grosz_i szept. 23. 11:34:18
(1/1)

Inga Lindström - Inselsommer - Egy nyár a szigeten 5. epizód / 85 - (2004)

Katarina Fredholm, egy csinos, fiatal stockholmi nő, akit a nagynénje, Augusta Vasen meghív Svédország keleti partján található kis szigetre. Nos, hát meglátogatja a kislányát egyedül nevelő nő a nagynénjét. Katarina a helyszínen szinte azonnal megállapítja, hogy az egykoron virágzó kirándulóhelyi vendéglő, a Tärna, amit egykoron a nagybátyja és nagynénje vezetett -, pusztuló állapot előtt áll. Katarinát egyből elbűvöli a sziget hangulata, és meg akarja menteni a hangulatos vendéglőt.

Az első hajóútja során lenyúzza a kávépörkölő dinasztia vezetőjének, a gazdag jóképű férfinek, Sven Swedenborgnak a luxusjachtját. Viveca Swedenborg, a férfi édesanyja a kávépörkölő birodalom tulajdonosa, és itt lakik a szigeten, a nyári rezidenciájukon. Itt szeretné megünnepelni a 60. születésnapját.

Sven először dühös lesz a jachtján keletkezett hatalmas karcolás miatt, de ugyanakkor elbűvöli Katarina nyílt, közvetlen modora. Mivelhogy a party-szervíz, amelyik vállalta a születésnap lebonyolítását visszalép, így Sven a Tärna vezetőjéhez, Augustához fordul. A nő viszont elutasítja a felkérést. Katarina ezzel szemben esélyt lát a lokál megmentésére. Rábeszéli a kétkedő Svent, hogy engedje át neki az ajánlatot a parti lebonyolítására. A nő első látogatása a Swedenborgék nyári otthonában hatalmas kudarccal végződik. Ugyanis amikor Viveca meghallja, hogy Katarina a Tärnában dolgozik, azonnal eláll az ajánlattól. Katarina és Sven semmit sem ért az egészből, mert nem is sejtik, milyen ősi viszály van a két család között.

Sven, aki éppen eljegyzése előtt áll Marita Tomasson-nal, a konkurens cégvezető lányával -, beleszeret Katarinába. Tetszik a férfinek a nő magabiztos fellépése, határozottsága, meg egyébként is nem imponál neki Viveca gőgje. Katarina is beleszeretett Svenbe. Egyre gyakrabban találkoznak és egy közös kirándulásuk során szerelmet is vallanak egymásnak. Minden jel arra mutat, hogy egy romantikus szigeti idill van kibontakozóban, ekkor viszont nem várt események azzal fenyegetik őket, hogy idilljük semmivé foszlik…