10/10
zsolti974 2020 nov. 15. - 11:23:56 10/10
(86/86)
Krimi-vígjáték???
Talán inkább dráma!
10/10
Ruma 2018 márc. 26. - 00:50:47 10/10
(85/86)
Első filmestől (és forgatókönyvestől) baromi izgalmas, figyelemre méltó alkotás. Csak ez számít.
6/10
Dani... 2017 dec. 15. - 02:48:21 6/10
(84/86)
Elõbb láttam a felétõl. Néha elmosolyodtam. De szerintem nagy f*szság volt a vígjáték kategóriába tenni, számomra ez egyértelmûen egy dráma, sok sírás, csalódás, dühkitörés. Tudom, hogy most azzal jöttök majd, hogy a \"vége nem lett szomorú\", de számomra az, mert savanyúan beletörõdtek a csalódásba. Egy drámába is lehetnek elmosolyogtató részek (és vannak is bõven) pl.: Mamma Gógó
Vagy nagyon sz*rt adtatok rá, vagy nagyon jót, de úgy érzem hogy ez utóbbinál az is közrejátszott, hogy hazai film. Én szerintem 6/10. Meglehet nézni, de nem váltja meg a filmvilágot.
offtopic
_goldie_ 2016 jún. 26. - 18:53:39 Előzmény convar
(83/86)
off
nem lehet magas :)) szvsz a lábméret magasság függõ..egy 190-es ember ált. 46-48-as cipõvel járkál
a 180-as csajoknál nem ritka a 42-43 feletti lábméret..de valljuk be egy alacsony nõnél nem túl esztétikus a nagyláb
(naésmost várom h rám kiabáljanak :D)
"a lábméretek növekedése összhangban van azzal, hogy a nõk magasabbak" írja a cikkben..vagyis jól látom a dolgot..a magam "átlaghoz" sorolt lábával :))
9/10
offtopic
convar 2016 jún. 18. - 15:46:28 9/10
(82/86)
Na, jó, 39-es. De ettõl még a lényeg nem változik, hisz a nõké is is simán lehet ennyi, sõõõõõt! :
http://borsa.hu/noi-labak-20100122

Szóval, még ha 4x méretû is az a láb, az sem feltûnõ már ("A 43-as cipõk iránti kereslet ma már meghaladja a 37-es cipõk iránt mutatkozót is.", továbbá: "Paris Hilton lába 43-as, s ugyanilyen méretû cipõben jár Nicole Kidman és Kate Winslet is. Tõlük alig marad le Heidi Klum és Jerry Hall, akik egyaránt 42-es lábmérettel büszkélkedhetnek. Macy Gray amerikai R&B énekesnõ pedig 44 és feles lábmérettel rendelkezik").


Mindezektõl függetlenül persze ami a filmben látható (ill. lezajlik a férfi és a "volt férfi" között) arra több okból is kis esély van, de a lényeg, hogy mint azt érveim is alátámasztják, azért nem is totális képtelenség.
9/10
offtopic
convar 2016 jún. 18. - 15:30:12 9/10 Előzmény _goldie_
(81/86)
A lábméret sem feltétlen perdöntõ. A nagybátyámnak pl. 37-es lába volt.
_goldie_ 2016 máj. 03. - 22:30:03 Előzmény convar
(80/86)
na azért nagy lábméretnél már erõsen gyanakodnék a pasi helyében.. :D
sokféle mûtétet végeznek fõleg Ázsiában ahonnan futószalagszerûen kerülnek (már nõként) pl. Amerikába és jó feleség lesz egy amúgy is lányos külsejû ázsiai srácból :)
a nagy láb elég feltûnõ és nem mûthetõ
szóval kedves férfiak..még mielõtt teljesen elmerülnétek a dombok és völgyek között..célszerû elõbb egyszerûen a lábatok elé nézni :D
9/10
offtopic
convar 2016 márc. 06. - 16:29:17 9/10 Előzmény Járulékos veszteség
(79/86)
"Na de életszerûség dolgában mindent visz a transzvesztcica-szál. Nekem ne mondja senki, hogyha valaki éveken keresztül mélyít-bõvít egy alagutat, felette 30-40 centire agyagozik két kis dombocskával, akkor ne tûnne fel neki, hogy ez fake. A Síró játék Boy George-al csak odáig ment, hogy smaci közben még nem feltétlenül derülhet fény a mennyasszony tökére, de azért aktusba fejlõdéskor már rögtön napvilágra kerül a turpisság."

Mivel elsõ blikkre jogosnak tûnt a kritikád ezért utánanéztem a témának. És ha te is megteszed te is meg fogsz lepõdni hogy mennyire profi eredményeket képesek nyújtani ezek a mûtétek. Igen, annyira hogy akár még egész közelrõl (orális szex) se vedd észre a turpisságot. Persze méhe ill. petefészkei ezektõl még nem lesznek a páciensnek, de annyira "belsõségesen" már úgyis csak igen kevés férfi ismerheti meg barátnõjét/feleségét/élettársát....

A téma volta miatt magam linkelgetni term. nem fogok, de írd csak be nyugodtan a gógli keresõbe hogy transgender pussy meg hogy transsexuality pussy és ámuldozz te is :)


Ja, és a mellek "nõiesítése" meg aztán végképp nem egy nagy szám, sokszor már egy kiadós hormonterápia is elég hozzá (ezt is ma olvastam).
6/10
doktormacko1 2013 szept. 12. - 22:04:00 6/10 Előzmény doktormacko
(77/86)
6 / 10
8/10
King Diamond 2013 máj. 18. - 19:08:30 8/10
(76/86)
Nincs olyan jó, mint a Nejem, nõm, csajom, de ez is simán nézhetõ. Sok volt a hasonlóság, mivel a rendezõ ugyanaz, viszont az újabb film azért profibb. Bár a színészek itt is jók voltak, de abban több ismert játszik. A sztriptízbár jó ötlet volt, hogy vissza-vissza térünk oda. Az elején megnéztem volna, hogy kihez tartozik az a popsi. Itt is négy történet volt, mint a Nejem, nõm, csajomban, de azok valahogy jobban tetszettek nekem az ittenieknél. Viszont az mindenképp elmondható, hogy magyar filmek közül egy újabb jót láthat az, aki megnézi ezt. És ez manapság ritka.
8/10
6/10
doktormacko 2013 ápr. 28. - 16:07:14 6/10
(75/86)
6 / 10 Az indavideon néztem meg. Nem fogott meg igazán , de nem bántam meg , hogy megnéztem. Ilyen az élet és ezt el is kell fogadni.
8/10
Érzõ Nakvadria 2013 jan. 26. - 01:43:30 8/10 Előzmény Endrev
(74/86)
Aktualitás : nekem ezt a filmet egy 14 éves gyerek ajánlotta(még ha van aki 20+karikát tenne rá),annyiszor hozta fel a beszélgetésünkkor, így megnézem.Tetszett,érdekesnek találtam. Bennem fel se merült hogy hááálviúdi alkotással hasonlítsam,szerintem ktg kerethez mérten jól szemlétet. Más célja nem volt, tudja a film a korlátait, azonban érint ,és -kimond- problémákat (jelenségeket) amik vannak! Társasmagányról, betegségrõl,a nõi mivoltáról,ffi frusztrációkról, a lelki széttöredezettségrõl korosztálytól függetlenül, vágyak meg nem élésérõl, tabukról -stb. Felszínesség lenne a kiabálós törõs- zúzós jelentekben keresni a lényeget,pont a tovább tekert(vagy már nem is látott!) részeknél van egy egy momentum , váltás, gesztus ,egy szó..-mint az életben is,ami akár történet(sors)fordító. Sarkos, tömény alkotás, de elgondolkodtató,és ez jó. Beszéd alapot teremt, már ha a 'nemjóakameraállás' problémán túljut valaki. Amúgy a vélemény különbözõség sosem baj, sõt, izgalmas is lehet..-csak legyen méltó a 'vita',-és egy lelkes ajánlás után a minõsítéssel is érdemes vigyázni. Legalább az írásra való igényesség, és a humánum jegyében - hiszen a szék, és laptop adott.
Endrev 2013 jan. 23. - 00:08:36 Előzmény Forelly
(73/86)
Jesszus, mi ez a szellemi silányság?! Nem bírtam végignézni.

Ez hol filmmûvészet?! Ki volt képest pénz adni ennek az elkészítésére?!

Nem csodálom, hogy Vajna visszadobta az összes pályázatra benyújtott forgatókönyvet... És akkor még sírnak, hogy a kutya nem néz magyar filmet.

Magyar film gyakorlatilag nem tud másról sem szólni, mint suttyóságról, lúzerségrõl, szellemi és emberi nyomorról drámaian vagy komikusan megjelenítve. Az operatõri munka meg.... Miért kellett állandóan premier plánban felvenni? Kisebbségi komplexusa volt az operatõrnek?

Legalább Nagy-Kálózy Eszter színészi játéka szuper volt...

A szellemi nívóhoz nem kell pénz, az nem kerül többe, mint az idõ, amit másra fordítanánk, nem pedig írásra, a szék és a laptop adott, gépelni tud az író. A pénz kivitelezésre kell, úgyhogy ez nem kibúvó.

Nem mintha lenne értelme ezt mint beírni, de mostmár mindegy...
7/10
Forelly 2012 dec. 21. - 22:33:01 7/10
(72/86)
SPOILER! A film legnagyobb elõnyének azt mondom,hogy rövid volt,így nem vett el sok idõt az életembõl. Arról most ne beszéljünk, hogy mennyire életszerûek a helyzetek, nem az határozza meg,mennyire jó egy film. Amúgy hunyorítva, ímmel-ámmal,de hihetõek,talán egyedül az volt ultragáz, hogy a szomszéd csaj annyira kezes volt a kiskukijúval, miután az meg akarta erõszakolni.
A kameramozgás meg a túl közeli képek engem is nagyon idegesítettek. Szabó Gyõzõ viszont jól játszott, valahogy így képzelem el,ha közölnek valakivel egy olyan fajsúlyú dolgot,mint a filmben.
Eseménytelen estékre tudom ajánlani a filmet, amikor végképp nincs jobb dolgunk,mint hogy ezt megnézzük. 10/6-ot mégis adok rá.
Járulékos veszteség 2012 febr. 13. - 18:13:20
(71/86)
!!!Spoileresedhet!!!

Az összekötõõõ….egy frászt az, hisz ugye már kifejtettem, bár nem lehet elégszer, hogy nincs kompozíció…szóval az intermezzoniasztikus képsorok megadják mindazt, ami az összes férfi fõhõs életébõl hiányzik: csöcsöket, vonagló testeket, erekciót. Arra kiváló filmpercek ezek, hogy az elõzetesben kellõ súllyal szerepeltetve felkeltsék a percepcionális, erõsen szexuális indokoltságú érdeklõdést. Olcsó marketing, de ezek az egyébként hibátlan szuperközelik nemhogy bocsánatos bûnnek, de egyenesen a 74 perc legértékesebb képsorainak számítanak egy nem kasztrált, teljesen átlagos szexuális érdeklõdésû férfi számára.
Amúgy ez a közelifetisizmus a film egésze folyamán erõsen zavaró tud lenni, a szemem egy idõ után levegõért kezdett kapkodni, valósággal fojtogatott a szûk korlátok közé zárt atmoszféra.

A befejezést pedig elszúrták. Majdnem annyira, mint majd én fogom ennek az írásnak a végét.
Lehet, leszázalékolásra számítottak, mert rokkantosították négy extrarövid snittel. Persze, elfogyhatott a pénz, vagy az idõ, vagy a nyersanyag, vagy mindezek összesen. Akárhogy is, elfogadhatatlan indokok ezek, még a 2000-es évek Magyarországán is. Mint ahogy az is süket duma, ha ráfogjuk, hogy nyitva akarták hagyni a történeteket, fejezze be õket az olvasó, akarommondani a nézõ. Mert azt nem így szokták. Egyrészt nem lehet látni, hogy most akkor orálisan ki, de legfõképpen miért fixálja a pénisztörpét, az áldozati bárány szánta meg, vagy õ maga tette túl magát önmagán, és megbízott a feladattal egy hivatásost? Aztán az a bonbonba és rózsába temetett tanácstalanság…na jó, ez átmegy a dramaturgiai szûrõn. De még az elégetett fénykép kétértelmûsége is, mert vagy kivágja a transzvesztcicát, vagy elfelejti a múltját, de valljuk be, miután egy egészséges okádással kifejezte az esztétikai véleményét a felállásról, hát nehezen lehet ide happy endet vizionálni. Viszont olyan ócska, demagóg, rózsaszíneskedõ pillanatot még egy Disney-film sem engedne meg magának, mint amikor a felszarvazott belelapoz a nõi orgazmus titkaiba, miután már épp a headshot torkából tért vissza elkeseredésében. Ezt a teljesen valószerûtlen pozitivizmust még egy politikai párt sem merné megengedni magának, még kampány idején sem, mert ilyen idealizmus egész egyszerûen nem létezik. Következetes kép, az igaz, mert már az epizód vége is el lett cseszve a mesterkéltségével, de alapvetõen nem attól lesz jó a rossz, hogy kitartunk a hibánk mellett mindhalálig.

Igaz, mindhalálig nem jut el ez a film. Ezzel a négy, rövid, és 50%-os arányban értelmetlen képpel amputálják szerencsétlent. Gondolom a rokkantnyugdíjra bazíroznak, hátha a következõ alkotásra már több guba jön össze. Hát, legyen így, kell a befejezés…általában egy aktust sem hagy abba az ember, mielõtt elfolyna.
Járulékos veszteség 2012 febr. 13. - 18:11:56
(70/86)
!!!Spoileresedhet!!!

Az in flagranti epizód kapott nettó 10 percet. Értem én, hogy már elkoptatott, meg csontig rágott téma, de akkor se veszi ki jól magát. Nem lesz egyensúlyban a kompozíció. Ja, hogy nincs is kompozíció? Akkó’nem szóltam.
Legalább itt lehet féktelenül röhögni. Dialógot jól megírták, és összességében nem rosszabb, mint az újkori Gálvölgyi-show bármelyik jelenete. Mondjuk az még nem szint, úgyhogy ezzel azért nem dicsértem agyon. Mókás a bilincs szerepváltozásának játékossága, mókás a kielégítetlen feleség orgazmusvallomása, mókás az ezt a problémakört taglaló könyv címlapja, mókás az egész. Ellenben az üres pisztolytár nekem sokkal jobban fájt, mintha töltve lett volna, így ugyanis csak élet nem volt ebben a befejezésben, olyan csináltnak hatott.

Na de életszerûség dolgában mindent visz a transzvesztcica-szál. Nekem ne mondja senki, hogyha valaki éveken keresztül mélyít-bõvít egy alagutat, felette 30-40 centire agyagozik két kis dombocskával, akkor ne tûnne fel neki, hogy ez fake. A Síró játék Boy George-al csak odáig ment, hogy smaci közben még nem feltétlenül derülhet fény a mennyasszony tökére, de azért aktusba fejlõdéskor már rögtön napvilágra kerül a turpisság. Azt valahogy még meg lehetett emészteni, de ennek a filmnek a mûfaji meghatározása se nem mese, se nem sci-fi, se nem fantasy, szóval hogy került a csikló az asztalra, a mai napig nem értem.
A kiakadás satíroz némileg az összképen. Szabó Gyõzõ odáig a legripacsabb énjét hozza, de ez a két perc megmutatja, hogy vannak neki is jobb pillanatai. Éééés, ez is mókás, hogy legalább legyen valami értékelhetõ is ebben az epizódban.
Járulékos veszteség 2012 febr. 13. - 18:11:05
(69/86)
!!!Spoileresedhet!!!

A pénisztörpeség is betegség, ennek tudata pedig egy újabb. Az áldozati báránykodást szintén jegyzik Csernusék a szakmában. Hát, két ilyen beteg ember találkozása tulajdonképpen a csehovi pisztoly, menthetetlenül eldörren. Az áldozati bárány bizalma a megerõszakolási kísérlet után is töretlen, és ebben nincs is semmi furcsa, ugyanaz a sérült én/világkép ereszti be a lakásba a frissen leharapott orrút (mert hát a péniszébõl már nem volt mit), mint amelyik éveken keresztül tûrte a verést, megalázást, és amelyik ezt a celluloidra alkalmazott DamuRolandot még ezek után is magába engedi. Folyni.
Valós karakterek, mûködik a történet.

Hölgyeim! Mibõl tetszenek gondolni, ha a folyamatos kacérkodással mindenféle témát a szexualitásra sikerül kifuttatniuk, ha bimbóig beretvált dekoltázsban érkeznek meg egy randira, ha a bugyi színének, formájának, méretének mélyanalízisén még eddig sosem sikerült túllépni, hogy a férfi nem AZT akarja valójában? Ezek mind a párzási rituálé részei, és mi, férfiak még mindig ilyen állatok vagyunk, hogy ezeket az õsi mechanizmusokat komolyan vesszük, és a fajtúlélés szolgálatába állítjuk. Nem mi tértünk el a törvényektõl, nem mi hágtuk át a szabályokat (meg így ugye az egész éjszakát sem), nem mi vagyunk hamiskártyások, csak igyekszünk értelmezni jelzéseket egy kollektív kódrendszer alapján. Tessenek felöltözni (már persze csak átvitt értelemben, egyébként mediterrán Magyarországot az alkotmányba!), és ha nem prüszkölnek izgatottan az idegvégzõdések comb-, illetve medencetájékon, akkor kérem, ne írjanak ki közbeszerzési pályázatot a behatolásra!
Mellbevágásként érkezik a film egyetlen igazi tragikuma: rengeteg kapcsolatban feldolgozatlan, kibeszéletlen a korral együtt járó hanyatlása a testnek, a szexuális vonzerõ elvesztése. Fõleg a nõket sújtja ez az átok, férfiaknál állítólag a charme (mágyárosan sárm) ellensúlyozza a szaporodó ráncokat. Általános probléma ez tehát, esetünkben egy mellamputációval a biztonság kedvéért még csavarnak egyet a potméteren. Pump up the volume!, és nem lehet elvitatni, hogy az a jelenet tényleg érdemes az agyi bevésésre, amikor a vágy a kézrátételig jut, de onnan nincs tovább. Baross tér, végállomás.
Járulékos veszteség 2012 febr. 13. - 18:10:21
(68/86)
!!!Spoileresedhet!!!

A párhuzamosok a végtelenben találkoznak. Állítólag. Nem tudom, mert arra még nem jártam, de hogy ennek a filmnek a négy történetszála sem a végtelenben, sem a végesben, de még csak a sztriptízbárban sem találkozik, az fix. Így lehetetlen egy összefüggõ, komplex nagyjátékfilmrõl beszélnünk, mert ehhez nem elég Lux Elvira legközhelyesebb szexuálpszichológiai eseteibõl pécézgetni, ráeresztve még a „maszturbálás közben beletört mûbõr sertésvirsli” típusú Bravo-magazinos kitalációkat megszégyenítõ teljesen elszállt, és hiteltelen ötletet is, hogy aztán ezek a cselekmények még csak egy halvány érintõt se vegyenek egymáson. A lokális gócpont, a sztriptízbár buja homálya ehhez nem elég, ehhez kompozíció szükségeltetne. Na, az hiányzik innen.

A sztriptízbár egyébként jólesõ esztétikai élményfaktor, a honi filmgyártás bármelyik produkcióján képes nagyságrendeket javítani. Sztriptízbárt a Barátokköztbe is!

A négy történet egyébként önmagában többé-kevésbé mûködik a filmben, külön-külön állja a sarat a négybõl három, de azt lehet látni, hogy egyedül egyik sem lenne képes elvinni egy egész estés nagyjátékfilmet. Ha mégis így tobzódunk a sztoriban, akkor érdemes egy ötödiket is kifundálnunk, ami egy masnival átkötött bokrétává változtatja az egészet. Virágkötészetben (is) ezt kompozíciónak hívják.
Kompozíció…nem lehet eléggé kihangsúlyozni.
10/10
Stone Stone 2012 jan. 25. - 21:08:43 10/10
(67/86)
Jó film. Pedig én nem nagyon szeretem a magyar filmeket,de egy jól sikerült és meg van a mondandója valamint a pszichológiája,amirõl hosszasan lehet beszélni!