8/10
sadrok 2019 nov. 03. - 17:09:35 8/10
(3/3)
Volt 1-2 jelenet, amikről az együgyű szó jutott eszembe :-) de ennek ellenére - talán a szereplők játéka miatt - végül is tetszett a film... és persze a gyönyörű vidéki környezet... így nálam 8 pont.
9/10
kifo2 2019 okt. 31. - 08:28:53 9/10
(2/3)
Ez volt a filmismertető:
Pernilla elégedett munkájával. Egy természetről szóló magazin szerkesztője. Apjának azonban más tervei vannak vele. Szeretné, ha Pernilla kiadó igazgatója lenne. Jövendő beosztásával kapcsolatban egy tanácsadó, Jasper Svensson fog segíteni neki. Valójában azonban nem tudni, mi Jasper célja.

Ehelyett szerintem így van:
Pernilla régebben az apja által kiadott újságnál írt politikai cikkeket, jobbakat a világon nem írt senki. De utálta a politikát is és az apja gyámkodását is, ezért indított egy új, természetről szóló magazint (fél évvel ezelőtt?), amelyet az apja támogat anyagilag, de nem szólt eddig bele a kiadás üzleti dolgaiba. Pernilla ezzel így nagyon elégedett. De az újság veszteséges, ezért apja megbíz egy tanácsadót, Jaspert, hogy világítsa át a kiadót mint céget. Jasper egyébként arról híres, hogy azok a cégek, amelyeket ő „átvilágít”, csődbe mennek.

Spoiler
Igaz, hogy az apja szeretné, ha Pernilla az ő cégét venné át, de ezt nem tudjuk az elején, és némi botrányt is kavar a családban, amikor kiderül, és ez ennél egy kicsit bonyolultabb is.
Spoiler vége

Nagyon izginek nem nevezném :-), viszonylag kiszámítható, de ez is elég jól jön ki a filmben. Vannak mellékszálak, Clas mellékszála is meseszép lett :-) (aki nem bírja a mesét, annak nem ajánlom ezt a filmet).

A film eleje egy kicsit talán langyos, amíg meg nem épülnek a félreértések alapjai, utána a szálak teljesen természetesen összekuszálódnak.
Az elején a főhősök is csak „ismerkednek”. A nagyobb fokozat talán akkor kezdődik, amikor Pernilla azt mondja Jaspernek, hogy aludjon jól. Amin összevesznek - hát nem ezen szoktak összeveszni a párok…

A film tele van pozitív szereplővel, még az intrikusok is csak azért avatkoznak bele mások életébe, mert meg vannak győződve róla, hogy az a jó, amit ők akarnak.

Ami a legjobban tetszett a filmben, azt, sajnos, nem tudom leírni: a szereplők apró döntései, amelyek jobb irányba viszik a dolgot. Főleg Pernilla dönt néha a szokványosnál „jobban”, de a többiek is.
10/10
Qksika 2018 nov. 16. - 10:33:36 10/10
(1/3)
Hűűűűűűűűű, de izgi :)