5/10
kisma 2018 nov. 22. - 16:14:33 5/10
(7/47)
A napokban megnéztem a filmet és véleményem szerint az egyik, ha nem a leggyengébb film az eddigi tíz "Wizarding World" film közül. A filmnek igazán átfogó története nincs, az egész arra szolgál, hogy átvezessen a később történethez. Emiatt számomra felettébb csalódást keltő, akár franchise film, akár nem, muszáj lenne a saját lábán megállnia a történetnek és ez a film erre nem képes.

Ezt csak tetézi, hogy Rowling George Lucas-i "magasságokba" kíván emelkedni az életszerűtlen, buta párbeszédekkel és karakter döntésekkel, szappanoperába illő megoldásokkal. Arról meg ne is beszéljünk, hogy milyen klisés válaszok érkeznek egyes kérdésekre, ami nagyon sajnálatos, Rowlingnak sokkal kreatívabbnak kellene lennie. A film rengeteg szálat és karaktert kíván mozgatni, ezért szinte lehetetlen bármelyiküket is kedvelni.

Jude Law remek Dumbledore-ként és a színészi játék dicsérete sajnos ebben ki is merül, mindenki más csak átlagos. A zene remek, a látványt készítők még rengeteget tanulhatnak az ILM-től, mert tőlük azért messze vannak.

David Yates ugyanolyan középszerű rendező, mint amilyen eddig is volt, Rowlingra pedig, ahogy fentebb is írtam ráférne egy kis segítség a forgatókönyv terén. Számomra ez csak egy 10/5.
kriszta.g 2018 nov. 22. - 13:16:57
(6/47)
Hát hol is kezdjem. A történet lapos de a kivitelezés nekem nagyon bejött. Látványos, és a hangeffektektől szó szerint remegett a padló. Dolby Atmos rulez. :)
Összességében nekem 8 pont, az első rész jobban tetszett arra 10-est adnék. Johnny Depp jól alakított bár Ralph Fiennes Voldemortja mellett ipari tanuló és túlzottan annak az utánzata vagy előzménye akar lenni, olyan Voldemort 2.0 de mivel előbb volt időrendben inkább 0.0 és ezzel mindent elmondtam. Viszont Jude Law Dumbledore-ja nagyon szerethető. Eddie Redmayne is cuki. Az állatok pedig szuperek voltak de lehetett volna több.
SPOILER Már előttem leírták de én sem értem hogy Dumbledore és Grindelwald közti vérszerződés hogyan született meg miután Ariana miatt már összecsaptak. De biztos kellett egy ilyen szál hogy lehessen húzni a sztorit, különben D levadássza G-t és vége. De hogy miért Salmandert szemelte ki én se értem, erőltetett összemosása két teljesen különálló történetnek. Salmander sztorija a legendás állatokkal lehet hogy nem tett volna ki 5 filmet, de akkor lehetett volna egy Grindelwald sorozat és Salmander külön. Maximum meg lehetett volna fűzni a szálakat hogy valahol összekapcsolódjanak. De így semmi logika nincs benne hogy D őt küldi G-re mikor tele vannak aurorokkal.
Queenie átállása pedig iszonyú motiválatlan és semmivel nem alátámasztott döntés volt.
Jacobot sajnáltam.
Az egyetlen érdekes szereplő nálam Leta Lestrange, de ő is hamar elintézték. Pedig azt hittem megtudunk valamit a Lestrange lányok felmenőiről.
Creedence pedig el lett nyomva és hogy a végén kiderül hogy Dumbledore? Mégis hogy?
SPOILER VÉGE
Összességében semmit nem tudtunk meg Grindelwaldról se Dumbledore-ról remélem ez majd a következő részben alakul. A sztori nem fejlődött sehova de a képi világ és a Roxfort nekem elég volt egy 8-ashoz. Hiába, hardcore H.P fan vagyok. Ja és nekem tetszik Nagini sztorija csak legyen kifejtve jobban...
10/10
clisanlezz@gmail.com 2018 nov. 20. - 13:44:19 10/10
(5/47)
Az előző kommentektol eltérően en azt mondom egy jo kis film volt. A tortenet tele van nyitott kerdesekkel, ez az ami itt tartja a nezoket hogy a tobbi reszt is megnezzuk. Elvegre 5 reszes "filmről" van szó. Egyszerre nagyon sok információt kaptunk ebben a reszben, de ezek a következő reszekben fog kibontakozni. Véleményem szerint sokkal jobb széria mint a HP. Pörgősebb, baratsagosabb szineszek, stb. Szerintem a 3D hatás is lenyűgöző volt, megérte moziban nézni. Nem értem egyes emberek miért mondják hogy nem vicces? Szerintem voltak benne jo viccek. Hiányolják a humort, ez nem egy komédia... Én 10\10et adok a filmre. A történet fordulatos (és igen is van története, de nem bontakozik ki, csak egy mellékszál, ami épp elég ahhoz hogy várjuk a következő részt és megtudjunk mindent.)(hogy nézne ki ha már mindent tudnank, mit kapnank a masik 3 reszben? Mi vonzana h megnezzuk?) Kapunk par infot Dumbeldorrol, Voldemort kigyójáról. Kapunk hideget a jó szereplőktől (összeomlás, rossz szereplővé válás). A szereplők továbbra is szimpatikusak(nem ugy mint a Harry Potterben), az állatok gyönyörűek benne, bár kicsit kevesebbet szerepelnek benne, de ennek a resznek nem ők voltak a kulcsai. Es szerintem a 3D hatás is gyönyörű, ezért kap 10\10. Tehát: szimpatikus szereplők, nyitott kérdések, szép grafika, humor, kaland, pörgős, sok sok mellékszál ami később kibontakozik, szereplő vivódások, egy pici románc, utalások HP-es szereplőkre.
Rég láttam már filmet ami igy megfogott volna. Várom mar a 3 további részét.
3/10
K.T.1980 2018 nov. 19. - 21:08:42 3/10
(4/47)
Nem volt jo. Lehet könyvben jó de itt valahogy egy cselekmény egy jelenet se bontakozik ki igazán. Olyan érzésed van mintha az egész egy káosz lenne es kapkodják a jeleneteket de eközben lassú is vontatott. Valahogy unalmas rossz a vágás. 10/3 kb. Telenyomták CGI vel de nehol briliáns néhol B kategorias a CGI. Kár volt rá beülni pedig azert mentem mert az előző legendás állatok tetszett.
6/10
Nico71 2018 nov. 18. - 19:00:43 6/10
(3/47)
Vegyes érzésekkel távoztunk a moziból. Kissé vontatottnak ítéltük, hiszen nem egy pörgős film. Néha felgyorsul, de alapvetően lassú folyású. Kissé olyan érzésünk volt, mintha csak összekötő, kiegészítő rész lenne egy valódi nagy történethez, egyfajta ki-kicsoda. A HP filmekhez kapcsolódó alakok is megjelennek, de némelyik csak a háttérben. Jó lett volna többet hallani róluk, történetükről.
A végén nyitva hagynak egy nagy kérdést, ami meglepő és valahogy nem helyezhető be az eredeti HP történetbe. Kíváncsian várjuk a folytatást! Vajon mit hoznak ki belőle?

Amíg a HP történetek a gyerekeket célozták meg, addig ez a film inkább a könyveken felnőtteket. Sajnálatos, hogy felhagytak a régen bevált módszerrel, miszerint előbb jelentek meg a történetek könyvek formájában, majd évekkel később jöttek a filmek. Épp a lényeg vész el, hogy olvasásra ösztönözze a fiatalokat, a gyerekeket. :-(

Spoliler (szerűség)
Egy valamire nem derül fény a filmben Grindelwald bűntetteire! Tehát, a film címe teljes képzavar! Persze, egy-kettőt láthattunk, de azt nem mutatták be, mitől olyan nagy varázsló, mitől lett ő a fő gonosz. Akárcsak Grindelwald, úgy Dumbledore is egyből elismert nagy tudású, nagy hatalmú varázslóként jelenik meg a filmben. Előzményfilm, amiből részleteket nemigen tudunk meg a HP filmek szereplőiről. /kivéve az írónő által már többször emlegetett, Dumbledore meleg beállítottságáról :-o "- Olyan volt önnek, mint a testvére! - Annál sokkal több volt nekem! :-o/
Amit szintén korlátozott számban és eléggé felületesen láthattunk a filmben azok a Legendás lények. :-( Egy kezemen megtudom számolni a filmben megjelent lényeket. :-(
Tulajdonképp, ez nem HP film, nem igazi előzményfilm, nem a Legendás lények körül játszódó film, nem Dumbledore-ról és Grindelwald-ról szóló film, de nem is Göthe Salmander-ről. Mindenből egy kicsi, eléggé felületesen.
Amit a HP regényekben imádtunk, hogy a muglik között kiskamasszá nőtt Harry Potter-en keresztül az olvasóknak, nézőknek bemutatják a varázsvilág érdekességeit ez tejesen hiányzik ebből a filmből. Ott van Jacob Kowalski alakja, akin keresztül ezt megtették az előző részben, érthetetlen, hogy most miért hagyták ki ezt a vonalat. :-(
Ami még nagyon hiányzik a filmből, a humor! :-(
A 3D technikát pedig egyáltalán nem használták ki, totál felesleges így megnézni, bőven megteszi a 2D-s verzió. A főcím után nem volt 3D hatás. :-(






1/10
Barnus92 2018 nov. 18. - 15:33:19 1/10
(2/47)
Iszonyat.. 0 történet, a CGI mintha 10 évvel ezelőtti lenne... 10/1
*Az utolsó 30 percről ki is mentünk a moziból...
filmsomnia.hu 2018 nov. 14. - 06:45:05
(1/47)