9/10
mro26 2015 jún. 15. - 21:41:34 9/10
(199/399)
Kis Wiki :D

,, A faj filmbeli megjelenítésében azonban eltértek a készítõk a valóságtól, lévén ez az állat módfelett kisebb termetû volt. Egy nagyobb rokonát, a Deinonychust vették alapul, amire akkoriban egyes tudósok Velociraptor antirrhuposként utaltak.Crichton ezen elméletre támaszkodott, ám mire a film munkálatai megkezdõdtek, a két faj azonosítását elvetették. Mikor a bemutató elõtt feltárták a hasonló Utahraptort, Stan Winston így tréfálkozott: „Mi megalkottuk, azután felfedezték."
9/10
mro26 2015 jún. 15. - 21:37:38 9/10
(198/399)
Gratulálok annak aki írta.

Nagy igazságok voltak benne, elismerem, úgy hogy nekem nagyon bejött a film. De ha már az ember értékeli akkor ne csak a negatív dolgokat hozza fel, hanem a pozitívakat is mert ne mondja senki, hogy nem voltak számára pozitív dolgok a filmben.
Na meg ha már példákat hoz fel legyen már pontos:

SPOILER

,,Kevés volt a vér. A dinókon a sebek kb. felületi karcolások voltak." Mert melyik JP filmben fröcsögött a dínók vagy az emberek vére (az elsõ részben láttunk egy leharapott kezet ami elég mû volt). Értelmetlen.

,, Egy 15 méter magas, 30 tonnás dino elkapására odaküldenek GYALOG ~10 embert, ELEKTROMOS BOTTAL, meg kábító fegyverrel, vicc kategória." A lény sosem volt 15 méter magas, az akkor lett volna ha felnõtt volna, de még kölyök volt akkora volt mint a T-Rex ami 6 méter magas. Hosszra a I-Rex 12m. A másik része jogos, hogy csak annyi embert küldenek gyalogosan ellene. De bebaszott volna ha olyan rövid a film.

,, Amitõl végképp a falat kapartam:
a hátából, hogy a retkes pi....a szedi ki a jeladót???" Szó volt a filmben, hogy a hátába tették be a jeladót? Hmmm...mintha nem, szóval ki tudta kaparni magából. De még ha a hátában is lett volna, nem T-Rex elég nagy hosszú karjai voltak.

,,A T-rex kiengedése az mi volt, kb. egy méterre volt a pi...tól az meg szalad tûsarkuba!!! És még direkt rá is közelítenek, lassítva, hát elmennek a pi...ba. ZS kategória." Ez jogos is meg nem is. A Rex már évek óta be volt zárva, kapta a kaját, nem kellett vadásznia, kicsit be lehetett rozsdásodva, nem volt futáshoz szokva az "öreglány" még be kellett melegíteni. Magassarkúban nem futottam még de mivel szerintem menni sem tudnék benne gáz, hogy a nõ abban nyomta a filmben végig.

,,És persze, korábban írta valaki, kiengedték a T-rexet, akkor most kb. ugyanott vannak, mint voltak. De a nagy családi öszeborulás az kell a végére, anyuci rihát örömében, mást se csinált a film alatt." Na a T-Rex nem olyan bunkó hogy megtámad mindenkit aki az útjába kerül mint ez az albínó új lény. Csak ha vadászik vagy védekezésbõl. Szóval korán sem ugyanott vannak. Azért ez egyértelmû. Na meg minden JP film végén volt valamiféle családi összeborulás bár itt kicsit színpadiasabb volt. Happy end...ennyi.

SPOILER VÉGE

Többivel TELJESEN EGYETÉRTEK annak ellenére, hogy bejött a film mégha túlzás volt a CSAK CGI lények.
De szerintem ha valaki véleményez egy filmet, ne csak a sz*rt tegye, hogy más is csak azt olvassa és úgy döntsön ha ilyen szar nem nézi meg mégha várta is. A magyar ember szeret kritizálni meg szidni ami nem tetszik neki, jobban mint értékelni.
Szerintem ha én aki imádta el tudom ismerni hogy jópár hibája van, akkor ezt fordítva is meg lehet tenni, ne "verjünk át" másokat ;) Legyünk KORREKTEK. Béke!
9/10
zsotya010 2015 jún. 15. - 21:35:56 9/10
(197/399)
Nah, akkor ha már a hibákat keressük, az egyetlen, ami a moziban kicsit bökte a csõröm, ami szerintem a félreszinkronizálás miatt volt, pont ez a 12 méter magas szöveg, ami szerintem eszméletlen baromság volt. Szerintem angolul hosszt mondtak az tuti, a T-Rex volt 5-6 méter magas és kb 13-13 méter hosszú, ha ez 12 méter magas lett volna és mondjuk 30 tonna, mint egy Diplodocus, akkor a T-Rexnek sok köze nem lett volna hozzá.

Még egykis érdekesség a raptorok terén, amit az elsõ filmtõl kezdve végig velociraptor néven adtak el nekünk, az nem velociraptor, hanem Deinonychus, annak a raptorfajtának a hossza kb 2-3 méter és súlya, mint egy emberé, a velociraptor nincs akkora, mint egy ember, se termetre, se súlyra, de baromi jól hangzik a neve, úgyhogy kicsit kombináltak.
memphx 2015 jún. 15. - 20:49:17
(196/399)
Igazából hozta a film amit elvártam tõle. (nyomokban spoileres)
Mindamellett teljesen egyetértek veled qmpp, rengeteg marhaság volt ami engem is zavart.
Kihagytad azt, amikor a csaj a t-rex bevetõdése után a földön fekszik. :D Én azon röhögtem hosszasan, azt a pózt címlapfotókon látod max :D De tényleg rengeteg bugyuta rész volt sajnos benne.
3D-ben viszont egész jól hozta a mozijegy árát, nekem bejött.
9/10
mro26 2015 jún. 15. - 18:08:39 9/10
(195/399)
A Godzilla hasonlat CSAK annyi lett volna eredetileg hogy

SPOILER

A végsõ csatának ilyennek kellett volna abban is lennie olyan jól megcsinálták

SPOILER

erre az egész filmhez szûrték le a kapcsolatot. Számomra dühítõ mikor mások elmondása alapján döntik el, hogy megnéznek-e egy filmet ami alapjáraton érdekelné az embert. Ez kb. olyan mint mikor a megjelenés elõtt pontoz filmeket a jónép.
Amiket leírtál, hogy miért jó film, miért kell örülni neki azzal egyetértek. ;)
9/10
zsotya010 2015 jún. 15. - 17:50:02 9/10
(194/399)
Vannak itt olyan emberek akik a kommentjeink alapján döntik el, hogy elmennek-e vagy nem? Nem tudjátok eldönteni a sok elõzetes és Spot alapján, hogy elmenjetek rá, vagy nem?
Azért a Godzillához nem kéne hasonlítani.

Elmondom, bármelyik rész jött volna 93-ban, az lenne az etalon, mert akkor még senki nem látott ilyen filmet.
Le merném fogadni, hogy még a harmadik is tetszett volna mindenkinek kivétel nélkül 93-ban.
Az meg aki szereti a Jurassic Parkot, felháborító, hogy nem megy el rá. Örülni kéne neki, hogy elõszedték a témát 15-20 év után. Normális dinós film nem jött semmi nagyon rég óra. Talán még a 2005-ös King Kong, abban volt némi õslényes kitérõ és jó is volt, ez se rosszabb.
9/10
mro26 2015 jún. 15. - 17:23:34 9/10
(193/399)
Nem maga a Godzilla film, hanem a végsõ harc benne a zenével együtt. A film sajna gyenge volt (ÍRTAM IS HOGY MAJDNEM KIJÖTTEM A MOZIBÓL) <- azért írtam nagybetûkkel, hátha úgy sikerül értelmezni is az írásom ;). Én rajongok a régi TRASH japán Godzilla filmekért és a 2014-es ha másban nem is a harcban ütött. Ugyanúgy mint ebben a filmben a zene, a látvány, a kivitelezés. Azt egy szóval sem mondtam, hogy nem voltak a filmben "érdekes" fura dolgok SÕT MÉG AZT IS ÍRTAM, HOGY SOK VOLT A CGI ÉS INKÁBB LEHETETT VOLNA TÖBB MEGÉPÍTETT DÍNÓS RÉSZ (szintén azért a nagybetû amiért elõbb), viszont manapság SAJNOS egyszerûbb és talán még olcsóbb CGI-t használni mint megépíteni a dolgokat. De messze jobb mint akik azt mondják milyen gyenge lett. Ha az elsõ rész most jönne ki azt mégjobban lehordanák mert unalmas, negyed órát sem szerepelnének a dinók benne.
Viszont én nem elemzem ki a filmeket képkockánként én csak beülök 2 órára egy filmre, hagyom hogy kikapcsoljon és szórakoztasson, így nem vonom el magamtól az élvezetet mint aki kielemzi perce pontosan a filmet.

Amúgy meg lesz*rom ha nem nézed meg, a Te veszteséged ;)
Rel ixo 2015 jún. 15. - 17:14:40
(192/399)
Már ne is haragudj...de ez mindent elárul, ezt írtad: "A végsõ harc epikusabb volt mint a Godzillánál."

Godzilla filmbe mi volt epikus neked? 0 sztori, értelmetlen,röhejes film volt,epikusnak semmiképpen nem nevezhetõ,még akkor se ha neked tetszett!
Ezek után tuti nem nézem meg a Jurassic World-t sem,mert akkor a te írásodból gondolva ez is valami IQ bajnok,mindent gyúrjunk bele CGI giccs parádé kis ovisoknak.
9/10
mro26 2015 jún. 15. - 15:13:13 9/10
(191/399)
Ha ez a film olyan lenne most mint az elsõ rész volt, lassú és összesen 14 perc dinoszaurusz idõvel mindenki még ennél is jobban lehúzná. Vagy ha manapság jönne ki Spilberg Cápa filmje akkor is unalmasnak találnák az emberek. Ugyan ez volt a tavalyi Godzillával (én nagy rajongó vagyok, mégis majdnem kijöttem a moziból).
Ez egy látványos, az elsõ fél óra után végig pörgõs akció film. Más mint az elsõ rész, inkább a másodikhoz hasonlít, a 3. részhez meg szerencsére szinte egyáltalán nem.
Én 4 nap különbséggel néztem kétszer a moziban és másodszorra is izgalmas volt. Tény, hogy voltak benne túlzások és inkább nevetséges/kínos pillanatok. De a legtöbb filmben ezek vannak. Azt én is sajnálom, hogy szinte csak CGI dínók voltak, kicsit zavaró volt, bár másodszori nézésre nem tûnt fel (vagy már megszoktam addigra).

SPOILER

A T-Rex megjelenése nagyon hatásos volt, a harc méginkább. Szerencsére kiküszöbölték a 3. rész T-Rex alázó mivoltát.
A zene a harc alatt is REMEK. Rákerült az edzés alatt hallgatandó zene listára.

SPOILER vége
5/10
offtopic
tombenko 2015 jún. 15. - 12:13:33 5/10
(190/399)
" Manapság látványosabb és pergõsebb minden"
Meg igénytelenebb, ostobább. Lehet, hogy az elsõ résznek nem volt valami hûdebonyolult története, de a második és harmadik rész (különösen a harmadik) még ennek is alá tudott menni. A fiam dinomán, úgyhogy ha lesz jegy, erre is elmegyünk, de az eddigiek alapján nem várok tõle sokat.
9/10
jmisi31 2015 jún. 15. - 11:08:35 9/10
(189/399)
Nem értek itt egyeseket...
Azt mondjátok gyerekeknek való, bugyuta, történet totál ohne a színészi játékot is figyelembe véve.
Akkor vegyük már górcsõ alá... az elsõ résznek sem volt története, csak új volt akkoriban és ezért is lett kultfilm, nem mellesleg az is gyerekeknek készült!!!!!
A második rész nálam a hagyjuk kategória a kissé átdolgozott King Kong adaptációjával...
A harmadik tényleg gyenge lett, de talán lett volna benne potenciál, ha az írók jobban odafigyeltek volna.

Mégis mit vár a nép 2015-ben?! Manapság látványosabb és pergõsebb minden... ez van!
Jó volt ez, ma nézem meg harmadjára... párommal :)
László Habart 2015 jún. 15. - 09:59:41
(188/399)
Tegnap voltam megnézni a moziban 3d ben. 1.ismét rájöttem miért is nem járok moziba(vizezett kólva, 30 perc elõzetes/reklám 12:20ra volt kiírva a kezdés 12:50 kor még az elõzeteseket néztük, a popcorn irtó sós volt, a szék kényelmetlen....)A film,,,, nos többet vártam tõle mint amennyit nyújtott.Volt benne 1-2 jó rész, de sokszor unalmassá vált, nem csak az én számomra hanem a többi nézõ számára is. Spoiler, mikor várod hogy történjen valami, de csak dumálnak , dumálnak nem történik semmi, aztán feltünik a dínó 1 perc és el is tûnt.Hát marhajó, akciódús jelenetek(lennének, ha nem csak 1-1 percig tartanának).Az elõzõ részekben, mintha picit nagyobbnak tünt volta pl a T-rex, is, most meg összement rendesen szegényke, lehet nem kapott elég kaját.Aztán ottvan a rész, mikor kiszabadul az uj génmódosított dinó, hu hát nincsen a kamerán, menjünk be keressük meg hátha ott van.Ja várjál józsi nézzük csak meg a GPS-en hol lehet, jujj vigyázzatok Géza ott van mögöttetek.... Mert elõtte nem lehetett volna megnézni hogy ottvan-e, tiszta vicc az egész, már-már komédiába torkollott az egész.Azán mikor összefog a T-rex a faalt hússal( velociraptor)-al, és összenéznek kacsintanak egymásra, gyere ketten öljük meg, aztán pacsi jók voltunk... Áhh, nagyon nagyot csalódtam az egészben sajnos.....Tudom van akinek nagyon bejött, végig ülte, lekötötte, nekem 1,5 óra után már elegem volt az egészbõl, néztem az órát, na gyorsan nyomjátok le az a dínót aztán legyen már vége....
Kovács kolléga 2015 jún. 14. - 22:02:22
(187/399)
Abszolút korrekt kalandfilm, ami két órán át lekötötte az ember figyelmét. A látvány és az akciók nagyon jók voltak. Némileg rontja az értékét, hogy a drámainak szánt jelenetek gyengére sikeredtek, illetve Vincent Donofrio ripacskodása sem volt az igazi.

9/10

A box office szerint az elsõ hétvége félmilliárd dollár fölötti bevételt hozott, ami hatalmas kasszasikert sejtet. Remélem, hogy az Indominus Rex agyagba döngöli a Bosszúállókat (rossz film volt, megérdemelne egy "vereséget").
9/10
mro26 2015 jún. 14. - 21:35:29 9/10
(186/399)
Másodszor is megnézve! :D A T-Rex megjelenésénél másodszorra is ott volt az az adrenalin löket. A végsõ harc epikusabb volt mint a Godzillánál.

SPOILER

A harcnál már-már olyan érzés volt mintha a raptor és a t.rex tiszta szuperhõsök lettek volna :D kicsit vicces, de ez nem az a film amit olyan komolyan kell venni. Ettõl eltekintve nagyon vagány adrenalinos harc volt. A végén mikor a rex ránéz a raptorra és elsétál nekem az ugrott be, hogy tiszta Martaugh a Halálos Fegyverbõl: ,, Öreg vagyok én már ehhez a sz*rhoz" és inkább elsétált :D
Na meg legalább kiváltották a JP3 T-rex alázását (bár az a rész az egész szériának a megalázása volt).

SPOILER

Szóval 4 nap különbséggel megnézve másodszor is izgalmas volt, kellemes film, jó ötletek voltak benne. Elsõ résznél nem jobb, a másodikkal egyenértékû film számomra.
Charlie Sheen 2015 jún. 14. - 15:57:00
(185/399)
Áh az a baj, hogy itt van ez a Colin Trevorrow ,aki jó nagy sikert ért el a filmfesztiválokon azzal az egy szem filmjével (ami a maga kategóriájában tényleg élvezhetõ) majd kap egy levelet, hogy tárgyalni szeretnénk veled arról, hogy lerendezd nekünk az új Jurassic World-ot. A faszi szerintem az asszonyt és a kávét a kanapémögédobva szaladt át a Universal-hoz egy tollal a kezében, és írta is alá a dolgokat.

Aztán a forgatáson meg mert volna merészkedni, és nem úgy fölvenni akármelyik jelenetet is, ahogy azt a producerek suttogják a fülébe :D
Spielberg csak executive, ami annyi hogy néha odamegy ellenõrizni a forgatást, és a befektetett pénzét azt csá. Trevorrow szépen tette, amit mondtak neki és örül mint majom a farkának, hogy 200 millió dollárt verhet el Hawaii-n.
Ez inkább a stúdió felelõtlensége, hogy nem elég hogy egy mondhatni kezdõre bízták a filmet, de még részben vele is íratták azt, ugyanis a 4 forgatókönyvíró között is szerepel ez a Trevorrow. De hát mit tehetnének ezek a szerencsétlen írók, ott van a stúdió pár fejese egy köteg papírral és marketing stratégiákkal a kezükben, amik azt jegyzik miként készítsük el a filmet úgy, hogy az a fókuszcsoportnak megfelelõ legyen, és most nézd meg: A Jurassic World a valahavolt 3. legnagyobb nyitónappal kezdett bevételileg és kb 200 milliót fog behozni az elsõ hétvégén (Avatar-Avengers szint). Az már más kérdés, hogy ezt a maga a brand adta el, hogy /Jurassic Park/, vagy ennyire szép iparosmunka lett az egész.

http://aeonflux.blog.hu/2015/06/13/jurassic_world_versenyben_a_nyitanyrekordert
5/10
Findzs 2015 jún. 14. - 15:51:27 5/10
(184/399)
gyenge lett, súlytalan és gyerekes
a 4 rész közül a legrosszabb
10/5
sirdltd 2015 jún. 14. - 10:47:46
(183/399)
Azután, hogy megnéztem a filmet,ez csak egy jó iparos film lett, és amiatt,amiért a filmbeli parkot (ironikus módon) is jellemezték...hiányzott a hûha faktor.
Szerintem nem baj,ha az elsõ részhez hasonlítjuk...és a rendezõ és a producerrõl állít ki bizonyítványt, ha még egy 93'-as film ezeréves technológiával is lepipál egy 2015-ös filmet.Én még 10 évesen moziban néztem meg,úgy,hogy édesanyám azt hitte valamilyen dinós rajzfilm lesz...nem az lett.
A jelenetek (összesen 2-tõl eltekintve)csupán leforgatott jelenetsorok voltak,pedig a Jurassic Park lényege,stílusa az,hogy egy kicsit frászt hozza az emberre.
Ahogy a konyhás jelenetben a raptor rájön,hogyan kell használni a kilincset és elkezdi az emberben felépíteni a félelmet,hogy nemsokára valami jön, a tragikomédia,hogy a raptor a konyhában nem érzi otthon magát, vagy amikor jön a T-REX és a pohár víz elkezd remegni...ezek a felvezetések hiányoztak, a felcsigázás lélektana.Így, ezek nélkül csak egy akciófilm pár õshüllõvel kiegészítve.Az operatõr is hihetetlenül sematikusan,unalmasan dolgozott.
Ikonikus jelenetek,ikonikus jellemek..ezek hiányoznak és ezek miatt már felejtõs is lett.
Az az igazán dühítõ, hogy alapvetõen a "mégis megnyitott a park story"-bõl igazán ütõset is lehetett volna csinálni.
Még valami nagyon feltûnt..a vér hiánya,mindig akkor kapták el a kamerát amikor ráharaptak volna... korhatár besorolás...
Vagy ha rá is haraptak nem volt vér,senki ne akarja nekem bemesélni,hogy egy kettéharapott emberbõl nem jön vér....
Olyan apró dolgokkal nem is foglalkozok,hogy 10 centis tûsarokkal hogyan lehet sárban,dzsungelben sprintelni(ekkor boka alatt nem is mutatják)..vagy lehagyni egy T-rexet betonon, de viszont nagyon szépen kiemelte a vádliját, na arra a kamera tudott fókuszálni.
A végén a nõi fõhõsnek volt egy jó drámai pillanata, amikor majdnem feláldozza magát és az arcán látunk valami többet, de ennyi.
Most megyek berakom az elsõ részt és még jobban felértékelõdik bennem.
Félreértés ne essék, nem ekézem,csak mennyivel több lehetett volna ennyi pénzbõl.
Shaba 2015 jún. 14. - 10:41:49
(182/399)
"Negatívum: Igazán feliratozhatták volna, hogy mirõl dumálnak a gyíkok!" – EZ klassz meglátás, jó felvetés, filmtechnikailag merész húzás lett volna és haláli jó poén is egyben, a nézõk jó része kapásból leesett volna a székrõl. Jár a tíz pont azért, hogy benned ez felmerült.
9/10
zsotya010 2015 jún. 14. - 09:06:08 9/10
(181/399)
***spoiler***
Jah, meg ugyanezt eljátszották a Spinosaurussal is, kinn a prérin, ahol még egy fa se volt, de az állat hozzájuk se szagolt, itt legalább a Hibrid majdnem bekajálta a gyerekeket, ha nem ugrottak volna. De ilyen futós jelenetek az Elveszett világban is voltak, 100-an a T-Rex elõtt és a java megúszta, mert a raptorok zabálták le õket.
9/10
zsotya010 2015 jún. 14. - 09:00:50 9/10
(180/399)
Vagy írok jobbat a Jurassic Park 3-ban, mikor feltûnik a T-Rex és mindenki elkezd elõle futni, mikor Grant megmondta, hogy senki ne mozduljon, nah ott láthattuk, hogy iramba is jött a Rex, voltak ott 5-en 6-an, nah akkor egy futó Rexet hogy sikerült lefutni nekik? Mindenkinek, na jó Grant elesett és meg meg is taposták enyhén, de ha nem esik el, akkor 60 évesen is lefutotta volna a futó Rexet.
Ennek ellenére sose gondolkodtam, ilyen h*lyeségeken, mikor az a jelenet jó volt a filmben.