Téma: Jason Bourne

Marcipáncica_ 2016 aug. 06. - 10:06:43
(21/41)
Hát ez meg mi volt?? Amikor a moziban a film háromnegyedénél azon gondolkozol hogy kigyere-e, amikor a melettem ülõ alszik, az elõttem ülõ pedig mobilozik, na akkor kell elgondolkozni azon hogy valami itt nem stimmel. És ezzel a filmmel nagyon nem stimmel. Bevallom én sosem voltam nagy Bourne rajongó, mert valahogy úgy adta a lépés hogy egyiket sem moziban láttam, hanem a tv-k által agyonismételt adásokat csíptem el hol félben, hol egészben, de azért az megvan, hogy az elõzõek izgalmas, pörgõs, egyedi alkotások voltak. Ezért nem is bántam, mikor a rajongónak is nevezhetõ barátokkal beneveztünk erre a filmre. Gondoltam, csak jobb lesz már, mint a Star trek. Hát nem, lehet még azt is alulmúlni. Nem értem hogy van ez, hogy a sikeres szériákat hogyan lehet ennyire elbarmolni, de sikerült. Iskola példa ez a film is arra, amikor még egy bõrt le akarnak húzni a gyanútlan mozizóról a cím és húzónevek mögé bújva, értelmes forgatókönyv és rendezés nélkül.
A négy fõszereplõ közül nem tudom melyik volt a leginkább unott, de lényegében egyféle arckifejezéssel tolták végig az egészet. (Cassel próbálkozott, de hát neki meg már eleve olyan az arcberendezése hogy nehéz lehet..) Az akció jelenetek lerágott csontok, úgy próbáltak meg újítani hogy az autós üldözésnél nem az volt az elv hogy minden kocsit kikerülünk, hanem inkább menjünk jól nekik. Aztán amikor 5 perc alatt 4 zsebbõl/zsebbe lett kirakva, bedugva, becsempészve a fogalmamsincsmi (mert már addigra untam az egészet és nem is akartam figyelni) azon már kínomban csak röhögtem. Ehh, folytathatnám, de nem ér annyit az egész. Újabb rossz moziélmény. 6/10 - mert sima akciófilmnek a tv-ben elmegy, de Bourne-ként ez harmatgyenge volt.
danek87 2016 aug. 04. - 17:09:14
(20/41)
Jó film, pörgõs,akciódús nem lehet rajta unatkozni (ellentétben a hagyatékkal ) az akciók mennyiségére és kivitelezésére sem lehet semmi panasz (Greengrass hozta azt a szintet amit a csapdában és az ultimátumban) a színészek teljesítménye is mondjuk hogy "korrekt" viszont a történet borzasztó gyenge és sajnos ezen a banánhéjón csúszott el a film de nagyon durván.. Amellett hogy érdektelen volt nem passzol egy Bourne filmbe(spoilert direkt nem írok csak annyit hogy kiderült egy új dolog Bourne múltjáról de kb ugyanott tartunk vele mintha ezt a valamit nem tudtuk volna meg,semmit sem adott a karakterhez )és az Aaron Kalloor-os mellékszál az adatvédelemmel se kellett volna szintén semmit nem adott a történethez.


A forgatókönyvön sajnos nagyon meglátszik Tony Gilroy hiánya mert bár nagyon pörgõs de nem lehet rajta izgulni egy percig se.Egyik jelenetben sem éreztem azt a dinamikát ,feszültséget amit a trilógia darabjain(mint pl az ultimátum elején a londoni telefonálós jelenet az újságíróval vagy pl a csapdában a kenyérpírítós trükk a robbantással)bár itt a film végén volt egy kisebb csavar az tetszett de úgy látszik Greengrass és Gilroy együttes tehetsége kell egy maradandó és korszakalkotó Bourne film készítéséhez így csak nézhetõ szórakoztató mozi de semmi több,biztos hogy a Bourne filmek kapcsán senki nem ezt a részt fogja emlegetni majd évek múlva.
6/10
Bigpapa 2016 aug. 04. - 10:59:34 6/10
(19/41)
Szeretem a Bourne filmeket, de ez kb olyan felesleges volt, mint egy f@sz az ember homlokára :) Végig csak azt éreztem, hogy mekkora barom vagyok én is,meg a többi szerencsétlen, akik megvettük a jegyet, ott ülünk, nézzük az értelmetlen semmit és közben a boxoffice meg nõ, és mondhatják, hogy kell még egy rész,mert a nézõk szeretik.
Hát nem bmeg, ezt nem. Az elsõ pár résznek legalább volt története. Nem érzem magam korlátoltnak, meg általában felfogom a filmek történetét,de ennek mi értelme volt? Konkrétan semmivel se vitte elõre a Bourne sztorit. Végig reméltem, hogy kiderül valami hatalmas dolog, amiért
SPOILER

A kis csaj ki akarja csinálni a Tommy Leet, közben semmi, csak õ akar a góré lenni. Hátb*zdmeg! :D Ennél még az 5 éves Lacika is jobb sztorit talál ki a homokozóban,miközben a katonáival játszik.

SPOILER vége

Sima akció filmnek jó volt,de a Bourne sztorit rendesen képen szarta a forgatókönyvíró és a stúdió. Ehhez képest a A Bourne hagyaték oscar díjas alkotás, komolyan és már most bocsánatot kérek az akkor gondoltakról :DDDDD
Persze az tuti, hogy lesz még legalább 2 Bourne film, így Damonnak lesz mit a tejbe aprítania.

Ez az a film, amit egyszer megnézel, aztán le se töltöd,mert az is felesleges idõ, míg beállítod a linket.

6/10
6/10
Bigpapa 2016 aug. 04. - 10:47:40 6/10
(18/41)
Ezt lájkoltam :D :D
NewbieInTrouble 2016 aug. 02. - 21:13:34
(17/41)
Akciófilmnek éppenséggel nem rossz, de Bourne filmnek nagyon gyenge. Még a hagyaték is ûbereli. Aki Bourne-rajongó, az jobb, ha úgy tekinti, hogy a történet véget ért az ultimátummal.
Gessler 2016 aug. 02. - 18:16:53 Előzmény gabeszturi
(16/41)
Megnéztem, de inkább lenyomnék egy vödör taknyot mint hogy újra megnézzem.
7/10
doktormacko1 2016 aug. 01. - 22:09:09 7/10
(15/41)
7 / 10 tetszett .
6/10
nyugiss 2016 aug. 01. - 20:00:22 6/10
(14/41)
a rendezõt meg az operatõrt csókoltatom!!
hogy mire jó ez a"rángassuk a kamerát, legalább a nézó lófaszt se lát és jól megfájdul a feje"???

komolyan, inkább az elsõ rész rendezõjét kellett volna visszahozni, mert a sztori megint egész elfogadható volt

tommy lee viszont csalódás volt nekem, olyan súlytalan faarccal nyomta végig, nem ezt szoktam meg tõle

vincent és damon párharca viszont jó volt(mégjobb lett volna, ha látunk is belõle valamit)
kareshu 2016 aug. 01. - 00:11:18
(13/41)
20 perc után már csak a forgatókönyv író tudja, hogy mi történik. Mit akar a szenátus? Milyen algoritmust futtatnak most? A szuperügynök amcsi hajadonok parancsokat vakkantanak, és a bolygó túloldalán kiélesedik a három pixeles élõ mobilvideó, vírus önti sötétségbe a várost, és hatezer tüntetõt tartanak online megfigyelés alatt valós idõben. Az egész már megint nagyon ultra hi-tech, hiper top secret action, nagyon túlpörgetett. Nekem túl tempós az egész, persze tudom, nézzem akkor a Paprika Tv-t. :)
gabeszturi 2016 júl. 30. - 02:06:05
(12/41)
Az elsõ rész nálam 9/10 volt, a második 8/10. Ez mostani egy förtelem, jó szándékkal 3/10, reálisan 2/10. Nagyon gyenge, senkinek nem ajánlom, csalódás lesz.Unalmas és idegesítõ.
offtopic
helsinkirokker 2016 júl. 29. - 02:40:03
(11/41)
Elkövettem azt a hibát, hogy premier elõtti kritikát olvastam a filmrõl. Kellemesen csalódtam, nem annyira szar mint írták. Sõt, szerintem amit a forgatókönyvbõl ki lehetett hozni, az a vásznon rendben van. A story sajnos gyengécske, talán a leggyengébb Bourne film. De gyomorszorító izgalom azért van amikor ideje van, meg zúzás, meg high-tec kémkedés, meg autókázós városnézés az éjszakai Las Vegasban, naprakész elmebajokkal (Snowden, Facebook) együtt, én mégegyszer is megnézném.
9/10
jesusfreak 2016 júl. 28. - 22:00:38 9/10
(10/41)
Most láttam, és nem csalódtam. Idén - illetve tavaly is - elég sok filmet nagyon vártam és csalódás lett belõle. De most nem. Igaz, hogy nem sokat kockáztattak a rendezõk, inkább a Star Wars-féle bevált módszert alkalmazták - a legújabb részben (Ébredõ erõ) gyakorlatilag megismételték még egyszer a sorozat legjobban sikerült történetét - Itt is Jason Bourne annak ellenére, hogy már mindenre emlékszik, az egész filmben üt, ver, rúg, harap mindenkit... mert mindig van miért. Ha lesz 6. rész, akár folytathatja ezt a végtelenségig, mert pl. valaki régen elé állt a Bankban vagy elvontatták a csúnya rendõrök a kocsiját egyszer és ezt meg kell bosszulni. Okot mindig fog találni a verekedésre, üldözésre... De ezzel nincs is baj, mert szeretjük ezt nézni, de igazán lehetett volna valami teljesen új sztori. De egy sorozat, ettõl sorozat, hogy habár új helyszínen és új szereplõkkel, de a történetnek ugyanaz az eleje, közepe és a vége. De unatkozni nem fog senki, mert végig pörgés és zúzás... a megszokott minõségben.
6/10
Tadd 2016 júl. 28. - 21:00:05 6/10
(9/41)
Kicsit olyanra sikeredett, mint a Taken 2. vagy 3. része: erõsen önismétlõ, és erõsen túlrágott, bár egyszer meg lehet nézni. Kár, hogy még mindig a hiányos emlékeivel van elfoglalva, miközben már megint (még mindig) és fõleg egyfolytában mindenki mega akarja ölni, ész nélkül. Elég lapi lett szeginy.
6/10
nyugiss 2016 júl. 26. - 14:26:10 6/10
(8/41)
mjuk egy 3d-s filmnél érthetõ a szinkron erõltetése, mert oda nem lehet rápasszintani a feliratot
de ez sima 2d-s mégsincs feliratos verzió, csak eredeti hang felirat nélkül

elég gáz
offtopic
jani-wan 2016 júl. 26. - 14:20:48
(7/41)
Gyakorlatilag az egyetlen értelmes válasznak az tûnik, hogy aki ezt erõlteti az egy hülye.

Mert végiggondolva, talán arra gondolhatnak hogy több a kevésbé tanult (idegen nyelvet nem értõ) ember, és azt hihetik hogy az a heti két-három elõadás amit nem feliratosan vetítenek az akkora nagy extra bevételt hoz.
Mert más elgondolást nem igazán látok, aminek bármi alapja lehetne, de ennek sincs értelme, mert az az egy-két idõpont az nem sok ember, akik nagy része valószínûleg egy másik közeli moziba mennének el, és sokan meg nem mennek el pont ez miatt.
Nem beszélve arról hogy egy multiplexben van több terem, és általában nincsenek tele. És a multiplexek többsége Pesten egy cég, a Cinema City, így még inkább érthetetlen.

És tényleg azt érik el hogy aki eredeti nyelven esetleg feliratosan szeretné nézni, az nem megy el moziba, mert vagy nagyon messze van, vagy az a heti egyetlen elõadás idõpontja nem megfelelõ stb...
Aztán meg sír a szájuk.
6/10
nyugiss 2016 júl. 26. - 13:21:19 6/10
(6/41)
a mom parkban megy eredeti hangon 19.40-es kezdéssel

de én sem értem, miért erõltetik mindenre rá a szinkront
delano 2016 júl. 26. - 10:49:14
(5/41)
Tényleg nem lesz feliratos verzió? Ez komoly? Ezek tényleg mindenáron azt akarják, hogy az emberek mozi helyett inkább torrentezzenek?
Az már csak hab a tortán, hogy az eredeti nyelvû verziót csak délben (!!) vetítik. Ki az az elmebeteg idióta barom, aki ezeket eldönti??
6/10
nyugiss 2016 máj. 24. - 13:36:54 6/10
(4/41)
magyar elõzetes:

https://www.youtube.com/watch?v=SvgFL7lzPCo

szerintem ez közel olyan jó lesz,mint az elsõ rész :)
6/10
nyugiss 2016 ápr. 21. - 12:47:20 6/10
(3/41)
tommy lee jones-rõl nem is beszélve :)


na ez nagyon várós!!!!
6/10
nyugiss 2016 ápr. 21. - 12:46:03 6/10
(2/41)
na véééégreeeeee !

újra matt damon bourne és végre vincent is kapott egy normális"tökös"szerepet :))
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás