offtopic
brrrrrrrrrr 2011 júl. 06. - 01:43:34
(32/52)
Itt van nekem a gép...ami igazán fontos azt elérem innen...amúgy meg agymosásra nincs szükségem, sajnos mostanra nagyon elértéktelenedtek a mûsorok, a filmek teletûzdelve reklámokkal. A híradót kifejezetten károsnak találom az ember immunrendszerére. Nem is hinnéd mi minden elérhetõ a neten, amikor pl. ment az "illatszertár" az m1-en, akkor én jutubon sasoltam:)
offtopic
gabriella_ 2011 júl. 06. - 01:38:51
(31/52)
Ugyan már elköszöntünk, nem akarlak visszatartani az alvástól, jó lesz holnap is a válasz :) , de nincs tévéd? Nem igényled, vagy miért?
offtopic
brrrrrrrrrr 2011 júl. 06. - 01:31:45
(30/52)
Nekem nincs dobozom, de jó szórakozást!:)
offtopic
gabriella_ 2011 júl. 06. - 01:29:07
(29/52)
Végigküzdöttem magam 2:14-ig, de az egyik fülemet befogtam... :D

Én megnézem a filmet, ami most jön! :) Jó éjt!
offtopic
brrrrrrrrrr 2011 júl. 06. - 01:23:18
(28/52)
Nekem is, de érdemes átszenvedni az egészet azért a pár jólbetalált poénért...hát eskü 2:14-nél szakadok...könnyezek:O Na, menek elteszem magam holnapra/mára:) 8!
offtopic
gabriella_ 2011 júl. 06. - 01:21:12
(27/52)
Huh... Ez nekem már "kicsit" sokkkk! :S :D

Istenem, de szép és sok lehetõséget kínáló a magyar nyelv... :D
offtopic
brrrrrrrrrr 2011 júl. 06. - 01:12:31
(26/52)
áhhhhhhhh, imádom, amikor dühöng...nem is az amikor káromkodik...de hát ezzzzzz: "ménemmész ménemmész..." meg ezzz: "Nemnépszle! nemlépszle!...há menjél! MENjél! MENJÉL!"

van még egy szösszenet, csak erõs idegzetûeknek, iszonyatosan durva káromkodós, a kedvencem, 2:14-nél, de csak úgy vicces, ha valaki az elejétõl nézi, ha odaugratsz nem lesz poén:DDD

http://www.youtube.com/watch?v=C7lE6mXN2tA&feature=related
offtopic
gabriella_ 2011 júl. 06. - 01:02:43
(25/52)
A legjobb a vége: "A kockázatok és mellékhatások tekintetében olvassa el a betegtá - rrrrrohadj meg, csinálj, amit akarsz!" :D :D :D :
offtopic
brrrrrrrrrr 2011 júl. 06. - 00:51:17
(24/52)
jót idéztél, az a kedvenc részem:)

amúgy meg "ne fütyûlj b+!":)))
offtopic
gabriella_ 2011 júl. 06. - 00:49:55
(23/52)
Nekem a cigis meg a piás az örök favorit! De onnantól kezdve, hogy Mucsi, nekem tök mindegy! Imádom! :))

Pöcsöm öccse! :D
offtopic
brrrrrrrrrr 2011 júl. 06. - 00:04:32
(22/52)
offtopic
fordvagyok 2011 júl. 05. - 23:52:42
(21/52)
Jobban mondva holnap. ;D
offtopic
gabriella_ 2011 júl. 05. - 23:46:44
(20/52)
Atya világ!!! Ez ma lesz?! Ahhh! Mucsiiiiiiiiiii! :D

"Csak egy cigi! Besz*rok mekkora király vagyok! Az anyám úristenit mekkora nagy király vagyok! " :D :D :D
fordvagyok 2011 júl. 05. - 23:42:40
(19/52)
Ez a Mucsi tud valamit, az biztos. :D
10/10
K. L. 2010 aug. 24. - 15:31:50 10/10
(18/52)
én nem a rendezõ miatt nézem a filmeket. ez nagyon jó, ne hagyjátok ki!!!
offtopic
ibacs 2010 júl. 15. - 10:54:52
(17/52)
Nézd, azt sem mondom, hogy sz.ar amit csinál. Már nem is tudnám tiszta szívbõl kritizálni, oly rég felhagytam az öreg filmjeivel.
Akinek tetszik nézze,akinek nem az meg ne nézze.A filmeket ez a képlet remekül kiszolgálja.

De ami itt borzasztó az tényleg, mint a néhai Márkus László kabaréja, hogy "mi kerül ezen a fotelon 7200 Ft-ba"

A filmkészítés egy feneketlen kút bármennyit bele lehet tölteni.De valaminek ott látszódnia is kell, mert nem a "mûvészet" kerül rajta 500 Millióba.
Ha jóindulattal nézek a Tatára akkor azt mondom, hogy túl a 9 x-en már mindenki ott b.assza át, ahol tudja, nem tehet róla, ezért folyik el annyi pénz.
Sajnos a mai világban nem a jóindulat dominál,így jobban hiszek az "államérdek"-ben, ahol az Öreg vígan statisztál ahhoz, hogy az állami pénzek, mondjuk az 500 misibõl 480 visszakerüljön a "megfelelõ kezekbe".
Tenebra Mors 2010 júl. 15. - 10:19:03 Előzmény ibacs
(16/52)
Illetve tegyük hozzá: az is társadalomkritika, ha valakik csak azért szidnak egy nagy rendezõt mert nem értik meg. ;D S nem, ezzel nem rád céloztam, a félreértések elkerülése végett. Hanem azokra, akik már a korábbi filmjeit is "fosnak", meg "hazaárulásnak" nevezték. (Mellesleg ilyen értelemben Sam Peckinpah, Peter Bogdanovich vagy mondjuk Arthur Penn is hazaáruló, mert kritizálni merészelték a hazug amcsi ideológiát, amit az állam nyomatott, miközben Vietnámban gaztetteket követtek el...)

S igen is van benne társadalomkritika. Ez, szerintem nyilvánvalóan kiderült, hogy nem "országimázsfilm", tehát hülyeség is propagandának nevezni. Nyilvánvaló az is, hogy egy elég szûk réteg nézi meg, tehát abszolút nem értem, hogy miért lenne "államérdek" ilyen, és ehhez hasonló filmek készülése. Jancsó mindig is nagy szerzõ volt, soha nem az érdekelte, hogy az adott hatalomnak eleget tesz-e vagy sem (a rendszerváltás elõtt szenvedett is sokat õ is a cenzúra miatt...). Õt mindig is a zsarnokság témaköre foglalkoztatta, legyen szó arról politikai, társadalmi vagy kulturális értelemben.

Eleinte persze én is csak annyit láttam a Szegénylegényekbõl, hogy 1,5 órán keresztül mozognak ide-oda az emberek. Ebbõl is hajlamos az ember annyit látni, hogy megy a zenebona, kármokodnak sokat, és ennyi. De mikor megnéztem többször is õket, felfedeztem bennük az "értelmet". S elég sok mindenben egyet tudok érteni sajnos azzal, amiket állít... S nem, nem vagyok "hazaáruló", vagy ilyesmi, szeretem a magyar kultúrát. Csupán én is rohadtul kiábrándultam ebbõl a szarból, amiben vagyunk, leledzünk. Számomra legalábbis errõl szól a film, illetve errõl szólnak a mai filmjei. Persze mindenkinek mást mond a film, fõleg, ha úgy áll hozzá, hogy "már megint ez a 90 éves vén hülye csinálta a MI pénzünkön."

Amúgy hajajj: ha tudná a nép, hogy milyen szutyok-mocsok dolgokat csinálnak még az õ pénzén, akkor Jancsóval nem igazán foglalkozna...
ibacs 2010 júl. 14. - 13:35:26
(15/52)
Társadalom kritika, meg "direkt" csinál szemetet.Tudod mi az igazi társadalomkritika? Ezekre száz milliós állami támogatásokat kérni/kapni...
Tenebra Mors 2010 júl. 14. - 12:14:19
(14/52)
Ma éjjel néztem e filmet. Beteg. :D
Jancsónak eddig csak '60-as évekbeli munkásságát ismertem, az nagyon megfogott, szinte az összes ekkor készült filmjét láttam (pl. Oldás és kötés, Fényes szelek, s persze a Szegénylegényeket is meg kell említeni meg még sok, most nem sorolom fel). Nagyon sajátos stílust és mondanivalót képviselt a magyar filmesek közt. Míg Szabó, Gaál, Sára, vagy Huszárik inkább a francia újhullám, illetve újfilm (Resnai, Robbe-Grillet) felé húztak, addig Jancsó (és persze Makk Károly is) az Antonioni-vonalat követte. Minthogy nekem pedig a "mester" kedvencem, így persze, hogy Jancsó is közel állt hozzám. Semmiféle felesleges érzelmi kitörések, vagy szentimentalizmus, romantika. Nyers realizmus, illetve inkább minimalizmus minden téren. Tehát nagyon bejött ez a minden csöpögõsségtõl mentes, fajsúlyos stílus. S ahogy látom itt a porton, sokan vannak, akiknek már a Szegénylegényektõl kezdve ellenszenves Jancsó. :D

Hogy a mai filmjeirõl ne is beszéljünk. Érdekes, hogyan változnak meg az akkori nagy rendezõk. Pl. Szabó sokkal "közönségbarátabb" lett úgymond (pl. A napfény íze szerintem elég "baráti" '60-as "filmjátékaihoz" képest - mondjuk az Apa), Sára és Gaál a TV-khez "vándoroltak" stb. Jancsó talán kivétel, mert talán még radikálisabb lett annál, amit akkoriban képviselt. Akárhogy is tiltakozott ellene, szerintem igen mély társadalomkritikát adott korai filmjeiben is már. Ilyen szempontból õ cseszik a "korszakváltásra", ugyanazt folytatja. Leszarja õ, hogy a szerzõiséget a filmelméletírók már a '70-es években lezárták: e filmje talán a legszerzõibb, hiszen konkrétan reflektál arra, hogy ki is készítette ezt a direkt borzalmas alkotást.

Mert Jancsó készakarva csinált "szemetet", mint 50 évvel korábban pl. Godard is pl. a Week-enddel. Mind a filmkészítésre, mind a társadalomra nézve nagy kritika e filmje is. (A többi mait még nem láttam egyelõre, most kezdtem el ismerkedni a "Jancsó 2000-rel" :D.) Egyfelõl szerintem az egész film- és médiaiparnak mondogat oda nagyon sokat. SPOILER: Jellegzetes már a kezdõ képsor is, mikor Hajós András és Lovas András "klipet forgatnak". Elhangzik az a mondat, hogy a házban nyilasok mészároltak, de ez senkit nem érdekel ma. Kit érdekel a történelem? Senkit, mindenki leszarja. Csupán a SZENZÁCIÓ az, ami miatt ebben a házban kell forgatni. Nagyot röhögtem amúgy azon, mikor mondta Hajós, hogy "ne legyen benne semmi mûvészi baromság, ilyen LOVAK, meg Judit átúszik a folyón" :D :D :D. Hát igen, ez is egy önreflexió, hiszen Jancsónál visszatérõ elem mind a ló, mind a "sodródás" szimbóluma, legyen szó akár konkrét úszásról, vagy a tömeggel, mint "vízzel" való sodródással. SPOILER.

Másfelõl pedig a mai Magyarországot kritizálja. Jancsó egyébként mindig ezt tette, tehát filmjei azt tükrözik, hogy mindig az a rossz, ami van. :D S ez tényleg igaz, akármennyire is sokan ezen háborodnak fel. S éppen ezért is tökéletes lenyomatai már stílusra is az adott rendszernek a filmjei. A "diktatúra" alatt többnyire arról szólnak alkotásai, hogy egy adott hatalom vezetgeti a népet: terelik az embereket, hatalmas tömegek mozognak egy ember szavára. Rossz ez? Lehet, s lázadnak is ellene, de mindhiába, mert az elnyomás, a hatalom örök, az ember mulandó. Ez a film pedig anarchisztikus (s ahogy trailerekbõl, jelenetekbõl láttam, a késõbbi/korábbi Kapa-Pepe filmek is azok), szétszórt, kevésbé strukturált: akár a mai lagymatag vadkapitalista posztszocialista "demokrácia". Akkor legalább volt mi ellen lázadni, de most az igazi hatalom nem a parlamentekben, vagy vagy egyéb hatalmi szervekben van. Nem. A mai hatalom már megfoghatatlan, szétszórt, hiszen a média ellen hiába lázadna bárki is: csak médiával teheti meg. Illetve a fogyasztói társadalom, az emberek fejében még mindig ott élõ II. Világháború ellen ki, és hogy harcoljon, lázadjon? Nem is törekszik így már erre a film, csupán bemutatja a szart, amiben vagyunk, leledzünk. SPOILER: Nagyon magáért beszélõ szimbólum a lakóház, ahová a két fõhõs temetésre jön. Hát igen: a mai magyar ember számára valóban ezek a szutykos "falanszterek" a temetõk, mindenki itt rohad meg együgyûségében, elidegenedetten, még mindig a szocializmus árnyékban. SPOILER.

Szóval számomra azért elég sokat mondott a film, hiába a felszínes "szar". Igen, rossz film. Annyira rossz, hogy már jó. :D Ám ettõl még van üzenete, ami persze a film készítõje szerint sem fog eljutni csak egy szûk réteghez. Így marad ugyanez a szar. Talán ezért sem próbál meg "jobb" filmet készíteni. Egyszerûen manapság "jó" filmet csinálni tényleg hazugság. Más kérdés, hogy minden mûvészet hazugság, illúzió, s vajon ezzel, hogy nem kíván hazudni, nem-e a filmmûvészet lényegét semmisíti meg?

Amúgy Mucsi és Scherer tök jók voltak, mint mindig. Miattuk mindenképp érdemes nézni ezt a "magyar Week-Endet", vagy "Sweet Movie"-t (habár ez utóbbi inkább a Taxidermia). Legröhejesebb jelenet szerintem: SPOILER: Mikor mûtik Jancsót, és Mucsi véres kézzel pofán csapja Scherert. :D Ez annyira feketehumor, hogy szabályosan a könnyem csordult ki a röhögéstõl. SPOILER. Apropó röhögés: szerintem a film "szarsága", direkt szemét mivolta miatt igen is szórakoztató! Én amellett, hogy elgondolkodtam rajta, az üzenetén, szinte végigröhögtem.

Tehát jó filmnek én sem nevezném. Egy õrültség. De van benne értelem! Éppen ezért 6.5-7/10 körülire értékelném. Meglátjuk, milyen lesz a többi.
10/10
K. L. 2010 ápr. 02. - 07:55:20 10/10
(13/52)
ez a legjobb Kapa-Pepe, film, a legjobb magyar zenével!!!

láttam még a lámpást, az anyádat, az Edét, ezek közül az ede a legrosszabb