MorningGlory 2021 febr. 06. - 21:35:25
(5/5)
Az a típusú film, ahol a háttértörténet az igazán lényeges. Megható, papírzsepis és nagyon szép.
10/10
grosz_i 2021 febr. 06. - 17:18:47 10/10
(4/5)

Katie Fforde (*London Nagy-Britannia 1952. szept. 27. - leánykori neve: Catherine Rose Gordon-Cumming) brit írónő - férje 1972-től Desmond Fforde

Három gyermeke van: Guy, Francis és Briony, és csak a legkisebb gyermeke megszületése után kezdte meg az írói karrierjét. A műveit a férjezett nevével jelenteti meg. Unokatestvére, a szintén író, Jasper Fforde. 1952-ben született London Wimbledon városrészében, ahol a gyermekkorát is töltötte. 1972 óta házas, a férje Desmond Fforde, az egyik unokatestvére szintén ismert író: Jasper Fforde.

A házasságukból 2 fiú és egy lány született. Csupán a legkisebb gyermeke megszületése után kezdett írni, első műve az 1995-ben megjelent regénye: Living Dangerously (Veszélyesen élni). Műveiben számos önéletrajzi vonatkozású történetet is feldolgoz, amit romantikus környezetbe ágyaz. A „Going Dutch” regénye 2007 júniusában felkerült a Sunday Times top 10 bestseller listájára.
Alapítója a Katie Fforde Bursary - ösztöndíjnak, mellyel fiatal tehetségeket támogat az első könyvkiadás-szerződés eléréséig. Hosszú éveken keresztül tagja volt a Brit Romantikus Regényírók Szövetségének, 2009 - 2011-ig annak 25. elnöke. Majd az első Nemzeti Novellák Hete (National Short Story Week) védnökének nevezték ki. 2009-től a német filmgyártó Network Movie a ZDF megbízásából a regényeit megfilmesíti, és a szombat esti főműsor időben sugározza. A filmek forgatási helyszíne: New England, USA. Katie Fforde a családjával Stroudban, Gloucestershire-i grófság dél-nyugati részében él.
10/10
grosz_i 2019 dec. 03. - 10:40:21 10/10
(3/5)

Katie Fforde: Visszatérés a tengerhez (2015)

Az ifjú stewardess, Claire Bishop távolra repült a valós életétől, míg egy nyolcéves kislány vissza nem viszi őt a tengerhez, ahhoz az emberhez, akit szeret.

Claire kolléganője, Amber megkéri őt, vigye el magával a lányát, Samet, New Yorkból Bostonba a kislány apjához, Grahamhez.

Amikor Graham meg sem jelenik a reptéren, Claire a csalódott kislányt -, a szabályzat ellenére, ami neki még az állásába is kerülhetne - magával viszi a szállodába. A hotelben Sam kihallgat egy Claire és a feldühödött Amber között folyó telefonbeszélgetést: Sam soha többé nem láthatja a megbízhatatlan apját - akivel Amber éppen heves gyermekfelügyeleti perben áll.

A kislány kétségbeesetten elmenekül. Claire beteget jelent, hiszen a dolgokat feltétlen rendbe kell hoznia. Számára mindez nemcsak a szakmai egzisztenciáját veszélyeztető esemény, hanem fájdalmas emlékeket idéz fel a múltjából. Ugyanis a gyermekét egy tragikus baleset során veszítette el.

Claire miközben Sam után kutat, rá kell jönnie, Graham ugyan egy rendetlen, különc ember, de azon van, hogy az életét a gyerekének megfelelően átrendezze. A mindezidáig eredménytelen okostelefon applikációkat feltaláló férfi egy rendes munkahelyet talált, és valójában egy szeretetreméltó apa.

Amikor Sam nem találja otthon az apját, pontosan tudja, hogy kihez is forduljon, hova is menjen: Montihoz, a delfinhez. Claire vigasztalta a kislányt a titokzatos tengerlakó legendájával: Monti mindig akkor bukkan elő, ha valaki nagy gondban van. Akkor azt a delfin egyszerűen magával viszi, ki a végtelen tengerre.

Ez egy esti mese volt, amit Claire férje, Ryan korábban lefekvéskor a fiúknak mesélt. És így aztán a kislány visszaviszi Claire-t a múltjába. Ugyanis New-England partjainál, ahol a delfin állítólag időnként felbukkan, ott él Ryan.

A tengerbiológus sosem adta fel a reményt, hogy majd valamikor együtt gyászolhatnak, és talán mindent előröl, újra kezdhetnek.

Sam hozzásegíti Claire-t ahhoz, hogy felülkerekedjen a fájdalmas múltján, Claire viszont segít a kislánynak abban, hogy együtt lehessen mindkét szülőjével.
Herbst Ferencné 2019 szept. 21. - 09:34:42 Előzmény Huncut2012
(2/5)
Köszönet a tartalom ismertetésér, megint a Port helyett dolgozik valaki !
Huncut2012 2019 márc. 17. - 07:56:08
(1/5)
Claire Bishop légiutaskísérőt, egyik nap kolléganője megkéri, hogy nyolcéves kislányát vigye el Bostonba édesapjához. A problémák akkor kezdődnek, amikor a férfi nem jelenik meg a reptéren. Másnapra pedig a kislány eltűnik...