10/10
KEGÁ febr. 21. 11:54:35 10/10
(12/152)
Kiváló színészi alakítások. 👍 Pszichológiai szempontból is tökéletes a történet. Kialakul az "in tézményfüggőség", mint pl. a hosszú börtöntartózkodás alatt.
7/10
Böhöm febr. 21. 00:53:26 7/10
(11/152)
Thriller szemmel nézve elég jól sikerült, mert nagyon nyomasztó hangulatú az egész film. Na de ennyire? A moziból kijőve rendesen rossz kedvem volt tőle. Na ne már! Azért nézzek filmet, hogy utána szarabbul érezzem magam, mint előtte, mert annyira nyomasztó?! Dehát pont ezért thriller. Ja, OK, akkor jó film. Csak néha kicsit vontatottabb, minthogy azt a nyomasztás megkívánná.
5/10
trudy febr. 20. 23:12:16 5/10
(10/152)
Vegyes érzéseim vannak. Szinte rögtön belecsap a közepébe, semmit nem tudunk meg a főszereplőről vagy a világról, amiben a történet játszódik, csak hosszan elnyújtott, ismétlődő jelenetek és lapos párbeszédek vannak Lovas Rozi és Molnár Áron karakterei között kb. 20-25 percig - az elején nekem ez a kettős nem is annyira működik. Valódi karakterek és személyiségek vagy célok híján ugyanis a színészi játék sem tud lekötni, egyéb filmes eszközzel pedig nem nagyon élnek. Az tény, hogy a nyomasztás lehetett az eredeti cél is, azonban az elején elég sokáig inkább az nyomasztott, hogy nem tudtam felvenni a szálat. A többi karakter is nagyon lassan bontakozik ki és egy részükről semmit nem is tudunk meg később sem. Kicsit unom már a budapesti lakásbelsőt is mint helyszínt a magyar filmekben, hiába ad hozzá a nyomasztó hangulathoz. Lehet, hogy stúdióban felvéve, egyedibb világ megkreálásával ütősebb lehetett volna. Inkább csak a film második felében indul be valamiféle sztori, aminek a fonalát fel lehet venni, de kidolgozatlanság (kis költségvetés?) okán ez is sokszor inkoherens vagy csak logikátlan. Van benne néhány jobban sikerült jelenet, de egyik sem igazán maradandó. Főleg a vége húzza fel, a végére sikerült egy kis profizmust rakni a dramaturgiába, bár az egészet már nem menti meg és ezért nem is annyira ütős vagy tanulságos a mondanivaló. Inkább csak a hangulata érintett meg egy kicsit. Egyszer nézős.
10/10
Nemkedves febr. 20. 08:43:21 10/10
(9/152)
Ez a film egy unikum a magyar filmgyártás palettáján. Magával tud ragadni, mozgalmas és igenis van benne feszültség. Csak ugye sokan a hollywood-i filmek feszültségét várják el egy hazai műtől, azt a feszültséget, ahol Jason Statham már a film első másodpercében levadász minimum 10 gonosz fickót, pl egy akcióthrillerben. De ha leszállunk erről a vonatról és értően végignézzük a filmet, bizony egy jól felépített, pörgős thrillert élvezhetünk. Szerintem remek alkotás, a színészi munkáról nem is beszélve.
6/10
Gaddemon febr. 19. 23:11:16 6/10
(8/152)
Jó az ötlet, de a megvalósítás már kevésbé, amolyan döcögős, kissé ügyetlen. A színészi játék elfogadható. Nekem hiányzott belőle a feszültség, ami jó pszichothrillereknél alap. Egyszer éppen nem rossz.
10/10
Tike123 febr. 19. 23:09:29 10/10
(7/152)

Döbbenetes ahogy kirajzolódik benne az a szürreális valóság , amiben kis hazánkban élünk. Adja isten, hogy a papa elcsatangoljon végre.

10/10
Anyádba febr. 19. 16:21:26 10/10
(6/152)
Fantasztikus, elgondolkodtató és a magyar viszonyokat az elveszett utópiát bemutató film. Egy alkotás amit értesz mert kerek és egész. Mindenki nézze meg.
10/10
Ahoj poplacsek febr. 17. 22:17:59 10/10
(5/152)
Mekkora allegória! 54 nap múlva a mi papánk is elcsatangol.
pihes febr. 07. 14:34:18
(4/152)
Eddig MÁ mint színész se kedveltem, amit a tenyérbe mászó vigyorgó képe okozta, de itt, egész jó. Magyar filmhez képest is HAT/TÍZ
Gyöngyi Pozsonyi febr. 04. 09:14:36 Előzmény emre33
(3/152)
Premier előtt volt két vetítés a Marczibányiban
emre33 febr. 02. 15:56:19 Előzmény lucashood6
(2/152)
Hol láttad Ilyenkorán? Kösz
lucashood6 jan. 31. 17:17:30
(1/152)
Érdekes film.Lassú,helyenként vontatott ,pár hibával ,de szépen felépített és a színészek is jók.Lovas Rozit sosem láttam még ilyennek.Egyszer érdemes rászánni az időt.