6/10
Ra 2018 jún. 07. - 21:16:12 6/10
(6/86)
Az előző rész sokkal jobb volt. Ebben a részben az akciójelenetek dominálnak, ellensúlyozva a film tartalom- és mondanivaló-nélküliségét. Mozgás, adrenalin-generálás az van benne, értelem egy deka sem. Még nem a Disney és a Marvel színvonala, de már közelít.
10/10
magyarjani90@gmail.com 2018 jún. 07. - 08:41:13 10/10
(5/86)
Hosszabb kritika, esetleges spoilerekkel, amire külön is felhìvom majd a figyelmet. Először is szögezzük le, hogy a lehúzó kritikáknak semmilyen alapja nincs, és ezt nem csak JP fanként mondom. Egyszerű filmnézőknek is melegen ajánlott! Csak kettő nem túl életszerű jelenet volt az egész filmben, viszont azokat is meg lehet magyarázni. Maga a történet: Bár biztosra veszem, fogy a film közepén minden JP rajongónak összeszorult a szive, ahogy a sziget odavész és a Brachiosaurus megidézi az első részt, de be kell vallanom, hogy a folytatás miatt szükségszerű volt , hogy elszakadjunk a szigettől, és elvigyék a sztorit más irányba. Ìgy nem érheti az a vád, mint az előző részt, hogy biztonsági játékot űz, és az első JP-t másolja. (Bár a Brachiosaurus mellett a rex is beáll abba az ikonikus pózba :) ) Valamint azoknak is bőven tartogat meglepetést, akik minden előzetest és tv spotot megnéztek, mint én. Karakterek: Claire és Owen hozzák a megismert figurát, (talán itt Claire azért szimpatikusabb lett), ezért róluk nem igazán ìrnék. Justice szolgáltatja a poénos vonalat, bár nem szándékosan, Zia karaktere pedig egy belevaló csaj. Leginkább mégis a kislány karakterét emelném ki. Amellett, hogy nagyon fontos tényezője a sztorinak, és nem várt fordulatot tesz a filmhez, nagy jövőt látok a pályája előtt, mint szìnész.
Dìnók: Sajnálatos módon, hasonlóan az előző részhez, nincs olyan faj, amit ne mutattak volna meg az előzetesben. (Ja de, talán a parasaurolophus.) Viszont amit látunk, abból van bőven, és a CGI re sem lehet panasz. Több dolog jobban fest, mint az előzetesben. Az Indoraptor még badass-ebb, mint az indominus volt! Rá csak ennyit tudok mondani :D
Összegzés: Örülök, hogy végre nem csak a "ne játszunk istent, mert baj lesz" mondanivalója volt, hanem, hogy gondolkozzunk el azon, hogy hogyan bánunk ma az állatokkal. És nem csak a tenyésztett esetleg klónozottakkal, amiket úgymond mi teremtettünk. Hanem (viszonylag)értelmes fajként az összes ma élő állatért felelősséggel tartozunk. A történet az előző részhez hasonlóan egy pillanatig sem ül le, végig viszi az akció és fel sem tűnik, hogy telik a nézése közben az idő. A film zenéje az eredeti jp motìvumokon kìvül most nem túl emlékezetes, néha megidézi az elveszett világ dallamait, de többnyire a Harry Potterre emlékeztet.
Nos azért 2 negatìvumot azért megemlìtenék a végére ami spoileres lehet.
- A dilophosaurusnak itt még az előző résznél is kissebb cameo jutott. Csak a hangját lehet hallani a film legelején.
- Nagy sajnálatomra Grant most sem tért visdza, hiába reménykedtem a végéig. De hátha az új részben.
Mindenesetre nézzétek meg, sőt egyszer nem elég moziban látni, én mindenképp meg fogom még. És várjuk a 3. Részt, bár nem teljesen Cliffhanger a vége :D
Ja és várjátok meg a stáblista utáni jelenetet, mindenképp megéri. :D
9/10
Szabolcs_02 2018 jún. 07. - 00:23:29 9/10
(4/86)
8/10
Remek nyitójelenet, az eredeti filmet idézi, előkészíti a nézőt a film stílusára. Sajnos az előzetesek eléggé el tudják rontani az élményt, 1-2 jelenetnek tudni lehet így a konklúzióját, bár aki látta már a plakátját, az kapásból tud is egyet. A film első fele egy nyári popcornos blockbuster, második fele horrorosabb stílusú. Jót tett a rendezőváltás, a feszült jelenetek, árnyjátékok és a zenei aláfestés nagyon telibe talált.
A történet nem nagy szám, pár mondatban összefoglalható, a rosszfiúk elég gyengék (csak a pénz kell nekik), viszont a poénokat jó helyre tették be, nem ront el egy jelenetet se. A gyerekszínész felüdítő volt, az elmúlt években megszokott (egy-két film kivételével) idegesítő, és a sztorit hátráltató karakterekkel.
Persze vannak logikátlanságok a filmben, de egyik sem fog lekötni, amin nem tudsz túllépni a film alatt. A 12-es korhatár ellenére volt pár elég erőszakos halál, viszont előző filmhez képest kevesebb vér folyik. Rengeteg dinoszaurusz van a filmben, szerintem van annyi egy filmben, mint az eddigi összesben együttvéve. CGI nagyon jó, szerencsére több bábut használtak, mint az előzőben.
Összeségében az eredeti, Jurassic Park után a legjobb rész a sorozatban, tanultak az előző rész hibáiból, annál már az első tíz perc jobb.
UncleSam 2018 máj. 20. - 15:33:53
(3/86)
Akkor ebből az első rész az eredeti első rész másolata. A második a másodiké. A harmadik pedig...
Pff...
10/10
Hellas 1903 2017 dec. 04. - 08:57:26 10/10
(2/86)
sornersby 2017 júl. 15. - 12:51:10
(1/86)
2015-ben az év egyik legnagyobb kasszasikerévé vált a világszerte 1,67 milliárd dollárt termelõ Jurassic World, melynek folytatását még abban az évben be is jelentette a Universal Pictures. A stúdió aztán tavaly megtalálta a jobbára Jurassic World 2-ként emlegetett sequel rendezõjét is, aki a spanyol Juan Antonio Bayona lett, és akinek vezényletével jelenleg már zajlik is az összesítésben ötödik dinós mozi forgatása.

A munkálatok beindulását követõen márciusban már fel is került a világhálóra az elsõ kép a produkcióból, mígnem aztán most megérkezett az elsõ poszter is a sequelhez, amelyrõl egyszersmind kiderült, hogy a címe hivatalosan nem Jurassic World 2, hanem Jurassic World: Bukott birodalom lesz.

Az új címet leleplezõ poszteren helyet kapott a "Life Finds A Way", vagyis "Az élet utat tör" szállóige is, amely a nagy Ian Malcolm emlékezetes mondása volt az 1993-as Jurassic Parkban.
/ http://sm.ign.com/ign_hu/screenshot/default/jw2_qc1z.jpg /
A kapcsolat nem véletlen, ugyanis a matematikus szerepében Jeff Goldblum is vissza fog térni az új részben.

A Jurassic World: Fallen Kingdom fõszerepeiben Chris Pratt és Bryce Dallas Howard visszatérése garantált, mellettük pedig a már említett Goldblum, továbbá James Cromwell, Toby Jones, Geraldine Chaplin, Ted Levine, Rafe Spall és a Dr. Henry Wu karakterét harmadjára is eljátszó BD Wong alkotja a társulatot.

Bemutató dátuma: 2018. június 21.