9/10
grosz_i ápr. 18. 09:58:50 9/10
(1/1)

Lindström - Sommertage am Lilja-See (2007) Néhány nyári nap a Lilja-tó partján - 17. epizód

Hanna Andersson pusztán véletlenül megismerkedik a kicsi, de annál sikeresebb jávorszarvas-sajtspecialitások árusító stockholmi boltjában Per Nordenfeldt-tel, aki egyike az igen kevés svéd csemegekülönlegesség, a jávorszarvas-sajt termelőinek és a férfi újabb értékesítési lehetőségek után kutat.

Hannának rögtön megtetszik, a vonzó külsejű, szimpatikus férfi, sőt úgyszólván azonnal flörtölni is kezd vele, anélkül, hogy sejtené, a véletlen hamarosan arra a vidékre sodorja majd, ahol Per a farmján gazdálkodik.

Hanna később egy alakalommal a férjét, Stent - akiért elmegy, mert éppen akkor tért vissza egy utazásáról - szinte nyilvánvaló helyzetben találja, beigazolódik a gyanúja, hogy Sten a házassági hűséghez annyira nem ragaszkodik… Mégis, mielőtt számon kérné férjét, elbeszélgetnének a házasságukról, értesítik, hogy a buszt -, amellyel a lánya, Lina érettségiző osztálya iskolai kiránduláson van - Kungsholt közelében baleset érte.

Hanna azonnal elindul a helyszínre, hogy hazahozza a lányát, akinek szerencsére nem esett semmi baja. Linát annyira elbűvöli a környék szépsége, hogy még pár napig mindenképp ezen a vidéken szeretne maradni, és Hannának is pár napra szüksége van, hogy nem a szokásos családi környezetben elgondolkozhasson a hogyan továbbról.

Miközben Lina feltétlen találkozni szeretne a titokzatos idegennel, aki a buszból kisegítette és a naplóját is „megmentette”, Hanna pedig ezen a káprázatos vidéken összefut ismét Perrel. Hanna vívódik önmagával, nem akarja az eddigi életét feladni, de azt beismeri önmagának, hogy mindketten egészen váratlanul, erősen vonzódnak egymáshoz.

Ott van viszont a csinos Greta, aki Per vendéglőjét bérli, és úgy tervezete egy kitartó ostrommal meghódítja magának Per szívét.
…és Pernek is van egy titka, ami megakadályozza abban, hogy őszintén bevallja Hannának az iránta érzett szerelmét…