Téma: Jason Bourne

charliewilson 2016 nov. 19. - 11:20:04
(29/49)
Szerintem ez nagyon gyengére sikeredett. A story még csak-csak megjárja, bár szerintem nagyon sekélyesen nyúltak hozzá egy igen kényes témához, de ez egy akciófilm, nem feltétlen elvárás a mélyen szántó filozófia.
Ellenben a karakterek végtelen sekélyessége, a gagyi párbeszédek nagyon bántóak voltak számomra, fõleg a korábbi részekhez képest. Még Julia Stiles volt benne a legjobb, pedig a többi részében nagyon semmi, nagyon mellékszereplõ.
Nagyjából addig élvezhetõ a film, amíg vásznon van.

A film kamera kezelés elképesztõen nagy nulla. Ahelyett, hogy szépen kidolgozott, komoly akciókat látnánk, a szó legszorosabb értelmében 1,5-3 másodpercenként vágnak, és a két kameraváltás között is úgy rángatják a kamerát, mintha egy részeg operatõr vette volna fel a dühöngõ bika hátáról. Ez nulla színészi teljesítményt, és nulla operatõri munkát igényel, ellenben a vágó szobában kidolgozták a srácok a belüket. Tényleg teljesen élvezhetetlenné váltak ettõl az akciójelenetek.

A bunyó (szerintem már az is kár, hogy egy ilyen filmben egyáltalán van bunyó) egy \"ZS\" kategóriás legalja filmet idéz.

És külön gratula a magyar hangmérnököknek is, akik olyan zseniális munkát végeztek, hogy a film felében nem érteni ki mit mond (lehet eredeti nyelven ez nem probléma, nem tudom, nem néztem meg angolul, és mivel a sorozat leggyengébb tagja, nem is fogom).

Spoiler!!!
A végén sajnáltam, hogy a csajt nem robbantotta fel...
7/10
beo71 2016 nov. 11. - 14:10:15 7/10
(28/49)
Nem igazán kedvelem a VOX-os Tóth Csaba írásait, finoman fogalmazva : másképpen látjuk a filmeket. Nem egy Szõllõskey Gábor a csávó, na !
Ezúttal viszont tökéletesen leírta a véleményemet : ez egy Best of ! Van Matt Damon, van kézi kamerás akció, öreg színészágyú ( T.L.Jones ) fiatal színész csajszi ( A. Vikander ), a szokásos bérgyilkos, autós-motoros üldözés, megfigyelés, rajtaütés, menekülés, ... stb. Minden van, csak ezt nem szájtátva nézi az ember, mint az elsõ hármat, csak bólogat : jó, jó, csak már láttam és a régi jobb, ez tök felesleges.
Önmagában nézhetõ akció-krimi lenne ez, de a Bourne franchise égisze alatt kisebb csalódás.7/10.
7/10
vászonpeti 2016 nov. 06. - 22:17:58 7/10
(27/49)
Aki egy Jason Bourne filmet látott,az szinte ezt is látta, de aki kedveli a Jason Bourne filmeket, az ezt is kedvelni fogja :)
domo.robi 2016 szept. 11. - 21:54:51
(26/49)
*** SPOILER ÜGYNÖK ***

I was Bourne to be wild, énekli a kétórás film után az ember, már ha nem égette szét az agyát az, hogy a rendezõnek verekedési mániája, meg lövöldözési mániája, meg autós üldözési mániája van. Ugye te sem hitted, hogy mindent megtudtál az elmúlt három részben? Az elsõben épphogy kiderült, hogy került a tengerbe Bourne, a másodikban már a beavatási küldetést is beflesseli az ügynök, míg csigalassúsággal eljutunk oda, hogy a harmadik részben már a beszervezésig is visszaemlékszik Jason. Vagy David.

De hol vagyunk még a F&F sok részétõl, hát valamit még kell adni enni az akcióéhes nézõknek, ezért jött a negyedik rész, ahol az ügynök beszervezése elõtti motivációjáról is tudomást szerzünk. Ne lepõdjünk meg, azt is a gonoszok fundálták ki, és apja hulláján át belemanipulálták az ártatlan fiatalt az ügynökségbe. Ez akkora "újszerû" csavar, hogy most kapásból csak a Minority Report és a MIB3 jut eszembe. Talán még annyival lehetett volna javítani a végét, hogy ha átvette volna a film a Star Wars (és a Toy Story 2) csavarját: "Megölted az apámat" - "Nem, én vagyok az apád" Tényleg, mekkora lett volna, hogy Tommy Lee Jonesról kiderül, hogy õ a fiú valódi apja, a másikat csak az ügynökség tette oda a fiú mellé, miután tinédzserként megvakuzták az agyát.

De félre a "mi lett volna ha..." gondolatokkal, koncentráljunk a filmre. Amely nem is volt annyira rossz, mint ahogyan az elsõ, lehúzós kritikák írták. A kritikus oldalak kb. 60%-ra hozzák, hat pontot szerintem is megér.

Várom az ötödik részt, amelyben Bourne gyerekkoráról esik szó, majd a hatodikat, amelyben az apjáról lesz szó, amint elkezdi megmászni a kõlépcsõt. Aztán a hetedik epizódban lehet újraforgatni az elsõ rész forgatókönyvét, mondjuk J.J. Abrams rendezésével...
5/10
Sir_Extreme 2016 szept. 04. - 22:58:49 5/10
(25/49)
Nekem nagyon gyenge volt, vontatott. Az elsõ 3 megvan dvd-n, de ez a rész messze áll tõle. Kevés az akció, a karakterek sem tetszettek, valahogy a sztori sem adta...
5/10
kissattila4 2016 aug. 28. - 17:16:18 5/10 Előzmény Marcipáncica_
(24/49)
Jár a pont. Nudli volt!
10/10
beubhd 2016 aug. 25. - 13:00:33 10/10 Előzmény Marcipáncica_
(23/49)
Ez egy film...nem az a lényege, hogy élethû legyen benne minden. Mert így soha nem lenne vége...gondolj bele. A végén, ha az Ügynök nem egy páncélkocsit néz ki a meneküléshez, hanem elvegyül a tömegben, majd beül egy taxiba és Bourne nem tudna a nyomába eredni, akkor még mindig a moziban ülnél a végkifejletre várva.
10/10
beubhd 2016 aug. 25. - 12:57:22 10/10
(22/49)
Még mindig olyan jó mint az elsõ volt. Persze voltak benne hibák, de melyik filmben nincsenek ugyebár. Külön tetszik ebben a filmben, hogy izgalmat bír bennem ébreszteni. Mondjuk ennek az az oka, hogy valahogy mindig sikerül egy olyan modorú fõgonoszt betenni, akit csak rühellni lehet. :D Két dolog viszont zavart: az egyik, hogy lefordították magyarra a "Tombstone"-t. Ennek nem értem a miértjét, másrészt rosszul lett lefordítva. A másik, hogy spoiler lehet.......... a hölgy fõszereplõ hol meg akarja öletni Bourne-t hol nem. A végén gyakorlatilag õ lesz az új fõgonosz pedig ha azt nézzük, neki semmi érdeke nem lenne kinyírni Bourne-t. A nyomorult gyakorlatilag még nemzetbiztonsági kockázatot sem jelent, hiszen a filmben ez is kiderül. A befejezés alapján várható egy újabb rész...nem tudom, hogy ennek lehet e örülni, mert ha nagyon elhúzzák, akkor már kicsit unalmas lesz nézni, hogy Bourne sorra öli az igazgatókat.
Marcipáncica_ 2016 aug. 06. - 10:06:43
(21/49)
Hát ez meg mi volt?? Amikor a moziban a film háromnegyedénél azon gondolkozol hogy kigyere-e, amikor a melettem ülõ alszik, az elõttem ülõ pedig mobilozik, na akkor kell elgondolkozni azon hogy valami itt nem stimmel. És ezzel a filmmel nagyon nem stimmel. Bevallom én sosem voltam nagy Bourne rajongó, mert valahogy úgy adta a lépés hogy egyiket sem moziban láttam, hanem a tv-k által agyonismételt adásokat csíptem el hol félben, hol egészben, de azért az megvan, hogy az elõzõek izgalmas, pörgõs, egyedi alkotások voltak. Ezért nem is bántam, mikor a rajongónak is nevezhetõ barátokkal beneveztünk erre a filmre. Gondoltam, csak jobb lesz már, mint a Star trek. Hát nem, lehet még azt is alulmúlni. Nem értem hogy van ez, hogy a sikeres szériákat hogyan lehet ennyire elbarmolni, de sikerült. Iskola példa ez a film is arra, amikor még egy bõrt le akarnak húzni a gyanútlan mozizóról a cím és húzónevek mögé bújva, értelmes forgatókönyv és rendezés nélkül.
A négy fõszereplõ közül nem tudom melyik volt a leginkább unott, de lényegében egyféle arckifejezéssel tolták végig az egészet. (Cassel próbálkozott, de hát neki meg már eleve olyan az arcberendezése hogy nehéz lehet..) Az akció jelenetek lerágott csontok, úgy próbáltak meg újítani hogy az autós üldözésnél nem az volt az elv hogy minden kocsit kikerülünk, hanem inkább menjünk jól nekik. Aztán amikor 5 perc alatt 4 zsebbõl/zsebbe lett kirakva, bedugva, becsempészve a fogalmamsincsmi (mert már addigra untam az egészet és nem is akartam figyelni) azon már kínomban csak röhögtem. Ehh, folytathatnám, de nem ér annyit az egész. Újabb rossz moziélmény. 6/10 - mert sima akciófilmnek a tv-ben elmegy, de Bourne-ként ez harmatgyenge volt.
danek87 2016 aug. 04. - 17:09:14
(20/49)
Jó film, pörgõs,akciódús nem lehet rajta unatkozni (ellentétben a hagyatékkal ) az akciók mennyiségére és kivitelezésére sem lehet semmi panasz (Greengrass hozta azt a szintet amit a csapdában és az ultimátumban) a színészek teljesítménye is mondjuk hogy "korrekt" viszont a történet borzasztó gyenge és sajnos ezen a banánhéjón csúszott el a film de nagyon durván.. Amellett hogy érdektelen volt nem passzol egy Bourne filmbe(spoilert direkt nem írok csak annyit hogy kiderült egy új dolog Bourne múltjáról de kb ugyanott tartunk vele mintha ezt a valamit nem tudtuk volna meg,semmit sem adott a karakterhez )és az Aaron Kalloor-os mellékszál az adatvédelemmel se kellett volna szintén semmit nem adott a történethez.


A forgatókönyvön sajnos nagyon meglátszik Tony Gilroy hiánya mert bár nagyon pörgõs de nem lehet rajta izgulni egy percig se.Egyik jelenetben sem éreztem azt a dinamikát ,feszültséget amit a trilógia darabjain(mint pl az ultimátum elején a londoni telefonálós jelenet az újságíróval vagy pl a csapdában a kenyérpírítós trükk a robbantással)bár itt a film végén volt egy kisebb csavar az tetszett de úgy látszik Greengrass és Gilroy együttes tehetsége kell egy maradandó és korszakalkotó Bourne film készítéséhez így csak nézhetõ szórakoztató mozi de semmi több,biztos hogy a Bourne filmek kapcsán senki nem ezt a részt fogja emlegetni majd évek múlva.
6/10
Bigpapa 2016 aug. 04. - 10:59:34 6/10
(19/49)
Szeretem a Bourne filmeket, de ez kb olyan felesleges volt, mint egy f@sz az ember homlokára :) Végig csak azt éreztem, hogy mekkora barom vagyok én is,meg a többi szerencsétlen, akik megvettük a jegyet, ott ülünk, nézzük az értelmetlen semmit és közben a boxoffice meg nõ, és mondhatják, hogy kell még egy rész,mert a nézõk szeretik.
Hát nem bmeg, ezt nem. Az elsõ pár résznek legalább volt története. Nem érzem magam korlátoltnak, meg általában felfogom a filmek történetét,de ennek mi értelme volt? Konkrétan semmivel se vitte elõre a Bourne sztorit. Végig reméltem, hogy kiderül valami hatalmas dolog, amiért
SPOILER

A kis csaj ki akarja csinálni a Tommy Leet, közben semmi, csak õ akar a góré lenni. Hátb*zdmeg! :D Ennél még az 5 éves Lacika is jobb sztorit talál ki a homokozóban,miközben a katonáival játszik.

SPOILER vége

Sima akció filmnek jó volt,de a Bourne sztorit rendesen képen szarta a forgatókönyvíró és a stúdió. Ehhez képest a A Bourne hagyaték oscar díjas alkotás, komolyan és már most bocsánatot kérek az akkor gondoltakról :DDDDD
Persze az tuti, hogy lesz még legalább 2 Bourne film, így Damonnak lesz mit a tejbe aprítania.

Ez az a film, amit egyszer megnézel, aztán le se töltöd,mert az is felesleges idõ, míg beállítod a linket.

6/10
6/10
Bigpapa 2016 aug. 04. - 10:47:40 6/10
(18/49)
Ezt lájkoltam :D :D
NewbieInTrouble 2016 aug. 02. - 21:13:34
(17/49)
Akciófilmnek éppenséggel nem rossz, de Bourne filmnek nagyon gyenge. Még a hagyaték is ûbereli. Aki Bourne-rajongó, az jobb, ha úgy tekinti, hogy a történet véget ért az ultimátummal.
Gessler 2016 aug. 02. - 18:16:53 Előzmény gabeszturi
(16/49)
Megnéztem, de inkább lenyomnék egy vödör taknyot mint hogy újra megnézzem.
7/10
doktormacko1 2016 aug. 01. - 22:09:09 7/10
(15/49)
7 / 10 tetszett .
6/10
nyugiss 2016 aug. 01. - 20:00:22 6/10
(14/49)
a rendezõt meg az operatõrt csókoltatom!!
hogy mire jó ez a"rángassuk a kamerát, legalább a nézó lófaszt se lát és jól megfájdul a feje"???

komolyan, inkább az elsõ rész rendezõjét kellett volna visszahozni, mert a sztori megint egész elfogadható volt

tommy lee viszont csalódás volt nekem, olyan súlytalan faarccal nyomta végig, nem ezt szoktam meg tõle

vincent és damon párharca viszont jó volt(mégjobb lett volna, ha látunk is belõle valamit)
kareshu 2016 aug. 01. - 00:11:18
(13/49)
20 perc után már csak a forgatókönyv író tudja, hogy mi történik. Mit akar a szenátus? Milyen algoritmust futtatnak most? A szuperügynök amcsi hajadonok parancsokat vakkantanak, és a bolygó túloldalán kiélesedik a három pixeles élõ mobilvideó, vírus önti sötétségbe a várost, és hatezer tüntetõt tartanak online megfigyelés alatt valós idõben. Az egész már megint nagyon ultra hi-tech, hiper top secret action, nagyon túlpörgetett. Nekem túl tempós az egész, persze tudom, nézzem akkor a Paprika Tv-t. :)
gabeszturi 2016 júl. 30. - 02:06:05
(12/49)
Az elsõ rész nálam 9/10 volt, a második 8/10. Ez mostani egy förtelem, jó szándékkal 3/10, reálisan 2/10. Nagyon gyenge, senkinek nem ajánlom, csalódás lesz.Unalmas és idegesítõ.
offtopic
helsinkirokker 2016 júl. 29. - 02:40:03
(11/49)
Elkövettem azt a hibát, hogy premier elõtti kritikát olvastam a filmrõl. Kellemesen csalódtam, nem annyira szar mint írták. Sõt, szerintem amit a forgatókönyvbõl ki lehetett hozni, az a vásznon rendben van. A story sajnos gyengécske, talán a leggyengébb Bourne film. De gyomorszorító izgalom azért van amikor ideje van, meg zúzás, meg high-tec kémkedés, meg autókázós városnézés az éjszakai Las Vegasban, naprakész elmebajokkal (Snowden, Facebook) együtt, én mégegyszer is megnézném.
9/10
jesusfreak 2016 júl. 28. - 22:00:38 9/10
(10/49)
Most láttam, és nem csalódtam. Idén - illetve tavaly is - elég sok filmet nagyon vártam és csalódás lett belõle. De most nem. Igaz, hogy nem sokat kockáztattak a rendezõk, inkább a Star Wars-féle bevált módszert alkalmazták - a legújabb részben (Ébredõ erõ) gyakorlatilag megismételték még egyszer a sorozat legjobban sikerült történetét - Itt is Jason Bourne annak ellenére, hogy már mindenre emlékszik, az egész filmben üt, ver, rúg, harap mindenkit... mert mindig van miért. Ha lesz 6. rész, akár folytathatja ezt a végtelenségig, mert pl. valaki régen elé állt a Bankban vagy elvontatták a csúnya rendõrök a kocsiját egyszer és ezt meg kell bosszulni. Okot mindig fog találni a verekedésre, üldözésre... De ezzel nincs is baj, mert szeretjük ezt nézni, de igazán lehetett volna valami teljesen új sztori. De egy sorozat, ettõl sorozat, hogy habár új helyszínen és új szereplõkkel, de a történetnek ugyanaz az eleje, közepe és a vége. De unatkozni nem fog senki, mert végig pörgés és zúzás... a megszokott minõségben.