommie7 okt. 02. 11:13:24 Előzmény propal
(2/13)
Propaganda filmeket mindig epicre kell csinálni, nem számít milyen áron
2/10
propal szept. 24. 17:15:00 2/10
(1/13)
Akkor maradjunk annyiban,hogyan kerul egy ilyen programba egy no, ilyen dilemmaval?