10/10
grosz_i 2022 febr. 10. - 09:06:48 10/10
(14/14)
Katie Fforde - Festtagsstimmung (2010) című filmet "Ház kilátással" vetítik, viszont azaz eredeti ZDF-es (állami televízió által készített, a Herzkino sorozatban az eredeti cím valóban Ünnepi hangulat). Soszor szószerint megegyezik a magyar filmcím, ha eltér, akkor ugye 3 lehetőség van: vagy jobb, vagy megegyezik, vagy rosszabb fordítás a magyar. Egyébként az olasz adókon hasonlóan újraálmodott címmel adják a filmet, ami (egyéni meggyőződésem) találóbb, ötletesebb, jobban a filmre illő.
10/10
grosz_i 2021 jan. 11. - 17:36:05 10/10
(13/14)

Katie Fforde - Festtagsstimmung (2010) - Ünnepi hangulat - 2. epizód

Grace Ravenglass a New York metropolisz közelségében, a festői szépségű Hudsun-völgyben fekvő Luckenham-ház tulajdonosa. Házassága a férjével, Edwarddal romok, és éppen végig kell szenvednie ahogy a volt férj kiköltözik a házból az ifjú szeretőjéhez, amikor Ellie Summers-szel találkozik.

Az ifjú művésznő jobb módú polgárok festménymegbízásaiból tartja fenn magát. A szolgálatát természetesen felajánlja Grace-nek is. Nagyon is különbözik a két nő egymástól, mégis azonnal szimpatikusnak tartják egymást. Grace nagyon is bele tudja magát élni Ellie helyzetébe, akit a barátja, ahogy megtudja, hogy a barátnője terhes, nyomban el is hagyta. Felajánlja Ellie-nek lakjon, legalább átmenetileg Luckenhamben. A házban együttlakók száma azonnal tovább gyarapszik Grace volt férje gyerekével - azaz az egykori mostohalányával -, a 17 éves, Demivel, aki az apja, Edward és annak új felesége társaságát annyira nem tudta elviselni, hogy egyszerűen Grace-hez és annak kissé hóbortos barátnőjéhez menekül.

Gondok sokasága zúdul rájuk: nem csak a tini Demi fárasztó szeszélyeit kell elviselniük, Ellie is mélyen csalódott lesz, amikor mint képrestaurátor a remélt munkamegbízást mégsem kapja meg, és Grace is szembesül a nővére, Allegra követelőzésével. Allegrának azonnal szüksége lenne a vállalkozásában egy nagyobb pénzösszegre, és Grace-t arra akarja akár kényszerrel is rávenni, adják el végre a közösen örökölt szülői házat, amiből őt kifizethetné.
Grace viszont továbbra is a gyerekkora helyszínén, a Luckenham-házban akar maradni és ott felépíteni a saját, pénzügyileg független, önálló életét. Ekkor viszont hirtelen hatalmas vihar tör ki. Egy villám belecsap a ház mellett álló fába, és az rádől a birtokon lévő ház tetőszerkezetére, ami a ház renoválásának közben rejtélyes módon kiderült -, meglepően jelentős összegét, még tovább növeli.

Közben persze örvendetes villámszerű csapás is éri Grace-t. Semmiképp sem megy ki a fejéből a gyakorlatias, két lábon a földön járó Flynn emléke, akivel a borkóstoló bemutatón ismerkedett meg. És Ellie a munkakeresése során újra találkozik a restaurátor Randolph Frazierrel, aki egyfolytában csak bosszantja, végül persze mégiscsak ez a férfi hozza meg számára a remélt boldogságot, amire annyira vágyott…

10/10
offtopic
grosz_i 2020 szept. 03. - 16:13:36 10/10
(12/14)
Hogy másnak milyen filmek, vagy filmsorozatok tetszenek - legyen valaki bármennyire is edukált, vagy ultraedukált -, meg kell hagyni azt a lehetőséget, hogy maga döntse el, mi az, amire időt szán és megnézi. De coloribus et de gustibus non est disputandum (https://de.wikipedia.org/wiki/De_gustibus_non_est_disputandum)…

Marienhof: német szappanopera / romantikus
1992-2011
Évadok száma: 12
Epizódok száma: 4053

Sturm der Liebe (A szerelem vihara) német tévésorozat / romanti-kus
2005- 2020. március leállt a forgatás a Covid-19 miatt
Évadok száma: 16
Epizódok száma 3.400 felett

Időközben a sorozatot világszerte 20 tévéadó vásárolta meg. Vala-mennyi rész közvetítési jogát megvette: STV (Szlovákia) és továb-badta Észtország, Lettország, Litvánia részére is. Olaszországban a sorozatot a Rete 4 adja olasz szinkronnal Tempesta d’amore címmel. A bolgár adó, Nova TV 2009 július végétől Wetrowete na Ljubowta címmel (A szerelem szele). Belgiumban a Vitaya adja A szerelem vihar címmel németül, flamand feliratozással. A TV Puls lengyel adó a Szerelem vihara sorozatot Burza uczuć címen adja. A kanadai sugárzás is befolyásolta a forgatási helyszíneket, háttereket, hasonlóképpen mint az olasz adássorozat. Franciaországban 2013 tavaszán kezdték meg a sugározását 1392 résszel, HD minőségben a France Télévisions által készült szinkronnal. Az izlandi RUV adó 2012-ben kapcsolódott be a negyedik évadtól a főszereplőpáros Emma és Felix szereplőkkel. A feliratozás a kezdeti adásoktól az ARD részére az ORF készíti. Egy brit véleménykutató intézet, a Digital TV Research felmérése alapján a gyártó bevétele 2012-ben elérte a 93,2 millió US-dollárt, csupán az európai piacon, így a Szerelem vihara bekerült a nem az Amerikai Egyesült Államokban készült top 10-be.
filoszemitabéluska 2020 szept. 01. - 23:31:06 Előzmény grosz_i
(11/14)
Akárhány díja van, szerintem akkor is csak Courths Mahler kései utánzója, aki szirupos lektűröket ont magából és rombolja közízlést az igénytelenségével. Német nyuggerek ízlésére van hitelesítve. Van néhány rokona: Danielle Steel, Claire Kenneth, Rosamunde Pilcher stb. Irodalmi cikóriakávé, vagy kommersz szesz metanolból.
10/10
grosz_i 2020 aug. 31. - 14:25:43 10/10 Előzmény filoszemitabéluska
(10/14)
Katie Fforde (*London Nagy-Britannia 1952. szept. 27. - leánykori neve: Catherine Rose Gordon-Cumming) brit írónő - férje 1972-től Desmond Fforde

Három gyermeke van: Guy, Francis és Briony, és csak a legkisebb gyermeke megszületése után kezdte meg az írói karrierjét. A műveit a férjezett nevével jelenteti meg. Unokatestvére, a szintén író, Jasper Fforde.

1952-ben született London Wimbledon városrészében, ahol a gyermekkorát is töltötte. 1972 óta házas, a férje Desmond Fforde, az egyik unokatestvére szintén ismert író: Jasper Fforde.

A házasságukból 2 fiú és egy lány született. Csupán a legkisebb gyermeke megszületése után kezdett írni, első műve az 1995-ben megjelent regénye: Living Dangerously (Veszélyesen élni). Műveiben számos önéletrajzi vonatkozású történetet is feldolgoz, amit romantikus környezetbe ágyaz. A „Going Dutch” regénye 2007 júniusában felkerült a Sunday Times top 10 bestseller listájára.

Alapítója a Katie Fforde Bursary - ösztöndíjnak, mellyel fiatal tehetségeket támogat az első könyvkiadás-szerződés eléréséig. Hosszú éveken keresztül tagja volt a Brit Romantikus Regényírók Szövetségének, 2009 - 2011-ig annak 25. elnöke. Majd az első Nemzeti Novellák Hete (National Short Story Week) védnökének nevezték ki.

2009-től a német filmgyártó Network Movie a ZDF megbízásából a regényeit megfilmesíti, és a szombat esti főműsor időben sugározza. A filmek forgatási helyszíne: New England, USA.

Katie Fforde a családjával Stroudban, Gloucestershire-i grófság dél-nyugati részében él.

Ps: Si tacuisses, philosophus mansisses.
napraforgó 2018 okt. 03. - 08:51:07
(9/14)
Azon gondolkodom, hogy miféle ünnepre, ünnepi hangulatra utal a cím.
Spoiler
Mert az egyik nőt elhagyja a férje egy másik nő miatt, ámde a lányát és egyéb problémáit rendre rá zúdítja.
A másik lányt a barátja hagyja el, amikor közli vele, hogy apa lesz.
Egyiknek sincs állása, jövedelme, márpedig meg kell élni valamiből.
A harmadik egy kamaszlány, akinek nincs anyja, az apja meg lepasszolja a mostohaanyjának, mert az új barátnője nem szereti.
Valahogy egyiest sem tudom ünnepi alkalomnak tekinteni.
Azt meg még kevésbé, amikor egy viharban a fejükre dől a ház, köszönhetően a farágó kártevő bagaraknak is.
Hol itt az ünnep?
napraforgó 2018 okt. 03. - 04:51:52 Előzmény Qksika
(8/14)
Kösz a tanácsot, de magamtól is így szoktam tenni .
Amúgy írtam, hogy nem panasz - csak épp nem tartom szerencsésnek, hogy ömlesztve adják hetekig, aztán meg majd évekig semmit.
filoszemitabéluska 2018 okt. 02. - 22:32:54
(7/14)
ha már valaki az írói kvalitásai miatt nem tud figyelmet kelteni, akkor berak a neve elé egy plusz mássalhangzót, hogy érdekes legyen. Szánalmas!
Qksika 2018 okt. 02. - 21:38:04 Előzmény napraforgó
(6/14)
Esetleg ha keresnél a ránk ömlesztett 4-5 filmközött egy-egy másik csatornát? Nem kötelező a Story4, szerencsére. :)
napraforgó 2018 okt. 02. - 04:27:17
(5/14)
Nekem úgy tűnik, hogy megvettek jó pár tucat német romantikus filmet, Rosemunde Pilchertől, Katie Fforde-tól és más szerzőktől. Vagy százat, vagy még többet. Mert most naponta ömlesztenek ránk 4-5-öt.
Ez nem panasz, de talán nem kellene ennyire sűrűn sdni őket. Én is szeretem az ilyen romantikus limonádét, de inkább csak adagolva a sok egyéb más között, nem úgy, hogy hármat-négyet egyvégtében.

Talán kilóra adták? Vagy ilgyen vágták hozzánk? A legtöbb ugyanis 20-25 éve készült - talán már lejárt a jogdíj, ezért olcsón megkaptuk?
temi3 2016 okt. 20. - 10:03:11 Előzmény napraforgó
(4/14)
Nos én kiderítettem. Ugyanarról a filmrõl van szó, de hol ezen a címen, hol azon írják be a mûsorba. Az eredeti címbõl jöttem rá. (Ház kilátással, Ünnepi hangulat mindkettõnél az eredeti cím: Festtagsstimmung.) Hogy miért kellett átnevezni? rejtély...
napraforgó 2016 okt. 16. - 05:48:50 Előzmény temi3
(3/14)
Igazad volt, ez tegnap is A ház kilátással volt és ma is ezt fogják ismételni.

Nem tudja valaki hogy az Ünnepi hangulat valójában mirõl szól?
temi3 2016 szept. 13. - 08:47:41
(2/14)
Még egy megjegyzés: Jó lenne a film igazi tartalmát beírni az elõzetesbe, mert ez a Ház kilátással c. film rövid ismertetése. (Azt is vetítik az Ünnepi hangulat helyett.)
Nem szép dolog átverni a nézõket, ez nem vezet a jobb nézettséghez.
temi3 2016 szept. 13. - 08:42:24
(1/14)
Kedves mûsorszerkesztõk! Nagyon kérem, legközelebb csak akkor jelezzék a film vetítését, ha valóban le is adják a megadott idõpontban. Eddig a következõ idõpontokat adták meg: 2016. július 2.; augusztus 4.; szeptember 10.; szeptember 11. Volt még egy idõpont, de azt nem jegyeztem meg. Ennyi elõzetes beharangozás után már nagyon kíváncsi vagyok a filmre. Talán egyszer sikerül?
cz.nelli@freemail.hu
Temcsák Andrásné