10/10
grosz_i 2021 jan. 17. - 10:27:21 10/10
(1/1)

Fforde - Tengermély szerelem (2014) - 13. epizód

Marie Franklin törölte az emlékezetéből valamennyi múltra emlékeztető képet, eseményt. Senki és semmi se emlékeztetesse őt arra a nagy, néhány évvel ezelőtt bekövetkezett vesztességre, amit ő akkor kénytelen volt átélni, elszenvedni.

Egyszerűen még azt sem hajlandó tudomásul venni, hogy ezzel nem csupán önmagának, hanem a fiának, Thomasnak is árt. Marie öntörvényű szomszédjának, Wilbert Scony bírónak ez a magatartás egyáltalán nem elfogadható és nem is tűri.

Az együttérzésnek is megvannak a maga határai, és a gyásznak pedig egyszer véget kell érnie. Ezzel a vélekedéssel úgy tűnik, hogy Wilbert egészen egyedül marad. Csupán amikor Thomas az első igazán komoly helyzetbe sodródik, és úgy tűnik, nem csak az ösztöndíját, hanem a szabadságát is elveszítheti, akkor ébred fel Marie, és ráeszmél a valós életre.

Igazi oroszlány anyaként küzd azért, hogy jóvátehesse a fia hibáját, és a súlyosabb következményeket kivédhesse. Daniel Swintonnal azonban semmiképp nem jut dűlőre, a férfi helyi rosszhírű, kemény üzletember, halászvállalkozó, és éppen az ő halászhajóját rongálta meg Thomas alkoholos állapotában, no és persze Marie-nak kell gondoskodnia a hajó megjavításáról.

Egyedüli megoldás az lehetne, ha Daniel önként visszavonná a bíróságon Thomas elleni feljelentését, ez lenne az egyetlen esélye Marie fiának, hogy gyorsan kiszabadulhasson a fiatalkorúakra ilyenkor kiszabott fogságból. Viszont semmi sem történik úgy, ahogy a nő eltervezte.

A férfi állandó provokációja ellenére, vagy talán éppen azért - Daniel olyan közel kerül Marie-hoz, ahogy az évek óta előtte senkinek sem sikerült. Marie érzi, hogy a maga köré gondosan felépített védekezés fala összeomlás előtt áll. Bízni kezd Danielben, közben nem is sejti, hogy a férfi keze egészen más módon mégiscsak benne van a dologban…