Téma: Kells titka

4/10
Owl 2017 jún. 05. - 19:14:41 4/10
(12/12)
Kétségtelenül szépen rajzolt, jól animált történet, a tartalom nekem kevés volt. Akkor már inkább a Magyar népmesék, az sokkal jobban összeszedett és a mondandója is több.
10/10
Witch of Avonlea 2012 dec. 05. - 11:44:09 10/10
(11/12)
Nagyon szeretem, de csakis és kizárólag eredeti szinkronnal. Kár, hogy ilyen kevesen ismerik, és, hogy sokan élbõl elutasítják, mert nem ismerik.
Schbence 2012 nov. 12. - 15:22:34
(10/12)
Zseniális film, az elõttem szóló tetra iróniáját akartam ellõni de elkéstem :) Az atmoszférája iszonyúan jó, fõleg eredeti nyelven(a gyerekszinkron számomra kicsit zavaró). A kedvenc animációs filmem lett.

Kár, hogy ilyen rövid lett :) Még néztem volna.
10/10
The-other-one 2012 márc. 12. - 18:47:01 10/10
(9/12)
Kiemelkedik a mesék közül, nem egy Disney giccs. Szerethetõk a szereplõk, a rajz gyönyörû, hangulatos és a zene is mestermunka! Bárcsak az iyleneket nyomatnák ezerrel. Úgy sajnáltam, hogy vége lett, néztem volna még sokáig, de igazából annak örülnék ha így nézne ki a valóság:)) + magyar népmesék felfedezhetõ benne
tetro 2011 márc. 04. - 19:25:05 Előzmény Criobs
(8/12)
én láttam mindet, hasonló minõség
Criobs 2011 márc. 02. - 20:30:42
(7/12)
Teljesen egyet értek az elõttem szólókkal! Ilyen meséket kellene forgalmazni a sok bugyutaság helyett! Hihetetlenül gyönyörû színek, mágikus képi világ.
Maga a cselekmény, történet nem túlságosan kidolgozott, de a látvány mindenért kárpótol.

A grafika kétharmadát kézzel készítették Magyarországon, a Kecskemét Stúdióban, magyar és külföldi (lengyel, francia, olasz, bolgár, román és mongol) grafikusok együtt! Ezenkívül, hogy a mozibabe bogíróját idézzem: „van itt 2d-s és 3d-s computer graphics, After Effects cuccok, sõt vektoros, Flash-szerû mágia is, mindez hol kelta, hol erõsen kelet-európai hangulattal nyakon öntve: egyszóval beszarás!”

Annak ellenére, hogy még nem sokan ismerik, nem lehet azt mondani, hogy népszerûtlen, ugyanis a Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon elnyerte Kecskemét Város díját. Elõtte pedig Franciaországban, Annecyben és Angliában közönség-díjat kapott. És jelölték a legjobb animációs filmért járó Oscarra is, amit aztán az Up (Fel!) vitt el, ami nem rossz film, de összességében számomra messze lemarad a Kells titka mögött.

Egyetlen elõnye annak, hogy ezt a filmet nem reklámozzák orrba-szájba, hogy így nem is alacsonyítják le kilóra kapható, olcsó szemétté, és nem látjuk visszaköszönni a gyorséttermek szemeteseiben Brendan vagy Pangur Ban képét a gyerekmenüs dobozokon.

Nem láttam még, de szívesen megnézném a producer más filmjeit is, mint a Kirikou és a boszorkányt vagy a Belleville-i randevút.
tanhu 2010 júl. 01. - 01:42:53 Előzmény bürgönye
(6/12)
Ez a szakrális mese majdnem olyan elragadó,tartalmas,ötletes és lenyûgözõ mint a Fehérlófia Jankovics Marcelltõl vagy egy másik gyöngyszem; -noha nem olyan kemény- mint a Mononoke Hime, Azaz Hajaó Mijazaki neve által fémjelzett Vadon Hercegnõje.Értetlenül állok a dolog elõtt, h nem vetítik a mozik, holott nézhetetlen fosabbnál fosabb (erre nincs szalonképesebb kifejezés) amerikás szutykokat a prömierrel egyidõben már tolnak is bele a mit sem sejtõ nagyérdemû orcájába, ha ez egy dizni giccses szarhalom lenne, akkor szirénázva vijjogna róla a média,és a zenéjét már harsognák is rogyásig a keri rádiók.
Ha a hülyeség és a gonoszság párosulva egybeolvadt vírusként söpörne végig a forgalmazókon akkor oly gyorsan pusztulnának ki akár egykor a dínók legalábbis az üstökösös hipotézis szerint...
Ez a mese a szívre hat a lélekre irányít, és a szemeket nyitja fel, gyönyörû lenyûgözõ képsoraival,különös hangulatú rajzaival, enyhén groteszk figuráival.Ámbár itt senki sem lelki sérült, nem okádik ki a száján bárgyúbbnál bárgyúbb erõltetett - egyesek szerint mókákat -, gyilkolások is fõleg szimbolikusan akadnak benne.Talán az a baj, hogy nem agyrabló elmerogyasztó idiótákat kinevelõ kartún netvörkös mételyrõl van szó, hanem olyan emberi léptékû történetrõl, ami tartalmasságával és szórakoztató meséjével nem az ösztönszintû véglényeket célozza meg, hanem sokkal inkább visszanyúlik a tiszta õsforrásba, ahonnan minden mesék életvize ered.Szükség van az ilyen történetekre, m ha a reklámokkal és lózungokkal villanypásztorolt tömegigénytelenséget ilyen filmekkel tisztítanák, akkor elõbb-utóbb a homo birkulus trendi meganyája rádöbbenne mi az ami érték, s mi az ami szemét, amit kilóra adnak szinte ingyen,amit eszközül használva olyan értékeket rabolnak el a vakulni vágyóktól a semmiért amirõl azoknak fogalmuk sincsen,éppen ezért m beérik avval amit kapnak,a lelkiismeret legapróbb megrezzenése nélkül, mert mernek alacsony szinten vegetálni...és evvel be is érik jó napot!
tetro 2010 jún. 22. - 12:42:19 Előzmény bürgönye
(5/12)
Zseniális, oscarra jelölték, nálunk készült. Természetes, hogy a mi mozijaink nem vetítik :D
bürgönye 2010 jún. 06. - 23:43:33
(4/12)
Szégyen és gyalázat, hogy ez a film ilyen kevéssé ismert! Ilyen gyönyörû, ötletes, kidolgozott látványvilágot (amely egyszerre idézi meg a középkori kódexillusztrációkat és a hatvanas évek stilizált, síkszerû rajzstílusát) jóformán alig látni rajzfilmen, különösen a mai CGI-õrület mellett. A történet érdekes, a zene pedig rengeteget ad hozzá az atmoszférához. Emellett az eredeti angol kiejtés is sokat dob rajta. :)
Valódi gyöngyszem ez a rajzfilm, nagyon örülök, hogy ráakadtam.
10/10
svarg1987 2010 márc. 26. - 12:26:15 10/10
(3/12)
Nagyon szép film, de az elszomorító, hogy csak ennyi kommentár van hozzá.
anyesz3 2010 márc. 08. - 21:03:32
(2/12)
nagyon jó mese ,érdekes és szép képvilággal, rááadásul magyarok is rajzoltak benne
9/10
egy_másik_bolond 2010 febr. 14. - 14:10:12 9/10
(1/12)
Kellemes történet fura de mégis jó grafika, megy a kedvenc rajzfilmjeim közé. Nagyon hangulatos egy vasárnap délutános családi együtt mozizásra.