10/10
DUNAWÖLD szept. 28. 02:23:12 10/10
(89/89)
A Pajzs.
Vajon ezt rendőrök mondjàk tollba?
Ennyire kriminàlis fantàziàja nem lehet egy fk írónak.
frank chi 2021 máj. 27. - 21:23:34
(88/89)
Shane visszavette a telkóját, miután a mexikóiak elintézték az örményeket?

mert akkor tudnia kéne, h Vik hívta
frank chi 2021 máj. 18. - 21:03:35
(87/89)
kemény ez az egész. nagyon el is találták a video-cinema stilust a 6.évadban. mesteri munka.

a sztori egyre durvább. FrankaPotente-t nem vártam, de itt is a édesen játszik (és a szerepe is egyedi alakitás, az örmény főnök lányaként).
már az összes zsaru gyilkolt, egymás ellen mennek... Shane és Vik

"az agy az emberi test egyik legfürgébb szerve."

frankó ahogy tolják, elkapják a bérgyilkost és máris képben vannak, zsaroló akták ami leszámolt bandával kezdődött és negyedmilliós táskával.
Zozi07 2021 febr. 13. - 08:14:18
(86/89)
Több mint 10 év után újra néztem az egész sorozatot. Még mindig a legjobb !!!! Rengeteg sorozat jött ki 2008 óta de még legjobbak sem tudták megközelíteni ezt a szintet! Tudom minden szubjektív ( kinek a pap kinek a papné) de egyszerűen ez a sorozat tökéletes és zseniális!!! Talán épp a brutalitása miatt sajnos nincs a legelismertebb sorozatok között , de aki megnézi rájön hogy minden idők top 3-ban a helye , zsurus témában NR1 ( csak Drót van vele partiban) ! Jelenleg a Breaking Bead ül az IMDb csúcsán, de szerintem a Shield kenterbe veri ( itt nincs idő húzás, ellaposodott percek stb) . Olvastam korábbi kommentekben hogy a SOA - val is párhuzamba hozták páran - egyszerűen nincsennek egy szinten!!! A SOA iszonyú vontatott, feleslegesen lelkizős és épp ez rontja el, közel sincs benne olyan feszültség, izgalom mint a Shieldben! Szerintem egyáltalán nem laposodott el, mind a 7 évad zseniális, a befejezés pedig brutális! Aki még nem nézte meg mihamarabb kezdjen neki!!! The Shield forever!!!
csepgabn 2021 jan. 05. - 12:12:55
(85/89)
Csak úgy csendben megkérdezem, ki a bánat néz reggel 8 órakor sorozatot? A sok 15-20 éves film helyett lehetne normál időben vetíteni. Megérdemelné, mert remek sorozat.
ladymoon 2018 aug. 04. - 22:22:00
(84/89)
Remek sorozat volt. 10/10
7/10
sawyerx 2018 jan. 18. - 19:30:31 7/10
(83/89)
Kétszer néztem végig, és mindkétszer ugyanazon a véleményen voltam, mikor befejeztem (spoileresen, röviden):

Az elsõ két évad a legjobb, remek karakterekkel, néhol nagyon jó zenei aláfestésekkel, a pilot végi csattanó, az elsõ évad végi zavargások, a mexikói fõgonosz, a második évad végi Overcome-befejezés...

A harmadik még hozta a korábbi színvonalat, bár Aceveda elég hamar távozott a fõnöki székbõl, a negyedik pedig szerintem az új rendõrfõnöknõ ide vagy oda, a sorozat mélypontja lett. A kilencesek dagadt fõnökét lehetetlen volt egy percre is komolyan venni. Az egész arra szolgált, hogy bemutatták, Shane kezd rossz irányba terelõdni.

Az ötödik szezon Whitakerrel újra feldobta a színvonalat, a végén Lem halálakor akadt egy kis katarzis is, de aztán a hatodikkal megint nagyon elbaszták. Az utolsó két évadot simán lehetett volna egybegyúrni, már idegesítettek a magánéleti drámázások, és minden csak ismétlõdött, mint valami videojáték küldetés-elvállalós rendszere. Mackey családi részei, a fattya, Shane és az örmény maffia, nem lett volna rossz, de nem ezzel az idõhúzással.

Ronnie karakterét nem értettem, az elején éppen csak képben volt néha-néha, a magánéletérõl semmit nem tudtunk meg, a végén meg fõszereplõ lett. De más karakterek bemutatása is olyan furcsa irányokat vett. Julient és Danny-t nagyon lesöpörték, hogy inkább ilyen Tina vagy a köcsög ételautomatás majom kerüljön elõtérbe, illetve Shane és Mackey is túl sok felesleges játékidõt kapott. A végén már annyi minden történt egy-egy napon, annyi ember volt veszélyben, és szarták le, hogy irreálisnak tûnt. Aztán Los Angelesben lehet, hogy ez mindennapos. A befejezés második blikkre unalmas volt.

Szó mi szó, nagyon jól indult, de egy idõ után rossz irányt vett, a vége pedig rétestészta, de legalább megélte a normális befejezést. A szinkron egyébként nagyon jól sikerült.

7/10
10/10
atiser 2017 júl. 27. - 11:22:43 10/10
(82/89)
Most értem végig, és hatalmas nagy taps! Ritkán adok 10/10-et de megérdemli. Csak azt sajnálom, hogy itthon közel se kapta meg azt az figyelmet amit megérdemelt volna (ellentétben sok középszerû sorozattal), és csak a szerencsén múlt hogy összefutottam vele. Csak ajánlani tudom!
10/10
nathen 2017 júl. 17. - 20:17:41 10/10
(81/89)
Örök kedvenc...
10/10
convar 2017 jan. 13. - 21:02:14 10/10
(80/89)
"Na nem mintha a Maffiózókat és a Drótot már nem tartanám zseniális sorozatoknak, továbbra is masszívan 5 csillagosak mindketten."

Helyesen:

Na nem mintha a Maffiózókat és a Drótot már nem tartanám zseniális sorozatoknak, továbbra is masszívan 10/10 pontosak mindketten.


Igen, már megint a filmkatról kopiztam át, és persze hogy már megint elfelejtettem ezt a részt átírni :)
10/10
convar 2017 jan. 13. - 20:44:51 10/10
(79/89)
A LEGNAGYOBB.


Innentõl spoileres.


Egészen eddig a sorozatig azt hittem, hogy a Maffiózóknál és a Drótnál már nem lehet feljebb. Mostmár tudom hogy lehet.

Na nem mintha a Maffiózókat és a Drótot már nem tartanám zseniális sorozatoknak, továbbra is masszívan 5 csillagosak mindketten.

De mégis, a The Shield még hozzájuk képest is úgy érzem egy újabb szint, mert itt olyan játszmák mennek, olyan összefüggések alakulnak ki mint eddig egyetlen másik általam látott sorozatban sem. Egyszerûen überkolosszális a sorozat cselekménye, ahogyan az egész fel van építve, a pilottól kezdve egészen a s07e13-ig, végig sodró lendülettel üresjárat epizódok ill. mindenféle bakik, logikátlanságok nélkül. (Azt már tényleg csak zárójelben, hogy mindezt a tetejébe idõnként milyen sztárokkal "fûszerezték meg", lásd Glenn Close vagy Forest Whitaker vendégszereplését egy-egy évad erejéig.)

Szóval most megint azt gondolom hogy ezt már, tehát amit A The Shield nyújt már tényleg nem lehet felülmúlni. A The Shield csak saját magával versenyzik, pl. a 7. évad az elõzõkkel, merthogy a 7. évad egyébként még rátett mindenre egy lapáttal.... leginkább dráma vonalon persze. Dehát aki látta az tudja ezt.

Nekem Dutch, avagy Dácsi Öcsi volt a kedvencem, talán mert sokszor éreztem azt hogy nekünk sok közös vonásunk van :) Tényleg, vele, az általa átélt helyzetekkel, a gondolkodásával igen gyakran tudtam azonosulni.

A valaha általam látott legéletszerûbb, és mégis, ezzel együtt a legmeghatóbb képernyõn látott kollegiális viszony is hozzá, ill. hozzájuk, tehát Dutch-hoz és Claudette-hez kötõdik ("Mit tehetek? Mond meg." "Továbbra is csak azt amit egy barát. Sokat jelent."). Nagyszerû párost alkottak, amelynek egymás maximális tisztelete jelentette az egyik legfontosabb építõkövét.

Én különben örülök annak, hogy nem csináltak az írók sorozatgyilkost belõle. A macskás rész után adva volt a lehetõség, de szerencsére nem lépték meg. És jól is van ez így, így csak éppen érzékeltették hogy talán nagyon mélyen, tudat alatt neki is megvan a maga sötét oldala, csak mint az emberek 99,6 %-a, ezt magába zárja. Ja, a szegény macsekért mellesleg még így is pipa voltam rá :)

Aki meg nagyon nagy arc volt az Billings :) Az az elégedett, de közben mégis csak nagyon finom vigyor amit akkor vágott le amikor sikerült visszavágnia Dutchnak (amikor elérte hogy Dutch szemtanúja legyen hogy Tina kefél Hiatt-tal), az mindent vitt! :)
http://s30.postimg.org/wgernl4gh/The_Shield6093.gif

Akit viszont nagyon nem bírtam az pl. Julien, az ájtatos vallásosságával (én ateista vagyok) és a homoszexualitásával (meg egy kicsit homofób is, hiába na, ahogy öregszem úgy egyre kevésbé bírok elviselni bizonyos dolgokat :D), meg azért ahogy bánt Tinával, fõleg az elején. Apropó Tina, na õ is nagy kedvenc volt, de nem ám azért mert már az elsõ részben így libbent ki az õrsrõl :D
http://indavideo.hu/video/Kemeny_zsaruk_The_Shield_-_Tina_hatasos_belepoje

Egyébként még annyi nagy-nagy pillanatot fel lehetne sorolni, pl. Gilroy Vic házában a s01e12-ben ( http://indavideo.hu/video/Kemeny_zsaruk_The_Shield_-_Gilroy_fenyegetese_-_SPOILERES ), s04e05 vége Antwon Mitchell-lel, Shane-ékkel és a lelõtt kislánnyal, ami által Shane óriási slamasztikába kerül ( http://indavideo.hu/video/Kemeny_zsaruk_The_Shield_-_igy_jarhatsz_ha_lepaktalsz_egy_gengszerfonokkel_-_SPOILERES ). Aztán Lemansky halála, Vic kitárulkozása a s07e12-ben (milyen lassan kezd bele, mert mennyi minden dolgozhat benne, de aztán hogy belejön a mesélésbe), ill. úgy amblokk Shane vesszõfutását onnantól kezdve hogy elszökik az õrsrõl. Meg az összes balhés helyzet Vic és Shane között - már az elsõ is, ami még csak Lemansky pénzégetésébõl ill. az azt követõ veszekedésbõl indult ki.

Ja, és a Vic - Aceveda összes is külön élmény volt egytõl egyig :)

Vic (is) amúgy egy sorozat központi figurájához méltóan egy rendesen összetett személyiség volt. Amikor igazán elõjött belõle a sötét énje, olyankor azt a tekintete is elárulta. Nekem két ilyen pillanat rémlik: az egyik amikor/miután lelövi Terry Crowley-t, a másik a már említett FBI-nak tett vallomás közben. Ill. az utolsó részben többször is látszott rajta, mert már sz*rt bele, nem kellett titkolni senkitõl semmit. Nagyon helyes Chiklis-nek az a Golden Globe, rászolgált.

Azt meg hogy hova ment, mit csinált azután, hogy eltette a fegyvert és felvette a zakót, csak a jóisten tudja :)

És végül: nem tudom másnak feltûnt-e hogy ez mennyire egy kiélezett pillanat volt:
http://indavideo.hu/video/Kemeny_zsaruk_The_Shield_-_A_bloff_-_SPOILERES
Ez a sorozat egyik legfontosabb korai kulcsjelenete szerintem, mert itt egészen más irányt is vehettek volna a dolgok, ha Aceveda tényleg elveszi azt a cetlit......

Legyen itt a vége, persze annyi mindenrõl lehetne még írni......


10/10
8/10
Viktor6665 2015 máj. 31. - 16:22:35 8/10
(78/89)
A 4. évad nagyon gyenge lett:/
8/10
Viktor6665 2015 máj. 26. - 20:22:34 8/10
(77/89)
Az elsõ évad végén járok, eddig nagyon tetszik. A Kemény motorosokkal ellentétben itt a legtöbb karakter szimpatikus.
7/10
sawyerx 2015 jan. 15. - 18:58:59 7/10
(76/89)
Na végeztem vele, nem is tudom, mit írjak... Az elsõ 5 évad zseniális, aztán kezdték túlnyújtani a dolgokat, akárcsak a Sons of Anarchyban. Nagyon nem mennék bele, mi tetszett és mi nem, a vége elég befejezetlennek tûnt. Sajnos kikerült a top5-bõl, 7/10-et adnék rá. : /
7/10
sawyerx 2014 dec. 18. - 18:07:21 7/10
(75/89)
Most tartok a 4. évadnál, eddig k*rva jó, a top5 sorozatban van a Lost, Maffiózók, Breaking Bad és (eddig) a True Detective mellett. A pilot csattanója elég merész és ütõs volt, pár rész alatt beszippantott, pörögnek a részek, a kézi kamerás mozgás egyáltalán nem zavaró. Sutter ugyan ennek még nem az egyedüli készítõje, de a Sons of Anarchy messze le van maradva a The Shield minõségétõl, legalábbis a 4. évadtól mindenképp. A 2. évad kivételével az eddigieket szinkronnal néztem (túl pörgõsek a jelenetek), és az kell mondjam, nagyon el vannak találva a hangok.

Eddig csakis ajánlani tudom.
denizay 2014 szept. 19. - 15:57:47
(74/89)
Elképesztõ. Nem nagyon tér magához az ember, és nem akarja elfogadni, hogy vége, pedig vége. Tökéletesen mutatja be rendõrök világát, vagy csak szimplán a világot, amiben élünk. Nem lehet sikereket elérni "bûnök" nélkül. Abszolút lekötött minden évad, és minden pillanata valóságos volt. Nálam a 4 kommandós és Dutch vitt mindent. Hibátlan színészi munka. Ez (és a Wire) megugorhatatlanra tette a lécet. Egyszerûen tökéletes.

SPOILER!

Elég lassan indult be, személy szerint az elsõ két évadot még csak megszokásból néztem, hogy ha már elkezdtem, megnézem, mi sül ki ebbõl, de nem nagyon kötött le. Idõvel elkezdtem drukkolni Vic-éknek akármennyi szörnyûséget is csináltak, mindig egy nagy fogással tértek vissza. A pénzvonatos balhé fogott meg elõször igazán, és a különbözõ érzelmek, amiket a 4 kommandósból váltott ki. Viszont mind kiállt a másikért, nem fordultak egymás ellen (ekkor még legalábbis). Majd belépett Kavanaugh és valami elképesztõt alakított, és behozott valami leírhatatlan légkört. Tátott szájjal néztem minden részt, ahogyan Vic-kel "versengenek", és minden epizód végén le voltam döbbenve, majd a következõ rész mindig megugrotta ezt. Kavanaugh végül elérte célját, egymás ellen fordult a csapat, ami tragédiába torkollott (Shane és Lem). Innentõl erõs drámavonalat kapott az egész, és a szomorúság, bûntudat uralkodott a maradék részeken. A sorozat legnagyobb pillanata, amikor Vic kitálalt az FBI nak, frenetikus volt, a hideg rázott. Elég brutális lett a végére, azt még mindig emésztem, ami Shane-el történt, és azt sem tudom felfogni, hogy Vic cserbenhagyta Ronnie-t. Biztosan lett volna valami módja annak, hogy magával vigye. Szerencsétlent lecsukják élete végéig. Én nagyon meg voltam elégedve ezzel a sorozattal, és nyugodt szívvel adok neki 10/10-et. Pedig elég válogatós vagyok, de az már a 3. sorozat, ami nálam elérte ezt.

Egy kérdés, nem vagyok képben e tekintettben. Ugye amikor Vic büntetlenségért cserében kitálal az FBI nak, azt nem használhatják fel, ergo ez a beszélgetés meg sem történt, viszont nem kerülhet bajba ezek miatt. Na szóval ezek után miért mellõzik Vic-et? Oké, hogy megtudták, hogy egy pszichopata állat, de az FBI nál nemigen számít ez, csak a statisztika, meg a számok, így nem értettem, miért dugják asztal mögé, mikor a város egyik leghatékonyabb zsaruja. Na a sorozat lezárásához feltétlen kellett ez, hisz Vic így bukott el, nem igazán tudtam életszerûen tekinteni a dolgokra.
10/10
breeder 2014 jún. 04. - 00:13:02 10/10
(73/89)
Az egyetlen sorozat, amit a kétezres években elõszeretettel néztem! Akkortájt nagy krimirajongó voltam. Emlékszem még a Maffiózók volt ilyen hasonló témájú, nívós filmszéria, de az valahogy nem fogott meg ennyire, mint a The Shield, vagyis a Kemény zsaruk. Vic, Shane, Acaveda, Lem, a belsõs Kavanaugh, Wagenbach, Wyms, és a gengszter Armadillo voltak a kedvencek, akiket a legjobban bírtam! Ja és a kis csini Tina Hanlon is nagy kedvencem volt! :D Egyébként jut eszembe, nem is nagyon tudok ilyen sorozatról, ami ennyire kerek lett volna történet szempontjából. Ennek volt eleje, közepe és vége. Nem csak úgy belekezdtek és aztán a végén a levegõben hagyták a sztorit. :)

10/10
hukrisz 2013 aug. 18. - 00:58:51
(72/89)
Szerintem is ebben a mûfajban az egyik legjobb sorozat! Persze itt is vannak néha logikai bukfencek, de mégis életszagú az egész. Sajnos ez tényleg bevett szokás, hogy sok kisebb hal bent maradhat a vízben, ha köpnek a nagyobb halakról!
Holland Wagenbach pedig ugyan ezen a néven nyomoz pár NCIS-es részben is. Az biztos, hogy nagyon erõteljes szerepet kapott.
Nálam 10/10
10/10
nunadu 2013 márc. 17. - 19:45:08 10/10 Előzmény opposing force
(71/89)
A Kemény motorosokban pedig egy félõrült ügynököt játszik, amíg ki nem nyírják. :-)
opposing force 2012 dec. 31. - 12:24:10 Előzmény ulqui11
(70/89)
Ez egy jó goldolat, Wagenbach nyomozóval csinálhatnának egy új, külön sorozatot. Én már el is képzeltem a nyitójelenetet, Dácsi-öcsi reggel munkába készülõdik, tölt magának egy csésze kávét, kiveszi az uzsonnáját a frigóból és a hûtõ tele van levágott fejekkel. :)