Téma: Iszonyat

10/10
pozsizsuzsi 2008 aug. 07. - 17:48:34 10/10
(9/29)
A képi megfogalmazás, az döbbenetesen jó volt. Pontosabban, szebben és félelmetesebben leírni a lélek bezártságát magamagába, az õrület öngerjesztõ folyamatát szerintem más eszközzel, ilyen ütõsen nemigen lehetséges. Talán még a versek, esetleg. De ez a film egy vizuális költemény. Csak legekben lehet beszélni róla.
Obránszky Ármin 2008 aug. 07. - 17:19:04 Előzmény Zempy
(8/29)
Azért feliratot sem lehetetlen találni a filmhez... Ha gondolod, szívesen megírom privátban, h én honnan szereztem be vagy átpasszolom az enyémet, ezen ne múljon. :-)
Amúgy egyre jobban haladok a Polanski életmûvel, de ennél a filmnél tökéletesebbet még nem láttam a mestertõl. Talán csak A zongorista éri el ezt a nívót, ami ha nem is ugyanez a mûfaj, de azért tudnék rokon jegyeket találni a két mestermû között.
Zempy 2008 aug. 07. - 15:11:26
(7/29)
Aki keres, talál! :) Le lehet tölteni, aki nagyon akarja, más kérdés, hogy feliratot kár is elkezdeni keresni...
***moderálva***
10/10
jamamura szadakó 2008 márc. 04. - 13:10:05 10/10 Előzmény verdeleth
(6/29)
idén végre megjelenik dvd-n két másik korai polanski társaságában:
http://www.cornerfilm.hu/hir/?id=2988
verdeleth 2007 okt. 25. - 10:52:23
(5/29)
Rengeteg jó film nem kapható dvd-n vagy csak hatalmas utánajárással ezért használom az internetet Persze nem ugyanaz de hát mit lehet tenni Fõleg aki nem pesti, az még nehezebben juthat hozzá
Obránszky Ármin 2007 okt. 25. - 02:20:23 Előzmény verdeleth
(4/29)
Tudom, h költõi kérdés volt a "Mi kell még?", de nekem lenne rá egy válaszom: nem lenne rossz, ha ezt a zseniális filmet dvd-n is meg lehetne szerezni. Az sem baj, ha kivételesen egyetemisták pénztárcájához igazított áron... :-)
Egyébként Catherine Deneuve játéka nekem valami miatt Emily Watson a Hullámtörésben nyújtott felejthetetlen alakítására emlékeztetett -csak azért nem Watsoné Deneuve-ére, mert LvT filmjét lényegesen elõbb láttam. A karaktereket is valamilyen szinten összeköti a társadalom által elvárt magatartásformáktól való eltérés, z idegenség és az az ártatlanság, ami Carol karakterének annak ellenére is sajátja, h két férfit is meggyilkolt -érdekes, h a tisztaságot itt is, akárcsak LvT filmjeiben egy nõi karakter "szállítja".
Polanski tökéletesen építi fel Carol poklát, nem siet el semmit, gondosan ügyel a részletekre. A gyakran percekig tartó néma csend, az óra ketyegése, az olykor megszólaló zene minden a helyén van, minden alázatosan szolgálja a mestermûvet. Polanski nem mûvészieskedik, csak teszi a dolgát, mindezt elsõrangúan. Az Iszonyat bátran egy lapon emlegethetõ Hitchcock klasszikusaival, semmivel nem marad el mögöttük.
Aki elgondtató horrorra vágyik egy egészen kivételes színésznõ hathatós közremûködésével, az semmiképp ne hagyja ki az Iszonyatot.
verdeleth 2007 jún. 27. - 17:27:04 Előzmény Redfield
(3/29)
tényleg félelmetes film Borzongató de egyben elgondolkodtató Persze hogy elitélendõ egy gyilkosság de a nõ nem tehet róla hogy iszonyodik a férfiaktól az a 2 pasi elég rendesen rámászott az egyik ugye meg is akarta erõszakolni Itélet a film az erõszakos és másokat meg nem érti, különcöket beolvasztani próbáló emberek fölött. Ezenkivûl persze az õrületet is roppant hatásosan ábrázolja.Rájössz hogy egy szoba, lakás is lehet félelmetes.Remek szinészi játék és profi rendezés komoly mondanivalóval és hatásos sokkolással Mi kell még?
Redfield 2007 ápr. 26. - 03:00:43
(2/29)
Na végre sikerült megnéznem.
Félelmetes mestermû! Pszicho-horror a javából. Ha Polanski neve felmerül, nálam a legerõteljesebb filmje ez, és a Kínai negyed. Igaz, még minden munkáját nem láttam, de pótolni fogom a hiányosságokat. Ez a film már a haver apró mesélései alapján is iszonyatos hatással volt rám, pedig még csak a képzeletemben élt. És most be is bizonyosodott számomra a nagysága.
Redfield 2007 febr. 11. - 14:32:03
(1/29)
A film, amit mindenképp látnom kell. Már egy éve legalább keresem szorgalmasan, de sehol sincs. (nem, még neten sem, hozzáférhetõ helyen) szóval nem tudjátok: honnan lehetne megszerezni? Hogy legalább megnézzem.