Andykeee 2023 aug. 31. - 07:54:46 Előzmény grosz_i
(3/3)
Nem kérte, sőt sokan nem is szeretik, ha előre leírjak a film teljes történetét, hiszen akkor már kevesebb az élvezet, ha előre tudjuk mi fog történi!
10/10
grosz_i 2021 jan. 15. - 11:00:09 10/10
(2/3)

Fforde - Világítótorony kilátással (2012) - 7. epizód

A diplomás műemlékvédelmis számára ez az első, és egyben komoly megbízás. Anna Wilcox-ot szinte szétfeszíti a cselekvésvágy, ahogy megérkezik a Hudson-völgybe, ahol már a vakációit gyerekkorában is az ott lakó bírónőnél, a nagynénjénél, Monánál töltötte.

Megérkezésekor az idilli fekvésű kisvárosba, Redrock-ba, máris igen meglepő problémákkal kell szembenéznie. A felettese, már az új munkatársa megérkezése előtt alaposan keresztbe tesz neki. Az új kolléganő számára nemes egyszerűséggel kijelöl egy pincehelyiséget munkahelynek, ahol leírhatatlan kaotikus állapotok uralkodnak. Anna viszont mindek után sem riad vissza, dolgozni kezd, és máris, munkája megkezdésekor darázsfészekbe nyúl.

Ahogy megtudja, hogy a festői világítótornyot - egy új odatervezett vidámpark kedvéért lebontani szándékoznak - máris nyílt harcba kezd a new-yorki Max Gordon Építőcég ellen. Ahogy visszatér a világítótoronyhoz, máris szembe találja magát az építésvezető, Rob Hunterrel és a markológépekkel, amelyek ott már ott is sorakoznak felvonulva a történelmi épület telkén, készen a bontás megkezdéséhez.

Anna viszont egy ravasz, fortélyos tervet eszel ki. Ripsz-ropsz visszahozza a helyszínre, a régi otthonába az egykori világítótorony-őrt, Joshua Hasleyt.

Anna akciója révén egy régmúltba visszanyúló családi konfliktusba keveredik, ezt egyáltalán nem is sejthette. Ugyanis az építésvezető meg a vele szembenálló világítótorony-őr nem más, mint apa és fia, akik egy évtizedekkel ezelőtt bekövetkezett tragikus események miatt, egymást szem elől tévesztették.

Ugyan Anna Rob személyében a világítótoronyért fojtatott küzdelemben ellenfelet lát, mégis úgy dönt a férfi segítségére lesz a gyökerei felkutatásában. Ugyanakkor nem csak Anna talál ürügyet, hanem Monának is személyes oka van arra, hogy apa és fia ismét egymásra találjon.
10/10
Szabadhegyi Manci 2018 szept. 07. - 17:07:26 10/10
(1/3)
Kellemes film, tökéletesen kikapcsolt, üdítő volt nézni a hétköznapi húsdaráló után. Ez eddig minden Katie Fforde filmre igaz, olykor ez jobb választás, mint egy Oszkár-díjas nagyvolumenű hollywoodi film.