8/10
IamTwo 2021 jan. 23. - 22:54:30 8/10
(3/3)
Nemrég láttam, de még mindig nem tudom eldönteni, hogy


(1) vagy Nigel volt a gonosz fiú, de "elérte célját, az örökkévalóságot" és gonoszsága a megrontott Alex-ben él tovább
(2) vagy eleve Alex volt a gonosz és az egyébként létező Nigel-t csak arra használta fel, hogy valamiféle ellenségképet fabrikáljon belőle, aki mögé aztán elbújhat. Nézőként Nigelről semmi biztosat nem tudunk, hogy ki volt, mi volt, milyen volt, csak annyi bizonyos (=ellenőrizhető), hogy talán valamennyire különc volt, Alex szobatársa volt és meghalt. Minden mást, amit a filmben megtudunk róla, Alex meséli el.

10/10
HarleyQuinn 2016 febr. 13. - 02:09:58 10/10
(2/3)
Elég gyenge értékeléseket kap, pedig nem olyan rossz film. Igaz, az alapsztoritól elkezdve a karaktereken, a helyszíneken át a durva jelenetekig szinte minden sablonos és kiszámítható, plusz végig elég vontatott és kicsit unalmas, nyilván nem akciófilmnek készült, de ennyi köztes idõ nem kéne, amikor igazából nem történik semmi, nem derül ki semmi, se a feszültséget nem fokozzák, se új infót nem kapunk, se karakterfejlõdés, semmi, csak baljós zene, könnyes szemek meg túlcsavart mondatok. Kicsit túl sok klisé került bele egyszerre, lehet én vagyok agyilag gyenge, de néha nem tudtam követni, fõleg, mert nem keltette fel az érdeklõdésemet. A visszaemlékezés mindig beválik, viszont idõnként zavaró volt, hogy zagyvaságokat beszél, miközben a múltbéli eseményeket látjuk. A Sötét Srác kicsit sok volt, túltolta az elmebeteg, sátánista, szektás gyilkológép szerepét. Maga az elképzelése, az stimmelt, még ha le is futották már párszor ezt a kört más filmekben, de a karakter túl egysíkú lett. Néha idegesítõ. A végén a csavar megint csalódás volt, az elsõ 5 percben tudhatjuk, hogy ez lesz a vége, ami nem jó, de ha már így lett, akkor lehetett volna nagyobb csattanó. Bár a zenét eltalálták, kicsit morbid humor hangulata lett tõle a végén.
A maga mûfajában szerintem megállja a helyét, bizony voltak benne jelenetek, mikor majdnem átkapcsoltam inkább a Spongyabobra, nehogy rosszat álmodjak.
Eddie Redmayne szimpatikus, megragadja az ember figyelmét, eddig minden szerepében tetszett, ez a mûfaj meg kifejezetten jól állt neki. Toni Collette is jót alakított, Sötét Srácot meg szívesen megnézném valami aranyos filmben, amiben nem õrült. :)
Összességében simán nézhetõ, ágyból egy tál popcornnal meg kólával, teljesen jó. Ami nagyon mínusz, az a sablonosság, meg az unalmas részek. Ezért csak 6/10.
frenchbullie 2015 máj. 24. - 07:40:39
(1/3)
Üdv! Tegnap megnéztem a Mindenség elméletét. Eddie Redmayne alakítása félelmetes volt, nagyon nehéz lehet nem csupán fizikailag, hanem lelkileg is felkészülni egy ilyen szerepre.
S ahogy megláttam Redmayne-t eszembe jutott, hogy láttam a Like Minds-ben.
Spoiler
Ebben pszichésen sérült karaktert alakít, szintén zseniálisan. Nem igazán ismert film, pedig érdemes lenne rá.