Téma: Kovács Kati

vénasszonyok -nyara 2012 aug. 20. - 13:15:32
(54/94)
Megnéztem a zenei tehetségkutató versenyek zömét az elmúlt években. Azt kellett látnom és hallanom, hogy minden vetélkedõn elõkerültek fantasztikus hangú és énektudású fiatalok, akikhez képest K.K. és pl. Zorán a kutyaütõ kategóriát képviselik. Nagyon csodálkoztam, hogy ezeket a fiatalokat hallván, van még ezeknek merszük színpadra állni.
Mindenki azt hallgat, amit akar, csak ez a fentebbi jelenség kissé felbosszantott.
offtopic
umma 2012 aug. 20. - 12:56:16
(53/94)
Oké, ízlések és pofonok... meg virágozzék minden virág... szerintem kár lenézni valakit csak azért, mert neked nem tetszik. Attól sok embernek még tényleg, komolyan, valóban örömet okoz. (Még Szûcs Judit is, ezt bármilyen nehéz is elképzelni).
vénasszonyok -nyara 2012 aug. 20. - 12:48:06
(52/94)
Tisztában vagyok Koncz Zsuzsa politikai szimpátiájával, hiszen kampányolt az SZDSZ-nek és elég csúnyán nyilatkozott Szörényi Leventérõl. Ezek nem rokonszenves dolgok, de ettõl függetlenül sokkal többre tartom elõadó mûvészként a Kovácsnál. Attól még nem tud Kovács jobban énekelni, hogy visszautasított egy kitüntetést.

Cserhátit sokan istenítik. valóban jó hangi adottságai voltak, de amit mûvelt a hangjával, az egy kabaré volt.
Annyira túlzásba vitte a fekete énekstílust, hogy olyan volt, mintha saját magát parodizálná.

Hallgasd meg a "Mennyit ér egy nõ"-t! Iszonyú modoros, egy katasztrófa!
offtopic
umma 2012 aug. 20. - 12:17:44
(51/94)
Koncz Zsuzsa egy oktávot tud kiénekelni, lefeküdt a politikának, simulékony és alkalmazkodó,
Kovács Kati önállóbb, erõteljesebb, vidámabb, szabadabb lélek.
Éppenséggel nekem mindegy, de ha kettejük közül kell választani, akkor nekem is Kovács Kati a szimpatikusabb. Õ például tavaly visszautasított valami mszp-s kitüntetést, szerintem Koncz Zsuzsa elfogadta volna. Erdõs Péter azt mondta, volt az életében egy hosszú idõ, amikor minden nap órákat foglalkozott Koncz Zsuzsa karrierjének egyengetésével. Gondolhatod, hogy nem csupán a hosszú haja tetszett neki, volt ott egyéb bûvös kötelék is. A zenéhez pedig éppenséggel nem értett Erdõs, azt mondta, azt tulajdonképpen utálta. Tehát nem Koncz zenei tálentuma vonzotta. Éppen ilyen indokból nyomta Cserháti helyett Szûcs Juditot. Leszarta, hogy kinek milyen hangi adottságai vannak.
vénasszonyok -nyara 2012 aug. 20. - 12:04:08
(50/94)
Erdõs Péter visszataszító képzõdmény volt a maga nemében, de valamiben neki is lehetett azért igaza:
-Koncz Zsuzsa különleges hangi adottságokkal rendelkezik,
-csak igényes dalokat volt hajlandó világéletében elénekelni
-elegáns, szép jelenség
-tud viselkedni
-van egyfajta kortalan kisugárzása

Kovács Katóka pedig mindennek az ellenkezõje.
10/10
sebstyén 2012 aug. 20. - 09:20:10 10/10
(49/94)
Igen ez így igaz, Kovács Kati a legsikeresebb és legismertebb magyar énekesnõ ! Mai napig aktív, folyamatosan koncertezik, tavaly adott ki négy új lemezt, és nagyon fiatalos és lendületes. Talán korosztályából már csak Õ az aki igazán igényesen és magas szinten mûveli azt amit annak idején körülbelül 50 éve elkezdett. Az is igaz, hogy Erdõs Péter sokat akadályozta pályája során, mert Õ Koncz Zsuzsát favorizálta, de hát mindenki tudja, hogy Kovács Kati sokkal nagyobb tehetség mint Koncz. Egyedül neki sikerült fent maradni.
offtopic
umma 2012 aug. 20. - 01:14:57 Előzmény vénasszonyok -nyara
(48/94)
Állítólag (ma olvastam) - õ a legsikeresebb magyar énekesnõ, tõle vették meg a legtöbb lemezt.
Erdõs Péter kifejezetten utálta, ha népszerû volt, azt nem Erdõs Péternek köszönheti.
Ezen kívül azt is olvastam, hogy sokkal fiatalabbnak néz ki a koránál, azt mondta, csak pár éve vette észre, hogy öregszik, és azon méri le, hogy a fiatalok már nem tegezik. De egyébként a saját korosztálya tagjainál sokkal fittebb és fiatalosabb, sokat mozog (teniszezik és gyalogol).
vénasszonyok -nyara 2012 aug. 04. - 12:54:15 Előzmény sebstyén
(47/94)
Lesotho-ban is az év elõadója volt. Zimbabwe-ban Lumumba-díjat kapott a munkásságáért. Az eszkimók Szent Egida-díjjal jutalmazták, mert minden igluban az "úúúúúúgy szeretném meglóbálniiii" szól.
És ne legyünk kisszerûek, hogy megelégszünk a világsztár címmel. Távoli galaxisokban is nagyon népszerû elõadónak számít.
10/10
sebstyén 2012 aug. 03. - 11:36:44 10/10
(46/94)
Kovács Kati nem csak világsztár lehetett volna, az is lett. Ha végignézünk a magyar könnyûzenében egyedülálló nemzetközi népszerûsége. Rengeteg külföldi hangverseny, ott szerzett és elnyert díjak. Közel száz külföldi televíziós mûsor. Év énekese volt többek között Angliában, Németországban is. Japán, német, angol nyelvû albumok. Jelentek meg dalai Amerikában, Spanyol és Olaszországban, és számtalan koncert egész Európában és Ázsiában ! Kovács Kati igen is világsztár lett, mert amit itthonról el lehetett érni, Õ azt elérte.


Ja és mindenki jöjjön a Szigetes Nagykoncertjére, óriási esemény lesz a Csík zenekarral közösen !
vénasszonyok_nyara 2012 márc. 13. - 22:29:09
(45/94)
Lehet nyugdíjba megy? Akkor megírom neki.
vénasszonyok_nyara 2012 márc. 13. - 08:21:18
(44/94)
"azok a kedves primitív és buta felhasználok akik unalmukban szitkozódnak olyan nagyságokat mint Kovács Kati."

Érdekes mondat. Hogy lehet NAGYSÁGOKAT SZITKOZÓDNI?

Szerintem aki ilyen mestere a magyar nyelvnek, az bátran hozzáláthat megírni a Kovács Kati Enciklopédiát.
A Diszharmónia Kiadó kész szerzõdést kötni vele.
10/10
sebstyén 2012 márc. 13. - 07:32:07 10/10
(43/94)
Már megint kezdõdik. Elõször is válaszolva igen több könyvben találhatunk életérõl. Például Dám László: Rockszámla vagy Borzák Tibor Szembeszélõ, de sorolhatnám még. Amúgy meg jön a tavasz azt felébredtek azok a kedves primitív és buta felhasználok akik unalmukban szitkozódnak olyan nagyságokat mint Kovács Kati. Hát az hogy hang nélkül a csúcson, szerintem te süket lehetsz, mert sok mindent el lehet mondani Kovács Katiról, de azt hogy hangja nincs. Hát olyan mintha azt mondanánk, hogy piros az ég és lila a fû.
vénasszonyok_nyara 2012 márc. 11. - 19:07:02
(42/94)
Persze. "Hang nélkül a csúcson" címmel, bõrkötésben az Atonalia kiadó gondozásában.
vénasszonyok_nyara 2011 nov. 23. - 23:32:14
(41/94)
Attól a sapkától elállt a lélegzetem. Hiába, öltözködni tudni kell!
offtopic
Ford Mustang 2011 nov. 21. - 00:15:50
(40/94)
Bizony, nem mindegy, hogy mozog a Rozi vagy rozog a mozi! :)
negyedikbéla 2011 jún. 05. - 11:25:07
(39/94)
Szerintem ezt a topic-t Kovács Kati-Sebstyén topicnak kell átnevezni. Ami Kovács Kati a könnyûzene égboltján, az Sebstyén fórumozó a szépirodalom területén.
10/10
sebstyén 2011 jún. 04. - 19:19:03 10/10
(38/94)
Én meg neked spinabifida79 azt javaslom, hogy ha már a regisztrációnál nem olvastad el a PORT.hu - Felhasználói szabályzatát akkor most meg teheted: "Fórum: személyekrõl lehetõség van véleményt írni az egyes objektumok adatlapján. A Fórum a szerzõ nézeteit tükrözi, ezért a honlap készítõi felelõsséget nem vállalnak a hozzászólások tartalmáért. A Fórum moderálás alatt áll: sértegetõ, obszcén, vulgáris, rágalmazó, gyûlöletkeltõ, támadó vagy bármely más olyan hozzászólás, mely törvényt sért, azonnali és végleges törlést von maga után." Mondjuk ezért törlik ki hozzászólásaidat. Nem gondoltam volna hogy ez nem esik le neked. Azt javaslom neked ha a normáknak megfelelõ valamint valóság alapja is van hozzászólásaidnak akkor írj véleményt, ha meg nem akkor kívül tágasabb.

UI: Örüljetek, hogy nem Kovács Kati vagy valamelyik hozzátartozója, ismerõse olvasta hozzászólásaitokat mert elég nagy pácba kerülnétek.
10/10
sebstyén 2011 jún. 04. - 09:04:49 10/10
(37/94)
Hát lehet ott ahol te éltél ott nem szerették, nálunk nem ez volt a helyzet. Kovács Kati sosem volt divat sem most sem máskor. Akkoriban nem szerették az Illést sem meg a Koncz Zsuzsát sem mert valami újat hoztak. Nem a megszokott volt. Az Illés-Koncz Zsuzsa páros dalaival, Kovács Kati nyers, erõs hangjával voltak eltérõ a megszokottnál. Ahosz képest, hogy szerinted nem szerették mégis hirtelen két tehetségkutató mûsort megnyert, vagy húsz kislemeze megjelent abban a néhány évben, nem hinném hogy a Hanglemezgyártó Vállalat azért adta volna ki mert nem fogytak el a piacon.
10/10
sebstyén 2011 jún. 04. - 08:56:24 10/10
(36/94)
Abban igazad van, hogy nem kell mindenkit szeretni. Ebben én is egyet értek veled, de azért mert nem a kedvencem csak azért minõsítem. Az életben sem megyek oda leköpöm azt a személyt akit nem szeretek vagy nem kezdem el a óltogatni mondjuk valamelyik közösségi portálon. Nahát már többször olvastam itt hogy milyen Kovács Kati mozgás kultúrája. Õ nem Madonna, akinek a nyakába kell tenni a lábát azért, hogy legyen valami fény pontja a produkciónak. Az õ koncertjére nem azért megyünk el, hogy valami nagy show mûsort nézzek. Pont elég az, hogy ki áll a színpadra és énekel, úgy ahogy nagyon kevesen. Én sem vagyok megrögzült Kovás Kati rajongó, nem megyek el az összes koncertjére, amúgy a fiatalok között is van olyan akiknek hasonló karriert lehet jósolni pl.: Rúzsa Magdi, Caramel. Nem értem, hogy mire akartál célozni azzal, hogy "Az is sokat elmond számomra Kovács Katiról, hogy kik rajonganak érte itt a Fórumon."? Amúgy nem egy kategória Kovács Kati - Fekete Pákó és Fluor Tomi. Az utóbbiak nem énekesek hanem csak médiaszemélyiségek, nem a zene miatt vannak a felszínen, hanem mert mindig valami botrányba keverednek. Lásd Fluor Tomi - Kiszel ügy (a másik "szépség" a közéletben) és Fekete Pákó verekedése.
10/10
sebstyén 2011 jún. 03. - 09:13:22 10/10
(35/94)
Tyrannosaurus/velo/Rex örülök, hogy ennyire odafigyelsz a mûvésznõ hírnevére, de ne aggódj mint korábban egyszer már írtam bármit is írsz Te ide, attól még Kovács Kati ugyanúgy megtölt minden évben egy Aréna vagy a Bartok Béla Nemzeti Hangversenyterem nézõterét. A kormány ugyanúgy kitünteti, elismeri munkásságát különbözõ kitüntetésekkel (amit teljes mértékben megérdemel).