9/10
grosz_i 2021 jan. 21. - 11:58:13 9/10
(2/2)

Fforde - Szívügyek (2017) - 30. epizód

Audrey taxisofőr Bostonban. Ügyfelei szeretik és tisztelik mind a határozottságáért, mind a segítőkészségéért. Még csak nem is sejti senki sem, hogy a nő egy évvel ezelőtt veszítette el a tizenhét éves fiát, Nicholast egy balesetben.

Nicholas szíve, most egy másik ember mellkasában él tovább, ott dobog, ugyanis Audrey hozzájárulását adta a szerv transzplantációhoz. A történés óta képtelen arra, hogy belülről is lásson egy klinikát, még az ápolónői foglalkozását is feladta. Barátja, Chad szeretne Audrey-n segíteni. A szimpatikus orvos, Chad tudja, hogy Audrey egyelőre még képtelen arra, hogy a gyászát feldolgozza, és így nem is tud a férfival egy közös jövőt elképzelni.

Az orvos mindenképp szeretné Audreyt meggyőzni, hogy a fia halála teljes mértékben azért mégsem volt értelmetlen, hiábavaló. Megmutatja Ray (19) betegkartonját, aki donorszív nélkül ma már nem lenne életben. Audrey elindul Rockportba, hogy ott megismerkedhessen személyesen Rayvel. Ahogy megérkezi a Gaynor családhoz, Audrey tehetetlenül állapítja meg, hogy Ray jelét sem adja annak, hogy hálás lenne a visszanyert életének, hanem egyfolytában csak kockára teszi az az élete folytatásához kapott új esélyét.

Ray teljesen véletlenül úgy gondolja, Audrey a hozzá kiérkező pszichoterapeuta, és mielőtt Audrey magyarázkodni kezdene, a fiú szülei, Alex és Ivy már fel is fogadták erre a munkára, anélkül, hogy a félreértést tisztázták volna. Audrey minél jobban próbál hatni Ray magatartására, annál provokatívabban lép fel Ray a nővel szemben. Lassan azonban sikerül Audreynek felfedeznie, hogy mi is rejlik Rayben a látszat mögött, ugyanis a fiú nem tud megbirkózni azzal a ténnyel, hogy nem képes arra a teljesítményre, mint más normális fiatal.

Ray imponálni akar egy fiatal nőnek, és bátorságát bebizonyítva ő is beleugrik a hideg tengervízbe. Audreynak is csupán az utolsó percekben sikerül a fiút megmentenie. Eközben Audrey egyre jobban belebonyolódik egy szövevényes hazugsághálóba, és a magánélete is ezáltal egyre inkább kátyúba keveredik.

Legszívesebben véget vetne a bújócskának, de éppen most sikerül neki egészen rendkívüli módon a Gaynorékon segíteni. Amikor pedig kiderül ki is valójában Audrey, akkor rá kell döbbennie az önámítására, ugyanis nem Ray volt a transzplantált személy, de ekkor meg Ray segít Audreyn leküzdenie a csalódását.

temi3 2018 dec. 11. - 16:22:04
(1/2)
Audrey egy éve vesztette el fiát, amit azóta sem tudott feldolgozni. Azóta taxisofőrként dolgozik és nagyon szeretik őt az emberek. Egy véletlen folytán Rockfordba kerül, ahol egy szívműtéten átesett fiúnak próbál meg segíteni...