Téma: Logan

nedkelly 2017 márc. 26. - 16:58:57
(46/86)
Logan egyáltalán nem halhatatlan, csak nehezen öregszik a képessége miatt... Könnyezve álltam fel a székembõl a film végen, nem vicc.
1/10
e883fa02 2017 márc. 21. - 12:03:20 1/10
(45/86)
Ekkora egy sz*r filmet régen látttam, számomra egyetlen egy értékelhetõ része a filmnek az a megkönnyebbülés volt, hogy vége van és felállhatok!
XGame 2017 márc. 19. - 19:04:55
(44/86)
Véleményt a filmrõl nem tudok, mert most fogom meg nézni, de Logan halhattlan! A filmben pedig tök vén. Ez azert elég ellentmondás.
5/10
trudy 2017 márc. 16. - 23:54:10 5/10
(43/86)
Én nem vagyok egy nagy X-Men szakértõ, de néhány korábbi film és az elõzetes alapján egy lazább filmre számítottam, ami nem mentes a humortól és az öniróniától. Ehelyett egy olyan sztorit láttam, ami szerintem túlságosan komolyan vette önmagát és ez volt valószínûleg a film legnagyobb hibája. Hugh Jackman már - valljuk be - elég öreg, ami alapvetõen nem áll neki rosszul, de ez pl. egy remek alap lett volna arra, hogy egy sokkal szerethetõbb és emberibb Logant hozzon, ami méltóbb ahhoz a 15 évhez, ami alatt a nézõk megszerették oly mértékben, hogy mostanra gyakorlatilag azonosítják Logannel.
Sajnos a mellékszereplõk közül sem tudott senki annyi szimpátiát ébreszteni a nézõben, hogy színesebbé tegye az élményt. Xavier professzort egy nem túl elfogult nézõ tuti hogy már fél óra után a fenébe kívánja, mert gyakorlatilag az összes bajt õ okozza, amikor pedig észnél van, akkor csak hisztizik. Épp ezért nem is nagyon érzünk iránta semmit, amikor SPOILER elbúcsúzunk tõle. A kislányról nem is beszélve, akinek a folyamatos hörgõ sikítozása elképesztõen idegesítõ volt.
Felnõtt nézõként alapból nehéz azonosulni egy olyan gyerekkel aki 1,5 órán át meg sem szólal, színészi játéka mindössze a csúnyán nézésbõl áll és a hátterérõl alig tudunk meg valamit, csak annyit látunk hogy tizesével aprítja a kommandósokat.
Nem tudom továbbá hová tenni a rendezés azon mintáját, hogy a film gyakorlatilag 15 perces öldöklések és 15 perces nyálas érzelmes részek sorozata.
Persze, egyszer meg lehetett nézni, mert jól ismert karakterekrõl szólt, mert látványos volt és vezetett valahonnan valahová a sztori, de nem hagyott bennem mély élményt sajnos... pl. az X-Men First Class színvonalát meg sem közelíti.
MattColors 2017 márc. 14. - 22:53:26 Előzmény JohnnyBGood
(42/86)
Maximálisan egyetértek azzal amit leírtál, ugyanezek a gondolatok merültek fel bennem is.

-TOVÁBB SPOILERES-

Annyit hozzátennék, hogy volt zene, de valóban kevés... Logan halálánál, de még a professzor halálánál is elfért volna valami epic szimfonikus darab.
Nem lehet összehasonlítani, ez csak egy példa, ami elég drámai hatást kelt, rendesen a szívéhez kap tõle az ember. Ilyesmit el tudtam volna képzelni alatta.

https://www.youtube.com/watch?v=Ng-QLo2hHn0
3/10
Ferrrrri 2017 márc. 12. - 18:53:54 3/10
(41/86)
Nagy rajongója vagyok a sorozatnak, különösen Farkasnak, épp ezért nem is volt kérdés, hogy megnézem-e a filmet, vagy sem. Ennek ellenére, vagy talán épp ezért hihetetlen csalódás volt. A rengeteg pozitív kritika, és a magas pontszám ellenére csalódottan, és rossz érzésekkel jöttem ki a moziból. Értelmetlen öldöklésroham, túljátszott öregember szerep, nulla történet, és gyerekek gyilkolnak benne látszólag érzelem nélkül... kiábrándító volt. Sokkal többet vártam. Ez alapján nem baj, hogy nem látjuk többé. :(
10/10
Trevor Belmont 2017 márc. 12. - 11:10:15 10/10
(40/86)
Nekem az jött le a lépcsõs jelenetnél, hogy nem tudta már eldönteni él-e, vagy már halott! Azért szaladt az öregebbhez, nem tudta õ maga se, hogy mi történt, utána döbbent rá odakinn a valóságra.
Szerintem a karótól és attól a sorozattól halt meg. Én személy szerint a végén azt vártam, hogy majd feltámad
8/10
JohnnyBGood 2017 márc. 12. - 10:03:19 8/10
(39/86)
A trailer ütött, a film is jó volt, báár..

>Spoiler gyanú<

Ami tetszett:
- A prof rohamai :), tényleg tükrözték az erejét vénségére is.
- Wolverine küzdelme az élettel, annyira látszott hogy meg akar halni. Jól hozta a szerepét:) Különösen tetszett, mikor a fiatal Farkas vitte el vasba verve a kiscsajt, õ beérkezik a lépcsõhöz, elõszõr látja magát (elvileg kéne a sokk), látja hogy a kiscsaj sikoltozik, nézi pár másodpercig (hogy wtf?), és leszarja a jelenetet, helyette elindul fel a lépcsõn megnézni a profot hogy ott van-e túlélte-e, mi történt? Ez szuperül illeszkedett az addig felépített "nem érdekli se a kiscsaj se a világ többi problémája" énjéhez. Ez a jelenet megmaradt.
- Nekem - látva az öreg Farkas lassú mozgását, rossz egészségét, romló reflexeit, alig gyógyuló öreg testét - az volt a legnagyobb sokk, mikor a fiatal önképével kezdenek el egy pillanat alatt és duma nélkül kaszabolni, ott akkor döbbensz rá, hogy Farkanál - aki legyõzhetetlen - csak egy erõsebb lény létezik, a fiatalkori önmaga, brutál gyors, brutál kemény jelenetek mikor egymással harcolnak. Konkrétan féltettem, hogy ne fussanak össze, csak kerüljék el egymást. Durva dara.
- A kislány piszok jó választás volt a szerepre, õk ketten felesben viszik a film ívét, ez szerintem zseniális lett.

Ami nem tetszett:
- Egyáltalán nem emlékszek zenére a film alatt.. :S Úgy gondolom nem is volt, már közben is hiányoltam helyenként, ilyenkor jössz rá egy melankólikus filmnél, hogyha nincs zene, az túltolt drámai hatással bír, amit nem lehet egész film alatt kitartani, vagyis helyenként zenével jobb lett volna. A trailerben volt, az nagyon ütött, be is égett.
- A kiscsaj sokkal jobb volt mikor nem beszélt, onnantól hogy megtette, egész más lett a jelleme, addig az ártatlan kisboltos eladót is lenyomta volna, utána meg viszonylag hirtelen egy társadalmi értékekre és érzelmekre fogékony kiscsajjá vált seccpecc. Ki érti ezt? Kicsit nagy volt nekem ez a kontraszt ismerve a gyerekkorát.
- A vége. Igen, nem tetszett. Mitõl is halt meg Logan effektív? Hogy átszúrta egy karó? Hogy egyben vette be a zöld trugyit és az felgyorsította úgy az öregedést, hogy fél órán belül magától meghalt? Vagy mitõl? Ha ennyire simán meg tudott halni, minek hordott magánál adamantium-lõszert? Sokkal jobb lett volna ha a dráma kedvéért vergõdik a szenvedésben, hogy nem tud azonnal meghalni, ez így túl egyszerû volt.
- Sajnos nem angolul néztem, és az elsõ 20 percben konkrétan szenvedtem a Magyar szinkrontól meg értelmetlen szar fordítástól. Már a Trailer alapján egyértelmû, hogy az amcsi és a magyar szöveg és hatása köszönõ viszonyban sincsenek egymással :( Meg kell néznem angolul.. A film értékébõl kb 20%-ot azonnal lehúz ez. Ráadásul kicsit olyan mintha a 16-os besorolásunk miatt kivették volna a káromkodások felét, merthogy ki is vették. Na de mért? Mindegy, Magyarul NE nézd!!
10/10
Trevor Belmont 2017 márc. 11. - 22:16:28 10/10
(38/86)
Onnan tippelek a folytatásra, hogy ebben a videóban mondta a végén. "De Õ a Farkas, Bat-man, Super-man és Pókember erejével bír lenyûgözõ karakter és nagy népszerûségnek örvend, viszont láthatjuk még a vásznon másik színész alakításában ... "

Biztosan azért csináltak ilyen jó befejezést, mert ez a két színész már nem jelenik meg újra az X-men-ben és minket nézõket is felkészítettek egy újabb X-men filmre csak reménykedjünk benne, hogy ezt a színvonalat tartsák a következõk.

https://www.youtube.com/watch?v=UCGFF1Ct678
10/10
Sylvermoon 2017 márc. 11. - 21:49:36 10/10
(37/86)
Nagyon jó volt.
10/10
Trevor Belmont 2017 márc. 11. - 21:48:28 10/10
(36/86)
Ma néztük. Imádkozott mellettem is az egyik srác utána én is, amikor elkezdõdött a szörnyû kaszabolás már tudtuk, hogy vége ... Ez sikerült szerintem a legjobbra, de igazán 18-ra felvihetnék. Anno mikor a kezdeteket néztem az is 16 volt alig engedtek be moziba 14 évesen, de abban nem volt ennyi vér :) ennél az elsõ 10 percben már hullottak, mint a legyek :) szerencsére már 18 felett vagyok bõven, de néhány csonkolás elég soknak tûnik egy 18+-nak is. Összességében jó volt csak nagyon sajnáltam a történetet és azt, hogy Jackman utoljára alakította az egyik fõszereplõt. Folytatás biztosan lesz! A képregények alapján több szálon is még csinálhatnak hasonló részeket még akár a múltban is, vagy a jövõben játszódó sztorikat.
maquina33 2017 márc. 11. - 16:22:05
(35/86)
Imádom a vége ellenére is *-* Legjobb X-Men film
9/10
zsotya010 2017 márc. 10. - 16:56:23 9/10
(34/86)
Jó film. Mutat újat, olyat, amilyet eddig Marvel filmben még nem láthattunk. Realisztikus, brutális, annyi vér és koncolás van benne, hogy a Predator is megirigyelhetné, szerintem inkább 18, mint 16. Azon se lennék meglepve, ha ezek után egy darabig X-Men film nem is készülne, vagy ha készül is ez egy biztosan lezáró rész marad, mind az eddigi X-Men, mind Wolverine történeteiben. Ha ezt folytatnák, mert akár lehetne is, de ezzel a zárlattal szerintem kicsit vontatott és csak pénzhajhász lenne a következõ. Ez így jó. Hasonló zárást várok a Végtelen háborútól is.
8/10
Muya 2017 márc. 09. - 10:05:44 8/10
(33/86)
SPOILER SPOILER SPOILER !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tegnap megnéztük a Farkast végre. Hát elég komolyra sikeredett, nem egy átlagos képregény film. Kemény kezdés után kicsit olyan volt, mint amikor leporolsz egy régi könyvet , ami meghatározó része volt a gyerekkorodnak és most felnõtt fejjel olvasod. Logan a kivénhedt mutáns, akinek arcán az élet utálata látszódik, limuzin sofõrködik. HÁHÁ. Jó hogy már nem valami segédmunkás vagy takarító :D Az Õ karaktere mindig olyan komoly, borús volt, de ebben a részben tetõzött a rosszkedv. Ami legfurcsább volt az a professzor személye. Nekem egybõl Yoda jutott róla eszembe. A kis furcsa manó, aki pedig az univerzum legnagyobb bölcse. A misztikus lény, aki rácsodálkozik az elemlámpára. A professzor is gyerekes daccal gurulgatott rezidenciájában, pedig pont azért volt bezárva, mert az agya a legveszélyesebb tömegpusztítóként funkcionál. Szóval elég vicces volt a plüsspapucsában, miközben majdnem kinyír 300 embert az agyával.
A kislány szerepe nagyot frissít a filmen. Igazán édes, ahogy szanaszét kaszabolja az embereket :D
A végén mondjuk a könnyes szemek és az "apa" nekem erõs volt, mert Logan nem volt vele kedves, szóval nem tudott köztük kialakulni érzelmes kapcsolat.
A professzor halála viszont nagyon el lett bagatellizálva. Jó nem azt, mondom hogy félóráig kellett volna szenvednie, de azért nekem hiányérzetem volt.
Logan haldoklása az egész film alatt érzékelhetõ volt, de az õ halálával kapcsolatban meg olyan érzésem volt, hogy a rendezõnek, írónak már kínos ez a karakter, ezért ki kell nyírni.
De hát ez az élet. Az öregeket felváltják a fiatalok. Jobb esetben.
Szerintem jó film, akcióban nincs hiány, kis humor is van benne, meg dráma, sok hulla, a történet meg még igaz is lehetne.
10/10
nesszti 2017 márc. 06. - 21:36:54 10/10
(32/86)
Hugh Jackmannek kellet még volna vállalnia legalább 2-3 filmig Logan szerepét, de igazából nekem a filmmel semmi bajom, harci jelenetek nagyon odavágtak, szereplõk is hozták a formát és egyben nagyon szépek a helyszínek 10/10 film!
BUG01 2017 márc. 06. - 00:12:47
(31/86)
SPOILER !
Én ma néztem meg a moziban és hát próbálok objektív maradni mindenhez. Nagyon szeretem az X és a Farkas filmeket és ezt a filmet hihetetlenül vártam kiváncsi voltam hogyan is akarják lezárni Logan és a Professzor történetét. Azt kell hogy mondjam hogy a film 3/4-e jól fel volt építve volt benne dráma és humor, amivel viszont bajom volt az a film utolsó 1/4-e az utolsó 35-40 perc amivel nem voltam megelégedve. Amikor meghalt a Professzor onnantól kezdve én egy úgy éreztem hogy a történet ellaposodik és nincs súlya a történteknek és a cselekedeteknek és egyszerûen unalmassá vagy hogy is mondjam kicsit lecseng a film a végére. Több olyan dolog is volt amivel gondom volt, és az a dolgokra adott egyszerû válaszok hogy mi -miért történt. Gondolok itt arra hogy a mutánsok miért tûntek el...a válasz \"mérgeztük õket és jólvan\" ezzel el is van intézve.....most komolyan ennél még az is jobb lett volna ha nem kapunk rá választ. A másik Logan gyógyító képessége, hogy miért is nem regenerálódik.....ezt is elintézték fél mondattal\"azért mert stb.\" Mintha a forgatókönyvírók elfáradtak volna a végére és csak az volt a szemük elõtt \"na jólvan nyirjuk ki valahogyan Logan-t varázsoljunk könnycseppeket mindenki arcára, mindenki meglesz hatódva és itt a vége.\" A film végi menekülõs, erdõs jelenet számomra a film egyik leggyengébb 10 perce volt, rohan az erdõben egy csapatnyi mutáns akik csak futnak elõre, egymásnak nem segítenek és a képességeiket sem használják csak rohannak és rohannak....és azt ne mondja senki hogy azért nem használták mert még kicsit voltak és tapasztalatlanok....Logan halála, na az volt a másik, ez megint egy olyan pillanat volt amit rém egyszerûen oldottak meg az írók, a magyarázat amit a Fõpandúr katona mondott \"ennél több sebesülést nem bír el a szervezete\" és hát mivel nem bír el többet ezért meg kell halnia.....és hát a gyerekek menekülnek tovább mert ez van öket mindig üldözni fogja valaki....Én ugy gondolom nem így kellett volna lezárni ezt a történetet, Logan halála nem volt szükséges, sõt elég vicces hogy a Professzor meg is jegyzi hogy van még idõd Logan ez még nem a vég van még idõd, és ha emlékeztek annak a kis városnak az orvosa is mondja Logannak hogy valami gond van vele és kikéne vizsgáltatnia magát, lehet hogy lenne megoldás arra hogy újra visszanyerje a teljes erejét, nekem ez volt problémám egyik oldalról a film elhiheti a nézõvel hogy Logannek élnie kéne, lenne rá lehetõsége hogy ne csak meneküljön, hanem éljen is egy kicsit, hogy ez még nem az õ történetének a vége, a másik oldalról meg hirtelen puff és meghal.... Ha engem kérdeztek én a következõ befejezést képzeltem el a film nézése közben, ami szerintem sokkal jobb lett volna........Logan lett volna ennek az új mutáns generációnak a Xavier professzora, de most komolyan mért nem lehetett ugy megcsinálni a végét hogy Logan talált volna egy helyet, egy olyan helyet mint a Professzor iskolája ahova befogadhatják a mutánsokat és együtt élhetnek, így a Professzor öröksége se ment volna a kukába, amibe egész életébe hitt és ami mellett kiállt, olyan mintha pofánköpték volna az elõzõ részek mondanivalóját, Logan vitte volna tovább az õ életfelfogását és értékeit , vigyázott volna erre az új mutáns generációra.Szerintem ez egy sokkal szebb és értelmesebb befejezés lett volna mint amit a film kapott. Nagyon sajnálom én tényleg nagyon szeretem ezeket a filmeket de a végével nem voltam megelégedve és szerintem nagyot hibáztak az írok, hogy ilyet véget adtak ennek a szériának, hiányérzetem van hogy ennek nem így kellett volna történnie ahogy és nem tudom elfogadni...
István Debreceni 2017 márc. 05. - 17:26:28
(30/86)
A sztori kb annyi, hogy az A pontból menekülünk a B pontba mert üldöznek minket és harcolunk közben. Ez a Mad Max-nél mûködött de itt nem. A film többi része helyén van, bár a magyar szinkron nevetségessé teszi a drámaibb jeleneteket.
A gyenge sztori miatt nem lett sajnos kiemelkedõ a fim, egyelõre az R besorolás teszi még \"különlegessé\" de ha futószalagon fognak jönni az R besorolású szuperhõs filmek akkor ez a film hamar felejtõs lesz.
Nálam 7/10.
9/10
Csumbi 2017 márc. 05. - 10:04:11 9/10
(29/86)
A tegnapi nap folyamán végre láthattam az egyik általam legjobban hype-olt filmet a Logan-t. Nagy érdeklõdéssel ültem be a moziba, és ennek két oka is volt: Hugh Jackman és Patrick Stewart utolsó X-men filmje, a másik pedig a 16-os besorolás. Azt kell hogy mondjam, hogy ez a film méltó befejezés volt az elõbb említett két színésznek, bár volt egy apró hibája a filmnek: *spoiler* a karakter halálok nem voltak elég drámaiak (itt gondolok pl. Professor X és Logan halálára). Igaz, hogy két és fél órás a film, de még így is azt éreztem, hogy nem jutott elég idõ a gyászra, ami számomra kicsit le is húz az élménybõl. *spoiler vége* Ettõl függetlenül nagyon tetszett a film. A képi világ tetszett, a helyszínek gyönyörûek voltak, az akció jelenetek is jók voltak és a zene se volt rossz. Összességében 10/9-et adok a filmnek!
Törvénytelen 2017 márc. 05. - 10:00:44
(28/86)
egy film legyen 18-as karikás azért, mert eleve annak tervezték, ne pedig azért mert egy másik filmnél ez mûködött (Deadpool) és azt a sikert akarja meglovagolni.
Sajnos ez az egész filmre rányomta a bélyegét és nem is úgy mûködött, ahogy annak kellett volna.
A korábbi önálló Wolverine filmek sem lettek jók és ez sem.
Atis88 2017 márc. 05. - 08:56:05
(27/86)
Hát nagy ziccer ez a film. Nem lett kihasználva igazán. Ráadásul annyi a lyuk benne, hogy egy szita is megirigyelné... 7/10. Színészek jók, de a sztori össze lett csapva.