10/10
John Falcon 2018 okt. 28. - 17:42:27 10/10 Előzmény Dr. Zaius
(4/4)
Nekem is tetszett a film, tehát jól emlékszel.
Másokhoz:
Az értékelésnél nem árt figyelembe venni, hogy közel 50 éve készült. Másrészt pedig ha valaki nem érti azt amit lát, akkor ezért nem biztos, hogy a filmet kell hibáztatni...
ad mala 2015 ápr. 05. - 19:07:15
(3/4)
Kb. folyamatosan nem értettem mirõl van szó, õszintén szólva a végére se tisztult ki teljesen. De érdekes volt a totál árja kinézetû Max von Sydow-t szovjet tisztként, Orson Wellest pedig immáron valószínûtlen átmérõjûvé dagadva látni:), Patrick O'Neil-t pedig felfedeztem magamnak, hogy milyen jó színész.
Valóban furcsa ez egy John Huston-tõl. A film brutalitása is meglepett, ahogy az a nõt összeverték...)
1/10
drug 2013 jún. 08. - 23:18:12 1/10
(2/4)
Minden idõk egyik legrosszabb kémfilmje. Zavaros, érthetetlen már a kiinduló helyzet is, maga a címbeli levél diplomáciai, fizikai lehetetlenség, elképesztõ ostobaság és blõdség. Az ezután következõ történések arról árulkodnak, hogy a film készítõinek halvány lila fogalmuk sem volt sem a szovjet rendszer mûködésérõl, sem a saját államuk titkosszolgálatáról, sem az ilyen jellegû ügyek lebonyolítási módjáról.
Annyira rossz filmrõl van itt szó, hogy komoly élvezetet jelent megnézni. Iskolai órákon lehetne állatorvosi lóként bemutatni rajta minden hibát, ami el lehet követni.
Az külön csemege, hogy ezt a kapitális baklövést John Huston rendezõ követte el, aki azért nem akárki a filmszakmában.
Azt nem lehet rá mondani, hogy volt egy rossz napja, mert egy ilyen film minimum hetekig készül, itt tehát a mesternek volt néhány ritka rossz hete.
Dr. Zaius 2010 aug. 25. - 21:47:04
(1/4)
Sok éve véletlenül odakapcsolva valamelyik csatornára láttam ezt a filmet.
Azóta is várom hogy valahol újra leadják.
Úgy maradt meg bennem, mint egy fordulatokkal teli, izgalmas kémfilm.