zimzum1111 júl. 15. 23:36:33
(2/2)
Ez egy jó film.
Nagyon nehéz viszont - szerintem - definiálni* hogy pontosan miért jó.
Alapvetések:
1. Jó a történetvezetése. Nem uncsi, mert nincs benne üresjárat.
2. A képi világ - látvány és operatőr - parádé.
3. Remek fő-gonosz. Ed Harris karaktere Anton Chigurh**-hoz hasonló pszichopata
4. Remek átvitt értelmű, képileg is magyarázott érzelemvilág: szeretet, szerelem

Ez mind benne van.
És a trükk, amelytől nézi az ember és halad a sztorival, és kíváncsi most mi jön, majd egyszercsak, tényleg egy jót derül azon - legalábbis én -, hogy "Na, jól bevonódtam". Talán ettől remek a film. Szórakoztató. A különleges és talán a nem kellőképpen nyitott elme, zavarónak is veheti egyes jeleneteit, vagy megoldásait a mozinak. De az akár - átgondolva - akár egy elvont utalás is lehet. A nagyra nőtt főhősnő talán ezt sugallja.
A szeretet hatalmas és mindent eltűr...
Ebből jó nagyot merít a mozi...


*ez az amire Vitti készül
** Nem vénnek való vidék fő-gonosza (Bardem)
The Cortez júl. 09. 22:14:53
(1/2)
Leszbikus romantikus krimi, ami több tekintetben a Thelma & Louise-ra hasonlít. A főszerepben Kristen Stewart, aki megint leszbit játszik, ám ezúttal egy lepukkant, lezüllött fajtát, valamint Katy O'Brian, ki egy szarrá gyúrt izomleszbit alakít. A teljesen nevetséges kinézetű főellenséget Ed Harris hozza, méghozzá a tőle megszokott színvonalon.
A film vérgőzös, erőszakos, viszont a Tarantinóval meg Coenékkel való összevetés erős túlzás. Ez egy ráérős, monotonabb, túlságosan független mozis feelingű darab, amely a vége felé válik egyre elvontabbá + feszültebbé. Az alkotók szexbetétekkel, illetve lázálomszerű képekkel, elborultan pszichedelikus képsorokkal-hanghatásokkal próbálják feldobni a show-t. A fináléban átmegyünk totális WTF-be, mivel szó szerint embertelenül röhejes jeleneteknek lehetünk szemtanúi.
A történet a durvulás mellett a szerelem természetéről és a féltékenységről is szól. A zenéért Clint Mansell a felelős, a betétdalok pedig 80-as track-ekből állnak össze, de a trailerben hallható Tell Me Why-t senki se keresse köztük!