10/10
Helios 2009 márc. 01. - 22:02:34 10/10 Előzmény thölgyess
(4/24)
Nem szeretem mikor bármilyen kritikus vagy hobbi kritikus kijelent dolgokat, de akkor most reagálnék és énis "kijelentenék" néhány dolgot. Véleményem szerint nem nagyon van jobb társulat/színház mint az Örkény. Az nem tudom honnan jött az a következtetés, hogy a "a társulat képességeit messze meghaladják az abszurd színház" elég vad kijelentés. Sõt...mondhatnám baromság. A rendezés szerintem nem igyekszik hanem nagyon igényes és nagyon jó beleértve a koreográfiákat is. A mozgás abszolút kifejezõ és nekem volt jó néhány jelenet ahol az abszurd humor mögött az elég ütõs mondanivaló is átjött, egyetlen problémám maximum a mû volt, vagy a fordítás. Nem volt rossz, de azért olyan fantasztikusan zseniálisnak nem mondanám. Mindenesetre úgy gondolom hogy az a színvonal amit a színészek és a rendezés képviselt az nem megkérdõjelezhetõ még színházi emberek számára sem (nem színházi emberek számára meg pláne nem). És könyörgöm ne jelentsük ki hogy szar, hanem mondjuk hogy nekem nem tetszett. Nekem tetszett.
tttettingerr 2009 febr. 19. - 20:18:25 Előzmény thölgyess
(3/24)
Egyszerûen rossz, elrontott és fárasztóan unalmas. Mondjuk egy Latinovits-Cippolával
a narrátor élvezhetõbb lett volna és nem ölte volna meg Parti Nagy csodálatos szófacsarásait..., de a többi, akkor is néma csend! Talán a vízbefulás jelenete, de ezt is láthattuk már pl. a Kolibriben sokkal jobban. /kivéve a buborékokat, az eredeti ötlet, kár, hogy az egész darab pukkant el úgy, mint ezek a fránya gömböcskék/.
Groteszket, abszurdot, NE játsszunk ilyen ásatag kõszínházban!!! Jöjjenek a függetlenek.
3/10
thölgyess 2009 febr. 16. - 12:14:09 3/10
(2/24)
Valóban: Parti Nagy zseniális, mint mindig, az ötlet se rossz, a maszkok, ruhák rendben, a rendezés nagyon igyekszik. Csak semmi sincs eljátszva, a társulat képességeit messze meghaladják az abszurd színház követelményei. Dal-csokor, jelenet-fûzér: minden szám után tapsolni kéne, csakegyszer sikerül, a halas úszkálásnál... Mert az egész így nem mûködik, gyengus erõlködés. Gálffy egy röhej, pocsék, a másik konferanszié nem tud
énekelni, azért énekel?!? Összesen ketten hozzák a stílust: a két lány-fiú: Debreczeny
Csaba és Polgár Csaba. A két öreg persze most is jó, de ez nagyon kevés. Aschert csak sajnálni élehet: ezt talán Kaposváron kellett volna, vagy egy fiatalabb /HOPPart?/ csapattal.
harira 2009 febr. 14. - 08:47:22
(1/24)
Zseniális volt, elképesztõ módon abszurd, a poénok felét fogtam csak föl, nagyon szórakoztató, nézzétek meg!