7/10
offtopic
sexykex 2020 nov. 02. - 09:11:06 7/10 Előzmény InteriorLulu
(9/9)
„Azannya”, hogy mik vannak! Újságíró, aki okot nyomoz. Hűha! Nem ül ám a piciny seggén és nem a főszerkesztő szája íze szerinti cikket ír, de nem ám!
Hol voltak ezek a híres oknyomozók 45 évig? Nem mintha a rendszerváltás után, vagy akár napjainkban bármit megváltoztatott volna firkászaink hősies tevékenysége. Manapság az ember már újságot sem vesz, mert az újságíró vagy balra nyal, vagy jobbra. Egyszerűen nem létezik objektív, tényközlő és tényfeltáró újságírás Magyarországon, sem az írott, sem a digitális, sem a sugárzott médiában.
(Követem az eseményeket? Nem, nem követem. A hasamra ütök és nagyokat mondok? Igen, így van. Hallottam legalább egy esetről, amikor az eltérített közpénz útját követő újságíró bizonyítékai alapján bírósági ítélet született? Nem, nem hallottam. Feltételezésekről és vádaskodásokról hallottam, ezért kissé bizalmatlan vagyok. Akkor minek követném az eseményeket? „Kék fény” lett a TV Híradóból – miért érdekelne?)
8/10
InteriorLulu 2020 nov. 01. - 23:47:00 8/10 Előzmény sexykex
(8/9)
"Meglepődve hallottam, hogy az újságírók mennyire keresik a bajt és legtöbbször meg is találják."

Azok az újságírók, akik a te olvasatodban annyira keresik a bajt, nos, ők nem a bajt, hanem az okokat, a tényeket és az igazságot keresik, hogy aztán a végén eléd tehessenek egy felgöngyölített sztorit, mely amúgy szinte minden esetben olyan gazemberséget leplez le, amely direkt vagy indirekt módon a tetőled is beszedett adóforintokból származó közpénz útját téríti el a közjó irányából ilyen-olyan magánzsebekbe.
Oknyomozó újságírás, egészen biztosan hallottál már erről. Akár meglepődve, akár nem.
7/10
sexykex 2019 júl. 02. - 11:19:45 7/10
(7/9)
Veronica egy lökött tyúk volt. Többször is szóltak neki, hogy ha nem néz a lába elé, eleshet mégsem figyelt oda. A katolikus egyháznak vannak ilyen típusú szentjei. Meglepődve hallottam, hogy az újságírók mennyire keresik a bajt és legtöbbször meg is találják.
A választott politikusok dolga lenne a törvénykezés, a hatóságé a végrehajtás – az embereké az ítélkezés. Ha mindenki végezte volna a munkáját Veronica ma is élne.
1/10
chumpitaz 2019 jún. 28. - 20:52:38 1/10
(6/9)
Én ezt a nőt legszívesebben megfojtottam volna! Gyűlölöm a drogot,meg drogdílereket,de ez az idegesítő,antipatikus tyúk,szinte kizárt,hogy az életben is ilyen lett volna,mint a filmen,mert akkor már a felnőtt kort sem érte volna meg. A szinkron borzalmas, és még ha a film témája érdekes is,egy szenvedés az egész a főszereplő miatt!
9/10
Drizari 2019 jún. 22. - 09:37:04 9/10
(5/9)
Min minden játékfilm, ez az igaz történeten alapuló (Veronica Guerin bűnügyi tényfeltáró újságíró) filmdráma is tartalmaz kitalált személyeket és eseményeket, amik helyenként színesítik, vagy érthetőbbé teszik a történetet.
Lehetséges az is, hogy Veronikát a filmben egyeseknek unszimpatikusnak látják, de az kétségen felüli, hogy halálával az ír parlament azonnal változtatott az ír alkotmányon, és megvont liberális jogokat a bűnözőktől tekintet nélkül arra, hogy az ennek nyomán végrehajtott intézkedések a vétlen családtagokat akár a nyomorba is taszíthatja. Ezért preferálják pl. nálunk a bűnözök a családtagok nevére szóló és tulajdonukra íratott ingatlanokat, bankszámlákat, és a strómanok alkalmazását.
Magyarországon, okulva a kábítószer-ellenes nemzetközi hatósági tapasztalatokra alapozva, elsősorban az eurós vissza nem térítendő pályázatokra, állami megrendelésekre, ÁFA csalásokra irányul a magyar "elit" szervezett bűnözés. Ennek oka és következményeként rendkívül széleskörű és magas beosztásokig elérő a korrupció.
9/10
3/10
bannor72 2019 jún. 19. - 21:51:08 3/10
(4/9)
Hát biztosan egy igaz történet. Veronica Guerin tényleg egy hős és szent lehet az íreknek. A megfilmesítése viszont teljesen hiteltelen, a főszereplő karaktere kifejezetten unszimpatikus, hisztis, idegesítő, mint maga a film is: tele olcsó közhelyel, sablonokkal, kidolozatlan viszont kifejezetten hatásvadász, ily módon teljesen értéktelen. A következmények mind egyedül hozzá köthetők? Ugyan. Nagyon gyenge. Bármit is akartak ebből kihozni, nem igazán jött be.
8/10
John Falcon 2018 aug. 18. - 10:49:20 8/10
(3/9)
Személyes élmény miatt éreztem antipátiát a főhős karaktere iránt, ezért csak 8/10. A szemem láttára történt néhány éve, hogy egy nagy sebességgel száguldozó, és közben a telefonálás miatt fél kézzel vezetni próbáló nő a zebrán áthaladó gyerekcsoport közé hajtott. 3 gyereket szállítottak a mentők súlyos sérülésekkel a kórházba, de a többi gyerek is (szerintem) egész életre szóló lelki traumát szenvedett el. Veronica Guerin pontosan így vezetett rendszeresen, mániákusan. Hogy nem okozott halálos balesetet, az a legkevésbé sem rajta múlott, puszta vakszerencse.
10/10
sharonfan 2016 júl. 23. - 13:13:37 10/10
(2/9)
Esetleg valakinek megvan ez a film? HELP! Köszi!
10/10
blade_ 2010 júl. 20. - 19:44:17 10/10
(1/9)
Jerry Bruckheimer megint nem lõtt mellé...
...a film nálam 10/10* :)