Téma: II. Richárd

7/10
A Jobbik Részem febr. 10. 00:01:56 7/10
(3/3)
Kis Vidnyánszky ebben a darabban is kiemelkedik. A darabról mindent elmond, h a legjobb jelenet a III. Richárd, külön dicséret ezért Józan Lászlónak. A rendezés túl van gondolva, a színészek pedig kis Vidnyánszky és Józan kivételével nem Shakespeare darabját adják elő, hanem valami Shakespeare-től független valamit. Kis Vidnyánszky és Józan nélkül 3-ast adtam volna, de ketten egy-egy jelenetben megvillannak és akkor érezhető, hogy a Pesti színpada mégiscsak egy színház és nem egy irodai olvasópróba.
5/10
pistipistipisti jan. 13. 11:40:52 5/10
(2/3)
Vecsei totál betli ebben a szerepben. József Attila alakítása óta (ami reveláció volt) ugyanazt a gesztusrendszert húzza rá az összes szerepére. A II. Richárdban ez már végképp nem működik, semmit nem mutat meg az uralkodó személyiségéből. Szenvtelen, érzelemmentes alakítása a gátja annak, hogy az előadás hatni tudjon.
5/10
B. T. László 2019 dec. 31. - 16:17:59 5/10
(1/3)
Vecsei H. Miklós a címszerepben tény és való: igyekszik, vannak nagyszerű és emlékezetes pillanatai. Véleményem szerint 'korán' találta meg a címszerep. Csak részben sikerült II. Richárd bonyolult jellemét, a trónra méltatlan, kontár, a hatalmával élni nem tudó uralkodót ábrázolnia, annak ellenére, hogy - mint már írtam - vannak emlékezetes pillanatai . ifj. Vidnyászky Attila - számomra - érettebb alakítást nyújtott Henrik szerepében. Sikerült ábrázolnia, hogy nincsenek is nagyralátó tervei a trónon, az elszántságot, az értelmet kiválóan érzékeltette. Az első jelenetek gyengeségei után, a dráma második részében már-már uralta a színpadot. Nem hallgatható el, hogy a látvány és a zene meghatározója az előadás sikerének.