9/10
grosz_i júl. 04. 12:06:47 9/10
(1/1)
Inga Lindström: Der schwarze Schwan - A fekete hattyú titka (2012)

A fiatal stockholmi festő, Lilian Sjöberg az újságíró (egykori barátja) ajánlására művészeti ösztöndíjat kap, amely biztosít számára egy egész nyarat, amit az idilli szépségű Charlottenbergben tölthet és minden idejét a festészetnek szentelheti.

A nő és az ottani erdész, Felix Blom között gyengéd szerelem bontakozik ki. Amikor Lilian első alkalommal találkozik a Charlottenbergi Művészeti Egylet elnökével, Martin Blommal, a férfi váratlanul furcsa módon tartózkodóan reagál a nő személyére. Alma, Martin anyja és Felix nagyanyja is leplezetlen ellenszenvvel viselkedik Liliannal szemben.

Liliant gyakran gyötrik rémálmok, képei egyre sötétebbek, komorabbak. Egy napon véletlenül összefut egyik sétája során Felixszel egy csodás tóparton. Ott ráismer az álmaiban visszatérő tópartra, bár előtte még sosem járt Charlottenbergben.
Alma nagy-nagy aggodalommal figyeli a Felix és Lilian között szövődő szerelmi kapcsolatot. Ugyanis a tóparton ismét felbukkant a fekete hattyú -, ami számára végzetes események előhírnöke. A helyzet Lilian számára is tovább bonyolódik, amikor az újságíró, Albin elkezd kutakodni a régi archívumokban a Blom család története után. Lilian még csak nem is sejti, hogy a charlottenbergi emberek reakciója milyen sötét titkot rejteget, ami egész szorosan kapcsolódik az ő életéhez…