Téma: Jessica Jones

9/10
Démétér456 2022 dec. 13. - 09:04:34 9/10
(8/8)
Valamiért csak most kezdtem bele az első évadba, fantasztikusan élvezem. Rendben, kicsit csajosabb az ízlésemnél, de igazán szórakoztató. Tannent zseniális gonosz, ami meglepő, mert szerintem eddig csak szimpatikus szerepekben láttam. Krysten Rittert mindig kedveltem, de csak bizonyos szerepek állnak igazán jól neki: a Jessica Jones azonban éppen olyan. Tökéletesen hozza. A vélemények alapján a további évadok nem lesznek ennyire jók, így ezt most én kiélvezem az utolsó cseppig.
The Cortez 2022 febr. 19. - 17:23:28
(7/8)

1. évad

A Marvel a Daredevillel behozta univerzumába a vérengzést és az alvilágot, a Jessica Jones-szal meg a szexet. Ezeket idáig nem nagyon láthattuk Marvel produkciókban. A sorozat a Daredevilhez képest jóval visszafogottabb, kevesebbet durvul, valamint az akciókkal is spórol, inkább a nyomozásra megy rá az amúgy neo-noir sztori sztori. A casting ezúttal megint csak jól sikerült: Krysten Ritternek jól áll a züllött, de vagány csaj karakter. Ebben a filmes világban az ellenfelek közül eddig Fisk a legösszetettebb, Kilgrave pedig a legcoolabb. Az évad vége felé itt szintén leül a történet, ám a semmittevés most egészen a fináléig tart. A végső harc ugyancsak ötlettelen + gyenge lett. Az unalmasabb részeket feldobhatták volna egy kis baszással (mint más filmkészítők), ha már az elején annyit nyomatták. Jessica Jones kalandjaiból sem sorozatot kellett volna csinálni, viszont nem lett rossz a végeredmény. Sőt, 2015-ben köröket vert a Zöld Íjász-Flash-párosra.

8/10

2. évad

Erőteljes minőségromlás a színvonalas első évadhoz képest. Rengeteg az üresjárat meg a felesleges, unalmas, túlnyújtott karakterszál, és igencsak érződik, hogy ezúttal nincs egy karizmatikus főellenség (David Tennant csak 1 epizódban vendégszerepel).
A sztori izgalmasan indul, később ugyancsak megy a nyomozgatás, valamint a múltban való vájkálódás, sőt még a főhős eredettörténetét is megkapjuk, de valahol a félidő környékén unalomba fullad az egész sorozat. A cselekmény több szempontból az 1. évadéra hajaz, viszont a zaklató expali helyett, itt egy újabb marveles családi viszályt kapunk.
Jessica züllötteb, mint valaha, Trish karakterét meg keményen lezüllesztették, mert egy idegbeteg SJW-aktivistát csináltak belőle. A korábbi szezonban szintén akadt némi burkolt SJW-femináci üzenet, ám ebben szinte már elviselhetetlen módon adagolják, méghozzá Trish-sel együtt: van hiszti + girl power, ráadásul sikeresen megidézik a MeToo-terrort.
Ami pozitívumként kiemelhető, az a továbbra is lenyűgöző képi világ- és neo-noiros hangulat.

5/10

3. évad

A 3. évadban szerencsére jócskán visszavettek az alkotók. Nincs feminácizmus + SJW-propaganda (legalábbis nem feltűnően), és Trish sem kurvaként, hanem egy meglepően szerethető karakterként funkcionál. Sőt, ő válik az igazán szimpatikus, érthető motivációkkal rendelkező főhőssé, Jessica pedig egy álszent nyomorulttá. A történet fényévekkel jobb, s rejtélyesebb, mint a 2. szezoné, a hangulat sötét, komor, néhol egyenesen nyomasztó, a főellenség meg egy félelmetes pszichopata, akit Kilgrave-hez hasonlóan, nem is olyan egyszerű feladat legyőzni. A lezárás sok mindent sejtet a hivatalos elkaszálás ellenére.

9/10
10/10
Sonnabend 2021 máj. 30. - 20:36:05 10/10
(6/8)
csodálatos főszereplőnő, lélektanilag mély női dráma szuperhősmese keretében, szép fényképezés, az évtized egyik legjobbja!
djzsolt 2020 jan. 25. - 12:24:58 Előzmény sanyibacsi
(5/8)
Így jártam én is pár részt megnéztem aztán ment a kukába
1/10
sanyibacsi 2019 nov. 30. - 23:21:59 1/10
(4/8)
Egy hatalmas baromság ez a sorozat! Állítólag valamilyen szuper erővel rendelkezik a Jessica, és akit megüt, métereket száll, a levegőbe, de mégis fél attól a valakitől, akit nem látsz. És van egy másik szupermen is, egy néger izom pacsirta, aki pedig flexel csiszolja a hasát, és semmi baja tőle. Sok üres duma, nehezek követhető események, se füle, se farka, de ámerikai, ezért biztos valakinek tetszik is. Amikor ezt írom, 13 szavazatból 8,3 az imdb. Kíváncsi vagyok, módosul-e, mert nekem 5 megnézett rész után a sorozat 0/10!
Sz. Péter 2019 márc. 31. - 20:13:32
(3/8)
A csaj (Jessica Jones) a többi sorozatban is szerepel beugróként. ;)
Sz. Péter 2019 márc. 31. - 13:13:10
(2/8)
Iron Fist
Sz. Péter 2019 márc. 30. - 16:25:40
(1/8)
Luke Cage