8/10
grosz_i 2021 jan. 18. - 19:09:38 8/10
(3/3)

Fforde - Martha táncol (2014) - 17. epizód

Martha Nichols doktornőt egy különös esethez riasztják. Egy fiatal lány ott áll New-Englandben egy hatalmas híd korlátján és azzal fenyegetőzik, hogy a folyóba veti magát.

Általános körülmények között Martha ebben a szituációban is higgadt fejjel reagálna -, de nem ebben az esetben. Ugyanis pár perccel ezelőtt kapott egy telefonhívást a lánya iskolájából, hogy a lánya, Paula (15) megint nem jelent meg az iskolában, az oktatáson. Martha ugyan nem pánikol be, de aggódni kezd. Esetleg nem az ő lánya áll-e ott, a híd korlátján?

Aggodalma a helyszínen sajnos beigazolódik. Nehéz párbeszéd után sikerül a lányát meggyőznie és lehívni a híd korlátjáról, majd végre a karjaiba ölelni. Ezzel viszont még messze nem ért Martha rémálma véget. Otthon újra és újra felteszi magának a kérdést, vajon mi késztette a lányát, Paulát erre a kétségbeesett cselekedetre, és vajon önmagának milyen személyesen felelőssége lehet a történtekben.

A két évvel ezelőtti New Yorkból történő elmenekülésük óta vajon eleget törődött-e Paulával? A kórházi munkája mellett szakított-e elegendő időt a lányára? Az iskolai pszichológia segédtanárral, Ted Sutter segítségével végül aztán rájönnek, hogy a lányuk az iskolai zaklatás áldozata lett, amiről otthon nem is beszélt.

Igen, minden emellett szól. Mégis Marthának rá kell jönnie, a lánya problémái az ő életével, életvitelével sokkal jobban összefügg, mint ahogy azt sejthette volna. Ugyanis Emma (16), a kolléganője, ill. a jelenlegi élettársa, Frank gyereke véleménye szerint a családtervezésükről szándékosan beszélhetett erről a lányával.

Ugyanis Emma, hogy ne kelljen senkivel sem osztozkodnia az apján, unfair dolgokkal manipulálja Paulát - nem is sejtve, hogy a tetteinek szinte azonnal milyen súlyos következményei lehetnek. Nos, Martha kénytelen lesz közbeavatkozni. Sajnos így a szálak megint csak Frankhoz vezetnek, akivel a közös jövőbeli családi életét elképzelte -, de a férfinál a problémájának felvetése teljesen süket fülekre talál. Frank vakon védi a lányát, még a tényekkel sem törődve és Marthát és Paulát teljesen magukra hagyja.

Búcsút kell-e Marthának mondania az újabb családalapítási elképzelésének és a további életét is továbbra is csak a lányával folytathatja?
Kuttyánszki 2020 aug. 05. - 21:42:36 Előzmény pokaocsi
(2/3)
Több, mint egy éve nem javították,..Röhej.
pokaocsi 2019 máj. 01. - 17:46:35
(1/3)
Marha orvos... ki kellene javítani, az értelmes hibák a legszörnyűbbek. Ja, és van egy közelmúltben is – arrafelé nincsen helyesírás ellenőrző?