10/10
grosz_i 2021 jan. 17. - 18:18:47 10/10
(3/3)

Fforde - Szerelem a borvidéken (2014) - 15. epizód

Nel Innes miután szerencsésen leküzdötte a rákbetegségét, örül, hogy végre újra munkába állhat a férjével, Marc-kal a közösen vezetett new-yorki vendéglőjükben.

A visszatérés öröme azonban nem bizonyul tartósnak. A férfi, akihez közel 20 évvel ezelőtt feleségül ment, akivel kiépítette a jól működő vendéglőt és felnevelte az érettségi előtt álló lányukat, Fleurt -, nos a férje megcsalta a patissière-rel, Melissával. Minden arra utal, hogy csupán a felesége, Nel betegsége miatt maradtak csak együtt.

A nő fejveszetten összepakol és az apjához, Geraldhoz a családi szőlőbirtokukon lévő otthonukba menekül. Ott viszont újabb meglepetés várja: Gerald a generációk óta családi tulajdonban lévő birtokot el akarja adni és az élete hátralévő éveit a kései szerelmével, Margrettel együtt szeretné valahol leélni és élvezni.

Már vevőt is sikerült találnia: Jake Carlyle, a nagy bortermelő konszern, Brandovino tulajdonosának személyében. A cég a keleti tengerpartok szupermarketjei polcait tölti fel olcsó tömegborokkal. Nel úgy dönt, hogy ő lesz mégis, aki az apjától megvásárolja a szőlőbirtokot. Ugyanakkor be kell látnia, hogy fizikailag még messze nincs a régi formájában, sőt attól is tart, hogy a rákbetegsége újra kiújulhat.

Éppen a konkurens vevő, Jake gondoskodik arról, hogy Nel olyan hosszú idő után újra gondtalannak és vonzónak érezhesse magát. Viszont Marc nem szeretné az eddigi közös életüket csak úgy elvetni magától. Felajánlja Nelnek, hogy eladják a vendéglőt, és ketten új életet kezdenek a szőlőbirtokon. Majd mindnyájuk meglepetésére Nel eláll a szőlőbirtok megvásárlásától és visszatér Marc-hoz New Yorkba. Vajon sikerül-e a házasság megmentése? Vagy Nel egyszerűen visszaadja Marc szabadságát, azért, hogy ő is szabad lehessen egy új kezdetre a hátralévő ajándék éveihez?

napraforgó 2019 szept. 14. - 06:29:42 Előzmény napsütötte
(2/3)
Picit bővebben az angol ismertetőből:
A rákból felgyógyult Nel Innes boldogan tér vissza a férjéhez, Marchez, aki New Yorkban egy éttermet üzemeltet. Nel felfedezi, hogy a 20 éves házasságuk darabokban, a férje csak a betegsége miatt titkolta viszonyát Melissával, a konyhafőnökkel.
Nell az apja, az özvegy Gerald birtokára menekül, ahol újabb rossz hir fogadja, apja úgy döntött, hogy eladja birtokát Jake Carlyle Brandovino bormágnásnak, hogy élete őszét második szerelemével, Margrettel tölthesse.
Nel határozottan ellenzi apja eladási tervét és meg akarja akadályozni azt. Marc felajánlja az étterem eladását, amit tizenéves lányuk kedvéért tenne, de a terv nem a várakozásnak megfelelően sikerül.
napsütötte 2018 szept. 08. - 14:52:33
(1/3)
Miután legyőzte a rákot Nel Innes élete visszatért a régi kerékvágásba. Újra a családi étteremben dolgozik, amit férjével együtt vezet. Nel egy véletlen folytán megtudja, hogy a férfi megcsalta őt, emiatt teljesen összeomlik és összepakolva minden holmiját édesapjához megy, aki egy rossz hírrel fogadja lányát.