9/10
grosz_i márc. 16. 14:38:47 9/10
(1/1)

Lindström - Alle lieben Elin - Mindenki rajong Elinért - 63. epizód

Elin betegápoló nővér szívvel-lélekkel. Készségesen segít mindenkin, még ha az nem is éppen szabályszerű, esetenként még a hatáskörét is átlépi. Végeredmény: elveszíti a munkahelyét a stockholmi klinikán, de ami még fájdalmasabb számára a barátja meghívja egy előkelő vendéglőbe, ott viszont a várt eljegyzés helyett, azt jelenti be neki a férfi, sajnos ő már mást szeret.

Az előkelő hely cseppet sem zavarja Elint, kíméletlenül elbánik a barátjával, Perrel és faképnél hagyja. Az egyedül álló nő állás után kutatva a festői szépségű Trosa kisvárosban talál állást, mint betegápoló. Ott a morcos, Ingmar Andersson egykori körzeti orvosról kell gondoskodnia.
Ingmar felesége két évvel ezelőtt rákban elhunyt, és a férfi, azóta tolókocsiba kényszerült. Az önfejű makacsságával ugyancsak megkeseríti a környezete, de elsősorban mindkét fia Claas és Jörn életét…

Elinnek mégiscsak sikerül visszavarázsolnia a vidámságot, életkedvet, sőt a gyógyulást is Ingmar számára. Minden tökéletesnek tűnik a családnál. Mindkét Anderssonnak készségesen segít, Claasnak a nagypapa által alapított háziorvosi rendelőben, Jörnnek pedig, aki élete nagy, átütő slágerét szeretné összehozni - neki pedig a megfelelő dalszöveget segít összehozni, majd bíztatja is a férfit ne Finyával, az énekesnővel adassa elő a számot, hanem vállalkozzon ő maga az éneklésre is, hiszen csodálatos énekhangja van…
Jörn és Elin egymásba szeretnek, valamint Elin bíztatására Claas pedig megpályázik egy kardiológusi állást Stockholmban, amire mindig is vágyott, hiszen ez a végzettsége, amit anyja halála után elhagyott, és hazajött apja helyét átvenni.

Elin mindkét döntése végtelenül felbőszíti az apát, hogy a dolgok nem úgy történnek, ahogy ő azt eltervezte, és azonnali hatállyal felmond Elinnek, akinek időközben megjelent a volt barátja, Per is.

Idő kell, míg Ingmar rájött, nem dönthet mások sorsa, boldogsága felett és a maga módján még időben jóváteszi a gyermekei és Elin ellen elkövetett kisstílű hibáit és a végén mindenki számára eljön a várva várt boldogság.