Kuttyánszki 2021 aug. 07. - 19:14:40 Előzmény grosz_i
(8/8)
Egy ismertetőben nem kell (nem szabad) az egész tartalmat leírni, ez a probléma, nem feltétlenül az, hogy hányszor van fent...
Ha véletlenül (pl. vacakol az internet ,előfördulhat) -többször felkerül, úgy záros ideig lehet törölni. Néhány percig, utána már nem. Legalábbis én nem látok rá opciót sehol.

Megjelenés után a bejegyzés alatt PIROSSAL ki van írva : törlés

A kommentemben egyébként semmi ordenáré nincs, de mindegy.
6/10
grosz_i 2021 aug. 07. - 17:37:03 6/10 Előzmény Kuttyánszki
(7/8)
Üdvözlöm, Tisztelt Uram! Szívesen venném, ha nem csupán ordenáré kritikára futná a bírálatánál, hanem ellátna tanáccsal is, hogyan is kell egy beírt szöveget módosítani, illetve törölni.
Egyébként egy romantikus szerelmi történetnél, vagy akár színdarabnál, amit kulturált körökben esetenként több alkalommal is megnézhet valaki -, aligha fordulhat elő, hogy valakit is rettegésben, izgalomban tartana a végkifejlet. Tehát csupán azért írom le az ismertetőt, hogy aki igényli, eldönthesse a film megnézése előtt vajon megfelelő módon tölti-e el a szabadidejét, ha történetesen ezt a filmet választja kikapcsolódásra, a színészi, rendezői, vágói munkák megítéléséhez, uram bocsá’ a film élvezéséhez.
Kérem, tájékoztasson, hogyan töröljem a többször újraírt (javított) ismertetőim, és úgy talán sikerül megfelelnem az Ön ultraedukált igényinek is.
Üdvözlettel, G. I.
Kuttyánszki 2021 aug. 07. - 13:11:26 Előzmény grosz_i
(6/8)
Mi a búbánatos ****#&&@@##nak kell háromszor is tartalmat előre leírni, spoilerezni ?!!!!!!!!!!! Ez valami kóros , beteges kényszer, hogy valahol fontosnak képzelhesse magát?!
6/10
grosz_i 2021 jan. 16. - 10:33:38 6/10
(5/8)

Katie Fforde - Für immer Mama - Anya csak egy van (2020)

Helen Carter végre szeretné élete nagy álmát megvalósítani. A fia viszont alaposan keresztbe tesz neki. Mégis a kozmetikumárus, Helen tudni szeretné, vajon képes lesz-e még rá. A barátnője, Mildred üzletében folytatott drogériakereskedői munkáját szegre akasztja, hogy befejezhesse a Bostonban megkezdett orvosi tanulmányait, amit anno hirtelen abba kellett hagynia, mert fiatalon terhes lett, ott állt egyedül, és nem volt más lehetősége.

Helen felmondása bizony vesztesség a főnöke, Mildred számára, de legfőképp a drogéria kuncsaftjait érinti a döntése érzékenyen, ők azok, akik nem engedhetik meg maguknak a betegbiztosítás „luxusát” - ugyanis Helen ellátja őket kvázi orvosi tanáccsal és gyógyszernek minősülő segítséggel is, még úgy is, hogy ezt nem tehetné meg.

Nagy lendülettel vág bele újból az egyetemi életbe, de rá kell jönnie ez koránt sem olyan egyszerű felnőttként. Helen egyik professzora, Benjamin Letztler ugyanis nem sokra tartja a kései tanulni vágyókat, és árgus szemekkel lesi a nő minden ténykedését.

Azonkívül pedig a fia, aki elméletileg ott áll röviddel a tanulmányai befejezése előtt, és végre saját lábára állhatna - megjelenik az ajtaja előtt, törött lábbal, mankóval és a nagy világfájdalomával, majd pedig egyértelműen közli vele visszaköltözik hozzá, a mamahotelbe.

Az egykori gyerekszobából kitessékeli Helen udvarlóját, a taxisofőrt, kirámolja a gyerekholmikat, a színész- és egyéb sztárfotókat, de ez még nem minden…

Helen rájön, hogy Louis már hónapok óta nem jár be az egyetemre, ezenkívül pedig teherbe ejtette a barátnőjét, Sarah Ferrantét, és habozik vállalni a tette következményét. Az új fészeklakó egyre több idejét veszi igénybe, következésképp Helen egyre inkább nyomás alá kerül. Vajon Louis tényleg jogosan formál igényt az anyja figyelmességére, vagy csupán Helen kételkedik a döntése helyességében, hogy ennyire megkésve vág bele egy egészen új életbe? Amikor pedig már összeszedte a bátorságát és kellő kurázsival hozzákezdene álmai megvalósításához, újabb akadályok gördülnek az útjába: ugyanis valaki feljelentette, hogy a drogériában illegális orvosi tevékenységet, azaz kuruzslást folytatott….
Túl sok dolog forog az életében egyszerre kockán…
10/10
surildi 2020 dec. 31. - 19:33:56 10/10
(4/8)
Nagyon is jó film volt! Sok csillag! ☆☆☆☆☆
2/10
Katalin93 2020 okt. 16. - 17:16:20 2/10
(3/8)
Retard minden lében kanál, egyedülálló anya nyüglődése a félrenevelt kölykével. Nem tudom ki adott rá ennyi pontot (IMDB-n sem).
6/10
grosz_i 2020 aug. 01. - 19:13:56 6/10
(2/8)
Katie Fforde - Anya csak egy van - Für immer Mama (2020)

Helen Carter mégis csak folytatni akarja az egyetemet. A régi munkáját szegre akasztja, hogy végre befejezhesse az orvosi tanulmányait. A diákéletbe való visszailleszkedése ugyanakkor egyáltalán nem bizonyul zökkenőmentesnek.

Helent ténykedését az egyik professzora árgus szemekkel lesi, ugyanis nem sokra tartja az érettebb korban tanulni vágyókat. Ráadásul aztán egyszerre csak ott áll a fia, Louis begipszelt lábbal az ajtaja előtt….
Helen rögtön úgy dönt, visszaköltözik az anyjához, a családi fészekbe. A régi gyerekszobájából egy heves flörtbe kezd a szimpatikus Marc Bloom-mal. Mindennek a tetejébe még a fia is gondoskodik további meglepetésről: Louis barátnője, Sarah Ferrante teherbe esik, és a fiú nemigen akarja vállalni a felelősségét. A „fészeklakók” egyre nagyobb terhet jelentenek, egyre több időt rabolnak el és ezt belátja Helen is, így egyre nagyobb nyomás alá kerül, hogy változtasson az életén…
6/10
grosz_i 2020 júl. 28. - 05:47:46 6/10
(1/8)
Katie Fforde - Anya csak egy van - Für immer Mama (2020)

Helen Carter mégis csak folytatni akarja az egyetemet. A régi munkáját szegre akasztja, hogy végre befejezhesse az orvosi tanulmányait. A diákéletbe való visszailleszkedése ugyanakkor egyáltalán nem bizonyul egyszerűnek.

Helent az egyik professzora árgus szemekkel lese a nő ténykedését, ugyanis nem sokra tartja a kései tanulni vágyókat. Azonkívül pedig egyszerre csak ott áll a fia, Louis begipszelt lábbal az ajtaja előtt.
Helen rögtön úgy dönt, visszaköltözik az anyjához, a családi fészekbe. A régi gyerekszobájából egy heves flörtbe a szimpatikus Marc Bloom-mal. Ráadásul még a fia, Louis barátnője, Sarah Ferrante is teherbe esik, és a fiú nemigen akarja vállalni a felelősségét. A „fészeklakók” egyre nagyobb terhet jelentenek, egyre több időt rabolnak el és ezt belátja Helen is, így egyre nagyobb nyomás alá kerül, hogy változtasson az életén…