8/10
grosz_i ápr. 14. 11:56:29 8/10
(1/1)

Lindström - Das Haus am See (2017) - 71. epizód - Tóparti ház

Liv, az ifjú állatorvos hölgy szeretné megvalósítani szíve vágyát, visszatérni a gyerekkora színhelyére és ott átvenni egy állatorvosi praxist a visszavonulást tervező Dr. Teisentől.

Dr. Teisen, az állatorvos kolléganő azonnal felveszi egyhónapos próbaidővel, eközben megismerkedhet a praxis legfontosabb ügyfeleivel, például Ingmar és Harriet Anderssonnal, akiknek nagy értékű ménesük van - de ők viszont kétkedve fogadják a fiatal, városi állatorvost.

Liv a megérkezése során nem csak Birgellel, a trénerrel találkozik, hanem Mikaellel is, az Anderssohn házaspár - mint később majd kiderül, a család örökbefogadott fiával, Mikaellel is, aki rögtön meg is hívja bemutatkozó vacsorára Livet a családi házba.

A család igen ellenségesen fogadja, csupán a fiúk Mikael és a lovas tréner Birgen fogadja őt szimpátiával. Mikael ugyanis gyermekkorából ismeri Livet, de az igazi sötét titkot senki sem sejti - kivéve az érintetteket: Liv és a vérszerinti apja, Anderssohn úr.

Vajon milyen súlyosabb oka lehet Andersson mélyebb Liv iránti ellenszenvének? Milyen titkot rejt a leégett tóparti ház? Milyen érzelmi szálak fűzték a férfit Liv anyjához? Miért fizette a férfi anno Liv állatorvosi tanulmányait? Lesz-e megbocsátás a családban Ingmar és Harriet, valamint Liv között? Megtalálja-e mindenki azt a helyét az életben, ahova tartozik? A sok-sok félreértés után rátalál-e a boldogság Liv és Birgen között, vagy a férfi mégis csak elutazik Kanadába?