6/10
grebel 2018 jún. 30. - 01:28:37 6/10
(44/84)
Előkeresem a 3.-os fogalmazás füzetemet, mert szerintem ennyi cgi trükkkel és pár száz millióból értelmesebb filmet lehetne forgatni. Kristálytisztán sablonokból állt; kb anyi értelme volt mint a Jeff Goldblum által mondott mondókának. A filmbeli bíró se értette egyáltalán mit akar mondani, talán egy vidám vasárnapos példabeszéd lehetett. SPOILER: a földrengés elött annyi dínót hozhattak volna eladni, amennyit csak akarnak, de 25 millió dollárért akár hozhatott is volna magának bármelyik licitáló. A végén amikor a bezárt dínók majdnem megfulladtak a gáztól, nem nyitották ki a kaput, hogy kiszellőzzön. Nem, kiengedték őket, hátha a rácson kívűl jobb a levegő. Majd amikor mind kintvolt kinyitották a kaput, ahol kisétáltak. Már előre látom a következő részt: mindenkit megzabálnak a városban, de a katonák mindet kilövik.
8/10
hvv 2018 jún. 26. - 20:33:30 8/10
(43/84)
Szerintem jó volt.
Bár egy kicsit az Alien-re hajaz. Hogy csináljunk belőle tömegpusztító fegyvert, illetve az új prototípus is Alien-es volt....
domo.robi 2018 jún. 25. - 23:08:34
(42/84)
*** SPOILER ***

Jurassic World: A fal lenn. Királyság!

Végre egy új ötlet, engedjük ki a dínókat! Az eddigi "tartsuk bezárva a dínókat, aztán pánikoljunk, ha valami elromlik" koncepció úgyse jött be igazán. Minden film végére belátták a szereplők, hogy a természettel nem lehet játszani, úgyhogy a következő film elején mit tettek? Bingo! Elkezdtek a természettel játszani... Kb. annyi esze van a sok üzleti paleontológusnak, mint az egyszeri egyetemistának, aki minden vizsgaidőszakban fogadkozik, hogy majd a következő félévben rendesen be fog járni minden előadásra, aztán amikor eljön a következő szorgalmi időszak, akkor feléje se néz az egyetemnek.

A történet visszanyúl abba a korba, amikor a paleo még nem egy diéta neve volt, de a Hammond már nem egy orgonát jelentett. Ebben a korszakban lett társa Hammondnak Lockwood, a mindeddig láthatatlan ember, aki 2018-ban el akarja velünk hitetni, hogy 50 százalékban mindig is ő cipelte a Jurassic Park koncepciót a vállán. Szükség van még pluszban Raptorcsettintő bácsi szakértelmére, és Dínóparküzemeltető néni jelenlétére egy expedíció keretében, hogy ki lehessen szabadítani mindannyiunk kedvencét, a rabtort. Piece of Kék. Természetesen a Jurassic-koncepció értelmében mindig rosszra fordulnak a dolgok, a fogoly dínók kiszabadulnak, a szabad dínók fogságba esnek, az emberek dínókat ölnek, majd a dínók embereket ölnek, és máris ott vagyunk a végjáték helyszínén, egy kastélyban! Azt most hagyjuk, hogy "a tehetséges tudós a kastély pincéjében tárolja a saját maga által kreált szörnyet" koncepció idén lesz 200 éves, ennél sokkal érdekesebb a sok rosszarcú bűnöző, akik a harctéren akarják használni a dínókat. Vagy a gyógyszergyártásban. Vagy egyszerű gazdag maffiózók, akik házikedvencet választanak, csak épp Pretoria helyett Prehistória környékéről. Ha megvette, hadd vigye, de vigye hajón, mert egyébként nem viszi el szárazon.

Bár a filmnek nagyobb a füstje, mint a lángja - az animációs csapat láncdohányos módjára gyújtott egyik cgi-ről a másikra - az anyagi siker akkor is magáért beszél. "Látjátok, pupákok, így kell ezt csinálni!" - üzenheti a Solo készítőinek a Jurassic-csapat. "Lecseréltük a tudóst, a nőt, a jókat és a gonoszokat, és mégis működik a koncepció, mert a lényeget - a dínót - megtartottuk." Fele annyi idő alatt kétszer annyi pénzt hozott a dínó, mint a Solo...which is not a Star Wars story.

Ez a film jó film, még nem is tudni, hogy milyen jó! Ezért kap tőlem 1 pontot, plusz az egymilliárd dollár fölötti bevétel után további 1-1 pontot százmilliónként.
mushi 2018 jún. 24. - 00:09:03
(41/84)
Nagyon-nagyon örülök, hogy nem olvastam el egy kritikát sem a film előtt, (általában így teszek, ha várok egy filmet és örömmel megyek megnézni), mert bizony keserű szájízzel mentem volna már befelé is. Ennyi negatívum után, ami itt is folyik - na persze nem tetszhet mindenkinek, mert xy-dínót vártak, vagy rossz a cgi, vagy klisés, vagy mittudomén -, pláne, hogy nem lehet mindenki dínób*zi (nekem annyit kell csak mondani, hogy dínó, és repülök is a moziba vagy a tv elé vagy bárhova)... Most megnéztem, IMDB-n 6,7-nél tart a film, itt 7 fölött.. Azt kell mondanom, még ha klisés is, valóban az sokszor, röhögtünk is rajta eleget a moziban, méltó darabja a sorozatnak! Nem tudja überelni a legelső részt, az gyerekkorom (és igazából egész életem) meghatározó filmélménye a t-rex első megpillantásától, vagy mikor kitárul a jurassic park kapuja még 'mit sem sejtve'; de mindenképp egy pöpec kis alkotás!

SPOILER
Azt le kell szögezni, hogy rengeteg ötletet csentek a rendezők a korábbi filmekből, pár példát említve, mikor a főszereplők a sziklákról nézik, hogy a rosszfiúk hogyan gyűjtik be a dínókat (2.film), vagy természetesen a t-rex, aki megint megmentette a napot (ez igazából egy szép minta végig a filmeken), de egy még szembetűnőbb a kislány, aki az indoraptor elől menekülve bemegy a (valószínűleg) szemétledobó liftbe, és próbálja lehúzni az ajtaját (1.film). Ezek mondjuk inkább jó visszaemlékezős részek voltak, mintsem zavaróak. Mintegy kalaphajtás a korábbi részeknek.
A "hát persze, hogy megmenekül, mivel ő a főszereplő" típusú jelenetek igazából már-már természetesek. Nem Walking Dead-féle film ez, hogy a nézőnek (valószínűleg) szimpatikus szereplőt kaszálják el, és ez jól is van így szerintem. Owen hozza a menősrácot, a vörös nő jobb arc lett kilométerekkel, a két, korábbi filmből megismert fiút pedig öröm volt nem újralátni...
Viszont egy film alatt se fordult elő, hogy ilyen szívszorító jelenetet tettek volna bele; az otthagyott brachiosaurus, ahogy a távolodó hajót nézi, az utolsó lehetőségét az életre... Mint egy kidobott kutya, akiről lemondtak, és végül ő is lemondott a menekülésről... Ez szemétség volt...
SPOILER VÉGE

Voltak, akik azt kritizálták, hogy (majdnem) minden filmbe beletettek egy eggyel erősebb dínót. No hát valószínű nem mentek ilyen mélységekbe, hiszen ez csak egy film, de ha belegondolunk, az emberi mohóság is egyre nagyobb lett, ahogy egyre többen tudtak a szigetről és a dínókról. Az első film csak arról szólt, hogy megszületett a sziget a klónozással, újdonság, csoda, varázs... A másodiknál már arra ment ki a játék, hogy lehessen már a szigeten kívül is mutogatni. Ott már ment a gyűjtés nagyobb közönségnek, akik nem jutnak el oda. A jurassic worldben már konkrét biznisz megy a dínók körül, és Claire el is mondja ott, hogy a népnek már nem 'poén' egy "egyszerű" stegosaurus vagy raptor, újabb, félelmetesebb, nagyobb fajokra vágynak. Így jött létre akkor az indominus rex. Csoda, hogy egy ilyen nagy sikerű látványparkon felbuzdulva lettek olyan emberek, akik meglátták ebben a nagy kaszálást, és öncélúan dínókat raboltak? Hiszen filmeken kívül is ilyen világ van.

Lényeg a lényeg, gyakorlatilag végig odaszegezi a szemet a kivetítőre, egy-egy jelenet pedig súrolja az idegeket is! Megéri mindenképp!
10/10
magyarjani90@gmail.com 2018 jún. 22. - 08:58:40 10/10 Előzmény tombenko
(40/84)
Pedig fogják folytatni :) 2021 júniusában érkezik a folytatás. Egyébként 10/10-es a film.
10/10
Imruska 2018 jún. 19. - 07:08:54 10/10 Előzmény Bionika
(39/84)
Így van! Kitűnő alkotás, mind az öt rész. Akinek nem tetszik ne nézze. Mondjuk Jeff Goldblum nem sok szerepet kapott. Várjuk a folytatást...
3/10
tombenko 2018 jún. 18. - 22:25:23 3/10
(38/84)
Megnéztem a fiammal. Nem volt egy jelentős esemény, inkább mindenféle jelenetek egymásra dobálása történt, meg egypár idézet az első filmből. De legalább már történt valami az előző részhez képest, aminek a cselekménye kimerült a "Fussunk" szóban. Cserébe viszont továbbra is kapjuk a tömény tudományellenességet. A legszörnyűbb a teljes szereptéversztett dr. Wu volt, meg a bűnszervezetek érkezése: albán maffia, orosz hadsereg, gyógyszercégek. WTF?! Egyszóvalé: elszomorító, ami a franchise-zal történt az elmúlt években, remélem, nem folytatják.
1/10
Norhytm 2018 jún. 18. - 00:13:27 1/10
(37/84)
Meddig folytatják a régi filmek gyalázást? Ez is valami elképesztően rossz volt.. A gagyi sablon történetet hagyjuk is .. Klisé és cgi hegyek, borzaszto befejezes... De a rengeteg baromság: spoiler!!!
Amikor minden állat az életéért menekül, a T -rex megáll vadászgatni.. (nyer bömböl szokasos) mikor beesnek a vizbe folyamatosan süllyednek de a csávó leúszik utánuk egy levegővel.. A brutal nyugtató után pikk pakk felpattan szalad uszik stb... 2 perc alatt odaér gyalog a központhoz lebénitva ahonnan fél délutánt kocsikáztak.. A láva elől éppen menekülő állatok a következő pillatban már szállitokba vannak pakolva (what?? ? ki hogy mikor ? :D ) stb stb .. az SW után ujabb lecsó
10/10
Bionika 2018 jún. 16. - 20:04:39 10/10 Előzmény RTommy9
(36/84)
Egyetértek! Na végre van valaki az én nézőpontomon is! Csakmert a szüleim 10/0-ra titulálták, azt mondták: dögunalmas, sablonos, erőltetett, fárasztó, és így tovább, csak rossz dolgokat. Pedig reménykedtem benne, hogy a végén elmondják, hogy mennyire élvezték, dehát épp ellenkezőleg. (XD) Jó látni, hogy nem vagyok egyedül, mert én sem unatkoztam rajta szinte egy percig sem, elejétől a végéig lekötött és örülök, hogy megnéztem! Nem csalódtam benne én sem, nekem is meghozta minden elvárásomat és most Bigpapának is igaza van a klónemberekkel kapcsolatban. Egyszóval nekem is 10/10-es, bármikor szivesen újranézem és nagyon várom a folytatást!
10/10
Bionika 2018 jún. 15. - 20:50:22 10/10
(35/84)
Holnap fogom megnézni. NAGYON kíváncsi vagyok rá! Az első nagyon-nagyon tetszett!
1/10
Findzs 2018 jún. 14. - 20:10:01 1/10
(34/84)
Az 5 közül ez a legrosszabb.
Hányaveti történések, kiszámítható jelenetek, ostobaságok jellemzik ezt a részt.
4/10

spoiler
még hogy egy dino lemászik a tetőn benyit az ablakon és lehúzza a takarót a hülye kis csajról aki akkora házban pont az ágyban bújik el
spoiler
meg lehetne még sorolni hosszan a hülyeségeket

J.A. Bayona -tól nem ezt vártam. Az árvaház, A Lehetetlen és a Szólít a szörny után csinálni egy ilyen zs kategóriás filmet elégé mélyrepülés.
3/10
szookedorina 2018 jún. 14. - 11:16:29 3/10
(33/84)
A ploidia egy sejt homológ kromoszómáinak számára utal. Ha a sejt egyetlen kromoszóma-készlettel rendelkezik, akkor haploid, ha két homológ kromoszóma-készlettel, akkor diploid sejtről beszélünk.
wikipedia
Növények és egyes algafajok képesek váltani a haploid és diploid állapot között generációról generációra (alternation of generation). A legtöbb diploid élőlény haploid ivarsejtet termel, melyek a másik ivarsejttel létrehozzák a zigótát, a diploid sejtet. A meiózis során az ivarsejt prekurzorának kromoszómakészlete véletlenszerűen megfeleződik, létrehozva ezzel a haploid spermiumot vagy petesejtet.
3/10
szookedorina 2018 jún. 14. - 10:57:00 3/10 Előzmény JoeM
(32/84)
"....dehát klón klónnak nem vájja ki a szemét ugye."
Zárt rendszer vagy szabad külső környezeti hatások. Nagyon nem mindegy.
Mindennek megvan a hátránya és az előnye. Ha ésszerűen gondolkozunk, mérlegelünk.
10/10
RTommy9 2018 jún. 12. - 20:56:09 10/10
(31/84)
Nagyon jó film, nagyon tetszett! 2 órás de egy percig sem unatkoztam közben, izgalmas és végig lekötött. A főszereplők is jól alakítottak. Sokat vártam a filmtől és hozta is a színvonalat, nem csalódtam benne! Egyszóval 10/10.
7/10
JoeM 2018 jún. 12. - 20:44:32 7/10
(30/84)
Megnéztem én is, mert olyan mint a SW, ha új rész jön, meg kell nézni. Hát, na...nem rossz film ez, inkább másként jó. A sztori senkinek sem fogja megfeküdni a gyomrát, mert kb. 3 mondatban összefoglalható. Ez önmagában még nem lenne baj, de mivel a látványt fokozni már nem nagyon lehet, marad hát a mindig-megmentős/megmenekülős dramaturgia, aminek így el kéne vinni a hátán a filmet, viszont ez olyan tömény lett, hogy émelyeg tőle az ember. Ha ennyi mákja lenne az emberfiának úgy általában, akkor a heti lottóötös csak egy ujjgyakorlat lenne mindenki számára. Az akció pörög, de vannak azért apróbb üresjáratok, ilyenkor a kamera sokszor ráközelít a vörös csajra, úgy mellmagasságban, és már fut is tovább a szekér. A végén a döntés, hogy ráeresztjük kedvenceinket a világra, mert mindenáron meg kell őket mentenünk, eléggé megütközést keltő, dehát klón klónnak nem vájja ki a szemét ugye. Én mindezek ellenére nem sajnálom a jegy árát és szerintem más se tegye, mert a film azért nézhető kategória.
4/10
ABanonym 2018 jún. 12. - 17:09:58 4/10
(29/84)
Összecsapott, nincs folytonosság, nincs igazán történet. sok az unalmas jelenet.
Vörös csajszi hiába szép, bármit reagál, ugyanazt a semmilyen fejet vágja.
Persze volt pár klassz jelenet a dinókkal, hanghatások meg képi világ, de ezért nem érte meg a mozijegy.
Bigpapa 2018 jún. 12. - 10:05:45
(28/84)
Tegnap csak beültem rá egyedül is, s rájöttem, sokkal jobb így moziba járni :D Nem dől rám senki (olyan helyre kértem, hogy egyedül ülhessek :D
A film tetszett. Más,mint az előző rész,de az eredeti Jurassic parkot eddig egyik sem tudta megközelíteni sem. Nem tudom, kinek tűnt fel,de abban még ma is sokkal élethűbbek a dínók,mint a mostaniakban, pedig az 25 éves technika.
Volt benne izgalom, sok humor, nekem tetszett, bár valahogy az előző rész jobban működött, több volt benne az izgalmas rész. T-rex még mindig atom :D :D

SPOILER

Nekem túl hamar jött a pusztító vulkán, kicsit még lehettek volna a szigeten. Ahogy látszott a kitörés a műhold képen, a sziget számos pontja megmaradt, így az állatok egy jó része is. Azon kívül van még egy sziget, ahol vannak dínók. A kislány klónozása csak egy újabb bizonyíték arra, amit évek óta mondok, hogy a nagyobb kormányok, már hosszú évek óta 100%, hogy klónoztak már embereket, csak ugye nem hozzák nyilvánosságra. A film végén csak én számoltam több dínót (megvett és megszökött) ,mint amennyit elhoztak a szigetről?


SPOILER vége

A film végig pörög, nincs igazi felesleges üresjárat. Az akciókat nem húzzák úgy fel,mint egy Marvel filmben, így élvezhető (már már realisztikus is lehet) . Dr Malcom gondolatai eléggé elgondolkodtatóak, hiszen önmagunk pusztulását idéztük meg úgy 100 éve, most csak némán nézzük és azt hisszük, hogy megoldunk bármit is. Az állatvilág regenerálódni fog,hisz nekik nem szükséges más az életben maradáshoz,mint víz, napfény, táplálék, oxigén és fajfenntartás.

A felirat végén van még egy jelenet, de amiatt nem érdemes végig ülni a hosszú stáblistát, nem viszi előrébb a cselekményt!

Spoiler, ha valakit érdekel
A Las Vegas-i Eiffel torony tetején ül ként Pteranodon, egy meg repked körülötte. Ennyi.
Spoiler vége

8/10 várom a folytatást!
surname 2018 jún. 11. - 13:03:20 Előzmény Kissbazsa
(27/84)
Sajnálom, hogy az élet fájdalmas egyesek számára. Csak a panaszkodás. A kritikád olyan, mintha felbosszantottak volna a munkahelyeden vagy csúnyán nézett volna rád a pénztárosnő a mozibüfében, mert vártad vissza a 20 Ft visszajárót és ezen a kritikán és filmen adod ki magadból. De te tudod. A "vöröshajú főszereplő(nő) darázscsípte szilikonszájjal" meg egy gusztustalan személyeskedés. és karaktergyilkos akció. Nem jó, ahogy játszik, hát jól elkezdem bántani a külseje miatt. Mennyire gyerekes a hozzáállásod. A film amúgy kellemesen szórakoztató volt. ;-)
3/10
szookedorina 2018 jún. 11. - 11:19:22 3/10 Előzmény frottirzokni
(26/84)
Valljuk be, ha szar a gyökér szar lesz a gyümölcs, ha szar a gyümölcs szar lesz a magja valami újítást keverni kell hozzá mert így a történet csak saját farkába harap.
Ha nincs az alapötlet és a technika nem gömbölyű a történet.
Egyszerű mint a Harvard Medical School vagy mint a Schindler's List.
frottirzokni 2018 jún. 11. - 08:58:16
(25/84)
Az volt a benyomásom, mintha ez csak egy kötelezően megcsinálandó előzményfilm lett volna a következő Jurassic film elé.