8/10
Mézi szept. 15. 22:43:27 8/10 Előzmény Pera60
(36/36)
Én is Home Officeban vagyok :) Tavasszal is ugyanez volt, remélem most is kitart pár hétig.

Nedim állapota: Hm. Most van egy történet, amivel foglalkozom. Az a hasonlóság, hogy ott is egy fiatal gyermek kerül kerekesszékbe, de a lényeg, hogy nem jár iskolába, és nem szocializálódott. Mivel otthon ápolják, sosem ment egyedül sehová, normális ismerősei nincsenek, így húsz éves korára olyan lett, mint egy csiga: rögtön behúzódik a házába, ha zajt hall, nem tudja, nem érti az emberi reakciókat. A kommunikációjában is érződik az iskola és a közösség hiánya, meg úgy általában az, hogy eddig természetellenesen kellett élnie. Ezt most azért írtam le, mert Nedim teljesen másképpen gyógyult fel a hasonló sorsból. Neki még ugyebár, a gondjai mellé, el kellett tűrnie az elnyomást, meg a Vörös Diktátor házi praktikáit (ki tudja milyen mérgeket kevert az évek alatt az unokaöccsének). Ennek ellenére nekem is túl gyorsan jött Nedim állapotában a változás. A másik, hogy az előéletéhez képest eléggé összeszedetten beszél, túl sok kifejezést ismer annak ellenére, ahogyan felnőtt. Azért nekem az elfogadható kategórián belül van még a sztori, kivéve a gyors felépülést, az tényleg elég irreális. De gondolom nem akarták húzni az időt, meg megmagyarázta a pszichiáter, nekünk, nézőknek kiszólva, hogy igen, elég gyors a fiú fejlődése, de a régi gyógyszerek miatt :D Szóval elfogadtam, legyen akkor így.

Nekem bejön, hogy nem látjuk teljesen, Nedim mire készül,mire képes, és meddig fog elmenni. Van egy tippem, mit súghatott ma a kis nejének, kíváncsi vagyok, jól sejtem-e a dolgot. Szerintem most jó a sorozat. Csak maradjon is így.

OFF
Ó dehogynem, olvasok én sok mindent, nem számít a könyv kora, ha a története megfog:)
Pera60 szept. 15. 20:20:01 Előzmény Mézi
(35/36)
Szia! Ha reggel írok,akkor kapkodok,mert megyek dolgozni. Na ennek is vége,mert a múlt héten ismét Home Office-ba kerültem. Tudja fene,a koromat láttad,azért mégis jobb a fiatalok között lenni. Nagy irodában dolgozunk és nem lehet megoldani a távolságtartást. Voltam bent mert felvétel volt,és kell találkoznom a delikvenssel.
A filmek: a konzervatív film a Fogd a kezem. Lassan véget ér, hát tudnak abban is szenvedni rendesen. És milyen furcsa szokás,hogy a legidősebb fiú dönti el,hogy a húgocska kihez mehet vagy nem férjhez. Ezért is mondtam,hogy nem jó ott nőnek lenni.
A mi filmünk: napok óta nem írtam mert úgy istenigazából nem is lehetett. A csodálatos gyógyulás,annyira hihetetlen valóban. De hát az akarat (és a düh) ezt hozta létre. Komolyan ha leül számítógép elé,akkor dünnyögök Neked egy sort.
Jó volt azért ma: a Dzseren vagy tényleg ennyire problémás,vagy a csuda tudja. A doktornő gondolom látott már éppen eleget,hogy felismerje a hárítást és a kóros hazudozást.
Nagymami őrjöng mert valahogy nem akarják oda a villába,pedig micsoda fogás lenne! Mármint a Nedim. Tudod mi a furcsa a Nedimben? Hogy végig összetetten tudott gondolkodni,hogy ennyire képben van? Mit is mondott? A gyerek felel az apja bűneiért. Tehát emlékszik,hogy mit látott.
A Dzsenk? Az igazai nagyvárosi elkényeztetett gazdag fiú. A bűnét azt elegánsan valahova az agya egyik zugába űzte,ha nem gondol rá nincs. Nagy ívben elkerülte az unokaöccsét és az unokaöcs készül leszámolni. Tök jogosan. Amit vele műveltek,embertelen és megalázó volt. Nagyasszony járt ebben élen,de az ő bűne ott meg bárhol nehezen tolerálható. Hogy az Agah úr hogy dőlt be neki és miért hagyta hogy lassan de biztosan gyilkolássza az unokaöccsöt a feleség,hát erre sincs magyarázat.
És jön a vége: az Elfújta a szél,ha tőlem jóval fiatalabb vagy,akkor nem olvastok már ilyent. Engem is az ismeretlen világ fogott meg. Persze ki nem olvasta a Tamás bátya kunyhóját? Ennyit lehetett a Délről tudni. Azóta már persze olvastam a Függetlenségi Háborúról , magáról erről a világról ,mert mint írtam általában a film után olvasok. Most egy kicsit átfordult a világ a tengerentúlon,törlesztenek az egykori rabszolgák leszármazottai.
8/10
Mézi szept. 15. 19:20:40 8/10 Előzmény Pera60
(34/36)
Szia!

Dzseren komolyan nem ismerte fel a férjét? :D Végem! Ez a csaj teljesen idióta.

Dzsenkről: az, hogy mit érdemel és mennyit, egy elég jó téma.
Nálam Dzsenk bűnrészes. Annak alapján, amiket eddig sikerült látnom belőle, soha nem tapasztaltam, hogy annyira sietne segíteni az unokatestvérén. Vagy leállítani az anyját. Vagy csak megpróbálná. Igen, azt hiszem, ez a kulcsszó: megpróbálni. Az, hogy magában csendben őrlődött, szerintem nem ad felmentést a tetteire.


A nagymamában igazad lehet, nekem is úgy tűnt az egyik beszólásnál, hogy valóban tud arról, kitől terhes az unokája. A pszichiáternő mit is mondott ma Nedimnek? Hogy Dzseren kezelésre szorulna, és Nedimre bízza, mennyire áll bosszút rajta? És ezt honnan tudja a dokinő: eddig elvileg egyszer találkozott a lánnyal. Nedim elbeszéléseiből viszont ismerheti a jellemét. De akkor Nedim szavai alapján le is szűrte ezt, hogy a lánynak elmeorvosra lenne szüksége? Egyébként járhatna az egész família, ha már itt tartunk :D

OFF

Bevallom, az utolsó bekezdésedben írtak nem egyértelműek. "A másik film az pedig konzervativ. Ott pl. még nem láttam a szerelmesek között egy csókot,max. összesimítják az arcukat." Itt a Fogd meg a kezem c. sorozatra célzol, ha jól értem? Az Elfújta a szél nálam is hiányzik, a filmet nem láttam sohasem, a könyvet sem olvastam, bár egyszer nekifogtam. Nagyon tetszenek ezek a visszaemlékezéseid! Jó olvasni, hogy régen mi hogyan volt. Nekem nagyon sok "retró" dolog bejön. Könyveknél, filmeknél, zenénél egyaránt. Érdekel az is, hogy akkor milyen volt az élet, mik voltak a szokások. Régebbi felvételeket is szoktam nézni. Törökország szerintem is érdekes. Az épületeiket szoktam figyelni, némelyik olyan, mintha egy mesefilmből lenne kiragadva. A konyhájuk is biztosan finom, eddig nem sokat kóstoltam, de szeretem a hasam, nyomós érv szokott lenni, hogy melyik kultúrát kedveljem meg :))
Pera60 szept. 11. 20:26:27 Előzmény Mézi
(33/36)
Úgy gondolom a mélyen rosszindulatú nagymama tudja,hogy a gyerek kitől van. -Anyuci vélhetőleg el is ájulna. Hát ha még tudná,hogy bájos kislánykája milyen körülmények között hozta össze. Nagyon érdekes a kép,amit az író elénk fest. Mint ahogy Törökország is igen érdekes lehet. Bár őszinte legyek,nem szeretnék ott lakni. Hogy ott nőnek nem könnyű lenni,az biztos. A másik film az pedig konzervativ. Ott pl. még nem láttam a szerelmesek között egy csókot,max. összesimítják az arcukat. A nagymama vallásos, szigorúan kendőben jár. Mondjuk mindig harmonizál a ruhájával a színe és egy brossal van összefogva.
Lassan véget ér,de indul a II.évad. Megálltak vele,mert nem volt szinkronizálva. Mindjárt meg is nézem a Médiaklikken.
Utána pedig az Elfújta a szelet. Tegnap felvettem. Én pl. rengeteget olvastam,most vagyok 65 éves. Nem is hallottam fiatalkoromban erről a könyvről. Pedig rendszeresen jártam könyvtárba. A rendszerváltozás környékén hozta be az akkori vállalati jogtanácsos, és mi végigolvastuk. Nemsokára hozták a filmet. Színes,szélesvásznú moziban. Hát nekem lenyűgöző volt. Azóta persze már láttam sokszor,de én szeretem. Olvasgattam róla hozzászólásokat itt a Porton,volt aki letette, sokaknak tetszett. Én az utóbbiak pártján vagyok.
Pera60 szept. 11. 19:21:43 Előzmény Mézi
(32/36)
Szia!
Tényleg nagyon jó volt a Dama műsora. Én szeretem a megjegyzéseit,mindig telibe találnak.
Hogy miért adta be a válópert? Mert arra számított,hogy széttépi az Agah úr,és akkor ő megint felülkerekedik rajta. Csak hát úgy tűnik tényleg a Seher valahol tetszik neki a maga egyszerúségében. Most azért egy kissé hitetlenkedve nézem: ilyen hamar felépülni,beszélni! Na mindegy. A cselekményt viszi előre. Kíváncsi vagyok,hogyan áll bosszút a kínzóján. A Dzsenk büntetését talán nem kellene erőltetni. Gyerek volt,aztán felnőtt,elkerült Amerikába és igyekezett elfelejteni az életmódjával,amit igen nehezen lehet.
8/10
Mézi szept. 11. 17:16:03 8/10
(31/36)
Maiban a vacsora jelenet mindent vitt. Kár, hogy apu lekapcsolta Damla közvetítését, még elhallgattam volna. Az egész vacsora olyan volt, mint egy pszichiátrián felvett családi realityshow. Azok a fejek :D Damla kommentálhatná többször is a családi kalandokat.

Most Senízt nem értem, hogy miért is adta be a válókeresetet, és írattatta alá a férjével, ha nem is akar elválni. Ebből a húzásából mit remélt? Csak annyit, hogy Agah úrnak máskor ne jusson eszébe benne kételkedni meg titkolózni előtte? Mert szerintem pont az ellenkezőjét érte el.
8/10
Mézi szept. 11. 14:33:35 8/10 Előzmény Pera60
(30/36)
Szia, megjöttem.

A tegnapi és az azelőtti rész megint jó volt. Szeretem a bosszúállós történeteket, itt is irgalmatlan bosszút várok, olyat, amire Charles Bronson is elégedetten csettintene. Vöröskén meglepődtem, hogy amikor megjelent Nedim, ilyen hamar kidőlt. Ne már. Mi lesz később? Azt hittem nagyobb harcos lélek lakozik benne.

Hát sajnos lemaradtam arról a beszólásról, amit említettél. Az a helyzet, hogy nekem sem a legjobb az időpont, de nálam viszont beleférne az időmbe. Szoktam edzeni, és közben meg megnézem az aktuális epizódot. Csak a kezdés lehetne picivel később, mert így éppen csak hogy beesek az ajtón, de többször előfordult már, hogy le is késtem az első negyedórát. Vagy pedig telefonom van, szóval ritkán tudok egy részt nyugodtan megnézni.

Az viszont megvan, mikor AgahApuka kiosztja a boszit. A két taktikus minden terve dugába dől :D Engem megmosolygtat, hogy az egyik túlkombinál mindent, míg a másik eléggé butácska bármiféle trükkhöz. No meglátjuk mi lesz eztán.

Az új sorozat gondolom a miénk utáni időpontra érkezik, a Csukorova helyett. Éppen ideje, hogy vége legyen annak.

Tegnap azt nem értettem, hogy miért tépte össze a kottát az újjászületett bosszúállónk? Valami sérelem érte annak kapcsán? Közben leesett, hogy a nagyi nem is tud arról, hogy kitől terhes Nedim felesége. Én azt hittem eddig, hogy neki bevallotta a lány. Várom a mai részt :)
Pera60 szept. 08. 05:56:42 Előzmény Mézi
(29/36)
Jó reggelt! Nem figyeltem az új sorozat beharangozását. Lehet,hogy nem nézem,mert erősen be van korlátozva az idő. Elég sokat itt vannak a hármasiker unokák és nem szeretem ha velem együtt nézik. A mostani filmek nem durvák,de akkor se. Sokszor a laptopon nézem vissza,vagy a Médiaklikkben. A másik veszélye,ha megtetszik,nem tudom abbahagyni. Így voltam evvel is. Eleinte sokszor megmosolyogtatott aztán szépen nem tudtam letenni róla.
Pera60 szept. 07. 20:38:50 Előzmény Mézi
(28/36)
Szia! Vége lett a Fogd...nak . Ez kb. majdnem 1 éve megy. Gazdag idős hölgy, éttermeik vannak, özvegy menye,unokái és a másik család fiatal lány autista testvérrel,akiket az apjuk halála után a második feleség kisemmizett. Ő egy abszolút szegény sorból származó nő,tele mérhetetlen becsvággyal és ugyanannyi közönségességgel. Itt szerepel a kb. 10 éves forma kisfiú. Biztos valami őstehetség lehet,mert nem autista. Hihetetlen módon játssza el a szerepét. Már több filmben szerepelt.
A másik: Ramadan-t tartottak,hogy mennyi érdekes színes ételük volt a asztalon. Reggelente is jól néz ki mindig a reggelizőasztal.
A mi filmünk pedig ma: nagyon tetszett a Damla és a Dzsiván. Sose hittem volna,hogy ilyen zavarba jön a fiú a csóktól. Dzsenk annyira már nem örült,úgy gondolom,hogy holnap fenyítés lesz belőle. Agha úr jól kiosztotta boszorkát,és mintha kis fúria is magába szállt volna. Viszont figyelted,hogy Agha úr mit mondott? Amikor szellemeskedett a fia,azt mondta,hogy ilyenkor olyan vagy mint a bátyám. Láttam már más fórumon,hogy a Dzsenk a bátyjától van. Lehet igaz is.
Jó éjt,most megyek aludni.
8/10
Mézi szept. 07. 18:23:18 8/10 Előzmény Pera60
(27/36)
Szerintem tetszik neki az anyuka. Inkább lelkileg illik AgaApukához. A felesége szebb, csinosabb, nőiesebb, de mégis ezt gondolom. Szerintem ez a pasi olyan ember, aki elsősorban a belsőt nézi. Azt ne kérdezd, hogy akkor miért vette el a Vöröst :D Jelenleg elképzelni se tudom.

Én azt figyeltem meg, hogy cipővel bent vannak a házban, akár még az ágyba vagy a kanapéra is felfekszenek úgy, hogy nem váltották le az utcai cipőt. Nekem ez kicsit fura. Mennyit dolgozhat ott a takarítónő? Tele vannak szép nagy szőnyegekkel ezek a házak, na azokat mire kitakarítja...

Abból a sorozatból, amit írtál, még nem láttam egy részt sem. Apropó. Erről jut eszembe, hogy indul egy új török sorozat majd a tv2-n. Láttad az ajánlóját? Most megnéztem a Port műsorújságját, de ott még nincs feltüntetve. Remélem érdekes karakterekkel lesz tele :)
Pera60 szept. 07. 06:21:37 Előzmény Mézi
(26/36)
Jó reggelt! Mielőtt újra bevetem magam a munka örömeibe,kicsit feldobtam a reggelem a hozzászólásoddal. Hogy kit akart lelőni? Hát a Dzsenket. Náluk sajnos és most komolyra fordítva a szót,minden további nélkül lelőtték azt,aki ilyent elkövetett. Nemrég olvastam,hogy ilyenkor nem riadnak vissza a gyilkosságtól. A nővérét vette el,a másik testvérét ejtette teherbe. Ez már pisztolyt kíván.
Hogy Agha úrnak az anyu tetszik? Már gondoltam rá. Tűz és víz a két nő. Az egyik szolidan,unalmasan öltöztetve,viszont a Seníz asszony valamiért igen ragaszkodik a jó rövid ruhájához. A tegnapi hát nem éppen egy városi nagyasszony ruházata. Van egy másik sorozat a Fogd a kezem! .Ott mindig elegánsak az idősebb szereplők. Érdekes módon ott,ha hazaérnek,nem billegnek a nők a tűsarkúban,hanem papucsra váltanak. Itt viszont kötelező elvárás. Nézem sokszor hogy a Ceren lábán hol ilyen cipő,hol sportcipő. Azt is szoktam nézni,hogy a Fogd a kezemben pl. soha nem dzsekit adnak a szereplőkre,hanem szépen szabott kabátokat. Szinte mindig más van rajtuk és nekem még tetszik is.
No indulok!
8/10
Mézi szept. 06. 21:54:00 8/10 Előzmény Pera60
(25/36)
Szia!

Jaj tényleg, a pisztolyról meg is felejtkeztem amit Dzsiván szorongatott. Vajon kit akart volna lelőni?

Az, hogy a vörös diktátor kirakta Agah úr szűrét, még mindig nagyon tetszik :D Igen, én is úgy láttam, hogy a férfi könnyedén adja elő Nedimnek. Na de hol marad a presztízs, a büszkeség? :)) Hisz ott állnak az őrök, akik Agah emberei, neki engedelmeskednek. Csak egyet szól, és becsomagolják anyut egy kofferba és feladják Grönlandra. Szerintem kapóra jött az apának, hogy kipaterolták:) Így gyanú nélkül lehet most egy kicsit Nedimmel. Mondjuk előbb-utóbb Seníz úgyis rájön, hova járkálgat a férje, valakivel követteti és kész, már össze is rakja a képet.

Olvasva a soraidat már a a pohár jelenet is megvan, láttam, amikor Nedim nagyon figyelte, de most már az is világos, mi értelme volt a bejátszásnak.

Várom, hogy holnap mit fognak alakítani, és hogyan tudják még kuszálni ezt a gombolyagot. Ha megnézzük, minden főszereplőnek van egy kis titkos viszonya valakivel, vagy valamilyen plátói ügye. Sejtem, hogy Damla meg Dzsiván majd egyre jobban összehangolódnak. AgahApának az anyu tetszik. Az ápolólány maga sem tudja, kit hogyan szeret. Dzsenket meg a hugikát láttuk. Seníz a múltban alkotott. Még Nedimnek kellene valaki, mondjuk a pszichiáter, és kész a totál káosz :D

Én is olvasok könyveket, ha időm engedi, de annyit már nem tudok, mint régen. Lefekvés után szoktam, és akárcsak te, én is a gépemen, ill. neten keresgetek. Kár, hogy ez a sorozat nincs meg írott formában.
Pera60 szept. 05. 06:12:49 Előzmény Mézi
(24/36)
Jó reggelt! Mindig jókedvre derülök a hozzászólásodból. Ma nem dolgozni megyek hanem ,vásárolni ,főzni stb. Délután pedig osztálytalálkozóra. Remélem nem karanténban töltöm a következő heteket.
A tegnapi rész: A Dzsiván kihallgatta a nagymama telefonját,aki zsarolni próbálta Nagyasszonyt. Aztán a srác egy fegyverrel berontott a nappaliba lelövési szándékkal. Na mondjuk lehet ő azért annyira nem színész,mert eléggé mulatságos volt,ahogy vérben forgatta (volna ) a szemeit. Az úr előrántotta a háta mögül a bizonyítékot és vígjáték formát vette fel a film. Mindenkitől elnézést kért ,és igen a csúcs az volt,hogy a felesége (addig üssük a vasat amíg meleg jelszóval) kirakta a szűrét. Evvel helyzeti előnybe jut,mert majd ő diktál,ha netán visszasündörögne.
Hogy a Nedim miért csinálta? Érthetetlen volt számomra. Úgy intézte el,hogy bejött a szobába a Dzsenk,és a Nedim kért vizet,de nem magának,hanem jelezte,hogy igyon a Dzsenk a pohárból. Csodálkozva meg is tette. Feltételezem,hogy valahogy letörölte a nyomát és ő is ivott a pohárból. Nem engedte a vérvételt,egyértelműen jelezte,hogy nem akarja. Az asszisztens felkapta a poharat és mondta,hogy ez is elég.
A Dzsenk levelét kedves módon nem a feleség olvasta el,hanem a Damla. Azóta olyan,amilyen. Meg is jegyezte a Dzsiván,hogy elköltözött talán a fodrász?
Azért az erdei házban egyáltalában nem tünt Agah úr megtörtnek. Mosolygott rejtélyesen, a Damlával kedvesen!!! beszélt telefonon. Mondta,hogy majd anyád elmegy vásárolni,vesz egy pár ruhát és megnyugszik.
Innentől várjuk. Persze változatlanul szeretem a sorozatot,Isten bűnömül ne vegye. Olvasok könyvet is. Szépirodalmat,bestsellert. A neten szoktam letölthető könyvek után vadászni és találtam már mai bestseller írókat és egész jól szórakoztatott. Azért a könyv másabb persze. Van sok és olvasok is,ha van időm. Sajnos a hosszú irodai munka, amiből nagyon sokat számítógép elött töltöttem,érződik a szemem állapotán. Ezért se tudok annyit olvasni,mint szeretnék.
8/10
Mézi szept. 04. 22:17:05 8/10 Előzmény Pera60
(23/36)
Szép estét:)

Ma nem értem haza kezdésre, de nem késtem sokat, kb öt percet. Viszont ez is elég volt ahhoz, hogy elszalasszam a nagy szembesítést és a teszt eredményét. A közepén is kimaradt pár perc, de összeraktam a képet (legalábbis ami ehhez kapcsolódik).

A későbbi jelenetekből megtudtam, hogy Nedim műve ez a teszteredmény manipulálás, csak kár, hogy nem értem. Sem a motivációját, sem azt, hogyan vitte véghez.

A másik, amivel lemaradtam, az a levél. Cenk (Dzsenk) írt ugyebár egy búcsúlevelet a feleségének, amiben bevallotta, hogy ő a húg gyerekének az apja. És ezt elolvasta Damla, ott kapcsolódtam be. Majd a jövő heti részek biztos még kerülgetik ezt a témát.

Igen, egyetértek abban, hogy sok a meseszerű dolog benne, olykor bugyuta is a forgatókönyv, de valamiért mégis nézeti magát a sorozat. Ma megszólalt Nedim, eddig még nem mondott ki értelmes mondatokat. Kicsit fura volt a szinkronhangja. Az volt azonban a csúcspont, hogy vöröske kidobta a férjét :)))) Sajnos ezt a jelenetet se láttam, csak hallom a rész vége felé, mikor meséli Nedimnek. De ezt így hogy? Az a ház nem Agah úré? De ha csak fele az övé, akkor sem dobhatta volna ki, nem? Na most kapóra jött neki Nedim ideiglenes otthona. Annyit elkaptam az elejéből, hogy rakosgatta Vöröske a bőröndöket, így utólag már sejtem, hogy azok voltak a férj holmijai. Megáll az ész, hogy Agah meg ezt így eltűrte. Mi lesz a következő? Hogy eztán Seníz fog fenyegetni a mutatóujjával? :D
Pera60 szept. 04. 06:34:59 Előzmény Mézi
(22/36)
Jó reggelt,szia! Hogy minek mutogatta a telefonját,azt nem tudom én sem. A keze remegett,amikor festette magát,tehát fél. Utolérte a végzete Nerimán személyében. De még nem adja fel! Agah úr remek telitalálat szerintem. A nagymama is kiválóan játssza a szerepét. Ezért írtam én,hogy a szinészek igazán adják magukat és nem nagyon látni fércmunkát. Persze a történet bugyuta ,már régen az elfekvőben kellene lenni a Nedimnek stb. mondanák. De ebben az a jó,hogy várja a néző,mit találtak megint ki,hogyan bonyolódik tovább. Meseszerűnek mondanák,hogy hirtelen javult a Nedim állapota. De ha gyerekként jó volt a mese,most felnőttként miért nem lehet egy kicsit hinni benne? Hogy jön egy fiatal lány akinek felkelti az érdeklődését és gyógyulni kezd. Akkor várjuk mi áll azon a DNS teszten. Készülök,mindjárt megyek dolgozni.
8/10
Mézi szept. 03. 21:44:07 8/10 Előzmény Pera60
(21/36)
Szóval feldolgozták a Téglát? :D Nem láttam a filmet, de mégis ismerem. Az amerikai koppintás-mozi eredetije az egyik legjobb hongkongi film (ez a Szigorúan piszkos ügyek). Akkor a törökök is beálltak a sorba.

A vörös némber, azaz Seníz jeleneteit én szeretem, mivel ő kavarja a szálakat. A hidegvérű, pszichopata hajlamokat produkáló karaktereket imádom, főleg ha van stílusuk és eszük:))

Agah úr nem ilyen típus. Igaz, hogy próbál dominánsnak látszani és sokszor fenyegető aurája van, de egyébként van erkölcsi szintje, és mikor nem látják, akkor meg meghatódik és elérzékenyül. Ő kívül tüskés csak. Kifejezetten várom a holnapi részt, nem csak a csattanó miatt, hanem mert ma lemaradtam arról, hgy Seníz minek is mutogatta a telefont, miközben lejátszotta a banya hívását? Egyébként ez a színésznő még telitalálat, vagyis a mama, sajnos nem tudom biztosan, de talán Neriman a neve. Andersen meséiben ilyesmik a gonosz boszorkányok, akik a gyerekeket rémisztgetik:)
Pera60 szept. 03. 20:01:33 Előzmény Mézi
(20/36)
Szia! Ezen menthetetlenül felnevettem. A legvérmesebb nézés. Igen. Ezért mondtam,hogy ez a sorozat egy igen aljas nőszemélyre épül. Én már láttam egy párat,mondjuk olyan gyorsan el is felejtettem,de ott mindig férfi volt a gonosz. És nem válogattak eszközökben. Van egy ,az amerikai Tégla filmet dolgozták át török módira. Szóval a rendőrsrác beépül a maffiába,és a maffia által nevelt fiú pedig rendőr lesz. Akik amúgy testvérek. Egyik vezető híres öreg színészük játszik és egy szintén nagyon sztárolt fiatal színész. No az embert kirázza a hideg. Az étteremben hadonászik folyton az öreg a nagy késsel,leszel a kampón lógó birkahúsból és kebabot készít. Legalább olyan elánnal intézik az étterem pincéjében az ellenfeleket. Ez a mostani sorozat á csak egy kellemes kis ujjgyakorlat.
8/10
Mézi szept. 03. 18:04:02 8/10 Előzmény Pera60
(19/36)
Szia! Köszönöm a választ. Tehát jók voltak a megérzéseim. Így, hogy elolvastalak, most már az is világos, miért adott be Nedimnek gyógyszereket Seníz asszony.

A mai rész egyébként remek volt :)) Csattanó viszont csak holnap várható. Most úgy tűnik, hogy kiderül ki a gyerek apja. Agah úr felvette a legvérmesebb nézését, és hozzá a katonás stílusát: Irány a hall! Most! Mindenki jöjjön! :))

Dzseren, vagyis Nedim felesége meg meglepő módon nem ment el az álombéli lovagjával. Plusz még el is magyarázta, hogy őt ezentúl nem lehet átverni. Merthogy tudja, hogy ebben van valami trükk, és különben sem fogja itthagyni a rezidenciát :D Ez a jelenet is tetszett. Dzsenk pislogott nagyokat.
Pera60 szept. 03. 05:49:43 Előzmény Mézi
(18/36)
Szia! Készülök dolgozni,de előtte kicsit tájékozódom a világ dolgairől. Tehát a történet az volt,hogy a gyerek mármint a sérült, rajtakapta őket szeretkezés közben a saját apjával. Ezért volt neki fontos,hogy kitörölje az emlékeit. Arra irányította a saját fiát,hogy utálnia kell az unokatestvért,mert az apja jobban szereti őt.Miután vélhetőleg már beleégette az agyába,akkor a fia lelökte az emeletről. Ott minden vagyonilag a sérült fiúé,ezért Seníz asszony mindent meg is tesz,hogy ne kapja meg a jussát. Volt ahol olvastam róla,hogy a Dzsenk (maradjuk fonetikusan,) nem a férjétől van. Valami emberség csak szorult bele,mert volt ahol szerelemről beszélt és könnyes lett a szeme. Nyilván érzések fűzték a Nedim apjához. Tekervényes történet,de miért is ne történhetne meg a valóságban is? Bár sajnálni nem kell,de ezért ilyen hideg a saját lányához is,és majomszeretettel dédelgeti a fiát. Akit tönkre is tett. Aga úr se az a klasszikus férfi,mert csinált belőle hülyét,de úgy látom már nem sokáig.
8/10
Mézi szept. 02. 20:50:39 8/10 Előzmény Pera60
(17/36)
"Hogy valaki hogy lehet ilyen hihetetlenül ostoba,hogy nem látja a lánya viselkedését?" Nekem is hasonló a gondom vele. Elhiszem neki, hogy alapjáraton nem feltételezzük a hozzánk közelállókról a hamisságot, erkölcstelenséget, és még a gyanút is nehéz elfogadni, ha mégis kiderül valami. De itt már nem először szembesült olyan dolgokkal anyu, amik bizonyítékul szolgálnak. Mindegy, én sem értem meg, mert a mostani viselkedésével csak a saját gyerekének árt.

Más!
Említettem ugye, hogy nem minden részt láttam. A nevekkel is zavarban vagyok. Amikor lemaradtam az adott részről, akkor elolvastam az epizódismertetőket, de mivel kapásból négy főszereplő neve kezdődik C-vel, így egy ideig össze is kevertem őket :D Szóval a lényeg, amit ebből ki akartam hozni, az a vörös nő, azaz Anyuci félrelépése. Írtad, hogy nagyon védi a fiát, erről ugrott be, hogy mintha az egyik részben lett volna egy viszaemlékezés, amiből az derült ki, hogy Anyucinak titkos viszonya volt a beteg srác apjával. Ez az ember akkor egyenlő Agah úr testvérével, akit a férfi mindig emleget. Ha jól sejtem, akkor Anyuci fia nem is Agah úrtól van? Hanem a nagybácsitól? Vagy félreértettem? Ezt így talán nem mondták ki szó szerint, de volt valami jelenet, ami erre utalt. Agah úrnak még egy apasági tesztet kellett volna kérnie, úgy érzem :)