10/10
grosz_i 2020 febr. 20. - 18:13:19 10/10 Előzmény ildimix
(11/11)
Katie Fforde (*London Nagy-Britannia 1952. szept. 27. - leánykori neve: Catherine Rose Gordon-Cumming) brit írónő - férje 1972-től Desmond Fforde

Három gyermeke van: Guy, Francis és Briony, és csak a legkisebb gyermeke megszületése után kezdte meg az írói karrierjét. A műveit a férjezett nevével jelenteti meg. Unokatestvére, a szintén író, Jasper Fforde.

1952-ben született London Wimbledon városrészében, ahol a gyermekkorát is töltötte. 1972 óta házas, a férje Desmond Fforde, az egyik unokatestvére szintén ismert író: Jasper Fforde.

A házasságukból 2 fiú és egy lány született. Csupán a legkisebb gyermeke megszületése után kezdett írni, első műve az 1995-ben megjelent regénye: Living Dangerously (Veszélyesen élni). Műveiben számos önéletrajzi vonatkozású történetet is feldolgoz, amit romantikus környezetbe ágyaz. A „Going Dutch” regénye 2007 júniusában felkerült a Sunday Times top 10 bestseller listájára.

Alapítója a Katie Fforde Bursary - ösztöndíjnak, mellyel fiatal tehetségeket támogat az első könyvkiadás-szerződés eléréséig. Hosszú éveken keresztül tagja volt a Brit Romantikus Regényírók Szövetségének, 2009 - 2011-ig annak 25. elnöke. Majd az első Nemzeti Novellák Hete (National Short Story Week) védnökének nevezték ki.

2009-től a német filmgyártó Network Movie a ZDF megbízásából a regényeit megfilmesíti, és a szombat esti főműsor időben sugározza. A filmek forgatási helyszíne: New England, USA.

Katie Fforde a családjával Stroudban, Gloucestershire-i grófság dél-nyugati részében él.
10/10
grosz_i 2020 febr. 20. - 11:46:52 10/10
(10/11)
Katie Fforde - Egy rész belőled
német romantikus film, 89 perc, 2012.

Vivien Barner, könyvesbolti eladó már közvetlen célja elérése előtt áll: egy névtelen szervdonor felajánlotta, hogy hajlandó az életmentő egyik veséjét a klinikának adományozni.

Viszont közvetlen a beavatkozás megkezdése előtt Vivien megtudja, hogy az adományozó férfi visszavonta a felajánlását. A nő teljesen összetört, a padlón érzi magát. Viszont a küzdelem feladása nem opció számára. Bátorítja ebben a dialízis során szerzett atyai jó barátja, Walter is. Vagyis Vivien úgy dönt, kideríti, ki is lett volna a névtelen donor és vajon miért vonta vissza a szándékát.

Hamarosan a sikeres szerző, Thomas Shield nyomára bukkan, és egy félreértés során az író közelébe kerülve, jól álcázva Thomas magatartását közvetlen közelről, nagyító alá véve tanulmányozhatja.

Amikor pedig az ifjú kertészt, Carlt egészen elbűvöli Vivien egyénisége, akkor úgy tűnik az ifjú kertész többet is szeretne adni Viviennek, mint csupán segítségét, amit a nő kedvesnek és hízelgőnek tart, de a férfi érzelmeit nem tudja viszonozni.

Ugyanis a legjobb úton halad, hogy szerelmes legyen abba az egyetlen férfiba, Thomas Shieldbe, akihez nem szeretné az életét kötni. Mégis mindkét személy egyre közelebb kerül egymáshoz, már-már úgy tűnik, szerelmük is esélyt kap, amikor Thomas megtudja az igazi okot, miért is bukkant fel nála Vivien oly hirtelen, mint kertész…
7/10
sadrok 2019 nov. 19. - 18:38:24 7/10
(9/11)
Egy -két "hibától" furcsaságtól eltekintve, egy... kedves kis film. Az alakítások is jók voltak.
offtopic
napraforgó 2017 ápr. 22. - 12:40:52
(8/11)
Már látom, neked valóban a szex hiányzik. Pasizz be és hagyjál minket békén. Remélhetõleg az majd lenyugtat.
offtopic
napraforgó 2017 ápr. 22. - 08:18:02
(7/11)
Én soha nem szexeltem elsõ randin, nem az én stílusom, akárhány éves is voltam, vagy vagyok. Amúgy te sem vagy fiatalka már, pont most vagy a változó korban, lehet attól vagy ilyen kiállhatatlan, kibirhatatlan. Én valóban átestem már rajta, meghülyülés nélkül, de érted komolyan aggódom. Orvoshoz kéne fordulnod.
napraforgó 2017 ápr. 21. - 18:21:17
(6/11)
Te meg elsõ randin rögtön lefekszel egy idegennel? Milyen szemérmes vagy, nem kérdezel rá, hogy milyen csõ áll ki belõle?
napraforgó 2017 ápr. 21. - 10:14:15
(5/11)
Nem sebhelyrõl van szó, hanem egy kiépített kanülrõl! Az egy tû a vénába szúrva, egy mûanyag csõben folytatódik és használaton kívül egy dugóval van lezárva. Ha már nincs jó véna, centrálisat szúrnak a mellkason, a nyakhoz közel. És tuti egyikkel sem lehet ficánkolni, mondjuk szeretkezni, mert akkor kimozdul a tû a helyérõl.
Én egyébként már akkkor is szóvátenném a dolgot, ha nem lenne kanül, csak sok-sok tûszúrásnyom. Tuti megkérdezném mitõl van... a sok véraláfutással együtt.... De itt a csaj szinte más végstádiumban volt, sok havi kezelés után, tehát tuti volt kiépített kanül a karjában, vagy a mellkasán....
Ha ezt egy pasi nem veszi észtre szeretkezés során, akkor vagy vak, vagy hülye. Bár egy vak azért tapogat...
napraforgó 2017 jan. 23. - 08:35:55
(4/11)
Én, mint nõ, úgy vagyok vele, ha egy pasin szeretkezés közben - elõtt, után, közben észreveszek egy sebhelyet, kicsit, vagy nagyot, azért csak megkérdezném, mitõl van. Ha egy pasi ilyen jeleket vesz észre egy nõn - most az legyen egy mûtét helye, vagy egy ilyen kiépített kanül - nem kérdez rá? Hogy ennyire diszkrét lenne és nem is érdekelné... ezt én valahogy nem tudom elhinni...
Vikibabba 2017 jan. 22. - 21:03:06 Előzmény napraforgó
(3/11)
Ahogy apámmal (repülõgép mûszerész) nem lehet repülõgép katasztrófás filmet nézni, mert mindig lelövi, hogy ilyen szerviz nyílás nincs is azon a típuson, amit éppen eltérítetek stb., úgy ezt a filmet is úgy lehet élvezni, hogy nem tudjuk, valójában mivel is jár a betegség, ez nem Dr. House epizód, hogy a vesebetegségrõl kapjunk képet, hanem egy szép romantikus film. Tényszerûen nem kell sokat várni tõle, viszont délutáni kikapcsolódásnak tökéletes :)
napraforgó 2016 jún. 03. - 08:09:33
(2/11)
Én nem olvastam a könyvet, csak ezt a filmet láttam, de valahogy azt gondolom, hogy a film csak kivonatosan tartalmazta a sztorit. Nálam eléggé közepes a film megítélése. Hogyan is derítette ki a nõ, ki lett volna a donor? Hogyan is szerencsétlenkedett a kertjében? Hogyan is nem vették észre, hogy nem is ért hozzá?
Valahogy nehezen hiszem, hogy egy dialízisre szoruló vesebeteg olyan nagyon ásogathatott, meg ültetgethetett egy kertben. Ilyen végsõ stádiumban, mint amilyenben ez a nõ volt, semmiképp. A keresztapám az élete utolsó évében hasonlóan vesebeteg volt. Kiépítettek neki egy állandó kanült a vesedialízishez,azzal néhány hónapig még életben tartották. De nem ásogatott, ültetgetett ebben az idõben.
Ilyen kanülje a fõszereplõ Viviennek is kellett volna lennei, hiszen 2 naponta kellett járnia dialízisre! Egyszerûen ennyiszer nem lehet új vénákat szúrni, rögtön kiépítenek egyállandó kanült, amit lezárnak, ha nem használják. Hogy nem vette ezt észre az író, amikor lefeküdtek egymással???? Na nem, hogy sötét volt, meg nem simogatta a nõt végig., amikor lefeküdtek, szóval a keze nem akadt bele a kanülbe... Szóval ez így nem is hihetõ!
offtopic
ildimix 2016 jún. 03. - 07:39:20
(1/11)
Ez a film nagyon szép mindenkinek csak ajánlani tudom. Én a végét meg is könnyeztem.